Tolga adlı kullanıcının mesajları

    Forum Yöneticimiz Sayın Cemal Bozan Bey’in muhterem babalarının Rahmeti Rahmana kavuştuğunu sosyal medyadan öğrenmiş bulunuyorum. Cemal Bey’e ve kıymetli ailesine sabırlar diliyorum, Rabbim rahmetiyle muamele eylesin. El hükmü lillah.

    Hoşgeldiniz Caner Bey. Malesef forum eskisi kadar canlı değil ama olsun. Biz, 35 senelik havalı sevdası ve 18 sene önceki forum heyecanı ile buradayız. Tüm havalı dostlara selam olsun 🙋🏻‍♂️

    Arkadaşlar, Okan Bey ile telefonda görüştük. Çıkan sesin sonik patlama olmadığı kanaatindeyim. Çünkü boş atış yapıldığında da aynı ses çıkıyormuş. Daha önce hercules kullanmadığım için yardımcı olamadım kendisine. Hercules’lerin QE modellerinde namlu ceketinin içinde kendi susturucuları da var bildiğim kadarıyla. İkinci herhangi bir susturucunun sesi rahatlıkla kesmesi gerekmez mi?

    Değerli arkadaşım, kampta yabani hayvanlardan korunma amacı ile kullanacaksanız, ses fişeği veya biber gazı bulundurmanızı tavsiye ederim. Korunma amacı ile de olsa bir ayıyı öldürürseniz çok yüksek para cezası ile birlikte ruhsat iptali gibi cezaları var. Ayrıca, diyelim ki herşeyi göze aldınız, eğer profesyönel bir avcı değilseniz inanın bir ayıyı etkisiz hale getirmek kolay değildir ve bir ayıya ateş etmek için 3-4 koşulun sağlanmış olmadı gerekir. Şunu da bilmenizi isterim ki yaralı bir ayı karşılaştığınız herhangi bir ayıdan %100 daha tehlikelidir.

    Hobinin en güzel yanı okuyarak, araştırarak, soruşturarak, deneyimlenecek, hatta bazen yanılarak öğrenmektir. Yok öyle armut piş ağzıma düş…

    😁

    Değerli arkadaşım öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Armut olayı işin nüktesi elbette, ancak bu forum tam bir derya deniz. O kadar çok bilgi, o kadar çok deneyim var ki burada Havalı hobisi ile ilgili… bu bilgileri ana başlıklarda toplamak çok ama çok zor. Biraz vakit ayırıp, forumdaki eski konulara eğlenceli bir gezinti yaparsanız inanın çok şeyler öğrenirsiniz, hem de inanılmaz güzel vakit geçireceğinizi garanti ederim.

    Açıkçası ben de Daystate diyorum, başka da birşey demiyorum. FX kullanmadım, hatta elime bile almadım o nedenle kıyaslama yapmam mümkün değil ancak 10 yıldır AirWolf kullanıyorum “tık” demedi maşallah. Ayrıca kullanması da bir o kadar zevkli. Tetiği, stabilitesi, kundak ergonomisi… Gerçekten güzel bir PCP.

    Tahmin ediyorum gelen pelletler hasbel kader gümrük denetiminden geçmeden arkadaşın eline ulaşmış. Ama tabi bu çoğunlukla böyle olmuyor. Aslında bence en güzeli bu işi yapan bir av bayisinin ( ki “Aksu Av” Sayın Yusuf Polat Aksunun bu forumu takip ettiğini biliyorum, belki Veli Bey yada diğer av bayisi arkadaşlardan da takip eden vardır) ön talep toplayarak hatta pelletlerin ücretini de aldıktan sonra pelletleri ithal etmesi. Yoksa, sanırım bu kur farkı süresince ve bu pahalılıkta başka şekilde hiçbir firma bu riske girmez.

    Elbette ben de bu işin bir prosedürünün olmasını, çocuk sayılabilecek bireylerin bu silahları kolayca kullanmamalarını isterim. Ancak maalesef ülkemizde öyle olmuyor. Doğru dürüst bir araştırma komisyonu oluşturulmadan, silahların nitelikleri belirlenmeden namlusunda yiv set olan tüm silahlar ruhsata tabi dendiğini bir düşünsenize. Buna benzer iki örnek vereyim size: Araçlardaki “cam filmi” herhangi bir kriter belirtilmeden defalarca serbest bırakıldı ve yasaklandı. İnsanlar madur oldu. Haberlerde de seyrettik bunu. İkincisi “kurusıkı tabancalar” daha önce önüne gelene satılırken, şimdi bildiğim kadarıyla tüm ülkede toplatılıyor. Şunu belirtmek isterim ki; evet bende, uğraştığım şey her ne olursa olsun, tabanca, tüfek, bıçak, havalı, airsoft vs. bir kanuna tabi olmasını ve o kanunun öngördüğü sınırlar içerisinde özgürce ilgilene bilmeyi isterim. (Bunu, dağın başında havalı silahla atış yaparken üzerime kayıtlı faturası olmasına rağmen kolluk kuvvetleri tarafından silahına el konuşmuş ve 5-6 ay silahından ayrı kalmış, silahı balistiğe gönderilmiş bir vatandaş olarak yazıyorum ki artık savcılıktan aldığım o belgeleri de yanımda bulunduruyorum)

    Sonuç olarak, ülkemizde bu ve benzeri kanunlar çoğunlukla sosyal medyanın baskısıyla çıkardığı için bir önceki yazımda da belirttiğim abartı videoların sosyal medyada paylaşılması taraftarı değilim. Temennim, bilir kişilerden, duayenlerden ve özellikle de üretici temsilcilerinden oluşan bir komisyon aracılığı ile oluşturulan ve sadece yasakları değil federasyonları yarışmaları ve sporcu teşviklerini de içeren bir kanunun en koda zamanda düzenlenerek yürürlüğe konulması yönündedir.

    Yıllardır söylüyoruz, yıllardır….. Yav arkadaş ne halt yiyorsanız yiyin ama paylaşmayın diyoruz!!!!! Yok yok yok anlatamıyoruz. Biri çelik deler, biri arka arkaya bilmem kaç kat tahta deler, biri 750 metreden hedefi vurun🤬!!!!!! Şu anda ateşli yivli ruhsatı 12 13 bin TL ye malalıyor. Sonunda 750 metreden 12 bin TL’ yi bi tarafımıza sokacaklar🤬 onlarda rahatlayacak biz de 🤬🤬🤬🤬🤬

    Diana hem isabet hem de güç konusunda çok çok başarılı. HW de aynı konumda. Farkı.

    Diana güç ilk sırada gelir isabet ikinci sırada. HW de ise önce isabet sonra güç. Kaldı ki HW magnum sınıfı tüfekler değiller. Ayrıca HW boyut olarak da kompakt ve hafif olabiliyor. Her iki ürünün kurulmaları oldukça güzel.

    Bende her iki marka var. Favorim Diana

    👏👏👏 çok güzel bir açıklama olmuş. Kısacası önceliği güç olanlar Diana markasını; önceliği isabet olanlar HW markasını tercih edebilir diyebiliriz.

    HW45, HW75, HW77,HW98 sahibi ve kullanıcısı olarak her zaman derim, yaylıda HW candır. Yakın uzak farketmez stabilite ve güç olarak gerçekten pcp'ye eşdeğerdir. Kullanırken de estetik olarak kullanıcısını fazlasıyla tatmin eder. Eskiden TV’de bir ürünün reklamını bitirirken söylerlerdi ya “HW’yi siz dostlarımıza şiddetle tavsiye ediyoruz” 😁😁😁

    AirRanger 60 fpe olan mı 80 fpe olan mı? Ben hem AirWolf hem de AirRanger kullandım. Halen de AirWolf kullanıyorum. AirRanger 80 fpe olanların 6,35 mm ve 7,62 mm için daha uygun olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle 80 fpe ise, kesinlikle onu elden çıkarmanızın daha doğru olacağı kanaatindeyim. Eğer 60 fpe olan ise tercih sizin ama bana AirWolf kullanmak her zaman çok daha zevkli gelmiştir.

    Mustafa bey hobimize yapmış olduğunuz katkılardan dolayı çok teşekkür ederiz. Umarım bu kararınızın sebebi, sağlık ve benzeri önemli bir sıkıntı değildir. Hobimizin sizler gibi bilgili ve ilgili arkadaşlara çok ihtiyacı var…