alperen692 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Silah bugün elime geçti :) hatta iş yerininin arka tarafındaki ağaçlıkta yazı işleri müdürüyle baya atış yaptık :)

Sonra dürbünü taktım tek atış yaptım. yalnız dürbün ayarı yapmam lazım mantığı anlata bilir misiniz.

mesela benim dürbün kuzey batı yönünde 10 cm. var sanırım yukarıya atıyor yani sol çarpraz 10 cm fark var

abi dorumda dürbün ayarlanmasına dair bir kaç yazı vardır onlara bir bak istersen yoksa kısaca açıklayayım. dürbünün ortasında ayar yerleri olacak. oları gevşetme yönüne sıkarsanız kapağı açılır ( her model dürbün bu şekilde olmaz bazılarını sadece yukarı çeker çevirir sonra geri aşağı bastırıp kapatırsın) sağda ve solda iki tane çıkıntı var onları açık zaten ayar yerini görürsünüz parmağınızla çevirirsiniz üst tarafta ayar yerinde ok yönüyle göstererk up yazar. up tarafına doğru çevirirseniz artıkılı yukarı kaldırır( nişan aldığınız yerin üzerinde vuruyorsa bunu yaparsınız) sağ taraftakınde R ve ya L yazar. eğer L yazıyorsa ok yönüne doğru çevirdiğinizde artıkıl sol tarafa doğru kayar. vurduğunuz yer artıkılın sağında kalıyorsa bunu yaparsınız. yoksa diğer tarafa çevirirsiniz. bu size yardımcı olur

Havalı silahlarla avın yasak olduğuna hem fikirim fakat sinsice olayına karşıyım en azından 1 pelletle 1av vuruyor peki av tüfeği 1fişekle kaç av vuruyor(kuş)ben özellikle kuş avı için av tüfeği hiç adil değil

falcone nickli abimiz şunu demek istemiştir. youtube ta bir video vardı şimdi bulamadım bir gece de 100 tane kuş (kumru ya güvercin) vuruyorlar. video şöyle birşey vardı. kuşlar ahırın üst tahtadan kirişlerine tünemiş bazıları uyuyo bazıları uyanık gece görüş dürbünüyle vuruyorlar. birini vuruyo diğeri ne olduğunu anlamıyor onuda vuruyorlar. bir yerde 5 kuş varsa hiç biri kaçmadan vurulabiliyor. sinsiden kasıt bu olabilir. ayrıca av tüfeğiyle atış yapsan bir süre beklemek lazım, ama havalı öyle değil ki bir yere otur geleni vur geleni vur o yüzden öyle

en çok 1 gün daha sabret .

Burada bahsetmediğimiz bazı şeyler de var. Mesela; o gün isa ve tarık arkaşadşalımızdan sonra, saerdar ve erdem arkadaşlarımızla da aynı yerde görüştük. Serdar beyin f X otomatik silahı güzeldi daha sonra tüplerimizi doldurmak için tarık ın önceden telefon ederek bizi yönlendirdiği iş güvenlik firmasına gittik . Orada tüplerimiz doldurulurken kapının önünde duran arabadan tüfeklerimiz çalınıyordu. Alperen bunu farkeder etmek koştu ve adamlar hiç bir alamadan korku kaçtı ben koştum ama yakalayamadım (durun lütfen beni bekleyin dedim ama beklemediler :) ) Bu arada günü sonunda farkettim ki yaşlanmışım. Arabadaki 4 silahı alperen kurtardı.
    Ben dakikalar sonra hala nefes nefeseydim ve alperen arabayı sürmeseydi herhalde ben süremezdim.
    Buradan kendisine teşekkür ederim.

Sonuç olarak hareketli bir gündü.

aah aaah ne hareketli bir gündü öyle ya :D
    şimdi küfretmek yakışmaz, o densizlere burdan birşey diyemeyeceğim artık ;hirr;

normaldir =) benimde bir tüfeğim vardı 6. 7. sınıfta babam hediye olarak almıştı çokta güzeldi hatsan markaydı. lakin askere gitmeden önce isteyen bir arkadaşım oldu ona vermiştim..
    o tüfeği en az 6-7 yıl kullanmıştım ve sadece 1 kere yayı kırılmıştı o kadar. aktif kullandığım içinde sizinki gibi pas fln yoktu tertemizdi =) bu forumlardan fln yeni haberimiz oldu daha doğrusu askerden sonra boş boş durunca kafaya dank etti birden bir ateş bastı hemen gidip bir tüfek aldım kendime o eski heyecan yeniden alev aldı diyelim =) ama böyle eski tüfekleri nostaljik şeyleri görünce o arkadaşa verdiğim yadigarımın peşine düştüm onu arıyorum.. ;(

mod 45 bu görür görmez tanıdım forumda birisi hatsani arayıp yaptırmıştı

aynen öyle =)) mod 45 demişlerdi. önceki konuları bir araştırın ordan görebilirsiniz...

tüfek geri geldiğinde şöyle denilmişti
    "tüfeğin her yerine bakmıştan. pistonu, keçesi, yayı, ıvırı zıvırı değiştirilmiş yenilenmiş bakımı yapmışmış, kundağını temizlemişler, paslar kaybolmuş teşekkürler hatsan" tarzında birşey denilmişti galiba eğer yanlış hatırlamıyorsam =) ayrıca bedel olarak 35 lira fln istemişler ki 35 lira da bu tüfek için değer =))) (fiyat yanlışta olabilir emin değilim belki ücrette almamışlardır bunun için önceki konuyu açıp bakmak gerek

Bugün aldığım Gamo raptor pelletlerde kurşun içermiyormuş.üstünde "real gold" yazıyor. :-)))

yok abi ya altın olacağını sanmıyorum =)) ama bendeki bir pelletle (gerçi hepsiyle atış yapıldı ama :D ) onların arasında birinde kurşun oranı baya düşük çapaksız ve temizli diaboldu galiba adını tam hatırlamayadım o işinizi görür gibi =)

five seven düşünmedim değil aslında ama son gün listeden çıkarıldı. Neden zigana değil, mercedes varken niye tofaş olsunki... yerli tabancalarımız malesef istenilen standartlarda değiller son olarak canik tp9 u bayağı geliştirdi ama sıg saure bütün dünyada kendini ispatlamış saygın bir marka. yaklaşık 7 yıldır sarsılmaz mega taşıyorum en az 50 kere tutukluk yaptı iyi dilekleri için bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

7 yıl da 50 defa çokta birşey değil =) yerli malı bence sıkıntı yok. savaşa girmezsek tabi =)
    five-seven sanırsam yasaklanmıştı daha doğrusu sivil personel o silaha ulaşamıyor diye biliyorum zırh delici olduğundan ötürü