barbar1963 adlı kullanıcının mesajları

    Salonda ön kol, arka kol ve omuz çalışmalarında pek çok genç ve sporcu arkadaşlardan daha fazla ağırlıkla antrenman yapabiliyor, ara sıra denediğimiz bilek güreşlerinde de benden çok daha hacimli arkadaşlara üstünlük kurabiliyorum. Yani kuvvet ve ağırlık taşımakta sorunum yok.


    Ama desteksiz atışlarda arzu ettiğim seviye de değilim. Tüfeği ne kadar kolay omuzlarsam omuzlayım sabitlemekte zorluk çekiyorum. Bu kuvvet den ziyade denge sağlama işi. Belki adale den ziyade bağlar ile veya daha önemlisi genel sinir sistemi ile ilgili olabilir.

    Son çare olarak şunu deneyebilirsin; Namlu genişliğinden çok daha ince bir şiş'i en azından uç kısmı kızarıncaya kadar ısıt ve bununla namludan itelemeye çalış. Kağıt yanıp parçalanacaktır. Daha sonra normal bir şiş veya benzeri ile çıkartabilirsin. Yalnız bunu yaparken kızgın şişi namlu çeperlerine pek değdirmeden sadece kağıda temas ettirmeye çalış ve bu işlemi bir kaç saniyede tamamla, kızgın şişi namlunun içinde fazla tutma. Ayrıca şişi tutacak kısmını elini yakmayacak şekilde bir şeyler sar. Eğer çıkarsa hemen namluyu güzelce yağla ve temizle. Ama dediğim gibi son çare :)

    Kimse seni haksız çıkarmaya çalışmıyor, daha ilk mesajında (üzgün) olduğumu belirttim ve akabinde sana yeni ürün gönderilmesi yönünde girişimde bulundum, bu konu üzerinden diğer, konuya ilgi duyan üyelerimizi de dampa ayak konusunda bilgilendirme amacı ile yazdım, ama maalesef konuya negatif bir gözle baktığınız için yazının asıl amacını kendinize suçlama gibi algılıyorsunuz ve maalesef bu tür can sıkıcı ve deveye hendek atlatma çabaları beni fazlasıyla yorduğu için de 3 yıldır kendi forumumda yazmıyordum, şimdi sayenizde artık süresiz foruma girmeyeceğim.

    Sitem etmekte çok haklısınız.Garip bir toplum olduk çıktık. Kim bilir belki hep öyleydik de şimdi iletişim imkanları çoğalınca göze batmaya başladık. Her ne ise, işin ticari yönünü bırakmış olsanız bile yine de lütfen foruma devam edin. Eski yazılarınızda verdiğiniz bilgiler bir yana şu dampa meselesinde verdiğiniz bilgi bile şahsen benim gözümden kaçan bir ayrıntı idi.

    Yaklaşık 10 yıl önce idi. Tabancayı söktüm, temizledim şarjörü boşalttım. Defalarca sürgüledim, horoz indirdim ve silahı yerine koyarken horozu kurulu gördüğüm için tetik düşürdüm ve BAMMM... Hala nasıl böyle bir hata yaptım anlayabilmiş değilim. Tetik düşürürken silah boş olsa bile namluyu yere tutma alışkanlığım olduğu için mermi halıya ve zemine çarpıp gitmiş. O gün bu gündür o çekirdeği evde bulamadık.



    Yani şeytan mı dolduruyor bilmem ama silah söz konusu ise her ihtimali aklımızda tutmalıyız. Ve mümkünse silahlarımıza bakım, tamir vs. Yaparken ortamda yalnız olmaya gayret edelim.

    Yaklaşık bir ay önce bir siteden aldığım gamo cal.177 peletler tam anlamı ile rezalet çıktı. Her şeyden önce kutu kapakları açılmıyor. Ne yaptı isem normal şekilde açamadım. Kutuların hemen hemen hepsini keserek, biçerek açmak zorunda kalıyorum. Daha da kötüsü, peletlerin nerede ise 1/3 ya şarjörden düşüyor ya da hiç girmiyor. Tamam gamo dan fazla bir şey beklemiyoruz ama bu kadar standart dışı bir üretim de normal değil. Kimsenin günahını almak istemem ama sanki bu gamo lar sahte gibi geliyor. Böyle bir korsan üretimin ticari karı nedir? Bilmiyorum. Ama en azından birebir alırken kapaklarını kontrol etmenizi tavsiye ederim.




    [Resim Engellendi: http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/07/01/WP_20140613_001.jpg]

    HW ve AA alttan kırmalara göre yarım kilo fazlası var. Eğer bu silahlardan esinlenilmiş ise, dipçik uzatma, yanak yükseltme, yüksek kızak, dürbün stopu gibi bence bu silaha bir artı kazandırmayan teferruatlar dan vazgeçilmeli. kundak,tetik, pelet yükleme yeri, kurma kolu gibi bölgeler biraz daha estetik hale getirilir ise çok tercih edilebilecek bir silah olabilir.

    Söz konusu olan " Makine " ise, Alman toplumunun buna yaptığı katkı inkar edilemez. Geçenler de makine mühendisi bir arkadaşla sohbet ederken, makine mühendisliğinde temel kaynakların hala almanca olduğunu belirtmişti. Her ulusun öne çıktığı konular olabilir. Almanlar da bu konuda iyiler.


    Silaha gelince, sonuçta " King " lakabı taşıyor ki, boşa olmasa gerek. Güle güle kullanın. Hobi böyle işte imkan falan dinlemiyor, akla düşmeye görsün :)

    Başarı için biraz obsesif olmak iyidir. :) Kafaya taktığımı yapma huyu bende de olduğu için biliyorum. Ama tabi sadece kafaya takmak yetmez. Sizde olduğu gibi bunu yetenekle buluşturmak önemli.