Paşabey adlı kullanıcının mesajları

    Dürbünlere takılan terazinin amacı nedir tam olarak işlevini anlayamadım ? Veya terazi sizce ne kadar gerekli ? :)

    Dürbünün doğru eksende ayarlanmasına ve yatay düzleme olanak tanıyor fakat dikey düzlem yani namlunun aynı hizada atış eğrisini ayarlamak için dört eksenli terazide kullanılabilir..


    Resimdeki teraziden dürbünlere takmak için modifikasyon gerekebilir yada geniş ayaklara monte edilebilir dürbün ayarı,eksen ve istikrarlı atışlar için gerek duyulan bir aparattır..


    Ben telefonda uygulama bazında kullanıp cihazı turret kapağının üzerine çift taraflı bantla yapıştırınca oldukça stabil sonuçlar çıkıyor..

    Şu sıralar sıkıntılı bir dönemdeyim işyeri değişikliği ve işlerin yoğunluğu münasebetiyle paylaşım yapamadık güncel verileri ve parametreleri krono sonuçlarıyla birlikte paylaşacağım..

    özlemişsindir aletleri ;)

    Ak47 korucubaşına aitti emekliye ayrılırken karakola gelip silah tesliminde tüfeği teslim alan bendim tüfeği incelerken karakol komutanından ricam üzerine mevcut tüfeğimi değiştirip bu silahı bana verip zimmetlemişti senedi bile hala duruyor :)Pek çok göreve ve operasyona gittiğimde özellikle piyade rütbelileri ağzının suyu akarak ceviz dipçikli keleşimi inceliyordu onlara tüfekle ilgili ufak brifingler veriyordum..Yol emniyeti aldığın anlarda bilhassa gece tek güvendiğin şey elindeki aletin(Ak47) kıyamet kopmadıkça ateş edeceğini bilmek..Görev sürem boyunca karakol komutanıyla istişare ederek emekli olan tüm korucuların Ak47'lerini karakolda G-3 kullanan tim arkadaşlarımın silahlarıyla değişimini yaptık ayrıca her mevzide harici olarak Bixi'ler 500'lü kutularda mayonlarıyla hazırda bekliyordu..Karakol komutanı sayesinde her türlü silah ve ekipmanı kullanma şansımız oldu..Karakol komutanı yenilikçi bir adamdı güneş gözlüğü ile nizamiye nöbeti,fanila ile nöbet,yeni tip kevlar yelekler(eski tip içi çelik olanlarla hareket edilmiyordu)vs. vs..


    Ak47'nin yekpare tasarlanan atım yatağı,iğne tertibatı ve kurma kolu gövdesi mm'nin onda biri hassasiyette sahip olup eğitimsiz bir göze metal objeden farksız gelebilir fakat tüm mühendislik o metal parçasında gizli..

    Aynı zamanda Ak47 ile ilgili küçük bir püf noktası paylaşayım bu silahı bilmeyen kurma kolunu sabitleyemez veya muayene pozisyonuna alamaz..G-3'lerde kurma kolu yuvasına oturtularak sabitlenir bilindiği üzere Ak 47'de ise şarjörü çıkartıp kurma kolu çekili vaziyette iken diğer elinizle şarjör yuvasının içinin sol tarafında yer alan tırnak yukarı itilerek kurma kolu sabitlenir..

    Tank'da diyebiliriz :)


    Bu arada Mercedes'lerin bu kasası efsane W124...W124 ve W126 ile girilmeyecek yol arazi yoktur..Günümüzdeki tenekelerden çok güvenli ve konforlu bir araçtır..


    O çeki demirine otobüs bağlansa götürmem demez :)

    Şimdiye kadar kaç kişi yüksek çözünürlükte hedef üzerinde grupman paylaşmış?


    Herkesde krono olma zorunluluğu varmı?


    Herkes dilediği ekipmanı ha diyince oluşturamıyor?(maddi veya zaman faktörü)


    Grupman bekleyen arkadaşların beklentileri neler?


    Tüfekle ilgili çok ciddi incelemeler yapıldı namlu,crown,şarjör,tüp,mekanik,tetik,periyodik,stabilite,atış,güç,grupman,basınç,güvenlik pek çok parametre ve inceleme paylaşıldı fotoğraflar eşliğinde bunları görmezden gelmek saygısızlık olur..Herkesin ekonomik gücü bir değil herkes krono veya benzeri ekipmanı alacak veya bulunduracak diye bir kaide yok..Üstelik bizler havadan veya yattığımız yerden para kazanıpta fuzuli savurabilecek genişlikte insanlar değiliz herkesin belirli bir iş temposu ve yaşantısı var canımız sıkıldığında her istediğimizi satın alıp yada tüfeği omzumuza vurup atışa gidemiyoruz..


    10 metre ve 20 metre grupmanları paylaşıldı maksimum 50 metre grupmanı kaldı geriye şayet fantezi bekleyipte 100 metre ve civarı bekleyen varsa boşa beklemesin bizde fanteziye yer yok..Tek eksik krono sonuçlarıdır müsait bir zamanda paylaşımı yapılacaktır lakin bunu bahane ederek konuyu farklı mecralara çekme eğilimini kimse hoş karşılamaz..Kullanmış olduğunuz üslup talihsiz ve tahrik edici kelimelerle bezeli..Tüfeği çok merak ediyorsanız bir adet satın alıp bizlerin yapmış olupta beğenmediğiniz incelemeleri kendiniz gerçekleştirin!Herkesin beklentileri farklıdır sizinkini karşılayacak olan tüfekten bahsederseniz hepimiz aydınlanalım!

    Air king 'e başka marka dürbün beğenemedim gidip kendi markasının orjinal dürbününü bayiinden aldım



    Kutu açılışını paylaşmak istedim

    Diana optik grubunu fason olarak Çin'de ürettiriyor, yurtdışından alınan Diana dürbünlerde orjinal ve reticle cama işlidir..Diana optikleri bayilerde inceleme şansım oldu evvelden Çin'den satın alarak kıyaslamıştım hiç bir fark yok..

    Daha küçük bir matkap ucuyla kılavuz deliği açıp ardından bu deliği genişleterek çürütebilirsiniz o vidayı ufak çapta uçla başlarsanız aynı zamanda matkap ucunun kundağa kayma ihtimalinide bertaraf etmiş olursunuz..Metali delerken düşük devirle delmeye özen gösterin..

    Pellet:Jsb Straton 15,89 grain 5.50


    Mesafe:20 metre


    170 bar üzerine çıkılmadan güç ayar düğmesi 3/1 oranında,mildotsuz Barska 3-9x40 ve ayarsız olan dürbünle referans noktası baz alınarak 5 kuruş çıkardı tüfek sanırım 5.51 ile mercimek tanesi yapılır üstelik destek alacak düz bir zeminde yoktu kendi değerlendirmem tüfeğin isabet grafiğinin yüksek olduğu yönünde daha uzak mesafelere grupman için yeni dürbün ile tekrar deneme yapacağız..Tam güçte 150 metre mesafeye 30 grain solid ile randımanlı atışlar sergiledi..


    airgunturk.com/attachment/18194/


    airgunturk.com/attachment/18195/


    airgunturk.com/attachment/18196/


    airgunturk.com/attachment/18197/


    airgunturk.com/attachment/18198/

    Ürünler toplu alındıysa veya ithalat yoluyla getirildiyse %20 vergi,navlun,konşimento,gümrük komisyoncusu vs gibi bir yığın masraf etmiş olabilirler aynanın diğer tarafına bakmakta fayda kişisel yolla getirilen ürünler ile toplu ürün getirme arasında dağlar kadar fark ve masraf vardır..Ticari ünvan ile getirilmiş ürünlerin masraf yüzdesi bir hayli yüksektir..Fiyatlar makul seviyede neredeyse Aliexpress fiyatları ile eşdeğer sayılır..Bayiler bir güzellik yapmış rağbet gören kaliteli bir ürünü sizlerin ayağına getirmiş haliyle ufakta olsa kar marjı olmadan satmasını bekleyemez kimse!


    Toplu ürün getirmenin kolay bir iş olmadığını(ticari unvan gerekli) ve bayilerin resmi prosedürler çerçevesinde pek çok masraf ederek ürün getirdiğini bilmenizde yarar var..

    http://www.aliexpress.com/item…hts-Rifle/1590495189.html


    http://www.aliexpress.com/item…cope-with/1590874345.html


    http://www.aliexpress.com/item…fle-Scope/1592040218.html


    http://www.aliexpress.com/item…ee-Mounts/1590274408.html


    Mesut abi profesyonel ürün istiyorsan belirttiğin bütçe dahilinde linkteki ürünler işini görecektir..Vector Optics ve Lebo gibi markalarda oldukça kalitelidir..Orjinal Leupold ve Bushnell gibi markalar bol sıfırlı fiyatlara sahip..

    Gamo'lar kutu içlerinden daha düzgün çıkarken Krm pelletler nispeten daha fazla oranda ezik çıkmakta buna ilave olarak Krm pelletler namlu içinde çok fazla sıvanma yapıyor ama şaşırtıcı olan Gamo'dan daha isabetli olması..Krm pelletleri ayıkladığımızı varsayarsak verdiği fireyi göz önüne alırsanız fiyat olarak Gamo'dan daha fazla bir fiyata tekabül ediyor..

    Nokia gibi yapmaya başlamışlar :) Tuş takımını rengini değiştirip,kasayı büyütüp yeni model diye piyasaya sürüyorlardı.

    Nokia benzetmesi çok yerinde olmuş..Nokia o dönemlerde en büyük benim piyasaya ne sürsem gider mantalitesinde hareket ettiği için arkadan gelen gücü Android ve İOS hiç umursamadı ve eski moda Symbian'da dayatarak bindiği dalı kesti tabi bununla sınırlı kalmayarak dokunmatik cihazlarda rakipleri kapasitif ve multi touch özelliğini sunarken Nokia eski moda Rezistif ekranda ısrarcılığını sürdürerek benzer modellerini klonlayıp piyasaya sunarak kendi sonunu hazırladı..