hoşgeldin kardeşim bende uzun zamandır buralarda değildim yeni geldim sayılır.
öncelikle silahın kalibresi kaç
1- internette ve forumda dürbün sıfırlanması hakkında bir sürü yazı bulunmaktadır. oralardan araştırabilirsin yoksa anlatmakla zor olacak. daha da iyisini senin konumuna yakın birisiyle iletişime geçerek ondan görsel ve uygulama olarak görmen daha iyi anlamanı sağlayacaktır. sonrasında zor bir şey olmadığını sende anlayacaksın.
2- dikkat etmen gereken pek bir şey yok temiz olsun dikkatli kullan kurarken elini sıkıştırma vb. Dizelleme konusu ise yağ yardımıyla pelletin (saçmanın,merminin) daha hızlı çıkış sağlamasıdır. etki oranı artar fakat isabet olayı kötüleşebilir ve tüfeğe zarar verebilir diye bilgiler yine forumda bulunmakta =)
3- grain gram gibi ağırlık ölçü birimidir. grama göre daha ayrıntılı olduğunu için mesela uzun olan bu ağırlık ölçü birimini kullanmak yerine daha hassas olan grain tercih edilmiştir. mesela 1.036783 gram 16 graine eşittir.
4- benim düşündüğüm en basit yolu anlatayım. dürbünü takarsın güzelce sıkarsın, bir kaç atış yaparsın dürbün oturana kadar, sonrasında kaç metreye sıfırlamak istiyorsan o mesafeye hedefini koyarsın. 50 metre iyidir bence. hedefi koydun artıyı hedefe denk getirdin tetiği asıldın. pellet eğer nişan aldığın yerin sağına gitmişse dürbünün yanında bulunan ayar yerini açar bozuk para yardımıyla L yazan yere çevirirsin ( L left demek yani sol R right demek ama genelde dürbünler de ok yönünde L yazar) sola giderse tam tersini yaparsın. ne kadar çevirmen gerektiğini atış yaptıkça anlarsın çok sola giderse tersini yapıp ortayı bulursun, pelletin aşağı yukarı gittiğini düşünelim mesela nişan aldığın yerin altını vurdun o halde dürbünün üstünde bulunan kapağı açıp UP yazan tarafa çevirirsin (UP yukarı demek) dürbün sıfırlama konusunda benim bildiğim en basit yol budur. belki yönleri karıştırmışımdır ama sen atış yaptıkça anlayacaksın sadece biraz tecrübe
aramıza tekrar hoşgeldin tüfeğin hayırlı olsun