Bu arada hayırlı olsun unutmuşum yazmayı.
Teşekkürler..
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Bu arada hayırlı olsun unutmuşum yazmayı.
Teşekkürler..
Hayırlı olsun özellikle ahşap kundak benim çok hoşuma gidiyor. Bakalım Allah bizede nasip edecek mi:) Şu farklı farklı kundaklar olunca fiyatta değişiklik oluyor bunun nedeni nedir bilginiz var mı tek değişen yer kundak mı? yoksa namlu vs'de değişiyor mu
Teşekkür ederim..
Kundak'ta sentetik ve ahşap olanda tüm modellerde kafadan 100 lira civarı fark ediyor aynı şekilde namlu lw olursa bir yüz liracık daha eğerki long olursa bu sefer 200 liracığı gözden çıkarmak gerekiyor..Hatsan'da fiyata etki eden iki unsur namlu ve kundak farkıdır..
İnşallah daha iyilerine sahip olmanızı dilerim..
Başlıkta belirttiğim gibi ahşap kundaklı olan W-10 modeli bu modelde gez ve arpacık dahil..Silahı aktif olarak test etme imkanı bulamadım henüz pompa edinemediğim için bunun dışında değerlendirme yapamıyorum..Pompa aldığım vakit tüfeğin detaylı anlatımını bu başlık altında anlatırım bakalım Hatsan'ın şanslımı,şanssızmı tüfeğine denk geldik diye..Malumunuz Hatsan'da namlu ve tüfeğin stabilitesi şans işi..
Bilgi verirmisin biraz hoşuma gitti bi at-44 almayı ben planlıyorum
Vallahi tüm bilgiyi forumdan edindim tüfek hakkında yapılan yorumlar bende olumlu yönde intiba bıraktı ve kararımı vermemi sağlayan bu oldu..
Forumda yaklaşık olarak bulunduğum süreç içerisinde At44'ün oldukça sevildiğini ve tavsiye edildiğini tecrübe edindim bu vesile ile bu rüzgara karşı durmaktansa onunla beraber esmeye karar verdim pcp'de ilk durağım olan tüfeğimin bir kaç görselini paylaşmak istedim..Fotoğraflar telefonla çekildiği için biraz kalitesiz olabilir mazur görün..
Bu arada İşgören'e teşekkürler 24 saat'ten kısa süre içerisinde tüfeği elime ulaştırdılar..
Kurma kolunu tam geriye çekmemiş olabilirsiniz, tık sesi gelene kadar çekin. Ama tüp boşken kesinlikle tetik düşürmeyin, tüpe zarar verebilir. Kolu tam çektiğiniz zaman tık sesi geldiğinde kol çekili vaziyetteyken emniyeti itip tetiği ezerseniz atış yapmadan kurulu konumdan çıkabilirsiniz.
Bugün Hızır gibisiniz tüfeğin dilini anlamaya başladım..Tıpkı dediğiniz gibi kurma kolunu geriye doğru biraz sertçe çekince o sesi duydum demekki ben tüfeğe gereğinden fazla nazik davranıyormuşum :)Forumda dile getirilen parmak kası geliştirme olayının hiçte abartı olmadığı konusunda hemfikir oldum yardımlarınız için teşekkür ederim..
Tüfekte bir kaç gariplik daha sezdim birincisi kurma kolunu çekerken şarjör tanburu hiç dönmüyor ve sabit kalıyor ikincisi yine kurma kolunu çekerken emniyet tam açılmıyor ve tetik sürekli yumuşak konumda..sorun ne olabilir acaba..Henüz tüfeğe hava basılmadı ve boş tüple test etmeye çalıştım..
Sağolun çok teşekkür ederim..Fotoğrafları ekleyecem inşallah pompa edinince ilk işim fotoğraflarını paylaşmak olucak..
Sağolsun Hakan Bey konuya açıklık getirdi yeni nesil tüplerden olduğu için tapa yokmuş..Bende bir anda tüfeğin parçası eksik geldi diye karalar bağlıyordum ![]()
Merhaba
At44'ün dolum videolarını izledim dolum ucu takılırken siyah renkte tıpa gibi bir şey çıkıyor tüpün ağzından fakat benim almış olduğum At44'te dolum ucunu takınca böyle bir şey çıkmadı?
Tüp için önemli bir parçamıdır?
Hakikaten onu düşünemedim ben
12.5 milyon çıkınca yarın gelen tüm arkadaşlara birer pcp set armağan edeceğim. Bir kamyonda Pellet dökerim oraya.
Ayakkabı kutusunu pelletle doldursan yeterli olur benim için ![]()
forumda ses olmadığına göre herkes ziyafet çekmekle meşgul ve tüfekleriyle gövde gösterisinde anlaşılan ![]()
Müşteri memnuniyeti ön planda olmalı bende h.i.lal av dan memnunum bu hobiye katkıları büyüktür pcp çeşitliliğinde önemi inkar edilemez
Kesinlikle katılıyorum Pcp çeşitliliği olsun,ekipmanlar,aksesuarlar ve yaylı sınıfı dahil çeşitlilik ön planda..Bu kadar geniş yelpazede ürünü İstanbul'da bile bulmak oldukça güç..
Sanırım bu bayan mevzu Hi-lal ve İşgören'de var bildiğim kadarıyla silah sektörü hakkında bilgisi olmayan nadide bayanların o koltukta oturup iletişim departmanında yer almasıda ayrı bir ilginçlik..
Bir yabancı kelime yüzünden bu denli yaklaşım hoş değil hele ki karşıdakinin niyetini anlamadan?
Forumda bazen yanıltıcı derecede pohpohlama veya yine aynı şekilde eleştiriyi haketmeyecek kadar eleştirilen bayiler var genelde bu gibi direk başlayan konu başlıklarına ithafen reklam olayını kasteddim çünkü bunun örneklerini biliyoruz..Konu başlığı yanlış yerde olunca insan öteki türlü düşünüyor..
Arkadaş görüşlerini yazmış, sizde dalga geçer gibi "ok" yazmışsınız ki dalga sanırım zaten. Yanlışlıkla ekşi sözlük, inci sözlüğe falan mı kaydoldum diye düşünmeye başladım şimdi.
Dalga geçtiğini nerden çıkardınız belkide tasdik etmek amacıyla o cümleyi sarfetmiş olamızmı?Genelde forumda yeni üyelerde mesaj sayısı ve üyelik tarihiyle kıyaslandığında forumun tecrübeli insanları reklam kokusu sezdimi bunu açıkça belli ederler!
Hayırlı olsun yeni tüfeğiniz..
Teşkilat on numara olmuş tebrikler..
Evet abi haklısın ama bir kişi kalkıp da 3 metreden atmadığını nereden bilelim derse ben bunu iyi niyete yani eleştiriye bağlayamam.Bence eleştiri bir iyi niyettir.Ama yıkıcı bir üslupla yazılan eleştiri kötü niyettir.Hatta buna eleştiri denilemez.
Kardeşim bunda kötü niyet yok cam gibi kırılgansın sonuçta grupman yapmak profesyonel işidir çaba ve emek sarfetmek gerekir kaldı ki grupmanların değerlendirilmesi için görüntü veya video lazım millet boşunamı kamera bağlantı aparatları peşinde koşuyor zannediyorsun?Grupman paylaşıyorsan bu destekleyecek tezin ve görüntülerin olması gerekli bunları yapıcı eleştiri olarak algıla kimsenin kötü niyeti yok bunuda bil..Grupmanlar oval,sarmal hedefler üzerinde yapılmaz hedef atış kağıdı veya düz simetriye sahip bir hedef olmalı..
Nasıl övgü almak hoşuna gidiyorsa (helal,çok iyi vurmuşsun,bravo,vs gibi) bu işi profesyonelce yapan yıllarını bu işe zaman ayırarak kendini geliştirmiş kişilerin yorumlarınıda eleştiri olarak algılamayacaksın..Ortada iki tane denklem var 100 metre ve grupman hemde dürbünsüz seni methedenler olduğu kadar eleştirende olacak bu işi bilenlerin fikirlerinede saygı duymayı öğrenmeni yeğlerim..
İyi geceler,
Arpacıkla direk kapattım şişeyi öyle ateş ettim.Mesafede tam 100 metredir arazi 100m2 çünkü.Bazı yorumlar gerçekten alaycı bir üslupla yazılmış.Buna gerçekten çok üzüldüm ben bir şeyler paylaşayım forumda hareketlilik olsun diye düşünmüştüm.Bu işin şans olma ihtimali var ona söyleyecek sözüm yok ama bari emeğe,çalışmaya saygı gösterin! Evet tüfeği yeni aldım fakat çok çalıştım her gün grupman denemeleri yapıyorum beğenirsem paylaşıyorum.Bazı kişiler sanki şişedeki delikleri kendim açmışım ve egomu tatmin ediyormuşum gibi yorum yapmış.Onlara zaten sözüm yok.Ben kendimi çok yetenekli olarak görmüyorum fakat çalışıyorum.Simo Hayhaya nasıl bu kadar iyi bir atıcı olduğu sorulduğunda cevabı "pratik yapmak" olmuştur.Bu işin sırrı pratik arkadaşlar oturduğu yerden kimse bir şey beklemesin!Emeğe saygı gösterip güzel yorumlarda bulunan herkese çok teşekkür ederim.Bundan sonra hiç bir paylaşımda bulunmayacağım.
Genç arkadaşım şimdi teoride'de,pratik'dede o tüfekle o mesafeye ulaştırırsın pelleti fakat o mesafede grupmanı bırak damacana diksen yine aynı yarıçapta toplayamazsın atışlarını yaylıda atış pozisyonu ve kaynağını namluyu kırmak için bozman gerekiyor haliyle stabil atışlar çıkarman imkansız gibi bir şey Hw 97 gibi bir tüfek ve üzerindeki kaliteli optik bile bu değerlere iyi bir atıcı sayesinde erişirken senin anlatııkların fantezi olmuş kusura bakma..Bu gibi grupmanları yapan arkadaşlarımız genelde metraj bilgisi,gps koordinatı ile atış yapılan sahanın ölçeği,fotoğraf ve video ile paylaşım yapıyorlar kaldı ki senin elindeki pet parçasından başka bir dayanağın yok nerden bilelim 3 metreden ateş etmediğini?
Böylesi bir forumda bu konuyu açarken tecrübesi sabit kişilerin yorumlarını eleştiri olarak değil tavsiye olarak değerlendirmelisin..
Metehan arkadaşımızın videolarını izle ne demek istediğimi anlarsın..
Wx modellerindede namlu ucunda 1/2 dis var moderator takilabilir. Ben en ucuzunu tavsiye ederim sonucta at44 lerin hepsi iyi silahlar hem guclu hem isabetli
Teşekkürler..
Peki long ve normal namlu arasında F/P olarak uzun namlu almaya değermi çünkü ben 20 stabil atış yapsam yine pompanın başına geçerim normal namlu ile uzun namlunun performans farkı gözle görülecek kadar büyükmü acaba?