Paşabey adlı kullanıcının mesajları

    Paylaşım için teşekkürler gerçekten hayranlık uyandıran bir tüfek..


    Tüfeğin kalitesine vurgu yapmak gerekirse belki biraz alakasız gelebilir lakin tetik tertibatının muhafazasının iç yanaklarının dahi frezelenmiş ve cilalanmış olması detaya verilen önemdir zira günümüzde pek çok markada geniş tutulan tetik kafesiyle örtülen bu muhafazanın altına bi zımpara ve cila sürmekten acizler..Genelde bir ürünü incelerken ince ayrıntılara önem veririm malum bir tüfeğin tetik kafesini sökerken elime kıymık batmıştı geçmiş bir zaman..


    Hani Almanlar için bir tabir vardır "tenekeyi ver makina yapıp çıkartsın" gerçekten doğru bir söz..


    Tüfeğin üretildiği yıl,kazandığı başarılar,müsabaka geçmişi ve karakteristik özelliklerini baz alınca envanterde nadide bir yeri hak ettiğini söylemek haksızlık olmaz..

    Merhabalar, Valibey
    Hatsan galatian 2 5.5mm PCP tüfeğimde HN baracuda power kullanıyordum ama şu sıralar hiçbir bayide stokta yok. Hornet ile deneyiminiz varmıdır. Stabilitesi ve kalitesi hakkında bilgilerinizi alabilirmiyim.
    Saygılar

    Bahsettiğiniz solid piyasada zor bulunuyor ayrıca kalitesi konusunda yaygın bir bilgi yok zira yüksek fiyatınıda baz alırsanız neden yeteri kadar açıklama olmadığınıda kestirmek güç değil..Solid için Togay beyle iletişime geçmenizi tavsiye ediyorum..

    Havalı tüfekle avın yasak olduğu malumunuz. Adına zararlı mücadelesi denmesi bu yasağın ihlal edilebileceği gerçeğini değiştirmiyor.
    Kaldı ki bu kanlı görüntüler forumun sportif havası ile uzaktan yakından alakalı değil. Bilakis fena halde rahatsız edici.

    Aslına bakarsanız konu avcılık kategorisine açılmış ve itlaf edilen zararlının havalı tüfekle vurulduğuna dair bir açıklaması yok arkadaşımızın!Mevcut kategoride buna benzer pek çok içerik yer almakta.Ayrıca avcılık mevzuatını bu konuyla bağlamanızı yadırgadım zira avcılık ile ilgili prosedürlerden hepimiz haberdarız..Avcılık ile ilgili kavramı maalesef yanlış düşünüyorsunuz bu yasaklama yaban hayatını kapsıyor..

    Böylesi tatsız hadiselerde durumu yöneticilere bildirirseniz gerekenler yapılır ayrıca airgunpazar kullanımı ile ilgili oldukça geniş bir başlığımız mevcut..Bu tarz ilanlar konusnda moderatöre bildiri yaparsanız tatsız hadiselerin önüne geçebiliriz her mesajı her ilanı anlık olarak kontrolünü sağlayamıyoruz..

    Gereken düzenlemeler yapılmıştır..Mesajı olmayan kendini tanıtmayan hiç bir üyeye müsade edilmeyecektir ayrıca ek bir güvenlik unsuru olarak belirli bir mesajın altında yer alan ve üyelik tarihide göz önüne alınarak yeni kriterler oluşturulacaktır..Forumda olmadığım zaman çerçevesinde sadece ürün satmak için üye olup bir kaç göstermelik mesaja sahip olan üyelerinde satışlar gerçekleştirdiğini gördüm bu sebeple ilan açma kriterleri yeniden gözden geçirilecek olası bir mağduriyet yaşanmaması için çaba sarfedilecektir..Bilindiği üzere forumda yeni yapılanmayla beraber sınırlar koymak yerine üyelerimize pek çok kolaylık sağladık nitekim yeni ilan modülü kullanışlı olsada yeni üyelerin suistimal etmesi neticesinde bizleri yeni kararlar almaya sevk etmiştir..Değerli forum üyelerinin gözümüzden kaçan ilanları bizlere bildirmesi neticesinde gereken işlem yapılacaktır dün itibari ile 300 küsür ilan silinmiştir..

    Bende yeri gelmişken ifade etmek isterimki forumda aradığınız soruya mukabil gelecek pek çok başlık mevcut ufak bir araştırmayla istediğiniz neticeye varacağınızı düşünüyorum..

    Puanlama konu açanlara,mesaj yazanlara,ilan açanlara her birinde 5 puan olmak üzere sistem tarafından veriliyor ayrıca her beğenide 5 puan artarken beğenmeme durumunda -5 puan olarak düşmekte..


    Levent arkadaşımızın puanı - Like vermeye bayılan bir üyenin yüzünden tersten gidiyor :D


    Sisteme müdahale şansımız yok lakin Levent arkadaşımızın yazdığı her mesaja +Like verirseniz bir süre sonra normal değerlere ulaşacaktır..

    Ellerine sağlık Serdar kardeşim oldukça hoş bir tasarım olmuş..Hobide böyle yenilikçi fikirlere ihtiyaç var tasarım yalın ve özgün hatlara sahip üstelik yanlış görmediysem diğer sıradan Bullbup'lara kıyasla tüp ve namlu hattı tamamen gizlenmiş fantastik bir şey çıkmış ortaya..Bu ürün için seri üretime hazır olmalısın..Diğer Bullbup'larda emanetmiş bir görüntü çizen pikatin ray bu tasarımda bütünleşik bir parçaymış hissi veriyor..

    Uzun zamandır alışveriş yaptığım bir firmadır.Kedi ve Köpek için numune mamaları ücretsiz yolluyorlar üstelik kargo ücretide ödemiyorsunuz..Ben büyük torbalarda satın alıyorum evinde veya bahçesinde Kedi,Köpek gibi sevimli dostları besleyen varsa bu numune mamaları denemelerini tavsiye ediyorum öte yandan çevrenizde yaşayan yiyecek bulamayan bu sevimli dostlarımıza insanlık vazifesi olarak onları sevindirmek bizlerin ellerinde sizlerden ricam siteye üye olup ücretsiz numune siparişini vermeniz 2 dakikanızı almakta..Ben sokaktaki hayvanlar için her ay düzenli olarak 15 kg'lık paketlerden alıyorum zira ücreti çok makul..Çarpık kentleşmenin ürünü olarak yaşam alanlarını daralttığımız bu güzel canlılara bir faydamız olsun dileyen barınaklarada mama yardımında bulunabilir..


    Numune mama talebi

    Ferhat abiden öğrendiğim kadarıyla kendisi zaten her türlü sanayi makinelerine aşina bir insan 3d cnc router ile bu işleri yapmaktan ziyade asıl zor olanın gerekli ölçü ve çizimlerin taslak haline getirilmesiydi..Makine kundağı bire bir çıkarıyor olmasına karşın onu programlayan kişi daha çok ön plana çıkmakta yani asıl iş onu kullananda bitiyor..Ferhat abi istese her türlü kundağı 3d cnc router'la üretebileceğini fakat bu işi el işçiliği ile yapmanın verdiği hissin tarifsiz olduğunu ifade etmişti..

    Dikkat : Bu konu ön bilgilendirme amacıyla açılmıştır. Teknik detaylar ve kayıt başlığı 2-3 gün içinde açılacaktır.


    Selamlar;


    Bu yılın 3. Field Target yarışmasına A-Takımı olarak 27-28 Eylül 2014
    tarihinde Kızılcahamam / Ankara’ da ev sahipliği yapacağız.


    Yarışma ve konaklama detayları 2-3 gün içinde açılacak olan yarışma kayıt konusu altında paylaşılacaktır.


    Müsabakanın yapılacağı alanı seçmekte oldukça zorlandık; seçilecek
    mekanın hem sosyal imkanları iyi olmalı hemde uluslararası düzeyde ve
    kalitede bir yarışmaya müsait olmalı ayrıca müsabaka haricinde
    katılımcıların keyifli vakit geçirebileceği, doğa aktiviteleri
    yapabileceği, konaklama imkanları olan bir mekan olması gerekiyordu.
    Kızılcahamamda istediğimiz düzeyde bir işletme bulup gerekli anlaşmaları
    yaptık. İşletmenin hoşunuza gideceğine inanıyoruz ve mekan bulma
    konusunda ki emeklerimize değdiğini düşünüyoruz.


    Yarışma’da güç sınırı ; 12 fpe/16 joule dür.


    Yarışma 2 gün sürecek olup, 1. gün (27 eylül) 50 atış, 2. Gün (28 eylül) 50 atış olmak üzere 100 atış yapılacaktır.


    Ortak ekipman kullanımı kayıt konusunda açıklanacaktır. Malum olduğumuz
    gibi ülkemizde hobiden ziyade spor olarak bakılmaya başlanan FT
    müsabakaları, uluslararası düzeyde yapılacak müsabakalara gidecek olan
    ekibin seçimin de referans sağlamaktadır, bu nedenle yapılacak yarışmada
    kurallara uyum konusunda taviz gösterilmeyecektir.


    Tüm Field Target meraklılarını Kızılcahamama bekliyoruz.


    Not:Konu başlığı A-Takımı'ndan Levent arkadaşımız tarafından açılmıştır..

    Konuyu açan arkadaşımızdan şahsım adına özür diliyorum konu amacından fazlaca saptığı için bu konuyu kilitleyerek aynı konu başlığını tekrardan açıyorum..Konuda geçen bazı talihsiz cümleler ve gerginlikten ötürü konuya göz atan müsabakadan ziyade yaşanan gerginliği gözlemliyor bizim hobimiz bu değil şurda yılda 3 tane böylesine güzel organizasyon düzenleniyor herkesin birbirini tanıması için güzel bir fırsat fakat son zamanlarda bu müsabakaların üzerine gölge düşürecek spekülasyonlar türetilmekte..


    Yeni açılan konu başlığında gerginliği tırmandıracak söylemlerden kaçınılmasını rica ediyorum..

    Hobimiz adına kaygı verici bir durum yaşıyoruz hoşgörüden uzak ve sadece kendi perspektifimizden dar bir açıyla bakıyoruz olaylara..Müsabaka ile ilgili konu nerden nereye geldi tıpkı geçen sefer olduğu gibi istemediğimiz tatsız olaylar cereyan etti.Konuya hakim olan gerginliğe rağmen uzlaşmacı bir dille nezaket içerisinde cevap vermeye gayret eden üyelerimizin bu centilmen tavrı müsabakanın ne denli sıcak ve canlı geçeceğini belirginleştiriyor eleştiri oklarını sağa sola fırlatmak yerine bu misafirperver insanların arasına katılarak onların heyecanına ortak olmanızı tavsiye ediyorum..