alperen692 adlı kullanıcının mesajları

    Başka ustalar da söz etmiş bu tüfekler için en ekonomik ve fiyat performans ürünü spot on dome arkadaşlar bunları da alıp bir denemenizi kesinlikle tavsiye ederim. Spot on dome 16.5 grain ve spot on pars 18.13 ? bütçe sıkıntısı yoksa jsb tabi ki 15.43 ve 18.13 ?

    googla "airgun shells" yazınca çıkan 5.5 havalı tüfekler ile atılabilen av fişekleri!!?? yivli namlularda olmuyor sanırım. av fişeklerinin küçüğü gibi sacma atan fişekler. bunu modifiye edip yivli havalı silahlara uyarlamalar da gördüm, bu fişeğin sacmalarını çıkarıyorsun yada sacmasız olanlarıda var sanırım, önce pelleti namluya sokuyorsun ileri itiyorsun arkasına bu fişeği yerleştiriyorsun sevk fişeği niyetine sonra ateşliyorsun 2800 fps. biz dizelleme yapıp ovvv tüfek gibi patladı derken elin oglu neler yapmış.

    Dediğiniz airgun shells gamo viper express tüfekleri için üretilmiş olanlar. Dediğiniz yöntemi de anlayamadım.

    Airgun shells diye bahsedilen şeylerin içerisinde ayrı bir basınç, barut vs bulunmuyor. Normal önü arkası kapalı pipet gibi düşünün içinde küçük saçmalar var. Tamamiyle pellet nasıl hava basıncı ile atılıyorsa o saçmalar da o şekilde atılıyor extra bir şey yok yani. Ayrıca Dediğiniz 2800 pfs imkansız öyle bişi olamaz, olsa bile attığımız pellet şekil değiştirir o basınçla tüfeğin sistem de dayanmaz zaten patlak verir. Bir de menzili, hızı yüksek değil zaten yakın mesafe için onlar. Tüfeğin videoları var inceleyebilirsiniz zamanın da çok incelemiştim ?:thumbup:

    ben bunu tamir bantlarıyla yapıyorum. dürbünün orta çapı 2.5 cm, ben 3 cm çaplı tek parça ayak alıyorum. 5 cm enindeki tamir bandını dürbüne 20 kat sarıp bantlıyorum 3 cm çaplı durbun ayagına tam denkgeliyor yukarda anlatıldıgı gıbı ayagı sıkı durbunu daha gevsek baglayınca darbe emme kapasitesi oluyor, kendim denedim verim aldım şimdilik iş görüyor ilerde nolur bilmem. önce hatsan mod70 te aynı teknikle 4x15 durbunu bagladım verım alınca hatsan mod135 vortexxrd ye 3x9x40 uyguladım iş görüyor en azından iki parcalı ayaktan daha iyi ayar tutuyor. ısı farkından dolayı ayarlar degısıyor onu çözemedim öğlen sıcağında yaptıgın ayarla aksam serınınde atıgını vuramıyorsun.

    Bu da ayrı bi yöntemmiş :thumbup:

    HAtsan Mod 87QE alın rahat edin. Hafif ve etkili. Sizin seçeneklere göre 135QE almak mantıklı ama ağır.

    Gamo iyi güzel de türkiyedeki teknik servis sorunlu. ben 8 aydır parça bekliyorum. Üstelik ücretli yaptıracağım.

    Hatsan da parca sıkıntısı yok. Müşteriyi memnun eden bir firma. Yedek parcaya çok cizzü bir ücret alıyor ya da almıyor. Bunu da düşünün.

    Hatsan dünyada kendisini ispatlamış bir firma. Hatta yurt dışında Mod 95 bir çok yabancı sitede ilk 5 e giren bir tüfek.

    Benim çok sevdiğim bir tüfek de Stoeger X50.

    Kesinlikle katılıyorum ??

    Bende mod 125 Sniper da var mod 99 da var kısa namlu. Bir de mod 25 supertact var mod 99 dan beri mod 125 i elime almıyorum öyle söyleyeyim ?

    Cevap hiç biri ?

    Magnum değil orta sınıf almanızı tavsiye ederim ki oldukça zevk alın =)

    Onun dışında namludan kırma alın her seferinde pellet yerleştirmek için boşa vakit ve uğraş harcamayın.

    Tavsiye olarak da mod 95, 87qe gibi tüfeklere bakın şimdi aklımda yok da içlerinden hoşunuza gideni alın.

    Sizin yazmış olduklarınız ağır ayakta atış da kısa sürede sıkılırsınız/yorulursunuz , kurması bir nebze daha zor ayrıca fazla tepip dürbün ayarı bozar. Orta sınıf güçte bir tüfek dampa ayak dürbün sizi oldukça memnun eder.

    Tabiki faydası çok havalı tüfekle düzgün atış yapan locktime olmayan ateşli tüfeklerde daha başarılı olur düşüncesindeyim, aynı zaman da ateşli tabanca konusunda da.

    ustam bunları tavsiye etmem biraz paraya kıraım derseniz kendiniz yapın 3 parça zaten güneş paneli akü şarj kontrol kartı ben geçen sene buna benzer birşey almıştım cidden biraz adi içindeki akü kuru akü tam performans kullanılamıyo kampa gitmiştik arkadaşlarla ve 2 telefonu %65 seviyelerine getirdi ve 3-4saat kadar ışığı yakabildi doldurma açısından da berbat 2 gün güneş paneline bağlı şekilde anca doluyo tavsiye isterseniz küçük bi sistem önerebilirim taşıma açısından da kolaylık istiyorum derseniz böyle bi sistem de yapabilirsiniz kontrol kartı 18650 pil güneş paneli benim yaptığım bi güneş paneli var aküleri yaklaşık 4 saat güneş anerjisinde dolduruyo ve 35000mah yani bi telefon yaklaşık 3000 mah ordan performans ve gücünü biçersiniz yani böyle bir sistem şahsi firkirmce önermem paranıza yazık olur

    Hocam foto atabilir misiniz? Merak ettim.

    Foto atsanız daha anlaşılır olur. Çünkü neresi uyuyo uymuyor anlaşılmıyor =)

    Büyük ihtimal vida kısa kalıyordur. Ki normal bi durum bazı ayaklar 25 mm kadar açılıp 22 mm raya rahat geçer kimisi 24 mm açılır vida kısa olduğu için; ve takılacak rayin üst kısmı biraz genişse zor geçer.

    Ahaaha fotolar sonradan geldiği için yüklemeyi unuttunuz sandım ?

    O aralıklı bırakılan yerler standart olmayabiliyor diye biliyorum markadan markaya değişiklik gösterebilir. Genelde raya takılan ki aklar da bir tane bu şekilde geçen civata oluyor bende ki ayaklarda, yükseltme raylarında, red dot lar da ray çeviricilerde genelde tek civata geçiyor. Daha iyi bilenler varsa yorum yapacaktır illaki.

    Foto atsanız daha anlaşılır olur. Çünkü neresi uyuyo uymuyor anlaşılmıyor =)

    Büyük ihtimal vida kısa kalıyordur. Ki normal bi durum bazı ayaklar 25 mm kadar açılıp 22 mm raya rahat geçer kimisi 24 mm açılır vida kısa olduğu için; ve takılacak rayin üst kısmı biraz genişse zor geçer.

    sizin kullandiginiz 4.5 mm mi 5.5mm mi ?

    50 metre mesafede teneke kutu cam sişe pet şişe delebiliyormuydu çıkız hızı gerçekten düşük bi model fakat sırt çantasına sıgacak şekilde olması ve hififliği yeni qe namlusu ile bana gerçekten cazip geliyor. Sizin fikrinizi nedir ?

    Hocam düşünme al gitsin pişman olmazsın.

    Bende 5.5mm mod 125 Sniper, 5.5mm mod 99, 4.5mm mod 25 supertact var. %70 mod 25i, %20 mod 99u, %10 da mod 125 i kullanıyorum ? bendeki 4.5 mm 50 metrede kola tenekesini, pet şişeyi rahatlıkla delip geçiyor. Cam şişeyi de dik gelirse kırıyor.

    40 50 metre mesafe içinde mi ?

    O mesafeler için gayet yeterli hocam rahat olun. 5.5 mm orta sınıf tüfeğe göre tabiki gücü düşük neyle kiyasladigimiz önemli ama Co2 li ya da normal kurmalı tabancalar arasında en güçlüsü ve kullanışlısı. Şahsen benim kullandığım mod 25 supertact da 30 metreden düz duvara attığım da pellet çiçek açıyor ??‍♂️

    30 40 metrede dik gelince şişe vs rahat kırıyor. Ha 100 metre de şişe kırmak mesele ise zor kırar ??‍♂️