Tolga adlı kullanıcının mesajları

    Fatih Bey AR6 benim ilk kullandığım PCP dir. Bir hafta önce Evanix Windy City aldım. Aslında AR6 dan memnundum, hem çok güçlü, hem de gücüne göre fena sayılmayacak bir isabetliliği vardı (100 metrede 4 cm gibi gurupmanlar yapılabilir). Takas yolu ile Windy City' yi almamdaki tek neden AR6'nın tetiğinin ayarlanamaması nedeniyle çok sert oluşu idi. Kısacası tetiğinin sertliği dışında fiyatına göre güzel bir tüfek.

    Caner Bey, hayırlı olsun. Dediğim gibi memnun kalacağınıza eminim. HW75 kalite ve estetiği kullanıcısına tam anlamıyla hissettiren bir silah. İsabetli ve zevkli atışlar dilerim...

    Caner Bey dediğim gibi silahınızla şişe kırmak gibi bir takıntınız olmayacaksa memnun kalacağınızdan adım gibi eminim. Şimdiden hayırlı olsun...

    Zaten benim kastettiğim de kabzeydi. Gövde sanırım birebir aynı, kurmadaki rahatlık da hemen hemen aynı. Yalnız şunu belirtmek isterim eğer imkanınız varsa gidip ikisini de yakından inceleyin o zaman ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

    Değerli arkadaşım, bahsettiğiniz 3 silahla da atış yapma şansım oldu. Şu anda da bir HW75'im var. Eğer fiyat çok problem değil diyorsanız size şiddetle HW75'i öneriyorum. Neden mi:
    HW45 yaylı bir tabanca olduğundan özellikle yayın titreşiminden dolayı pnömatik silahlardaki stabiliteyi vermiyor ve kabze ele tam anlamıyla oturmuyor.
    Zoraki'nin 3 kademeli multipump mekanizması mükemmel tasarlanmış ve bırakın 3. kademeyi 2. kademedeki hızı bile oldukça iyi, ancak çok kalın olan kabzesi ele hiç oturmuyor (mevzu bahis el kendi elim, diğer arkadaşlar bu görüşüme katılmayabilirler saygı duyarım) ve görüntü olarak da uzay tabancasını andırıyor. Bir de gövde metal değil plastik.
    Gelelim HW75'e... Silahı elinize aldığınız anda aşık oluyorsunuz zaten. Kalite, estetik ve stabilite inanın abartmıyorum 100 üzerinden 100. Bir kabze insanın eline bu kadar mı güzel oturur... Kabzede kullanılan ağacın cinsini bilmiyorum ama güzel bir ağaç ve mükemmel işlenmiş.
    Kısacası silah, sizin yukarıda saydığınız altı maddenin birincisi haricindeki beşine tama olarak uyuyor. Güç olarak da emin değilim ama namlu çıkış hızı 125-130 ms olması gerekiyor ki bence hiç fena sayılmaz. Hafif olan 7,33 grain JSB Exact RS pellet kullanıyorum şişe kıramıyorum ancak gücünden de memnunum.


    Bence bu üç tabancayı birbiri arasında kısaca şöyle değerlendirebiliriz.
    Güç + stabilite= Zoraki
    Güç + kalite= HW45
    Kalite + estetik + stabilite= HW75
    Artık tercih sizin şimdiden hayırlı olsun, isabetli atışlar dilerim...

    Alican Bey bütün basınçlı tüplerde yüksek basınçta deneme yapılır, ancak kullanım basıncı bellidir. Yani kullanım basıncı ayrıdır, test (deneme) basıncı ayrıdır. Bu arada benim silahımda da basınç göstergesi 350 bar'a kadar ancak kullanım kılavuzuna bakarsanız CAUTION (DİKKAT) başlığı ile 200 bar'ın üzerine çıkılmaması konusunda uyarı var. 200 bar'ın üzerindeki basınçlar hem silahınızın kullanım ömrünü azaltır, hem de tehlikeli sonuçlar doğurabilir.

    Alican Bey bir Evanix kullanıcısı olarak Berkman Beyin belirttiklerine aynen katılıyorum. Yalnız yazınızda bir şey dikkatimi çekti, acizane sizi uyarmam gerektiğini düşündüm. Evanix marka PCP'lerin maximum 200 bar basınç kapasiteleri vardır. Hava tüpünü daha yüksek basınçlara maruz bırakmak tehlikeli sonuçlar doğurabilir. 200 bar'ı geçmemenizi tavsiye ederim...

    Mmmmm anladım. Ateşli silahımın dürbününü İstanbulda bu işle profesyonel anlamda uğraşan bir arkadaşa taktırmıştım. Bilgisayar ve optik bazı cihazlar aracılığı ile dürbünü takmıştık. Oda aynı şekilde bahsetmişti, yani milimetrik sıfırlama yapmadan önce dürbünün merkezini bulacak şekilde dürbün ayaklarını ayarlamak... Zaten daha sonra çok fazla bir ayara da gerek kalmamıştı bir iki klik ile iş hallolmuştu. Ancak PCP nin dürbününü el yordamıyla taktığımdan ve dürbün ayakları schwenk ayaklar kadar kaliteli olmadığından bu ince ayarları yapabilirmiyim bilmiyorum. Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum...

    Şimdi bu yakın mesafe sıfırlama nerden çıkıyor derseniz. Hedefe doğru baktığınız dürbünün doğrusal bir yol takip ettiğini yani düz bir çizgi olarak düşünürsek, namludan çıkan kurşun çıktığı anda düşmeye başlayacağına göre namlunun dürbüne göre bir miktar yukarıya bakması gerekir. Bu da mermi yolunun havada bir kavis yapmasına ve 2 noktada dürbünümüzün artıkılının gösterdiği yer ile pelletin çakıştığı anlamına gelir. Diyelim ki pellet dürbün artıkılı ile 7m ve 50m de çakışıyor. Size hangi mesafede sıfırlama yapmak daha kolay gelir?


    Ben aynı zamanda bir ateşli yivli silah kullanıcısıyım. Tüfeğimde sıfırlama yaparken söylediğiniz bu tekniği kullanıyorum ama havalılarda da bu tekniğin kullanılabildiğini bilmiyordum. Şu anda kullandığım yöntem 50m'deki hedefe atış yaparak sıfırlama yapmak. Yani ortalama bir mesafede sıfırlama yapıyorum daha yakın veya daha uzaktaki hedeflere Mil Dotlar yardımı ile atış yapıyorum. Aslında ateşli silahlardaki gibi sıfırlama yapmayı düşünmüştüm ama kesişme noktalarını bilmediğim için söylediğiniz yöndemi kullanamadım. Benim kullandığım teknik yanlış bir teknik mi. Bilgi verirseniz sevinirim...

    Yok yok ben tabancamcan hakikaten çok memnunum. Sadece biraz daha güçlendirilebilirmi diye merak etmiştim. Tetik ayarları, pnömatik olması nedeniyle titreşimsiz olması ve kalitesi, hele hele ele tam oturan kabzasıyla atış zevki... Tabanca almayı düşünen tüm arkadaşlara gözü kapalı tavsiye edebileceğim bir silah. Bu arada görüş beyan eden arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ederim. Saygılar...

    Değerli arkadaşlar, halen kullanmakta olduğum HW75 ile ilgili görüşünüzü almak istiyortum.
    Yaklaşık bir senedir bu silahı kullanıyorum. HW75'i tercih etmemin sebebi yakın mesafelerdeki (max 15 m) hedef kağıtlarında atış talimi yapmaktı. Amacıma da ulaşmış bulunuyorum. İsabetlilik açısından mükemmel bir silah. Sadece isabetlilik değil kalite, estetik yani heryönüyle çok hoşuma gidiyor ancak namlu çıkış hızı biraz düşük, 410 fps yani 125 m/s. Namlu çıkış hızını biraz daha artırabili miyim? Bunun için ne yapmalıyım?

    Arkadaşlar bir konuda bilgilerinizi rica ediyorum.
    Yeni aldığım Nikko Stirling 10-50 x 60 Targetmaster dürbünümü silahımın üzerine monte ettim. Gerçekten çok güzel oldu, yalnız kafama takılan bir şey var. x35 zoom'a kadar mükemmel netlikte bir görüntü var, ancak x35 zoom'dan sonra görüntü çok hafif karanlıklaşıyor ve sanki mesafe ayarı (Paralaks) iyi yapılmamış gibi çok hafif bulanıklaşıyor. Karanlık olmasının nedenini biliyorum zoom'un yüksek olmasından dolayı ışık yetersiz kalıyor. Ancak görüntünün çok hafif, belli belirsiz bulanıklaşması ile ilgili görüşlerinizi almak istiyorum. Yüksek zoom'da bu normalmidir, yoksa dürbünde bir problem mi var?

    Hiçbirşey sürmenize gerek yok. Bahsettiğiniz oringler geçmedir. Eski olanı çıkarıp yeni olanı sıkıca yerleştirin, sadece takma kolaylığı sağlamak için kayganlaştırıcı birşey sürebilirsiniz. Öyle uhuya falan gerek yok.

    Evde kullanmak için pnömatik bir tabanca da tercih edebilirsiniz. Yani hava sıkıştırmalı, bu tabancalarda yaylılardaki sarsıntı olayı da yok. Sesi de evde kullanılabilecek düzeyde. Ben HW75 kullanıyorum. Mükemmel bir silah. Gamo'nun ve yerli üretim olan Zoraki markasının da bu sistem tabancaları var.

    Değerli arkadaşlar;
    Bu vesileyle öncelikle forumumuza üye siz değerli arkadaşlarımın ve tüm vatandaşlarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.


    Malumunuz PCP silahlarımızın dolum uçları standart değil. Birden fazla ve farklı markalarda silaha sahip olan ve dolumu pompayla yapan bir kişinin iki adet pompasının mı olmasımı gerekir, veya her seferinde pompa üzerindeki dolum ucunu değiştirmesi mi gerekir? Her seferinde vidalanarak çıkarılıp takılan dolum ucunun deforme olması nedeniyle hava kaçakları meydana gelmez mi? Bunun pratik bir yolu yok mu?


    Hayırlı günler diler, saygılar sunarım...

    Selim Bey ve Sayın frog öncelikle ilginize teşekkür ederim. Forum'a gönderdiğim diğer yazılarda da belirttiğim gibi AR6' dan gerçekten çok memnunum. Ama tetiği oldukça sert ve sonik patlama problemi var. Zaten ağır pelleti de bu yüzden arıyorum. Ama çok da önemli değil. Fiyatına göre gerçekten tavsiye edebileceğim bir silah.