alperen692 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

öncelikle geçmiş olsun. hobiye siz bir alışında ondan sonra sıkılmak isterseniz dilediğiniz gibi sıkabilirsiniz. Lakin önce şu hobiye adam akıllı bir başlayın. ondan sonrasında ki güzellikleri göreceksiniz. Alım yaptığınız arkadaş size yamuk yaptıysa bana uygun kalanı bunu dillendirmeniz olur. çünkü yarın bir gün bir şey alacak olduğumuz zaman o kişiye dikkat ederiz. ben küçüklüğümden beri uğraşırdım bir şeyler vurmak hedef atıcılığı yapmak vs. ve asla soğumadım. 2-3 yıl ara vermiştim zorunlu olarak ve sonrasında tekrar nefesi bu forumdan aldım. soğumayı vs düşünmeyin şimdiden canınızı hiç sıkmayın size yapılmış olan ayıp illaki kapanır gider, ama içinizdeki o kıvılcımı söndürmeyin daha keyfili günler geçireceğinize inanıyorum esen kalın...

hoşgeldin kardeşim bende uzun zamandır buralarda değildim yeni geldim sayılır.
    öncelikle silahın kalibresi kaç

1- internette ve forumda dürbün sıfırlanması hakkında bir sürü yazı bulunmaktadır. oralardan araştırabilirsin yoksa anlatmakla zor olacak. daha da iyisini senin konumuna yakın birisiyle iletişime geçerek ondan görsel ve uygulama olarak görmen daha iyi anlamanı sağlayacaktır. sonrasında zor bir şey olmadığını sende anlayacaksın.

2- dikkat etmen gereken pek bir şey yok temiz olsun dikkatli kullan kurarken elini sıkıştırma vb. Dizelleme konusu ise yağ yardımıyla pelletin (saçmanın,merminin) daha hızlı çıkış sağlamasıdır. etki oranı artar fakat isabet olayı kötüleşebilir ve tüfeğe zarar verebilir diye bilgiler yine forumda bulunmakta =)

3- grain gram gibi ağırlık ölçü birimidir. grama göre daha ayrıntılı olduğunu için mesela uzun olan bu ağırlık ölçü birimini kullanmak yerine daha hassas olan grain tercih edilmiştir. mesela 1.036783 gram 16 graine eşittir.

4- benim düşündüğüm en basit yolu anlatayım. dürbünü takarsın güzelce sıkarsın, bir kaç atış yaparsın dürbün oturana kadar, sonrasında kaç metreye sıfırlamak istiyorsan o mesafeye hedefini koyarsın. 50 metre iyidir bence. hedefi koydun artıyı hedefe denk getirdin tetiği asıldın. pellet eğer nişan aldığın yerin sağına gitmişse dürbünün yanında bulunan ayar yerini açar bozuk para yardımıyla L yazan yere çevirirsin ( L left demek yani sol R right demek ama genelde dürbünler de ok yönünde L yazar) sola giderse tam tersini yaparsın. ne kadar çevirmen gerektiğini atış yaptıkça anlarsın çok sola giderse tersini yapıp ortayı bulursun, pelletin aşağı yukarı gittiğini düşünelim mesela nişan aldığın yerin altını vurdun o halde dürbünün üstünde bulunan kapağı açıp UP yazan tarafa çevirirsin (UP yukarı demek) dürbün sıfırlama konusunda benim bildiğim en basit yol budur. belki yönleri karıştırmışımdır ama sen atış yaptıkça anlayacaksın sadece biraz tecrübe

aramıza tekrar hoşgeldin tüfeğin hayırlı olsun

bundan öncekı onuda sıfır almıstım mod 125 sniperımda tek parca ayak ve 3-9x32 optıma durbunumle bır ay nefes aldırmadan atış yaptım...hıc sorun yasamadım,şimdi yatagun var dıyerek yınede emnıyetlı hareket edıp 44 luk yerıne 40 lık durbun sectım....o zaman tek parca ayakla optımayı baglarken dıkkat ettıklerım şunlardı,,ayak alt ve üst kepleri ıcıne köpük bant,çift tarafı yapışkanlı sakız gıbı 1x2 cm yapıştırdım...bunların kısmen vibrasyonu emecegını düşünmemın yanında bu bantlar durbunun kepler ıcınde kaymasınıda önluyor,dolayısıyla durbun bogazını ölümüne sıkma geregı kalmıyor....bence bu boğazların ölumune sıkılması biraz komık benzetme olacak :) çok olmuş gerılmıs karpuza bır darbe attıgınızda yarılması gıbı durbunde mercek kırma vs gıbı etkı yapıyor....sonuc herne olursa ben bunu deneyecegım bakalım yatagun dampadada bu bantları yınede kullandım ,,öncekı 32 lık tek parca ayaklı tecrubemden bununda ıyı olacagına ınanıyorum ıns sorun olmaz...yatagun malzemesı diş yatakları kesınlıkle yalama olcak gıbı degıl gercekten kalıtelı ancak asıl gorevı olan tepme etkisini en aza ındırmesı bunda yeterlı başarıyı gosteremıyorsa işte burası hayal kırıklıgı olacaktır,,ben yınede umutluyum ulkemın yaptıgının iyi olduguna ınanmak ıstıyorum...

abi gez göz arpacık kullan =)
    olmadı çok istersen bundan önceki mod 125 imde dm60 ve optima 3x9x32 dürbün kullandım o seti alalı 2 seneye yakın oldu. ve tüfeği sattığım arkadaşım. hala aynı dürbünü kullanıyor ve sıkıntı da çıkmadı..
    benim tüfek şu an tam dürbün takılmalık hale geldi. belki ilerleyen zamanlarda bende takarım dürbün ama dürbün olarak optima takmayı düşünmüyorum =)

Valla öyle

O nu denerken 25-30 atışı yapıyordu zaten yüksek güçte o kadar dı zannedersem
    Alperen in makinasınada işlem yaptık onun sistemi çok hoş

Valla öyle

O nu denerken 25-30 atışı yapıyordu zaten yüksek güçte o kadar dı zannedersem
    Alperen in makinasınada işlem yaptık onun sistemi çok hoş

eyvallah abi teşekkür ederim =)

'

Abi hayırlı olsun. Konuyu biraz dağıtacagim, sonra bir ara toplarız

Crosman süper birşey. Hafta sonu biraz atış yaptım. Tüp hemen bitiyor :( Buna 1 kiloluk araba yangın tüpü baglayayım diyorum. Alüminyum yekpare bir tüp buldum 10 bar . Bu co2 ler kaç bar 10 bar dan fazla değilse iş görebilir.

co2 ler 60 bardır. yalnız öyle yapmanız pek sağlıklı olur mu bilmiyorum .s bende tüplü olanı var 0.8 lt scuba tüpü gibi 300 barlık süper bişi :thumbup: