barbar1963 adlı kullanıcının mesajları

    Söz konusu olan " Makine " ise, Alman toplumunun buna yaptığı katkı inkar edilemez. Geçenler de makine mühendisi bir arkadaşla sohbet ederken, makine mühendisliğinde temel kaynakların hala almanca olduğunu belirtmişti. Her ulusun öne çıktığı konular olabilir. Almanlar da bu konuda iyiler.


    Silaha gelince, sonuçta " King " lakabı taşıyor ki, boşa olmasa gerek. Güle güle kullanın. Hobi böyle işte imkan falan dinlemiyor, akla düşmeye görsün :)

    Başarı için biraz obsesif olmak iyidir. :) Kafaya taktığımı yapma huyu bende de olduğu için biliyorum. Ama tabi sadece kafaya takmak yetmez. Sizde olduğu gibi bunu yetenekle buluşturmak önemli.

    - Tüfek tüpündeki hava çok azaldı ise pompa ile dolduramayabilirsiniz. Pompanın gücü valf i kapatmaya yetmiyordur. Çıkan sesi siz dolum ucundan zannedebilirsiniz.
    - O dolum ucu ile birlikte gelen oringli pul olması gerek. O pulu dolum ucu ile pompa arasındaki bağlantıya takın.
    - Pompanın tahliye vanası açık kalmış olabilir ve hava aslında oradan kaçırıyordur.


    İlk etapta aklıma bunlar geliyor. Daha tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaktır.

    Ebediyete geçmiş dostumuza Allahtan rahmet dilerim. Sizinde ellerinize sağlık dostum azimle peşini bırakmamışsınız.


    Silaha gelecek olursak benimde merak ettiğim bir silah Hatsan ın bunu iç piyasaya vermemesi muhtemelen webley le yaptığı anlaşmadan dolayıdır. aslın da bastırsak iç piyasalarda da bu silahı görebilir alıp deneyebiliriz düşüncesindeyim.

    İç piyasa konusunu ben de Hatsan ilgilileri ile konuştum. Lisans konusunda yeni bir anlaşma yapabileceklerini söylediler ama sanırım daha çok silahın yerli kullanıcıların alışkanlıklarına uymadığını düşünüyorlar.

    Geçen yaz tatilinde gittiğim şehirde daha önceden tanışıklığımız olan ve uzun yıllar avcılık yapmış ama ilerleyen yaşı ve sağlık sorunları nedeni ile artık hobiyi bırakmış bir ağabeyimiz ile sohbet ederken bana; 1960 lar da gençlik yıllarında, yurt dışından bir yakını tarafından havalı bir tabanca getirildiğini ama o yaşlarda kıymetini bilip muhafaza edemediğini üzülerek anlattı.


    Hikaye ilgimi çektiği için ayrıntılı bilgi almak istedim ama markasını hatırlayamadı. Sadece namlunun aşağıya doğru değil yukarıya kırıldığını ve çıplak namlu olduğunu söyledi. Israrım üzerine silahın üzerinde yazan bir iki harfi hatırlayabildi.


    Günlük hayat telaşı içerisinde bu konuşmamızı tamamen unutmuş idim ki, geçen ay vefat haberini alınca hem üzüldüm hem de o konuşmamızı hatırlayarak silahın izini sürmeye karar verdim. Ancak net'den de olsa nasıl arayacağımı pek kestiremedim. Bana söylediği " Pre..." gibi bir kelime idi. Bu kelimenin " Pnömatik " olabileceğini düşündüğüm için aramayı önce böyle yaptım. Başta HW ler olmak üzere böyle tabancalar vardı ama onlar da çıplak namlu değildi.


    Sonra bu " pre " hecesinden kelimeler üretip o şekilde tarama yaptım ve sonunda aradığım kelimenin " Premier " olduğuna karar verince silahı buldum :) Rahmetlinin bahsettiği marka aslında yabancı olmadığımız Webley'e ait " Webley Premier " idi.
    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/lYbE3b.jpg]
    Silah 1960 lar da üretilmiş ve bana anlatılanlara tam uyuyordu. Silahın şekli ilgimi çektiği için biraz araştırdım. Webley bu model silahları aslında 1920 ler de üretmeye başlamış. Şu silah o yıllarda " Webley Scot " adı ile üretilmiş.
    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/oQ6E6b.jpg]
    Daha sonra bu silah 1940 lar da " Webley Senior " ve 1950 ler de " Webley Junior " adı ile devam edlmiş
    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/b8LyVZ.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/38pA60.jpg]
    Malum 1960 lar da " Premier " ve onun bir başka versiyonu olan " Mark I " ve " Mark II " daha sonraki yıllarda da " Hürricane " ve " Typhoon " modelleri ile üretime devam edilmiş.
    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/Gny3XN.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/P3OQA6.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/W2GbyP.jpg]



    Ve nihayet silahın günümüz de de " Tempest " adı ile üretilmeye devam edildiğini gördüm. Konunun güzel tarafı 1920 ler den bu yana ana dizayn'ı korunan ve en azından model olarak bir klasik olan bu silahın şu anda bir Türk firması olan Hatsan tarafından üretiliyor olması idi. Acaba sitemizde bahsediliyor mu diye aratınca şu link de sayın berkman'ın da ilgisini çektiğini gördüm.
    http://www.airgunturk.com/2112…mal%C4%B1.html#post240369


    Başta kabzesinin kibarlığı olmak üzere dizaynı hoşuma giden bu silaha bunca araştırmadan sonra artık sahip olmak farz olmuştu :) ama küçük bir sorun vardı. Hatsan Webley lisansı ile ürettiği bu silahı iç piyasaya vermiyordu. Ancak " İyi olacak hastanın doktor ayağına gelir " misali konuya tesadüfen dahil olan bir dostumun devreye girmesi ile Hatsanın patronlarında Bahtiyar bey, silahı bizzat göndereceğini söyledi.


    Nitekim geçen hafta Edremit Avcılar Kulübü nün organize ettiği trap yarışmalarına sponsor olan Hatsan ilgilileri aksi yönde ısrarıma rağmen silahı bana hediye ettiler. Üstelik buraya gelen arkadaşların Hatsan servise her telefon açtığımda çok ilgilenen Mert ve Semih kardeşlerim olması da ayrı bir güzellik oldu.


    Günlerdir yağan yağmura inat çok güzel bir havada, Kaz dağlarının eteklerinde gerçekleşen Trap müsabakalarında,silahların sesi ve barut kokusu yıllar önce vedalaştığım ateşli silah sevdamı depreştirmedi desem yalan olur. Hele ki Hatsan standın da ki Escort Dynamic i görünce...


    Biz yine Tempest e dönecek olursak; Her şeyden önce Bahtiyar bey'e, Mert ve Semih beylere ve isteğimi Hatsan'a ileten, avcılık camiasının tanınan ismi meslektaşım İlhan Deveci bey'e teşekkür ediyorum. Tek üzüntüm silahtan bana bahseden ağabeyimizin vefatından önce bunu yapmamış olmamdır. Sağ olsa ve silahı kendisine hediye edebilse idim kim bilir ne kadar sevinirdi. Kendisine bir kez daha rahmet diliyorum.
    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/YPOdDZ.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/QXpPVy.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/6RyDbE.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/mlJXb2.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/qqJAZ3.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/9XDYn5.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/RyOGEY.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/MYaR6k.jpg]



    Bu da nerede ise silahı elime alır almaz denediğim gurupman. Atışlar kapalı ortam da 8 metreden destekli ve mekanik gerçekleştirilmiştir. Bence tatmin edici bir sonuç. Silaha alıştıktan sonra muhtemelen daha iyisini yapabilirim.
    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/GnyGov.jpg]

    Aras kargonun İzmir sütçüler şubesinin -benimde mağdur olduğum-rezaletlerinden sonra, Hatsan Yurt içi ile anlaştı. Silahınızın garantisi devam ediyor ise karşı ödemeli gönderebilirsiniz. Fatura ve garanti belgesinin fotokopisini, açık adres ve telefon numaranızı da ekleyin.

    Yok tam olarak dediginiz gibi degil abi yani yuruyerek 150 adim degil ogle olsaydi 75-80 metre olurdu sanirim bu nasil anlatsam bilemedim ama ayagimin bittigi yere ayagimi koyarak saydim abi yalnislik olmasin :)

    Anladım :) Çocukken oyunlarda kullandığımız ayak ölçüsünden bahsediyorsunuz. Her ne ise kaç metre olursa olsun. Önemli olan keyif almak. Gurup atışları silahınızı tanıdıkça daha iyi olacaktır.


    Otomatik emniyetide kaldırsınlar kurma kolu her defada emniyeti açmaya çalışıyor buda kurmayı zorlaştırıyor bunun yerine emniyeti manuel şekilde tetiğin önüne yada arkasına alsınlar tüfeğin boyuda kısalır
    at44 ile raider in resimlerini yana koyunca webley baya bi güzel gözüküyor.

    Raider'in tasarımı-patenti kime ait acaba? Şayet hukuki sorun yok ise Hatsan hiç boş yere uğraşıp durmasın. Şu tüpü biraz daha namlu altında uzatıp hacmini artırsın ve sökülür takılır hale getirsin yeter. Tetik, bold kolu gibi yerlerde de ufak tefek estetik makyaj değişiklikler yapsın o fiyatlara iç piyasada da dış piyasada da müthiş iş yapar.