soundonsound adlı kullanıcının mesajları

    Bendede buna yakın bir arıza vardı. Herşeyi yapıyordum emniyeti kapatıp tetiğe bastıgımda her 5 atıştan birinde tetik basmıyordu .Namluyu açıyordum sonra birdenbire ateş alıyordu parmağım az kala arasında kalacaktı. Hemen aynı dakikada Hatsan'ı aradım kargoyu karşıladılar.Aynı gün gönderdim bekliyorum şu anda

    Geçmiş olsun! Teknik servisle yaptığım konuşmadan sonra hatanın bende olduğuna inanmaya başladım. Namlu kurulduktan sonra kapamasan bile tetiğe basarsan ateş alır dediler. Ben de tam olarak onu yaptım :) Gerçi emniyeti de çalışmamıştı ama.. Neyse adamlar baştan yapıp yolluyorlar hiç sıkıntın olmasın kim bilir fabrikadan bayiye depolarda ne şartlarda duruyor aletler.. En azından böyle fabrika ayarı çekilip direk eline ulaşmış oluyor.

    Bilgiler için teşekkür ederim. Konudaki yorumlardan yola çıkarak kızak - ayak bağlantısına ve ayak - dürbün bağlantısına darbe emici ürünler takviye ederek sorunun çözülebileceğini düşünüyorum. Evet tabiki de bu tüfekle ömrümü geçirmek istemiyorum, elbet elden çıkaracağım ve pcp bir tüfeğe geçeciğim. Ama şu ana kadar benim bu tüfekle ilgili tek rahatsız olduğum tek şey sesi. Pcp tüfeğe geçmeden önce bu sorunu çözmek isterim. Kullanan veya kullanmak isteyen arkadaşlar için bir çözüm üretebilirsek, bir katkımız olursa ne ala.. İnanın bu sorunu çözmek atış yapmaktan daha zevkli gelir bana :) Sorun çözme konusunda takıntılıyımdır.


    http://www.youtube.com/watch?f…&v=jRJB5DqbMfs#at=170



    Bu videoya bir göz atmanızı isterim. Eğer gerçekten burdaki olay doğruysa 19 liraya dürbünün bağlantı noktasına sararak işi çözebiliriz. Tüfeğin tepme gücünün çekiçin ağırlığından fazla olabilecini sanmıyorum. Dampa ayak + darbe emici silikon + darbe emici ekran koruyucu ile sorun tamamen ortadan kalkabilir belkide.. Deneyip paylaşacağım. Dampa ayaktaki keçe darbe emme konusunda bu kadar iddalıysa dürbün-ayak bağlantısına ve kızağa da koyulabilir mesela... Birde japonların ciddi anlamda darbe emici bir silikonu vardı.. Piyasada bulunabilir mi bilmiyorum..

    hocam söylediğin model anti-tank sniperinda tepme kesinlikle yaylılardaki gibi dğeildir. ateşli silahlarda tepme tek taraflı, yaylılarda ise ileri ve geri olmak üzere iki defa tepme yaşanmaktadır genelde yaşanan sorunlar bunlar. ve şöyle bir video izlemiştim ben barret .50 de dürbünü slow motion çekimin izlemiştim inan dürbün dile gelecek zannettim bi an :D lakin onların kullandığı dürbün 4-5 bin dolar :)



    Yani problemimiz aletin ileri ve geri tepişinden kaynaklanıyor.. Bir yerde okumuştum bir arkadaş pistondan namluya hava verilen deliği genişletmiş matkapla. Sıkışan havanın keçelerden geriye döndüğünü yazmış. Havayı çıkartırken zorlanıyormuş dediğine göre. Belki arkadaşın bulduğu yöntemle yayın geriye dönüşündeki hava etkeni çıkartılırsa bir nebze basınç düşer. Teori sadece..




    Tabi başka sağlıklı yöntemler de olmalı bu dürbün kırılmalarını önlemek için. Mühendis arkadaşlarımız yok mu aramızda ? :)




    50 cal diyince geldi

    Hocam bu nedir aklım gitti :)

    Tek parça ayakla bağlantı yerlerine Loctite sürerek dürbünü sabitleyebilirsin ama korumayamazsın .bu şekilde kullanımla yaydan oluşan bütün güç olduğu gibi dürbüne aktarılacak ve ilerde sorunlara yol açıcaktır. mod 125 in gücünden dolayı oluşan önce ileri sonra geri doğru ivmelenen yay hareketi yüzünden önce dürbün ayar tutmamaya başlıyacak sonra da mercekleri bozucaktır...

    Peki bu konuda bir öneriniz var mı ? Bu tüfekte dürbünü sorunsuz kullanabilmenin hiç yolu yok mudur ? Birde benim anlamadığım misal Anzio 20mm nasıl dürbün kırmıyorda bizim bu yaylı tüfeklerimiz kırıyor ? :) Sonuçta inanılmaz bir tepmesi var.. Burdakine benzer bir sistem ya da başka bir sistem uygulayıp dürbünleri koruma altına alabiliriz inancındayım. Çok mu pollyanna' yım yoksa ? :)

    Büyük ihtimalle tetik ayarında sıkıntı var gibi, çok tehlikeli bir durum servis ilgilenecektir bence hemen gönderin servise.. Hassas bi ayarı var hatsanların tetiklerinde, belki ayarlamaya çalışmışsanız pim düşmüş olabilir içinde...



    Olay yaşandığında tüfeği yollamıştım fabrikaya. Bugün geri döndü.



    nitro piston mu takmıslar acaba mod 125 lere takılcaktı bu sene öyle ise cooooook sanslı insansınız

    Bilemiyorum normal yaya benziyor aşağıdan bakılınca.


    Bu konudan edindiğim tecrübe alınan cihazı evde değil açık alanda 30 atışla falan denemek gerek. Geçmiş olsun hocam.

    Hafta sonu açık alanda deneyeceğim. Teşekkürler.


    ya nitro piston takmışlardır yada daha az etkili bir alt model yayı takmışlardır. ayrıca sen mod125 üzerinde dürbünü nasıl sıfırlayacaksın merak ediyorum.? eğer gerçekten mod 125 tüfeğin yayını takmışlarsa hem çok sert kurulacaktır, hemde her atıştan sonra dürbün üzerinde oynayacaktır. dene ve gör arkadaşım. kolay gelsin..

    Daha dürbün takmadım yayın gevşemesini bekliyorum. Tek parça ayakla bağlantı yerlerine Loctite sürülünce işe yaradığı yazılmış bir kaç yerde. Bunu deneyeceğim. Teşekkürler.

    Tüfek bugün ulaştı elime. Piston contası, kol pimi, 2 rondela, hava lastiği değiştirilmiş. Namlu doğrultulup, genel bakımı yapılmış. Evde olduğunu onlara yollamadığımı belirttiğim halde kundak yanağını takıp yollamışlar. Moderatörün ucunda da hafif hasar vardı sanırım onuda değiştirmişler. Yeni gibi duruyor.


    Tüfeği kurduğunuzda namlu aşağıdayken emniyeti açıp-kapatabiliyorsunuz. Bir daha tetiğe basmaya cesaret edemedim namlu tekrar kapanıp eğrilecek diye. Teknik servisi aradım sorunu söyledim. '' zaten öyle olur '' dedi. Ben de tüfeği ilk aldığımda böyle olmadığını kurulum esnasında hiçbir şekilde emniyetin açılmadığını ve tetiğin düşmediğini söyledim. '' Tetik sistemimiz değişmiştir. Sizin söylediğiniz eski tetik sisteminde vardı. Sizinki sıfırlandı, yeni sistem takıldı. '' dedi.


    Bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır ?


    Bu arada tüfek çok rahat kurulabiliyor. Göndermeden önce gerçekten çok zor kuruluyordu. 1.90' a 90 kilo ve yapılı bir adamım 2 kolumla zor kuruyordum şimdi tek kol rahatça kurabiliyorum. Ve çok daha isabetli.

    Bilemiyorum belki hatalı ürün satmış olabilirler zan altında bırakmak istemem. Fiyattan ötürü ben de alırken bir şüphe duydum açıkçası.. Sıfırlama yapmakta da biraz zorlandım namluda hafif sağa doğru bir yatıklık var gibi gelmişti. gezi en sağa ayarladığımda ve en aşağı indirdiğimde hedefi vurmayı başardı. Diğer tüm hatsan fiyatları piyasadakilerle aynıydı maazada. Sadece bu 325 lira nakit fiyatlıydı. Kartla 350 ye aldım. Belki yanında dürbün vermedikleri için ucuzdu..

    Merhaba forum sakinleri,


    son zamanlarda havalı-yaylı tüfeklere ilgi duymaya başlamamdan ötürü forumunuzu takip edip ayırdığım bütçe doğrultusunda tüfek araştırmaya koyuldum. Aslında niyetim ucuz bir pcp ( hatsan at44 ) almaktı ama gerek dolum tüpü olsun gerekse bu hobiye yeni başlayacak biri için tüfeğin fiyatının yaylı tüfeklere nazaran yüksek oluşu nedeniyle önce bir yaylı tüfek alıp zevk alıp almayacağımı görmek istedim. Araştırmam sonucu çoğunluğun kötülediği ama bir kaç arkadaşın güzel anlatımı ve aleti sabırla deneyip incelemeleri sonucu güzel anlatımlarıyla aklımı çelen hatsan mod 125 sniper almaya karar verdim. Dediğim gibi hobide yeniyim ama zor cihazlarla mücadele halinde olmak herzaman ilgimi çeker, haz duyarım.


    Tüfeği alalı yaklaşık 1.5 hafta kadar oldu (350 Lira). İş yoğunluğu nedeniyle kutusundan 4.-5. çıkarabilişimdi bugün. Daha geniş arazide kullanmak nasip olmadı. Evde 5-6 metre kadar mesafede kullanabildim. Beni oldukça tatmin ediyor ve memnundum. Hatta nekadar kaliteli mal üretmişler diyip iyiki yabancı marka birşey almamışım Hatsan' ı taktir ettim diyordum. Bugün tekrar çıkarıp birkaç atış yapayım dedim. 11 atış yaptım. 12. atışı yapmak için yere yattığımda elimi tetiğin üstüne koyduğum anda ateş aldı. Acaba emniyetini açmışmıydım diye düşündüm. Tekrar kurdum emniyet kapalıyken denedim ateş etti. Şaşırdım daha yepyeni alet 2. haftasını doldurmadan fabrikaya gidecek diye düşündüm. Bir daha denemek için namuluyu kırdım, tekrar namluyu yukarı kaldırmak için elimi tüfeğin kabzasına atar atmaz ateş aldı ve namlu bir anda kendiliğinden kapanıp 30-35 derecelik bir açıyla yukarı doğru yamuldu. Bu esnada karşımda bir insan olması ihtimalini düşünemiyorum bile... Ya tüfek dolu olsaydı ve ilk problemimi kurma esnasında yaşayıp karşımda da bir insan olsaydı?? Hemen Hatsan' ı aradım. Ali Bey'le görüştürdüler. Kargo onlardan olmak üzere hemen sarıp yolladım.


    Şuan ne yapmalıyım çok kararsızısım bu tüfeği tekrardan evime alıp barındırmalı mıyım yoksa iade mi etmeliyim bilemiyorum... Markayı da kötülemek istemiyorum belki 1000 tüfekte bir olabilecek bir hatadır. Belki ben çok şanssızım. Belki de şanslıyım...