Tolga adlı kullanıcının mesajları

    Herkese merhabalar;


    Ben Firma'nın üretim müdürü Efe Fatih Parıldar ve Kalite kontrol departman sorumlumuz olan Murat bey sizlere fırsat buldukça her türlü konuda destek vermeye çalışacağız. Bu eylemdeki misyonum satış odaklı değildir, ateşli silahlar sektöründe (savunma,piyade,av) uzun süre görev yaptım ve yeni görev yerim olan Kral Arms firmasında yer alan benzer tüm üretim bantları'nı içerisine irili ufaklı müdahaleler ile ürün kalitesini ben ve ekibim olarak zirveye taşıma arzusu içindeyiz. Söz konusu imalat, belkide Dünya'nın en zorlu işlerinden bir tanesi, bu yolda onbinlerce sorun ve engellerle karşılaştık ve bu uzun yolda daha birçok engelde bizleri bekliyor, hedefimiz kendimize özgü planlamalar, kalite kontrol, metalurjık ve tersine mühendislik dahil birçok talaş kaldırma teknolojisini aşık olduğumuz bu işin her çekirdeğine kadar adapte etmek.. Puncher prestij hareketi'nin ilk adımlarından biridir ve yanlızca sizler için yapıldı.


    Saygılarımla

    Efe bey aramıza hoş geldiniz. Sizin gibi üretici firma yetkililerini aramızda görmekten çok mutluyuz. Bu birlikteliğin hem sizler için hem de nihai kullanıcılar olan bizler için faydalı olmasını temenni ediyoruz. Firmanıza ve savunma sektöründe ülkemizi uluslar arası arenada başarıyla temsil eden tüm üretici firmalara teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

    Sanıyorum sonik patlama, pellet ses hızını aştığı an bir patlama yaşanır. Bu olay pellet namluyu terk ettikten sonra gerçekleştiğinden moderatör etkisiz kalır. Daha ağır pelletler deneyin, böylece ses hızını aşmamış olursunuz.

    Sayın hocam AR6 ilk PCP silahım idi. 1- 1,5 yıl kadar kullandım. O zaman scuba tüpüm olmadığı için Hill marka bir pompa ile dolum yapıyordum. Arkadaşların dediği gibi muhtemelen valf açık kalmıştır. Eğer başka bir arıza yok ise Scuba ile bir kez dolum yaptıktan sonra pompa ile kullanmaya devam edebilirsiniz. Size tavsiyem kullanmaya başladığınızda silahın basıncını 50 bara kadar düşürmeyin. 50 bara kadar düşmesi valf açısından bir sıkıntı yaratmaz ancak benim silahımda 80-90 barın altında çok fazla güç kaybı oluyordu. Birde 50 bara düşen silahı tekrar 200 bara kadar pompayla doldurmak çok zor oluyor. Stabil atış basınç aralığını kendi silahınızda deneyerek bula bilirsiniz.
    Bu olay biraz da çekiç yayının tansiyonu ile alakalı...

    Daystate' in yeni bullpup modeli Pulsar'ın videosunu izledim. Bullpup kundakları pek sevmem, buna rağmen büyülendim. Teknik verileri henüz siteye konulmamış, sayfa hazırlık aşamasında...
    İyi seyirler.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    AK-47 ne ki arkadaşlar, geçtiğimiz yıllarda haberlerde bir düğünde RPG roket atarla dağa doğru atış yapan birinin görüntüleri vardı, hatırlarsınız. Malesef ülkemizde kurallar ve yasaklar bölgesel....

    Merhaba Arkadaşlar;


    Daystate AirWolf kullanıyorum. Şu an için ihtiyacım yok ama bu PCP'de kullanılan O-ring'lerden yedekte bulunması için temin etmek istiyorum. Özellikle şarjörün ve pellet yükleme portunun üzerindeki O-ring'den. İnternette bakmadığım yer kalmadı. Ulaştığım tek bilgi yabancı bir videodaki mayolu bir bayanın elinde tuttuğu kağıtta yazan veriler. ( :S ne alakaysa 8o ) Ankara OSTİM'de bu ölçülerde O-ring aradım ama gittiğim bütün O-ring' ciler böyle bir ölçü olmadığını söylediler.
    Uzun lafın kısası ölçüleri bilen arkadaşlar paylaşırlarsa çok sevinirim.
    İşte video ;)


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    İstanbuldaki fuar nedeniyle yaptığım bir görüşmede havalıda güç sınırlamasının yerli üretim için istenmeyeceğini öğrendim. İthal edilen tüfeklerde bir sınırlama olabilirmiş.


    Böyle bir şeyin olabileceğini sanmıyorum, çok saçma olur. Herhangi bir sınırlama gelirse tamamına gelir. Yerli yabancı tüm markalarda, belli bir enerjiye kadar silah ruhsata tâbi olmaz üst enerjiler için ruhsat istenebilir.

    Arkadaşlar neşeniz daim olsun. İnsanın sevdiği işi sevdikleriyle beraber yapması kadar güzel bir şey yok.
    Levent o ne yaaaa, Yasin Hocamın arkasından bi işler karıştırıyosun ama anlamadım. 8o

    Saat 12.00'daki yayını seyrettim. Çok güzelmiş yaaaa, gerçekten çok şey kaçırmışız. Ortam süper, dostluk ve paylaşım süper bi de her yer süper silahlarla dolu.... Daha ne olsun...

    Emre Bey elinize sağlık, teşekkür ediyoruz. Benim gibi yarışmaya katılamayan arkadaşlar böylelikle yarışma heyecanın yaşamış oldu. Ayrıca organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

    Arkadaşlar;


    En son yayımlanan sirkülerde (3/2 NUMARALI AMATÖR AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ TEBLİĞ NO: 2012/66)ve de bundan önceki sirkülerlerde şöyle denilmekte :


    "Türk vatandaşlarının amatör balıkçılık yapmaları
    MADDE 4 – (1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler, bu Tebliğ ile getirilen yasak, sınırlama ve sorumluluklara uymak şartıyla amatör balıkçılık yapabilirler. Bu kişilere müracaatları halinde, veriliş tarihinden itibaren beş yıl geçerli olmak üzere, il ve ilçe müdürlüklerince Amatör Balıkçı Belgesi verilir. Bu belgenin alınması veya avcılık sırasında bulundurulması zorunlu değildir."


    Ancak yeni çıkacak olan yasada (ki o yasa henüz çıkmadı taslak aşamasında) Amatör balık avcılığının aynen kara avcılığında olduğu gibi belgelere, kurslara ve harçlara bağlanacağı yönünde. Yani kişi önce bir kursa katılacak, başarılı olduktan sonra belirlenecek miktarlardaki harçları bankalara yatırdıktan sonra alacağı belgeyle avlanabilecek.