Paşabey tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Bu yoruma göre biz pompa kullananlar Amele,,,Scuba kullananlar Burjuva mı oluyor.... :?: ... :!:

Hocam arkadaş mecazi anlamda kullanmış o kelimeyi en azından ben bu sonucu çıkardım Bt65 tüpü 255cc,At44 180cc haliyle Bt65'in pompalama süreci daha yorucu oluyor..

Bu arada tüfeği alan kardeşimize hayırlı uğurlu olsun..

Ebay.co.uk'den VFG Quick Clean Pellets diye aratabilirsiniz her kalibresi mevcut fiyat olarak 4-8 pound arası değişmekte satıcıya göre royal mail ile yaklaşık bir haftada elinize ulaşıyor..

Hatsan strateji hatası yapmıştır Stoeger'dan önce iç piyasaya sürmüş olsalardı Vortex'i adından söz ettirebilirdi bu bağlamda öncülüğü Stoeger'ın Nitro piston'u hakediyor ayrıca Hatsan artçılığını sürdürürken Stoeger Nitro pistonu ülkemizde satışa sunmamış olsaydı Vortex'i hala sallama tarih aralıklarında bekliyor olacaktık..

Stoeger -in

Hatsan-out

Dürbün konusunda bu iki dürbun ölçülerını kullanan arkadasların yardımına tecrubelerıne ıhtıyacım var.... kalite marka aynı olmak uzere.... 6-24x50 (boğaz çapı 25 mm) ve 8-32x60 (boğaz çapı 30 mm) bu ikisinin arasında fark illaki var diyeceksınız ancak, Oooo muhteşem fark var denebılırmı...at44 kullanacagım...su an 6-24x50 kullanıyorum ,,alıyım almayım kafayı yedim...Lütfen yardım... ?(

Merhaba

10-40x60,10-40x50,8-32x60,8-32x56,8-32x50,6-24x60 gibi dürbünlerin boğaz çapının 30 mm olmasının avantajı tüp çapının geniş olmasından ötürü daha fazla ışık almasıdır mercek çapının geniş olmasının avantajı ise daha geniş görüntü yakalamasıdır bana sorarsanız elinizdeki dürbün At44 yeterli derecede lakin büyütme olarak 32x veya 40x kullanan oldukça azdır bu sebeple arada muhteşem bir fark yok diyebilirim..

Mercedes Benz'in yeni geliştirdiği MAGIC BODY CONTROL adını verdikleri gövde ve süspansiyon sistemi sayesinde aracın salınımını ve titreşimini bertaraf ettiğini ifade eden reklam filmi..

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Jaguar'da bu reklam filmine cevap vermekte gecikmedi :)

Mercedes'in reklamında kullandığı müzik hoşunuza gittiyse buyrun videosu..

Diana Ross-Upside Down (1979-1980)

Bu dürbüne airsoft kullanımı ıcın uygundur demısler ama havalılardada kullanılabılır sanırım? Bsa sweet 8-32 mı yoksa bu durbunmu daha net kullanıslıdır acaba bılgısı olan varmı? Gercı bunun goruntusu hosuma gıttı renklerı bende at44 tactıkal tufegıme takıcam guzel durur sanırım. Bu durbunden daha once almıs kullanan arkadas varmı acaba tavsıye edermısınız

Pcp ile kullananlar var bu dürbünü fakat ben kullanmadığım için kalitesi konusunda fikrim yok ama yandan paralakslı oluşu ve tasarımı oldukça cezbedici duruyor..

Üzerinden yaklaşık 20 günlük bir süreç geçmesine rağmen nihayetinde Amerika'lı dostlarımız ürünün geri çekilmesi adına sürdürdükleri faaliyet sonuç verdi tabiiki yoğun bir mail trafiği içerisinde Amerika'lılarıda suçlayarak DHL gibi global anlamda gümrük problemleri aşina olan bir şirkete mahkum etmemeleri adına epeyce mülakatlarda bulunduk..Cabelas,Bass Pro Shop,Sears,Airgun Depot v.b bir çok Amerika menşeili Outdoor ürünleri bulabileceğimiz siteler birincil anlamda veya tamamiyle DHL ile çalışmaktalar özellikle Cabelas şu anda sadece DHL ile gönderi yapmakta..Cabelas ve Bass Pro Shop'un müşteri departmanına ülkemizden alışveriş yapmak isteyen ciddi bir topluluk olduğunu fakat DHL ile yaşanan gümrük problemleri nedeniyle kimsenin sıcak bakmadığını belirttim..Cabelas'a Usps gibi posta ve hızlı posta birimleriyle ürün göndermelerini tavsiye ettim..

Cabelas'tan almış olduğum ürünün mahrecine iade süreci biraz çetrefilli geçsede koşulsuz para iadesi yapacakları konusunda bilgi verdiler ülkemizde yaşanan gümrük problemi ile ilgili olarak Gtip koduna göre ithalatında ve kişisel alımda problem gerektirmeyecek bir ürünü DHL bünyesinde ve gümrük departmanlarında çalışan ekiplerinin bilgisizliğine vurgu yapınca haklı olduğumu dile getirdiler..Cabelas ve Borderfree garantisi ile ürün almak isteyenler müştteri hizmetleri ile temasa geçerek farklı bir şirket ile göndermelerini rica edebilirler..Özel kargo şirketlerinin sorunlu olduklarını keza hepimiz bilmekte ama DHL istisnai şekilde en sorunlu şirket diyebilirim uzak durulmasında fayda var..

Hayırlı olsun muhteşem bir tüfek..Ahşap olmayıp bu güzellikte gördüğüm ilk tüfek..Diğer ahşap olmayan tüfekler görünüm olarak yanına bile yaklaşamazlar..Tüfeğin hatları,renk sentezi mükemmel..Bu tüfeğe güzel bir alüminyum çanta gerekir diye düşünüyorum..

6*24*50 güzele benziyor. Ne kadar kötü olabilir ki. Bir çoğumuz optima kullanıyoruz pcp de sıkıntı çıkaracağını zannetmiyorum.

Kesinlikle katılıyorum size..Bushnell,Bsa,Leupold,Walther,Gamo,Diana,Hawke, ve Leapers gibi markaların replikaları pcp üzerinde sorunsuz hizmet ediyor..Geçenlerde bahsettiğim gibi bu algıyı yıkmak lazım optiklerin hepsi Çin'de üretiliyor ve her replika kötü çıkmıyor nedenine gelecek olursak Wuhan gibi global optik üreticileri bir çok ünlü markanın dürbün,teleskop gibi optik ürünlerini fabrikasında fason olarak üretiyor ve bunların ihraç fazlasınıda piyasaya sürüyorlar..Kullanmış olduğum dürbünün reticle,mercek,materyal kalitesi premium düzeyde diyebilirim..Bazı optikler ise replika değil merdiven altı üretimi çıkabiliyor..

İnatla pes etmiyorum Cabelas yetkilisiyle görüşmemde ürünün sorun teşkil etmemesi gerektiğini belirtirken Dünya genelinde ortak gümrük mevzuatında bu ürüne ait benchrest grubunun silah ve aksesuar tanımına girmediğini belirtti..Kısaca Dünya genelinde Harmonized System Codes (HS Code) yani ülkemizde GTİP olarak adlandırılan mevzuata görebenchrest olarak tabir ettiğimiz metalden imal edilmiş sıfırlama sehpasının global Hs code(Gtip kodu) 9506.99.909000 olarak geçmekte..Ürün ile ilgili hiç bir kısıtlama sınırlandırma olmadığı gibi kesinlikle silah ve aksesuarı grubuna dahil bir ürün değil..Buradan kontrol edebilirsiniz..

Araştıra araştıra gümrükçü olacaz galiba bundan sonraki yurtdışı ürün alımlarında bu hususları göz önünde bulundurarak Gtip sorgulaması yaparak ve almak istediğim ürünün olası gümrük sorunlarında memura karşı durumu ifade etmek için dökümana sahip olmak güzel..Yarın son kez DHL Gümrük departmanı ile konuyu görüşüp muayene memurunun hatasını telafi etmelerini isteyecem..Ürün silah ve aksam grubundan ayrılıp 95. fasılda yer almakta benzer sorunlar yaşamamak adına bu bilgiyi paylaşmakta yarar var..Son olarak bu ürünün vergisi % 2.7 olarak tanımlanmış..

Gönderiyi mahrecine iade olarak geri gönderiyorum çoban olamayacak adamları muayene memuru yaparlarsa bende elin Amerika'lısına hibe ederim..20 günden sonra işlem yapılmayan gönderi devlete kalıyormuş çarka bak sen:)

Amerikadan ürün almak için hangi kargoyu öneriyorsunuz.Amerikada ptt gibi bişey yok mu yav:)

Kesinlikle USPS'yi öneririm geç gelir ama sağlamdır ve devlet postasıdır ülkemize girdikten sonra Ptt ile dağıtımı yapılır..Benim durumum farklıydı DHL Express gönderi seçeneğini Cabelas anlaşmalı olduğu için mecburi seçmek zorunda kalmıştım..USPS,Amerika'dan yapılan alışverişlerde en sağlamı en garantisi olası bir gümrük probleminde Ptt ile uğraşmak çok ama çok daha kolay tecrübe ile sabittir :)

İşin ilginç yanı DHL küresel taşımacılıkta en iyi olduğunu iddia ederken bünyesinde bulunan Gümrük danışman ve hizmetlerininde en iyisi olduğunu iddia etmekte..93. fasıllardan haberi bile yok adamların telefonda ürünümün normal prosedürler içerisinde muafiyet kapsamında olması gerektiğini belirtiyorum ısrarla muayene memurunun vermiş olduğu kararın altına saklanıyorlar muayene memuru hatalı bir karar almış anlaşılan o ki konuya haiz değil o halde kendi gümrük departmanları taşımacılık yaptığı eşyaların hangi durumlarda muafiyet kapsamında olacağını biliyor olmalılar ve muayene memuruyla DHL'nin gümrük departmanından bir yetkili bu konuyu açıklığa kavuşturması gerekirken pasif bir şekilde muayene memurunun vermiş olduğu kararın geçerli olduğunu söylüyorlar..DHL anlaşılan o ki yeni gümrük yönetmeliğince eskisi gibi canı istediğinde konşimento,ordino v.s kalemler altında para kesemiyor buun önüne geçildiği için yine kasıtla gümrük memurlarının kucaklarına paketleri bırakıp arkalarını dönüyorlar ne de olsa gönderi geri gönderildiğinde extradan paralarını almanın peşindeler..Gümrük muayene memurunun art niyetli olduğunu ve icra ettiği mesleğin argüman ve konularına yeterince vakıf olmadığını düşünüyorum..