Paşabey adlı kullanıcının mesajları

    genede merakla bekliyorum . silahı inceledim gerçekten işciliği yapısı kullanılan malzeme güzel . üzerinde çalışılmış özen ve emek gôsterilmiş bir cihaz. inşallah grupmanı isabetide iyi olur Adanadaki gördüğüm modelde de atış stabilitesinin çok iyi olduğu ancak şarjörün peleti ezdiği ve grupmanının çok zayıf olduğunu bu konuda oldukça bilgili ve Deneyimli bir dostum söyledi. Bu arada benim yediğim gol üç müş :D

    Şarjörle ilgili sıkıntı ufak bir partiyi kapsıyor tüfeği satın alanlar talep ettikleri anda yeni şarjörlerine ücretsiz olarak kavuşuyorlar..

    Yarın nasip olursa video ve bolca fotoğraflarımızı paylaşırız lakin fabrikanın üretim müdürü 750 km yol geldi yanında pek çok tüfek olacak organizasyon tarihi süpriz olsada İstanbul içi çağrımızı yaptık isteyenler gelip tüfeği görebilir son haddine kadar teste tabi tutabilir kimse kusura bakmasın ama Ferhat abinin bahsettiği gibi malımızı övelim derdinde değiller sizlerin görüşü önemli tezini benimsemişler şahsım adına Kral Arms üretim müdürünün bizleri ziyaret etmesine onur duyduğumu belirtmek isterim şayet artık bu hobide klişeler yıkılacak..Hobiye ara verdiğim dönemde Puncher'ın çıkış süreci ile ilgili olarak başından sonuna kadar iletişim halindeyim hobiye dönmeme vesile oldu diyebilirim yerli malını seven ve destekleyen birisiyim bu denli kısa sürede böylesine yol alınıyorsa bizlere desteklemek düşer..Şunu belirteyimki artık bu camiada üretim anlamında Kral Arms lokomotif olma yolunda ilerleyecek öncülüğünü yaptığı pek çok projeyi yakın zamanda sizlere açıklayacağız fakat şu sürede patentleri alınıncaya kadar bir açıklama yapmam doğru olmaz bu sebeple Kral Arms'a öncülük ettiği yeni macerasında başarılar diliyor ve artçıları ardında bırakmaya devam edeceğini temenni ediyorum..Puncher'ın yeniliğe doğru atılan bir adım olduğunuda unutmayın..

    Kral umarım servisini düzeltir. Bir tüfeğin yayını bir aydır takamadılar. Daha öncede aynı modelden (AI002 gamo cfx kopyası) vardı yayını değiştiremeyip 4 defa arızalı göndermişlerdi sonuçta yandan mandallı sevmediğim bir modelini göndermişlerdi bende o tüfeğin isabetini beğenmediğim için bir kenara atmıştım. Kargo parası tekrar vermemek içinde geri göndermemiş sırf isabeti için aynı tüfekten tekrar almıştım oda yay arızası çıkartıp beni kabuslara soktu bir aydır fabrikada gelmedi daha eğer tekrar yandan mandallı gönderirlerse eski gönderdikleri tüfekle beraber bunuda paketleyip krala hediye edeceğim.


    Servisinden kesinlikle memnun değilim

    Emir abi rahat ol senin tüfek ile ilgili bizzat ben ilgilenicem bu arada böyle şeylerde şansına seni buluyor :)

    Yarın takım olarak ilk buluşmamızı gerçekleştirip bu vesile ile Kral Puncher'ın tanıtım lansmanınıda yapacağız..Bosphorus Team olarak Kral Arms'a teşekkürlerimizi iletiyoruz..

    Sağolsunlar her konuda çok ilgili ve duyarlılar..Tüfeği satın alanlar mükemmel düzeyde servis hizmetine tanıklık ediyorlar..Kağıda yazıp çizip dökmenize gerek yok diğerlerindeki gibi siz derdinizi telefonda anlatın onlar not alıp gerekli işlemleri itina ile uygulamaya alıyorlar..

    Yanılmıyorsam Yatagun dampa Mod125 için garanti sunmuyordu Sportmatch'ında pek bir farkı yok sonuçta Mod125 gibi bir tüfeğin dürbün üzerinde oluşturduğu darbeyi absorbe edecek aksamı bazı arkadaşlar extra modifikasyonla çözdüler 3-9x32 Mod 125 için maksimum değerdir bunun üzerindeki her dürbün zamanından önce yıpranma ve bozulma emaresi gösterecektir..Dampa konusuna gelince 2 markada kalite olarak aynı düzeyde Sportmatch'ın garantisinden bahseden arkadaşlar acaba dampaları bozulduğu zaman hangisi garantiden yararlanmış?


    Sportmatch'ın Mod125 gibi bir tüfek için garanti sağlayacağını sanmıyorum üstelik Dampa üzerine yerleştirilen Optima marka dürbünler kaliteli rakiplerine göre oldukça ağır ve hantallar bu sebeple tüfeğin oluşturduğu enerji dürbünün yüksek düzeyde darbeye maruz kalmasına sebep oluyor..

    Bu sene Kral Arms bildiğiniz üzere yeni bir yapılanma sürecine giderek ürün gamını arttırmaya karar verdi 2015 senesinin ilk yeniliği Puncher oldu..Tüfek henüz elime yeni geçtiğinden işten gelince ufak çapta bir inceleme yaparak fotoğraflarını çektim..Detaylı incelemeyi haftasonu veya müsait bir zamanda yapacağım..


    İlk olarak tüfek ağırlık olarak ideal sınırlar içerisinde ve rakiplerine göre oldukça hafif..Ağırlık dengeli denecek düzeyde dağıtılmış..Kundak ortalama değerlerde olsada bir kaç cm daha uzun olsa daha iyi olabilirdi..Kullanılan materyalin kalitesi oldukça iyi görünüyor kundakta kullanılan ceviz iyi kalitede ve güzel bir cilaya sahip tüfek görsel anlamda herkesin gözünü okşayacak nitelikte diyebilirim..Manometrenin kundağın altında konumlandırılması güzel olmuş zira tüfeği 180 derece çevirmek,namlunun karşısına geçmek veya etrafında yarım tur atmanıza gerek kalmıyor ayrıca güvenlik unsuruda düşünülerek karar verilmiş sanırım..


    Tüfeğin yanında verilen ekipmanlar yeterli düzeyde muzzle,gez ve arpacık ayrı olarak kutu içine yerleştirilmiş ister dürbün ister gez ve arpacık seçim sizde malumunuz piyasada birbirinin aynısı olup gez ve arpacığı söküp bilmem şu model diye farklı fiyattan satılan pcpleri görünce Puncher bu kavrama başka bir boyut getirmiş..Kutu içeriğinde alyan,dolum ucu,tornavida,2 adet şarjör,muzzle,gez,arpacık ve kullanım kitapçığı mevcut..Şarjörün tüfeğe sıkı sıkıya oturması ve kavraması mükemmel düzeyde üstelik şarjörlerin mekanizmalı olması ayrı bir artısı şarjör tırnaklarınında sağlam metalden olduğunu belirteyim...


    Benim elimdeki modelin kalibresi 5.5 mm olup 292cc tüp hacmine sahip şarjör kapasitesi 12 pellet..Tüp hacminin yüksek olup tüfeğin ağırlığının düşük olması AAA+ olarak tüfeğin hanesine yazılması gerekli diye düşünüyorum..Dürbün kanalı 11 mm ve 22 mm olarak tasarlanmış üst blok yüksekliği ideal şarjörün yapısınıda ekleyince muhtelif pek çok dürbün ayağını uyum sıkıntısı çekmeden rahatlıkla kullanabilirsiniz..


    Tüfekteki güç ayar düğmesi ürünün en iyi özelliklerden diyebilirim malumunuz piyasadaki bazı pcpler için sanayide 15 cm alyan yaptırmanız yada kundağı söküp takmak size işkence gelmiyorsa ve bunun üstüne ayar tutmayan setskur için locktite gezdirmekten keyif alan varsa o ayrı konu..Puncher'ın güç ayar düğmesi orta sıkılıkta diyebilirim ne sert ne yumuşak tam ideal ayarda..1/2 unf diş sayesinde moderatör ile kullanıma uygun..Dolum ucu piyasadaki tüm pompalara uygun..


    Genel bir değerlendirme sonucu Puncher tasarım,kullanışlılık,denge ve görünüm açısından oldukça iyi bir tüfek tabi tüfeğin atış sayısı,güvenlik ve isabet testleri gibi çeşitli parametreleri detaylı bir incelemeden sonra paylaşacağım..

    Güzel paylaşım Emir abi eline sağlık..


    Hatsan ne yazikki kullanıcılarını dinlemiyor keza yurtdışı forumlarında bile dile getirilmiş sorunlar var..SAS bana kalırsa SARS olarak güncellenmeli yeni açılımıda darbe iletme sistemi olmalı :)


    Şaka bir yana Hatsan'la yazışmalarını kağıda döksek dünyanın etrafını 4 kere dolanır sanırım üstelik evveldende yaptığın modifikasyonları baz alırsak Hatsan'ın bu son yaptığın modifiyeyi fabrikaya alıp tüm teknik ekibine göstermesi gerekir..

    Rica ederim..


    Kaliteli optikleri takip ettiğinizi ve bunların her birini satın alıp test ettiğinizi biliyorum yaptığınız çok hoş bir davranış nitekim bu ürünleri alacak kişiler için rehber niteliğinde optik incelemeleriniz mevcut..


    Kandar,Weaver,Lebo,Visionking ve Vector Optics Çin menşeili kaliteli ve profesyonel optik üreticileri..Özellikle Kandar ve Lebo'yu tavsiye ederim..Kandar markası belirli ülkelerin silahlı kuvvetlerine optik üretiyor Çek Cumhuriyeti ve Polonya aklımda kalanlar..

    Kral Arms yetkilileri forumumuzda sizlerin istek,dilek,şikayet ve taleplerinize cevap verebilmek için aramıza katıldılar sanıyorum forum tarihinde ilk kez böyle bir vesileye tanıklık ediyoruz..Hepimize hayırlı uğurlu olsun..Kral Arms yetkilisi ve yöneticisi arkadaşlara sizlerin huzurunuzda bir kere daha teşekkür ediyorum bizleri kırmayıp aramızda yer aldıkları için..

    Arda bey yaylı segmentinide değiştiriyorlar şu an için tasarım masasında pek çok alternatif var nitro pistonlu bir modelde tasarlanıyor tabiiki tüm bu gelişmeler şüphesiz bizleri heyacanladırsada biraz zaman ve anlayışda gösterilmesi gerektiği kanaatindeyim mesela Puncher halen yaygın kullanım aşamasına erişemedi önyargıları kırmak bir hayli zor at44'ün ne kadar uzun bir zamanda yol aldığını biliyoruz yaşanan aksaklıklarıda bu süreçte Puncher piyasada kullanıldıkça eksisi ve artısı kullanıcıların değerlendirmeleri sonucu ortaya çıkacaktır nitekim firma var olanla yetinicem demiyor kullanıcıların fikirleri ve istekleri doğrultusunda tasarıma yön verme opsiyonuda mevcut..Tüfek için şu anda bir yorum yapamıyorum elime geçer geçmez kendi fikirlerimi paylaşırım ama pek çok kişiye ihtiyacımızda var genel bir fikir birlikteliği için..


    Emrah bey tanıtım kapsamında çalışmalar yapıyorlar biraz zaman vermek gerektiğini düşünüyorum mecazi anlamda ifade etmek gerekirse hala dumanı üstünde tütüyor her şeyi bir anda beklemek acelecilik olur..Yapılan değişimin sizi ilgilendirmediği zaten bilinen bir gerçek bu konuda gösterdiğiniz tutuma anlam veremedim şayet yapılan değişikliğin hobimize bir pcp daha kazandırmış olduğunu bariz şekilde gördük devamı için umutluyuz..

    Açıkçasıben umutluyum..


    Kaan'nın özelden yaptığı görüşmeleri bizlerle de paylaşmasıbu umudumu daha da arttırdı..
    Okuduklarımdan anladığım kadarı ile; zannettiğimizden daha farklı bir firma var önümüzde, kaliteye odaklanmış..


    Bu anlamda yorumlarımızın da kalitesini arttırmamız gerekecek ;) haberimiz ola..

    Ferhat abi adamlar çok ilgililer hatta hiç bir silah sanayi yetkilisi gelip forumda resmi destek ve üyelik seçeneğini bizlere sunmadı Kral Arms'ın yetkili bir mercisinin forum üzerinden üyelik açarak kullanıcıların dilek,şikayet,istek vs gibi ihtiyaçlarını karşılaması gündemimizde hatta bu isim doğrudan şirketin genel tasarımcısı dahi olabilir tıpkı bende senin gibi camia adına umutluyum nitekim bu seçenekleri hiç kimse bu camiaya sunmadı..Ciddi anlamda şu an için şirkette yoğun bir dönemden geçtiklerini ifade ettiler tabiki her şeyi kökten değiştirip yeni bir anlayışla yola çıkmak kolay değil bu bağlamda bu yolculuğa katkı sunmak bizim elimizde..

    koskaca kral firması bir tane bile video yayınlamıyorsa bir tanıtım yapmıyorsa , hiçkimse de çıkıp bu tüfeği satın almaz . Bu gidişle satılmıyor diye üretimi de durdurdular .


    Şirket bünyesinde yeni bir yapılanmadan söz ettim tepeden tırnağa hemde.. Silah teknik müdüründen,mühendisinden,müşteri departmanı,satış-pazarlama,arge,reklam sorumlusu ve vasıflı işçisine kadar..Şirket bünyesinde şu an için yeni yapılanma neticesinde bir uyum süreci ve adaptasyon dönemi var üstelik şu anda bu tüfeği ülkenin dört bir yanında bulabiliyorsanız mesafe katedmeye başlanmıştır..Dikkatinizi çektimi bilmem ama websiteleri dahi yenileniyor üstelik diğer malum firmanın kaç tane tanıtım videosu yada içeriği mevcut?


    Sizin yaptığınız körü körüne eleştirmektir!

    Öncelikle Kral Arms'a teşekkür ediyorum çalışanlardan,teknik personele ve şirket sahibine kadar hepsi çok ilgili artık şirket yeni bir yapılanmaya girdi bu sene itibariyle..Kral Puncher'ın bu yeniliğin ilk ayağı olduğunu belirteyim fabrikaya ve argeye yapılan yatırımlar dudak uçuklatıcı rakamlar şahsen milyon dolarlık bir yatırımdan söz ediyoruz şirket silah endüstrisinde çok önemli bir tasarımcı ve silah teknikten sorumlu müdürü bünyesine kattı..Fabrika yurtdışında bildiğimiz en önemli markalarında kullanmış olduğu ileri düzey teknikleri kullanacak,endüstrinin en iyi program ve tasarımcılarıda buna dahil yabancı ve yerli mühendislerle ortak çalışmalar yürütülüyor..Yurtdışından çok önemli ekipmanlar ve son teknoloji makineler getirildi zira Konya gibi bir şehrimizin büyüklüğüne yakışır düzeyde büyük atılımlarda bulunuldu şirket bünyesinde..


    Aslında pek çok netleşmeden açıklama yapmak istemiyorum fakat bir kaç ipucunuda sizlerle paylaşayım Kral Arms garanti kapsamını bambaşka bir boyuta taşıyacak 3 sene koşulsuz garanti ve silahlarınızın 3 senelik zaman zarfında gönderdiğiniz ve aldığınız tüm kargo bedelleri ücretsiz olacak..Modifikasyon,Kundak,Tetik,özel ölçü vs gibi kişisel isteklerinizi doğrudan yaptırabileceksiniz..Yaptığımız sohbet esnasında kalibre seçeneklerininde değerlendirildiğini öğrendim ilk yerli bigbore'yi bile görebiliriz tactical,bullbup,sporter,carabine vs gibi çok geniş bir yelpaze amaçlanıyor ürün tedarikinde kesinlikle yerli üreticilerle çalışılıyor..Fabrikayı gezmek için camiamız adına davette aldık..


    Sizlerden ricam ürünü fikirler üstünden eleştirmek olmamalı hobimiz adına umut verici atılımlar söz konusu şu klasik olan ne sürsem piyasaya giderse mantığı yok tamamen kullanıcıların fikirlerine,isteklerine odaklı bir anlayış söz konusu Pcp bu atılımın ilk meyvesi o bildiğiniz eski yaylılarıda akıllardan silecek yepyeni modeller gelecek bu bağlamda yerli sanayimizi teşvik etmek bizlerin elinde..Malumunuz bizlere değer vermeyen yurtdışına sürdüğü ürünü aylar,yıllar sonra tanıştıran zihniyetten uzak bir mantaliteye sahipler ürünleri eş zamanlı olarak yurtiçi ve yurtdışı kullanıcılarla paylaşmayı amaç edinmişler güzel şehrimiz Konya tüm coğrafyamıza lojistik dağılım anlamında avantajlı konumda üstelik pek çok silah üreticisininde aynı şehirde konumlandığını biliyoruz..


    Kısa süre içerisinde Puncher'ı inceleyip,söküp,atış,krono ve çeşitli testlere göre değerlendireceğiz..Elime geçmesini beklediğim tüfek 292cc'lik bir tüpe sahip..


    Tekrardan ifade etmek istiyorumki kimse eline almadığı tüfeği hayali fikirler üstünden eleştirmesin!

    Ürün 3 katmanlı en alt katmanda 6061 alaşımlı dökme alüminyum tüp var keza 6061 havacılıktada kullanılan son derece sağlam,hafif ve güvenli bir alüminyum türüdür..İkinci katmanda yüksek mukavemete sahip epoksi reçine ile uygulanmış karbon elyaf son katmanda ise yüksek sürat tekneleri ile motor sporlarında yaygınlıkla kullanılan Japonya üretimi T-700 karbon fiber'den imal edilmiş..Ürünü satın alan kişiler genelde Amerika,Avustralya ve İngiltere gibi ülkelerden..Genel olarak bu ürünün özelliklerine bakarak iyi olduğunu söylemek mümkün fakat ürünün ifade edildiği gibi içeriğe sahip olduğunu anlamak için bir arkadaşımız bu sorumluluğu alırsa kafamızdaki soru işaretleride silinmiş olur..