karacabey_87 adlı kullanıcının mesajları

    öncelikle herkese s.aleyküm.
    Mevzuya şöyle bir baktımda yanlış anlaşılma olmasın ama EMRAH abi sonuna kadar haklı.
    Önce kendimi tanıtayım ben EMİN yaklaşık 13 senelik cnc torna ve işleme merkezi proğram ve tamir olmak şartıyla ustalıgım vardır. Hatta sanayide namım bile vardır.
    Vede bu kumpas,mikrometre,kompretör, johnson mastarı vede üç oyutlu ölçüm cıhazı ile hergün haşır neşirim. 3 adet cnc tezgahım manuel kullanılan bir çok tezgahım var.
    Mevzu ölçü olunca konu dikkatimi çekti. O yüzden yazma ihtiyacı hissettim.
    Bu arada krank dişlisinden tutunda şanzıman defransiyel dişlisi piston krank koluna varana kadar imal ettim ve halada ediyorum.
    %0,01 gibi bir ölçüyü kumpas ile göremezsiniz sadece gördügünüzü sanırsınız vede bu çin menşeili insize ile asla olmaz dünya çapında en iyi kumpas mitutuyo dur. Onda bile %2,3 atlar sebebi tutuş şeklinizden tutunda kumpası sıkışınızdan bile degişir.Kumpasın çenelerinin aşınmasına hiç girmedim bile.
    Eğer net ölçü almak istiyorsanız buna ölçüm yapacagınız aletin ısısı iş parçasının ısısı dahi etkendir.Dünya standartlarında bu sıcaklık 20 derece olarak belirlenmiştir.
    Mikrometre 0-25, 25-50, 50-75 gibi 25 milim aralıklarla uzar gider.Bu cihaz ile atıyorum 21 çapını ölçeceksiniz.Bu cihazı tur atlatarak yani çevirek istediginiz ölçüye getirirsiniz.Çevirme esnasında dahi mikrometre %1 atlama olasılığı
    son derece yüksektir.O yüzden burda devreye johnson mastarı girer.
    Johnson mastarı bu alet içinde farklı ölçülerde taşlanmış malzemelerden oluşan yüksek hassasiyette vede yüksek yüzey kalitesinde olmak şartıyla maksimum 103 parça olan bir settir.
    Şimdi mevzuya dönelim 5,50-5,51-5,52 olarak satılan pelletler tamamen pazarlama amaçlı yapılmış olan göz boyama takdigidir.
    Bu ölçülerin enjeksiyon presinde basılan pelletlerde çıkması imkansızdır.Presden çıkan pelletin ısısında dahi en küçük bir değişiklik dogrudan ölçüye yansır.Çünkü malzemelerin soğuyunca çekme olayı vardır.Soğuma işlemininde zamanla bağlantısı vardır.Pelletlerin soğumadaki zamanı değiştigi an ölçü değişir.Örnek verecek olursak.Presten çıkan iş parçası bir kaba(kab derken sepet bidon teneke vs...) dökülür.Vede kabın yüzeyine değen pellet ile baskı çogaldıktan sonra kabın yüzeyine degmeyen pellet arasında dahi fark vardır.Çünkü biri hızlı sogudu digeri yavaş sogudu.Neyse lafı çok uzattım.Bu ölçünün çıkması için pelletlerin tek tek taşlanması lazımdır.

    eminim seni çarşamba günü gördüğümüzde pazar buluşalım dedik tamam dedin gelmedin (ben 100 km yoldan geliyorum sen 5 km den gelmiyorsun :) )bu sefer forumdan herkesin huzurunda davet ediyorum bu pazar bekliyoruz
    ayrıca konya bölgesindeki arkadaşlar hepiniz davetlisiniz bizimle irtibata geçerseniz adresi verebilirim

    Yok abi ben atışa gidecez diye bekliyordum.Siz İmalata devam etmişiniz.Hani o yüzden diyorum.Neyse zararı yok bu hafta ayarlarız nasip olursa.
    Bu arada abi aman benim tüpü unutma. :)

    Pazar gunu ben biraz geç katıldım ama inceleme ye yetiştim.


    Sonuçlardanda görüldüğü gibi çalışma gayet başarılı, görünüm olarakta çok hoşuma gitti.
    Benim bt65 için de düşünüyorum açıkcası.


    Çektiğim birkaç fotoğrafı ekliyorum bende

    MİLLİ PİYADE TÜFEĞİ “MPT-76”, TSK ENVANTERİNDE
    Modern Piyade Tüfeği Projesi kapsamında, yurtiçinde geliştirilen Milli Piyade Tüfeği’nin 200 adetlik ilk kafilesi, 09 Mayıs 2014 tarihinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilmiştir.
    Tamamen Türk mühendis ve işçileri tarafından tasarlanıp üretilen MPT-76’nın tüm fikri ve sınai mülkiyet hakları Savunma Sanayii Müsteşarlığına ait bulunmakta olup, MPT-76 için uluslararası patent başvuruları yapılmıştır. Seri Üretim Dönemi Sözleşmesi’nin 2014 yılı içinde imzalanması ve teslimatların aynı yıl içinde başlaması hedeflenmektedir.





    ALINTI

    delcegınız yeri tam olarak bılmıyorum ama eger pcp nin tüpüne o çapta delıkten bahsedıyoranız.bir tane kılavuz arkası veya enjektör pimi sizin işinizi çok rahat görür.bunları elmas taşında güzelce bileyerek sivriltirsiniz.yani bizim burda nokta derler. nokta yaparsınız tüpün altını besleyip delecegınız yere çekiç yardımı ile noktalarsınız. bu noktalama işlemi hep delecegınız deligin saga sola kacmasını engeller matkabı kırmaktan kurtarır hemde tupun delecegınız mesafeyı baya azaltır. tabı bu benım fıkrım. Kolay gelsin.

    hakkaten yaa rüzgar tozumuzu cıkardı. :) neyse inşaallah bir daha ki sefere daha guzel ve daha isabetli atışlar yapacagız
    eksiklerimizide gördük o rüzgar ve eksiklere ragmen yinede güzedi

    aziz abi bende biliyorum yasak oldugunu ama herkesın ozelıne tel gondersem yanlış anlasılabılır veya pazar gunu son anda goren bır uye burda bıze msj yazsa nerden gorecegız çünkü buluşma yerınde olacagız veya adresi bulamayan arkadaslar foruma gırptemı msj yazacak.
    yanı tamamen iyi niyetle yazıldı herhangı bır art nıyet yok.
    selametle EMİN

    arkadaşlar pazar günü (02-06-2013) tarihinde saat 15:30 - 16:00 arası araba pazarının karşısındaki eski türk telekomun köşesınde buluşuyoruz
    katılmak isteyen tüm arkadaşları bekleriz.buyrun gelin.



    emin karaca:0537 497 18 42


    saygılar