Serkan YAMAN adlı kullanıcının mesajları

    Oringle alakası yok diye tahmin ediyorum güç düşüklüğü aşırı derecede değilse tüfeğe ya tam hava basmıyorsunuz yani 200 bar.Güç düşüklüğü olduğu kanataine nerden vardınız ? Ayrıca oring düşerse sadece güç düşüklüğü olmuyor aynı zamanda şarjorde kuruluken bolt çok zorlaşıyor.

    Sonuçta pcp sistemleri biribirlerine benziyor bendeki raiderda bütün hava giriş portlarını valftekileride hepsini birden 1.5 mm genişlettirmiştim bunun sonucunda kurma kolunu iyce hafiflettim 2 tam tur çevirmede tahmini 100 fps ye yakın güç artışı sağlıyor gayet başarılı bir modifiye oldu bu sayede hem kurma kolu yumuşacık yağ gibi oldu hemde güç ayarı çok kolay oldu .(Orjinal halide 3mm valften namlu portuna kadar)Güzel bir çalışma olacak.

    Çok iyi bir tüek değilaslında yurt dışında 300 dolara satılan tüfekten ne beklenebilir gereksiz fx t12 1700 se bunun bence 800-900 lira olmalıydı onun yerine 2.el fx t12 alın pompa olarak 2. el hill pompa alın illa 2500 lira masraf yapmak zorunda değilsiniz zaten dürbününüz var 1600 liraya toplamış oldunuz işte aynı fiyat ama 3 kat daha kaliteli. Her halukarda illa ben sıfır isterim derseniz 2000 ytl ye tamam işte dürbününüzde var.Ama emin olun o aradaki fark katlarca deyeceğine emin olun.

    Ben olsam 460 magnum alırım hatta yeni gelecek mod 470 mod 54 çok ağır o ağırlıkta her ne kadar isabetli olursa olsun ağırlık yüzünden isabet ayakta zor olur .Ama şu bir gerçek dianaların hepsi evladiyeliktir.

    Öncelikle silahınız hayırlı olsun altın tetik çok hassaslaştırıyor bence bu hali daha iyi bu tüfek bana göre gamoların en iyisi isabetlisi güçlüsü isabetli atışlar.

    Bana daha pratik geldiği için öyle bir yol izledim sonuçta o kadar ince bir bölgeye takmak epey hassasiyet istiyor harbi ince allen yine daha da pratikleştiriyor size nasıl kolay gelirse öyle yapın çeşitli pratik çözümler yaratın.İmkanınız varsa fx pelet deneyin çok daha iyi sonuç veriyor gamolara göre.
    İsabetli atışlar.

    MOD 90(bütün tertibat aynı) ı sökerken bende dağıttım 1 günde toparladım işin zor arkadaşım deneye deneye yapacaksın başka çaren yok onu oraya tak bunu buraya tak 1 günün ayırman lazım zor iş allah yardımcın olsun .Yerinde olsam direk hatsana yollarım.

    Buna benzer bir sorun benimdebaşıma geldi oring düştükten sonra asla atış yapmayın susturucuya pelletler çarpar oring düşmesinin tek nedeni bence kurma kolunun tam kapatılıp aşşağı doğru çekilmemesi onun dışında 2000 atışta hiç bir şekilde düşmedi.Ama bir neden daha var silahı yağlarken normal makina yağı ile namluyu asla yağlamayın oring şişiyor tüpü temizletebilirseniz temizletin ben kendim söktüğümde içinde zift gibi bir yağ çıkardım temizleyene kadar canım çıktı :


    1.Taktığınız yer doğru.


    2.(Mustafa Serkdar +1 ) ataç varsa ucunu bükerekde deneyin.


    3. Evet.Piyasadaki oringlerden çok daha kaliteli .

    Kim yazdı çok zor diye ağırlınız 65 kilo ve üzeri ise zorlanmzsınız bunuda belirtiyim tabi dolum süresi tüfeğin tüp hacmine göre değişir pompa kullanan arkadaşlar daha iyi yorum yapabilirler.
    1. 1150 fps hafif pellet + 4.5 mm
    2.Rodaj süresi dolduktan sonra 850 fps ile 5.5 (16 grain) mermiyi belki atar 460 magnum sahipleri daha iyi cevap verir.t12 yi pompayla kullanan kimse yokmu?
    3.Pcp tüfekler tepmediği için diana 460 magnumdan ister daha güçsüz olsun her halükarda daha isabetlidir.

    Düzgün bakımları yapıldğında risk filan yok kimsenin başına ülkemizde tüp patlaması gelmedi .Pompa öyle abartıldığı gibi değil 5 dakkada tüfeği doldurabiliyorsunuz.Pcpler her bakımdan hem keyif hem istikar hemde güç bakımından katlarca daha üstündür .Ama illa yaylı illada yaylı derseniz bu aylarda yeni diana 470 magnumlar gelecek onlara bir bakın.

    Yanlış anlamadıysam, Tüpteki basınç azalınca valf daha çok hava salıyor ve böylece silah atış istikrarı fazla değişmiyor. Burada çıkan bir diğer sonuçta, hava basıncı azaldıkça tüp daha hızlı bitmeye başlıyor.


    Evet abi.


    Çünkü 200 barda aynı güce erişmek için 5(diyelim) litre hava harcıyorsa 120 barda aynı güce erişmek için 10(az veya fazla)litre hava harciyacak .Yanlışım yoktur umarım.

    Peki valften çıkan havanın hacmi nedir daha çok hacim daha çok güç arttırır bu sayede aynı namluda 200 barda 900 fps yakalarsak 120-130 bardada gücü iyce arttırarak 900 fps elde edebiliyoruz bu durumda çıkan hava hacimleri aynı ayarda demekki aynı gücü veriyor.

    2 liste yapabiliriz.Birde skuba değil scuba dır.Veya dalış tüpü.


    1.t12:1780 tl
    2.gamo dürbün 370 tl
    3.pompa 470 tl diyebiliriz.Formda 2.elde 150-300 lira arasında da bulabilirsin.


    Pompa alırsan scuba tüpüne ihtiyacın yoktur.Scuba tüpü kullanman için scuba tüpünüde doldurtacak 200 barlık kompresör bulman lazım aynı zamanda dolum aparatı.Ayrıca dürbünü aldığında beraber kutusunun içinde ayak geliyordu yanlış hatırlamıyorsa.


    1.t12 1780 tl
    2.gamo dürbün 370 tl
    3.scuba tüpünü 12 litrelik 250 tl desek
    4.dolum aparatı 234 tl
    5.+ tahmini 3000 atışta bir tüpü doldurtmak için para ödeme .(5-15 tl arasında olabilir)

    Evet biraz cümle düşük kalmış :)


    100 daha koy 2. el diana 350 magnum almayı bir kenera koyalım. Hatsan at44 lere bakacaksınız pcpler en iyi yaylıdan daha üstün hem güç hem hassasiyet hem atış konforu açısından , 2.el forumdan alsan daha iyi olur .Ama ben yaylı istiyorum sıfır olsun dersen diana mod 31 panther yanında dampa hediyesi veriyor yatagun bu arada.