barbar1963 adlı kullanıcının mesajları

    Bölüm başkanlığına " Maddi hata " dilekçesi ver. Bu nota itirazdan ziyade yazım yanlışı anlamına gelir. O nedenle hukuki sürece gerek kalmıyor. Bölüm bu itirazı dersin hocasına iletir ve o da kağıda tekrar bakarak bir yanlış varsa düzeltir. Hatta ulaşabilirsen uygun bir dille hocana sende söyle. Neticede hepimiz insanız hata yapılabilir. Yalnız bunun için itiraz süresini geçirmemelisin.

    abi şimdi gördüm hemşeriymişiz :) üsttede belirttiğim gibi yurtiçine satmayı düşünmüyoruz dediler abi sizlerde arayıp konuşun ne kadar tepki alırlarsa bence yurtiçine sunmaya o kadar kafaları yatar


    QE modelleri ilk çıktığında sordum. Şu an düşünmüyoruz demişlerdi. Ama ben yine de bunun bir pazarlama tercihi olduğunu, bir süre sonra içeriye de vereceklerini umut etmiştim. Daha sonra değişik kanallardan yine teşebbüs ettim ama olmaz dediler. Şimdi yine vermeyeceğiz dediklerine göre vermeyeceklerdir.


    Neyse keyifleri bilir. Umarım kral veya Zoraki pistonlu işine girer de bizde yerli olarak onları tercih ederiz.

    hatsan ile telefonla konustum yurtiçine satmayı dusunmuyoruz dedi


    Aylardır bu silahı ve süpertact QE yi bekliyorum. Fuardan sonra da yurt içine vermezlerse bir Gamo Hunter Extreme alır geçer giderim. Hatsan dan da bundan sonra değil silah oring bile almam.


    Biz niye Hatsana yerli firma diyoruz ki ? Bütün denemeyi bizim üzerimizden yapıp yabancılara çalışıyorlar. Zaten söylendiğine göre satışlarının %3 ü iç piyasaya aitmiş. Bence onuda kaldırsınlar. Tamamen dışarıya versinler onlar da rahat etsin bizde.

    Benim gönlümde de mod135 qe var şöyle 4.5mm 27cm namlu, quatro tetik 16j vortexle zaten full ayarlanan kundağı var . gelse de alsakkkk


    Bu silahı ben de bekliyorum. Ama bu sefer vortex olmasına da güvenerek 6.35 alma niyetindeyim. Yalnız hatsan ne hikmetse her silahta estetiği bozan bir parçayı mutlaka ekliyor. Bunda da bir karış dipçik pedi koymuşlar. Ateşli silahlarda bile ben böyle dipçik görmedim. Yaylı modelinde de ped kalındı ama delikli falan olduğu için göze çarpmıyordu. Bu pek olmamış.

    Kraldan bir de yaylı atağı bekliyorum. Daha önceki sıradan modellerini bir kenara bırakıp şöyle tx200 tarzında alt dan kurmalı kalite bir silah çıkarsa da çarşı iyice karışsa.

    Ciddi her ülke kendi ihtiyaçlarına göre hafif silah üretiyor. İsrail sokak çatışmalarına, suikastlere uygun Uzi, Rusya Kalaşnikof, Abd M16 vs. Türkiye 30 yıldır kendine özgü bir terör biçimi ile mücadele ediyor ama buna uygun bir silah geliştirmiş değil. G3 ile başlandı, Hk33 dendi, olmadı AK47 ve M16 kullandı. Şimdi de bu... Umarım sahada denenmiş ve güvenlik görevlileri tarafından onay almıştır. Ve yine umarım klon bir silah değildir.


    Garibime giden daha ortaya bir piyade tüfeği çıkaramamış iken, Yok tank yaptık, yok helikopter yaptık haberleridir.

    Namlu çapından daha küçük "şiş" benzeri bir şeyi kızarıncaya kadar ısıtıp namlu ucundan sokarak bez parçasını yakabilirsiniz. Bir kaç kez başıma geldi ve ben bu şekilde çözdüm. İçeride yanıp delinen bezi hafif itelemeler ile parça parça dökebilirsiniz.. Bu işlemi yaparken şişi içeride namlu çeperine temas ettirmemeye gayret edin.

    QE model ise yaylı değil vortex dir. Geç oldu ama yine de güzel gelişme. Umarım taksit taksit değil de bütün QE serisini iç piyasaya sunarlar.

    Estetik ve ayrıntı... Bu ikisine sahip olmayan toplumlar günümüz dünyasında genel kabul görebilecek hiç bir şey üretemezler. Sadece silah meselesi değil.
    Ev diye yaptığımız çürük beton yığınların dan, sokaklarımıza, davranış şekillerimize kadar her alanda bu ikisinden de yoksunuz. O nedenle yerli üreticilerden fazla bir şey beklemiyorum. Biraz olsun zoraki den umutluydum ama onlarda 175 lira ya plastik dipçik satmakla meşguller.

    Bunlar çok güzel haberler. Çok yeni bir firma olan Edgun yapar da, Kral neden yapamasın? Onlarca model üretmek yerine şöyle HW 100 tadında bir PCP ve HW 97 veya Diana, AA ayarlarında bir yaylı yı ana model yapıp piyasayı allak bullak etseler ne güzel olur.