Paşabey adlı kullanıcının mesajları

    Hammerite boyanın sağlamlığı ve dokusu oldukça hoş görünüyor namluya yakışırmı bilemem ama ileride görsel modifiye yapacağım bir yaylı edindiğimde bu uygulamayı tüfeğimde yapmayı düşünüyorum :)

    teşekkürler ağabey. 100 metre denedim. yağ tenekesine attım. güç ayarı 1 tur açıkken delip arka tarafı şişiriyor kalıyor. 18 grain iz yapıyor sadece.
    2.5 tur açıkken 18 grain tek yüzünü deliyor. 27 grainlerin çoğu delip geçiyor


    Aradığım cevap buydu teşekkür ederim..


    İllaki 27 grain envartere ekle diyorsun bende hemen dahil ediyorum 27 graini..

    Eline,emeğine ve gönlüne sağlık kardeşim..


    Videolu anlatım gayet net ve anlaşır düzeyde bir çok kişinin işine yarayacaktır..


    27 grain ince memedi denediğin uzaklıklar varmı en merak ettiğim 50-60 metrede 27 grain'in yapacağı tahribat..Nasip olursa bende alacam bir kaç kutu aynından..

    Akfix E340 al fiyatıda hesaplı hemde yerli üretim içeriğine hiç bir şey katmana gerek yok..2000-3000 psi basınca dayanır kolay kolay sökemezsin yerinden..Japon yapıştırıcı,karbonat falan bunları unut metalin üstünde randıman vermez büyük ihtimal dürbün rayı kısmında eloksal kaplama vardır japon iyi kavramaz..Ben bu epoksiyi işim gereği kullanıyorum ayrıca bu epoksinin pahalı ve macun şeklinde olan Alman üretimi versiyonu var eski pik,bakır,alüminyum borularda tamirat yapılıyor bununla su,nem,ısı gibi faktörlerden etkilenmiyor genel anlamda epoksi yapıştırıcılar..

    Tüp şeklinde 12 gr'lık çift kompenantlı epoksiler mevcut nalburiye-hırdavat malzemeleri satan yerlerde bulunuyor, paketin içeriğinde şırınga veya kartuşları oluyor bir kaç gramını kullanıp geri kalanını muhafaza edebilirsin..Bu arada epoksi sıkı sıkıya bağlanmasını sağlayacaktır aygıra :)..Aslında başka bir kimyasal yapıştırıcı daha var fakat onu tavsiye edemiycem namluya tam anlamıyla kaynak olmuş gibi yapışıyor ama sonra sökmeye kalkarsan namluyuda sökmen icap edebilir..

    :) öylemi.. ne kadar güzel bir haber bu.. önerin için teşekkürler, bende nasıl boyarım diye düşünüyordum, fabrikaya gönderilebileceğini hiç akıl etmemiştim..


    eyvallah, du bi iletişime geçeyim :)


    Hocam Hatsan bu tüfeğe ayrı bir ilgi alaka gösterir diye düşünüyorum..

    O peletle oldukça tatminkar atışlar sergilemişsiniz tebrik ederim..Ayrıca yaşattığınız nostalji için teşekkürler tüfeği muntazam olarak günümüze kadar ilk haliyle saklamışsınız,umarım evladiyelik olur..

    Esasen tüpü tüfekten ayırdığınızda herhangi bir işlem yapmadan tüpü doldurabilirsiniz. Ancak valf iğnesi içeri girmiş ise hava kanalı açık kalır, dolum yapılamaz. Tüpün ucuna bakarak bunu anlayabilirsiniz. Ancak bunun olması pek mümkün değil, çünkü bildiğim kadarıyla valf içinde geri gelmeyi önleyen yay var. Fazla laf kalabalığı yapmayayım, tüp çıkartılınca doluyorsa sorun olmaz. Bir şey daha: tüpü 0 basınçla hiç bırakmayın, tüp içine nem girme olasılığı daha yüksek olur ve içeride korozyon yapabilir.


    Cevap oldukça tatmin edici yorumunuz için teşekkür ediyorum ifade ettiğiniz gibi işlemleri gerçekleştiricem zaten tüp yeni olduğu için iğnenin içeri kaçmış olabileceği ihtimalinide kafamdan sildim..


    Aynı zamanda konu At44 hakkında taze bilgiler içerdiğinden diğer arkadaşlarada faydalı olacağı kanaatindeyim..Tecrübesi ile konuya vakıf olan tüm arkadaşlara tekrardan teşekkürlerimi sunuyorum..

    Cevaplar için teşekkür ederim..


    Hakan Bey peki tüpü söküp doldururken o kısmını halledebilirim peki harici olarak tüpün herhangi bir yerine valfine falan müdahale yapmam gerekirmi?Sanki aklımda öyle kalmış forumda bir yorumda valfi kapatmak için yapılması gereken extra bir işlemden söz ediliyordu gibi hatırlıyorum yanılmıyorsam.. Tüpe harici bir müdahele olmadan sadece tüpü tüfekten ayırıp hava basmam yeterlimidir kafamı kurcalayan nokta burası...

    0 Bar olarak gelen tüp hakkında bilgim yok forumda pek çok şey okudum fakat bu konu hakkında bilgi oldukça az tüpün 0 bar olması neticesinde tüpü söküp mü hava basmam gerekir yoksa tüfeğe takılı halde mi?Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar yorumlarda bulunursa sevinirim..

    Ben de aynı tüfeği aldım. Bugün de atıştaydım. 35 metre atışlarında 10 atışta 8 soda şisesi patlattık. 190 bardan 100 bara kadar etkili 40 atış yapabildim. Tüfek genel olarak parasının hakkını veriyor. Mod 125 'ten sonra At44'te her attığımı vurdukça mesafem artıyor. 50 metre atışlarım da oldu gayet tatminkar. Şaçmalar şişeleri bir bir patlatıyor. Kısmetse videolarını yayınlayacağım. Bundan sonra 75 metre ve 100 metre atışlarımın izlenimlerini de videolu olarak paylaşırım. Tüfeği düşünen arkadaşlara tavsiye olunur.


    Hayırlı olsun tüfeğiniz..Sizin tüfeğiniz ilk geldiğinde tüpü 0 bar'mıydı..Benim tüfek 0 bar olarak geldi ilk doldurmada tüpte hiç hava olmaması herhangi bir sorun teşkil edermi?

    hatsanın plastik kundakları çok kalitesiz içi boş ve kısa süre sonra rengi solmaya başlıyor at44 ve mod 85 sniper kullandım ikisindede durum bu ancak ahsap kundakları fiyatına göre çok iyi tavsiye ederim tüfeğiniz hayırlı olsun.


    Sağolun,teşekkür ederim..


    Dediklerinize katılıyorum ilk tüfeğim plastik kundaklıydı ve içinin boş olup esnemesi hoşuma gitmiyordu görüntü olarakda oldukça sönük kalıyorlar bu nedenle ahşap kundaklı tercih ettim..

    Her ne kadar bensiz alsanda hayirli ugurlu olsun kaan abi long olani da benim olacak insallah :)


    Sağolasın,teşekkür ederim Murat'ım..Sabırsız bir adamım biliyorsun beni..tüfeğe bütçe ayırmışken bekleseydim o parayı inan başka bir şeye harcardım çar çur olurdu sonra at44'de yalan olurdu:)


    İnşallah gönlüne göre olur Long'u almanı gönülden istiyorum fakat bu versiyonda oldukça hoş..

    foruma yeni üye oldum ama, şu tüfek mevzuunda kim ne edinirse sanki kendim almış gibi heyecanla bakıyorum, tabiiki bi o kadar da hevesle :)


    Hayırlısı olsun inşaallah


    Sağolun,teşekkür ederim...