alperen692 adlı kullanıcının mesajları

    Yok ya Alperen, sadece dikkatimi çeken silahlar konusunda varım dikkat edersen. Yoksa haddime değil her konuya hakim olmak


    öyle demek istemedim abi benimde ilgili olduğum yerlerde senin imzan var =) co2 modifiye başlı başına yetiyor zaten =)


    Onunla uğraşacağına at44 al 2. el Ufak tüp taksan çok atış yapamayacaksın bir manası olmayacak. Büyük tüp taksan 2. el at44 parasına gelecek sana bu işlemler, bu yüzden hiç uğraşma. Çünkü sonuç olarak at44 den daha iyi bir tüfeğin olmamış olacak.


    abi at 44 üm var zaten =) yalnız crosman 1077 çok zevkli geldi ve hoşuma gitti. ayrıca modifiyeye çok açık bir tüfek. düşüncem 200 bar basıçlı (at44 tüpü gibi göstergeli ve dolumu kolay olması için) tüp bulup ona 65-70 barlık regülatör takılması çok güzel olacak. atış sayısı ise 200 bardan 70 bara düşene kadar bir kutu pellet (250 tane) biter diye düşünüyorum. at44 800 fps hızla (tüp180 cc) 70 atış aparsa 190dan 90 bara kadar benim crosmanda 4.5 olduğu için ve harcayacağı hava 5.5 mm at44'ten dşük olacağı için 200 bardan 70 bara kadar 250 atış yapar diye tahmin ediyorum böylelikle 12co2 masrafından kaçınmış olacağım ve bende ki scuba tüple normal at44 doldurur gibi rahatlık yaşayacağım düşüncem bu yöndendi =)





    abi bu proje zaten başlı başına süper olmuş ellerine sağlık. sana gerçekten özeniyorum.. keşke bizimde imkanımız olsa uğraşabilsek lakin uygun değiliz :(..
    telefonda da konuştuğumuz gibi abi bir kaç seçenek var. ya senin yaptığın gibi bende yapacağım ya da benim istediğim gibi olacak tüfek olmazsa yine seninki gibi yapacağım =)



    Alperen, İzzet Abi sana konuyu kısaca özetlemiş.!!!!!!



    murat abi ne özetlemesi ya İzzet abi herşeyi döktürmüş....

    merhaba değerli forum üyeleri abilerim ve kardeşlerim...
    benim bir çalışmam olacak crosman 1077 için...
    12gr co2 girişine tüp takmayı düşünüyorum


    bunun için co2 tüpünün giriş yerinin
    dış çapı : 2.1cm
    iç çapı : 2.cm
    derinliği : 17.9mm
    tüpün namluyu geçmemesi için gereken uzunluğu : 43cm



    tüp uzunluğu önemli değil belki daha da uzun olabilir. ama ihtiyacım olan şey çapı 2cm ya da 1.8-1.9 cm olan bir tüp...


    at-p2 lerin tüp ölçüsünü bilmiyorum elinde olup yazan olursa sevinirim..
    ayrıca buna benzer bir şekilde tüp temin edilebilir mi?
    ya da evlerde kullanılan demir su borusu bu işi görür mü :D
    şaka bir yana böyle bir düşüncem var abilerim kardeşlerim tüfeğin orjinalliğini bozmadan pcp ye dönüştürmeyi düşünüyorum..
    aklıma gelen bir başka şey ise 12 gr co2 tüpünü sıkıştırmak için kullanılan parça yerine içinde delik olan uzun bir aparatı onun yerine takıp o aparatıda dışarıdan tüpe bağlamayı düşünmüştüm


    bu konu kafamı çok karıştırdı. burda, forumda illa ki bunu düşünmüş olan kafa yoran ya da başka birşey de karşılaşıp "şunu sakın yapma, bak böyle yaparsan daha iyi olur gibi" bana tavsiye de bulunan abilerim kardeşlerim olacaktır. fikirlerinizi yorumlarını bekliyorum.. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler tüm foruma saygılar ve sevgiler.... g;$i


    Not 1: bu konuda bana fikir verenlere özellikle Alparslan, İzzet ve Murat abiye teşekkür ederim... (ismi aklıma gelmeyen abim varsa kusuruma bakmasın =) )
    Not 2: sanırsam bir arızadan dolayı tuning modifiye kısmında yeni konu aç kısmı kaybolmuş o nedenle en uygun yer olarak burasını gördüm. konu yanlış yerde açılmışsa moderatörlerimizden yardım bekliyorum teşekkürler..

    evet metehan al biraz kullan çünki bu haliyle son şansın olabilir.


    Kısmet olur da zaman bulabilir uğraşırsak onu biraz modifiye edip tanınmaz hale getireceğiz. tabii ne zaman olur bir söz veremem.


    abi bende bugün tüfeği açtım baktım çok basit bir sistemi var. tanıdık bir tornacı olması lazım gerekli işlemler için. Ankaraya gittiğimde bi etrafa soracağım kim var kim yok diye gerçi onu da işten vakit bulabilirsem....


    Eline saglik alperen tam bir eglence tufegi


    metehanım senin gibi 50 metrede tek delik yapamasakta sonuç yine güzel =) ama tüfek hafif olduğundan çok sallanıyor ya ona bir ağırlık koymam lazım =)
    şişe kırma videoları var 12 metreden gamo round ile bildiğin patlıyor şişeler :D


    Ellerine sağlık Alperen yakın zamanda bende bir 1077 alacağım gibi görünüyor.

    al abim hayatta pişman olmazsın =) ama bir kutu pelleti (gamo hunter 4.5 mm 250li li 7 lira desen) 13 liraya alıyormuş gibi düşüneceksin =))

    hazır izne geldik vakitte vardı bende evdeki alanımda crosmanla grupman yapayım dedim. çokta mutlu oldum güzel grupmanlar çıkardım. video çektim 15 metreden küp şekerlerine küçük lazer için kullanılan pillere atış yaptım nerdeyse her attığımda isabet yakalım benim için güzel bir gündü. videoları ilerde paylaşıcam şimdilik resimleri atıyorum yanımda para olmadığı için grupmanların yanına küp şeker pellet fln koydum k.bakmayın =)) tüm foruma saygılar...
    10 metre


    [Resim Engellendi: http://l1310.hizliresim.com/1g/g/tl4v3.jpg]']10 metre[/url]


    http://bit.ly/c25MCx[/img]



    10 metre 2. grupman


    [Resim Engellendi: http://s1310.hizliresim.com/1g/g/tl4vv.jpg]']10 metre 2.grupman[/url]


    http://bit.ly/c25MCx[/img]



    20m metre grupmanım


    [Resim Engellendi: http://o1310.hizliresim.com/1g/g/tl508.jpg]']20 metre grupmanım[/url]


    http://bit.ly/c25MCx[/img]




    atışlar sandalyeye oturarak desteksiz yapıldı.. şunu fark ettim tüfek çok hafif bu yüzden çok oynama çok oluyor. galiba tüfeği biraz ağırlaştırmam lazım dürbünle birlikte anca 2 kilo gelio 8o


    üçerli atışlarımın sebebi 12 li grupman yapayım dedim (5 tane hedef'e her birine birer şarjör) küp şeker büyüklüğünde delik oldu kaç pellet geçtiği belli olmuyordu 3lü grupman temiz ve güzel olduğu için bunları yayınladım ;grin; ama onunda videosu var onuda ilerleyen zamanlarda sizlerle paylaşırım


    kullandığım pellet gamo match (elimde başka bulamadım elimdekilerin en iyisi oydu).. yalnız prohunter ve crosman sivri uçlu pelletler şarjöre en güzel oturanı ve en büyük isabeti yakaladığım pelletler oldu.. rosman 1077 almış olan alacak olan arkadaşlara tavsiyem bu iki pelleti kullanmaları olacaktır.. eğlence içinde yani 15 metreden 4. şarjörde bile şişe kırmak için en büyük tavsiyem gamo round'tur :thumbup:
    saygılar sevgiler... ve herkese iyi bayramlar g;$i