silentships adlı kullanıcının mesajları

    puncher sb modeli ile condor a benzeyen modelininde kisa tabanca versiyonu guzel olur...aslinda yerli pcp dunyasindaki eksik su: kendinden pompali ve tek pompada en az 16grain 830fps gucunde bir pcp.

    Keşke öyle bir şey olsa ama fizik kuraklarına aykırı gibi geliyor, kral marka (5.5mm) pcp de 100 bardan 200 bara ortalama 150 pompada çıkarıyorum, ve 60 tam atış yapıyor, 2.5pompa bir atış sayabiliriz, bu sayıyı düşürmek için ya kalibreyi küçültmek gerekir, yada tüpü veya pompayı büyütmek..

    hatsan lw namlular soksuzmus demek...lw namlu daha dar caplı oldugundan daha isabetlı olur, onemli olan pellet in bas capinin yivset e tam oturmasidir, bu sayede isabet artar...zaten soklu namlunun espirisi, kullandiginiz pellet in bas capi namluya tam oturmasada cikisdaki sok iĺe stabil halde namludân cikar, daha az pellet secer soklu namlu.

    aynen efendim doğrudur, yanlız ben pelletleri namlu ucundan bakır telle iterek geçirdim, iki namludada uyguladığım basınç arasında fark yoktu, tek fark, kralda namlu içindeki contayı atlatırken biraz zorlanıyor, pelletin üzerindeki izleri orada siliyorda olabilir..

    tabiki benim sorduğum standart bir av bayi,
    Yanlız bu silahları av bayine dağıtan batı pazarlama denen bir şirket, bu şirkette Aksu av ile akraba, yani kuvvetle muhtemeldirki, piyasaya bu silahlar verildiğinde ilk Aksu avda göreceğiz :)

    Sadece geri çekmek yeterli geliyorken geri çekip indirmek nedendir diye bende merak etmiştim bir ara ama vardır illaki bir alametifarikası diye üzerinde çok durmamıştım. Belki bolt çekili haldeyken istem dışı ileri gidip namluya pellet sürülmesinin önüne geçmek için bir kilit sistemi olabilir. Rb modelinizde bolt çekiliyken aşağı indirip çok yüklenmeden ileri itmeyi deneyebilirseniz bunu da öğrenebiliriz.

    denedim ozan bey kol aşşağı konumda iken ileri geri hareket yapmıyor.. sanırım bunun avantajı şarjör değiştirirken kol kapanıp şarjörü değiştirmeyi zorlaştırmasın diye..

    side lever ile side bolt karıştırmışsınız sanırım :thumbup: Standart bolt action hareketi; kaldır-çek-it-indir iken sb modelde; kaldır-çek-indir-kaldır-it-indir şeklindedir.

    aynen ozan bey ben kraldan sonra bt65 i alınca biraz bocalamıştım ona gitti aklım, yanlız bt65 rb dede geri çektiğinizde isterseniz aşşağı indirip tekrar yukarı kaldırmanız mümkün itmeden önce.. sanırım bt65 lerde, rb olan modeldede sb olan modeldede aynı hareket mümkün..


    aynı hataya birdaha düşmemek için odaya gidip deneyip geldim :)

    eminmisin, o sadece ileri geri haraket leviyeli yandan kurmalı at 44'ün gibilerin öyle olur,bolt kurma kollu olanların pellet namluya sürüldükten da son haraket aşağı doğrudur .

    evet Nihat bey haklısınız, bende bir adet bt65 rb birde kral puncher breaker var, ondan dolayı sb deyince aklım kralın mekanizmaya gitti..

    Aleyküm selam, Estağfirullah efendim anladım demek istediğinizi, sorun yok,


    ben elimdeki tüfeklerin içinden geçen mermileri paylaştım, yivli tüfekler parmak izi gibidir derler, her tüfek birbirinden farklı iz çıkarır, belki aynı markalarda farklı tüfeklere baksak onlardada farklı çıkacak,


    Yasin bey vardı sanırım forumda ismini yanlış hatırlamıyorsam, kralın namlusun dan geçen pelletlerin ortada boşluğa düştüğünden bahsetmişti, o yüzden vurgulama gereği duydum..


    Saygılar..

    Evet sayın hpi doğru demiş, rb olan modelde kurma kolu alışana kadar sizi şaşırtıyor biraz, kurma kolunu önce yukarı kaldır, geriye çek, ileri it, tekrar kurma kolunu aşşağı indir şeklinde çalışıyor.. Bu sıralamaya alıştığınızda problem kalmıyor..

    Sadece sağdaki pellette set izleri biraz daha belli oluyor pellet namludan çıkarken yivler pelleti daha iyi kesmiş
    görünüyor .

    Hamza bey kumpas la aradaki fark ölçülemiyor, 0.01 farkdan daha az, sağdaki Pellete yivler daha derin gibi sanki, soldaki üzerindede yivler gözle rahatlıkla görünüyor fakat telefonun kamera sına net yansımadı, dikkatli bakılınca oda görünüyor..

    Bende küçüklükten beri süre gelen bir davranıştır, her ne alırsam alayım eğer sökülüp takılması sıkıntı yaratmayacak birşey ise muhakkak söker inceler geri birleştiririm. Çok oyuncak ziyan etmişimdir. Puncher benim değil bir arkadaşımın oluğundan dolayı çekindim biraz ama sonrasında sahibininde onayını alarak giriştim tornavidayla alyanlarla. İyide oldu sistem işleyişini çözdüm, yarın öbürgün bende bir pcp alacağım en azından bir tecrübe oldu. Şimdi iş bt65 rb elite qe ile kral puncher pro arasında seçim yapmakta.

    bende bt65 rb de var kral puncher breaker da, hatsan yaptığı silahlarda güce daha çok önem veriyor, kralda daha fazla pellet atmaya, ikisininde kendine göre bir kulvarı var.. İkisinide sökemedim daha, kıyamıyorum ama içimde gitmiyor değil :)

    Telefon ile Çekmeye çalıştım ama odaklanma problem oluyor görüntü net değil :( 100barda olan kral bullpup, 200barda olan bt65 LW namlu.. Birde kralın pellet sürülen yerden içeriye ışık tutarak çektim..


    Görüntü net değil fakat çıplak gözle gördüğüm kadarı ile yiv ve setler iki namludada birbirine çok benziyor..

    Cevap için teşekkürler bizde kullanıcı olarak daha iyisini ve hesaplı olarak almaya çalışıyoruz.
    Biliyorum teknolojiye yetişemeyiz .
    Namlu içi resimlerini bekliyorum tekrar teşekkür ederim.

    asıl ben teşekkür ederim Hamza bey, bilmiyorum bu lw namluları dışardanmı getirtiyoruz yoksa patent ücretimi ödüyoruz ama inanın gücüme gidiyor almanyaya verdiğimiz bu paralar.. yerli namluları hatasız yapıyoruz deseler inanmam, hatasızda zaten iş olmaz.., önemli olan her geçen gün daha güzel iş çıkarmakları, bence bunuda çok güzel başarıyorlar, gurur duyuyorum benim memleketimde böyle üretim yapan firmalar olmasından..