barbar1963 adlı kullanıcının mesajları

    Cfx whisper royal de farklı bir tetik kullanmışlar. Muhtemelen cfx royal de de değişiklik oldu o zaman. Eski ve yeni üretimin ikisini de kullanan bir arkadaş var ise daha sağlıklı bilgi verebilir.

    sizinde etkiniz vardır muhakkak.. ama haklısınız, gerçekten çok başarılı bir ürün, bütün tebrikleri hakediyor..


    acaba fark nedir diğer multipump tabancalara göre , konuyuda dağıtmak istemiyorum ama..
    namlu yapısı nasıl mesela bu zorakide, yada piston her defasında, kullanıcı ne kadar açarsa açsın aynı havayımı depoluyor, ne yapıyor :) .


    hakikaten çok enteresan bir tabanca..


    Detaylı değerlendirebilecek teknik bilgiye sahip değilim. Ancak siz daha iyi bilirsiniz ki " Makine " dediğimiz şey sonuçta matematiktir. Multipump lara da sanırım yaylılara göre daha hassas hesap ve işçilik gerekiyor. Sizin de işaret ettiğiniz gibi zoraki havayı depolamada, harcamada ve namluda istikrarı yakalamış bir silah.


    Ama ben yine de 3-4 pompa ve daha uzak mesafeler de gurupman perfonmansını da merak ediyorum.

    Bu hafta sonu müsait olunca elimde ki 177 cal. Peletler iyice tükenmeden zoraki ile gurupman denedim. Atışların hepsi tek pompa ve 10 metre den 5 atış şeklinde yapılmıştır. Sonuç olarak şunu söyleyebilirim ki bu zoraki denen silah, kısa mesafe ve tek pompa da pelet ayırmıyor. Bir ara acaba dedim, çakıl taşı koyup atsam ne olacak :) Korkarım onunla bile iyi sonuç verirdi.


    Geçenler de Yasin bey 2 pompa ile gurupmanlar yayınlamıştı. Pelet envanteri geniş bir hobidaşımız da 3-4 pompa ve 20-25 metre gurupmanları paylaşır ise, zoraki ile ilgili güzel bir gurupman dokümanı sağlamış oluruz.


    Silah : Zoraki Ultra. 177 cal. Optik Stoeger 4x32. Ucunda Wrangler üretimi moderatör var. Silahta herhangi bir modifiye yapılmamış,fabrika çıkışı tetik ayarları ile oynanmamıştır. ( Silah ile daha çok gurupman tercih eden arkadaşlara,tetik yolunu kısaltmalarını tavsiye ederim )


    Hedef : 14cm x 14cm karton hedeflik. Nişan noktası boğa gözü.


    Atış yeri ve şekli : Kapalı mekan, sıfır rüzgar, oturarak tam destekli.


    SONUÇLAR


    RWS Diablo Basıc 7.0 gr. Dağılım: 9 mm


    RWS Hobby 7.0 gr. Dağılım: 9 mm


    JSB Exact (Mavi kutu) 7.33 gr. Dağılım: 6 mm


    JSB Exact (Kırmızı kutu) 7.87 gr. Dağılım: 6 mm


    JSB Exact (Kırmızı kutu) 8.44 gr. Dağılım: 9 mm


    Gecco Superpoint ? Dağılım: 7 mm


    Crosmann Poınted ? Dağılım: 7 mm


    Crosman Ultra Magnum 10.5 gr. Dağılım: 8 mm


    Crosman Destroyer ? Dağılım: 11 mm


    Gamo Rocket 9.25 gr Dağılım: 9 mm


    Norica Pointed ? Dağılım: 9 mm


    Ayrıca fotoğraflamayı unuttuğum Gamo Hunter ve Gamo Magnum ile de 9 mm civarı sonuçlar aldım.


    NOT: Fotolar yüklenmedi birazdan bir kez daha deneyeceğim.

    simdi ortama göre diyor yasada kamp v.b yarısmalarımıza giderken ben mutlaka alet cantamda 1-2 tane bıcak veya baltam olur simdi varsayım yapalım kolluk kuvveti bizi durdurdu ve arabada arama sonucu onu buldu diyelim ceza mi alıcaz ? üstümüzde tasımak zaten yasaktı


    " Bu kapsamda kesici, delici ve bereleyici her türlü aletin kamu güvenliği açısından oluşturduğu tehlike, yer, zaman ve taşıyan kişinin suç eğilimi gibi kıstaslar da dikkate alınarak... "


    Diyor ama işte fiiliyat da ne olur bilinmez. Çok ciddiye almamak lazım. Arabamızda ki kamp malzemeleri ile uğraşacaklarına gitsinler keleşleri toplasınlar.

    Metehan güle güle kullan. Ne ölçüde doğrudur bilmem ama şu video da bu silahla ağaç buduyorlar :)


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Arkadaşlar tüfek için acil dürbün ve ayak almam gerekiyor, nereden alabilirim acaba? internetten alabileceğim sitelerde marka ve model tavsiyeleriniz nelerdir tecrübeli arkadaşlardan destek bekliyorum.. Teşekkürler.


    Tüfeğinizi güle güle kullanın.Dampa ayak sizi dertten kurtarır. En uygun fiyatlısı yatagun dur. Zaten iki markanın dampası var. Dürbün için geniş bir yelpaze mevcut. Mercek çapı 40 mm geçmemek şartı ile, Diana, gamo ve hawke randımanlıdır. Üçünü de kullandım. Benim tercihim bu tarz bir yaylı üzerin de dampa ile birlikte hawke 3x9 40 dır.


    Net den alışverişler içinse Aksu av sorunsuzdur.