Tolga adlı kullanıcının mesajları

    Aslında ben Atak Arms'dan FX İndependence gibi multi pump bir tüfek bekliyorum. Zoraki'nin multi pump sistemi çok başarılıydı. Tabi bullpup'da olursa dadından yinmez. ;şrofls;.

    Güzel ama büyükçe bir silah elinize alıp denemeden karar vermeyin.


    :thumbup: + 1000 Kesinlikle elinize alıp denemeden karar vermeyin derim ben de. Fiyat/Performans açısından çok iyi bir silah ancak kapzası oldukça kaba, kavramakta güçlük çekebilirsiniz.

    Caner Bey yeri gelmişken söyleyeyim denemek için dahi olsa Gamo Raptor almayın, çünki etek çapının geniş oluşundan mı yoksa pelletin çok sert oluşundan mı bilmiyorum benim HW75'im bu pelleti atmadı. (Pellet namluda 1mm dahi ilerlemedi)

    Arkadaşlar forumda epeyce araştırdım ancak tam tatmin edici bir bilgiye ulaşamadım. PCP tüfekler için üretilen Dynamic marka pelletlerden kullanan arkadaşlar kullandığımız JSB, AA ve FX gibi kaliteli peletlerle kıyaslama yapar ve yorumlarını yazarlarsa sevinirim.

    AR 6 bende kulalndım kesinlikle 100 metrede 4cm gupman yapması bana göre mucize olur isabeti berbattı,siz hangi pelleti kullanıyorsunuz belki ondandır ?


    AR6'yı ilk kullanmaya başladığımda ben de hafif pellet kullanıyordum, dediğiniz gibi gurupman oldukça dağınıktı. Sonik patlamayı engellemek amacıyla Daystate Rangemaster'ı denedim hem sonik patlama engellenmiş oldu hem de gurupmanda gözle görülür bir düzelme oldu. Kısacası AR6'nın ilacı ağır pellet, diğer ağır pelletleri denemediğim için bilemiyorum ama Daystate Rangemaster'ı AR6 kullanan arkadaşlara kesinlikle tavsiye ediyorum.

    Ben AR6'm varken hiç samyang kullanmadım ama Rangemaster kullandım. Bu pelleti kullandıktan sonra da başka bir pellet kullanmadım. İsabeti çok artırıyor ve tahribat inanılmaz. Windy City kullanmaya başladıktan sonra elimde kalan rangemaster'leri de Alican arkadaşımıza vermiştim geçen hafta. O da çok memnun kalmış. Tavsiye ederim alıp bir deneyin, bence AR6 ile uyumlu bir pellet...

    Yukarıda dürbünün namluya doğru kaydığını okudum. Havalı tüfeklerde dürbünün namluya doğru kaymasına ilk defa rastlıyorum. Kullandığım bütün yaylılarda dürbün geriye doğru kayıyordu. Dürbünün ileri doğru kayması normal mi? :him:s

    Malesef, tüfeğimde dürbün kullanıyorum ama tabancada gez-arpacık haricinde hiçbir nişam tertibatı kullanmadım. Aslında ben de bu aralar dürbün değil ama lazer veya holosight gibi farklı nişan tertibatları kullanmayı düşünüyorum. Henüz karar vermiş değilim.

    Caner Bey HW75'i beğenmemenize üzüldüm. İnanın okadar övdükten sonra kendimi suçlu hissettim ama multipump kategorisinde öğle ufak tefek bir silah bulabileceğinizi de pek sanmıyorum. Ufak bir silah düşünüyorsanız CO2'li silahlara bir bakın derim...

    Hatsan, Evanix, Air Ranger ve FX markalarını aynı kefeye koymanız bence yanlış. Birdefa FX ve AirRanger üst seviye silahlar. Hatsan ve Evanix ise orta seviyede kalıyor. Ayrıca AR6 çok yüksek gücü ve kullanım amacının farklı olması nedeniyle bahsettiğiniz modeller arasında ctc olarak en geniş gurupmana sahip silah. Değerlendirme yapılırken AirArms, AirRanger, FX gibi markaları kendi aralarında Hatsan, Evanix, Benjamin, Weblwy, Gamo gibi markaları da kendi aralarında değerlendirmeye tabi tutmak daha mantıklı gibi geliyor bana.

    Arkadaşlar optik konusunda profösyonel değilim, yukarıda okuduklarımdan şöyle bir sonuç çıkardım: "Dürbünü belli bir mesafede belli bir zoom'da sıfırladıktan sonra aynı mesafede zoom'u değiştirdiğinizde vuruş noktası" değişiyor. Dediğim gibi optik konusunda çok bilgili değilim ama bu bana biraz yanlış gibi geldi. Zoom'un vuruş noktasına etki etmemesi gerekmiyormu? Yanlışsam düzelterek beni bilgilendirirseniz sevinirim.

    Ben AR6' ımda Daystate Rangemaster kullanıyordum, oldukça memnundum. 29 grain olduğundan sonik patlamayı da kesiyor, isabetlilik de artıyor. 30-35 kadar kalmış olması lazım daha fazla da olabilir. Sanıyorum siz de Ankara'dasınız, isterseniz onları size verebilirim, denemiş olursunuz eğer beğenirseniz bundan sonra Daystate kullanırsınız.

    Alican Bey 'kemik kıranım' deyince aklıma internette seyrettiğim bir çekim geldi. AR6 ile büyük baş hayvan kemiğine atış yapıyorlar. Hakikaten kemikkıran yani, kemik paramparça oluyor. Yukarıda yazdığım gibi AR6'nın gücüne ve o güce rağmen fena sayılmayacak isabetliliğine ben de hayranım. Ah bir de tetiğini ayarlı yapabilseler, biraz yumuşak olsa inanın başka tüfek kullanmam bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. Bir atışımda 100 metreden kahverengi bir cam şişeyi kırmadan delip geçti ki akıllara zarar...