barbar1963 adlı kullanıcının mesajları

    Anladım. İsterseniz şöyle yapın. Bu sitede HAVALI SİLAH TEKNİK başlığı altında her üç çeşit silaha da ait ( Pcp-CO2-Pistonlu) ayrı başlıklar ve çok değerli paylaşımlar var. Zaman ayırıp biraz incelerseniz, beklentilerinizi bütçenize göre hangi silahın karşılayacağını daha iyi tespit edebilirsiniz.

    Kusura bakmayın bir şey sormam gerekiyor. Siz havalı tüfek derken neyi kast ediyorsunuz? Şarjör deyince durum karıştı. Yaylı pistonlu değilde pcp mi arıyorsunuz?

    1- Cevap verilmiş.


    2- Ayarlanabilir derken ne kastediyorsun? Gez ile nişan ayarı yapabilirsin. Bazı silahlarda arpacık da ayarlıdır. Bunun dışında silahın özelliklerine göre dipçik ayarı, yanak ayarı, tetik sertlik ayarı da vardır. Modifiye edilerek hız ayarlarında da oynama yapılabilir ama bu üst düzey kullanıcı ve teknik bilgi gerektirir.


    3- Renault'la BMW arasında neden fiyat farkı oluyor ise havalı tüfeklerde de o nedenle fiyat farkı oluyor. Malzeme, güç, isabet, estetik vs.


    4- Beklentilerine göre değişir.

    Malum en çok beğenilen JSB ama bence bu biraz namlu ya göre değişiyor. Çok üst düzey markaları bir kenara koyarsak, aynı markanın silahların da bile namlunun sevdiği pelet fark edebiliyor. Bunun en iyi yolu deneyerek tespit etmektir. Ben o silahı " Şu pellet " diyebilecek kadar kullanmadım. Hatta bence henüz rodajını bile tamamlamadı. Kısaca bunu deneyerek siz bulacaksınız :)

    Markadan ziyade bahsettiğiniz 8.44 bu işin azamisi olmalı. Yaylı silahlar da daha ağır peletlerle fantastik atışlar yapabilirsiniz. Ama yayı çok yorar, ömrünü azaltır. Hatta 4.5 çap da 10 grain üstü yay kırılmalarına da yol açabilir. Tercih tabi ki sizin. Özellikle tahribatı denemek için yapılabilir ama ben önermiyorum.

    Sonuçta 10 yıllık bir firma geldikleri seviyeye bak... Bir de bizimkiler diyeceğim ama faydasız.

    Aras kargo sütçüler şubesi ile mahkemelik olmak üzereyim. Tüfeği neden teslim edemiyorlar, meselede hangi firma haklı bilemem ama sütçüler şubesi ben kargonun peşine düşünce 5 gün sonra bana kargoyu iade ettiler ve imzamı aldıktan sonra hemen geri götürüp bu sefer teslim edeceklerini söylediler.


    Madem teslim edeceksiniz bu gel git ler neden yapılıyor? Veya Hatsan neden almıyor bilinmez. Daha da kötüsü kargom yırtılmış ve açılmış, içinde ki dolum ucu da kayıp. Ben durumu iade olarak teslim aldığım şubeye tespit ettirip tutanağı aldım. Şimdi Aras kargo genel müdürlüğünden cevap bekliyorum. Zararımı tanzim etmezlerse tüketici hakları kanununundan doğan bütün girişimleri yapacağım.


    Silahı da bir daha o şubeye göndermek veya Hatsan la uğraşmak istemediğimden satın aldığım Yusuf Bey'e gönderdim. Sıfır silah alıyoruz. Bir sürü angarya ile uğraşıyoruz. Kimin ne yaptığı belli değil.

    Daha önce de yaptığınız atışlar ve silahınız yorumlanmıştı. Sorunun marka ile ilgisi yok. Silahınız istikrarsız. Eminim 5 metre den de atsanız dağıtacaktır. Bu sizin kusurunuz değil. Namlu sorununu çözmeniz gerekir

    İşin kötü tarafı şu; Ben onu webley raider için aldım ama silah şu anda serviste ve ben ray sistemini hatırlamıyorum :) Eğer öyle ise söyle hiç uğraşmayayım.

    Mekanik atışa alışık değilim diyorsunuz ama öyle bile olsa fazla dağılmış. Sonuç da temel kuralları biliyorsunuzdur. Alışık olduğunuz şekilde birde optik atış deneyin. Silah da sorun var gibi duruyor.

    bu gün havalı tüfegimi göndermek için yurt içine gittim ruhsat istiyo abi ruhsatı yok bu silahların havalı tüfek yok ruhsatsız göndermiyoz dediler almadılar malatyada arasa kargoya gittim aldılar ve kagıt felan imzalatmadılar

    Eyvah... Sizde tuzağa düşmüşsünüz. Şu işe bak. Hala teslim etmeyecekleri veya edemeyecekleri kargoyu alıyorlar. Bir an önce kargonuzu geri çağırın.

    Çok geç bir açıklama. Bir haftadır tüfeğim aras kargo şubelerin de sürünüyor. Ne Hatsan ne Aras bilgilendirme yapmıyor. Birisi biz götürdük almıyor diyor. Diğeri Aras kargo getirmiyorlar bize diyorlar. Hatsan ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum. Kargolar imza atmadan paket açtırmazlar bu genel kural. Ama aldıktan sonra kargo görevlisinin yanında açıp kırık dökük ne ise tutanak tutarsınız. İşinize gelmiyorsa Aras konusunda bayileriniz i uyarır ve web sitenizden duyuru yaparsınız.


    Söyleyecek ve yapacak çok şeyim var ama şu anda iki firma nezdinde de gerekli girişim ve şikayetlerimi yaptım. Süreci bekliyorum.


    Bu şekilde düşünmemelisiniz güzel bir gelişme Konu sahibinin paylaştığı video yu izlerseniz ordaki test yapanlar ürünü askeri birimlere tanıtıyorlar sadece havalı silahlarda kullanılmayacak kadar iyi bir parça (maddi anlamda büyük çaba isteyeceğini düşünüyorum)

    Bu tip teknolojiler önce savaş silahları için üretilir. sonra hem ucuzlaması hem teknolojisinin değişmesi ile av ve spor amaçlı silahlara kadar iner. Tercihtir bir şey demem. Ama pcp ler de artık nerede ise sıfır sarsıntı, elektronik hız, tetik ayarları ve hesap hatasına yer vermeyen bu tip dijital optik ve ölçümler ile yapacağımız işe; artık atıcılık değil sadece atış denilebilir.

    Zaten pcp silahlarda sağlanan ilerlemeler ve optik gelişmeler atıcılıkta insan unsurunu asgari düzeye indirmeye başlamıştı ki, birde bunlar devreye girince artık yaptığımız playstation oyunundan öteye geçmeyecek. Bence işin tadı kaçmaya başladı.