alperen692 adlı kullanıcının mesajları

    sıfır daha silah demezlermi sen hayırdır kardeş ne derdin var diye.

    Desinler bir şey olmaz ki. Hatsan bu. Hatsan servisi ile ilgili forumda arama yaparak servisin neler yaptığını öğrenebilirsiniz. Açıklayıcı bi not yazarak kargo ile gönderin genelde ücret almazlar sadece kargo ödemeleri size ait olur o kadar.

    Arkadaşlar çift haraketli cp88 tabancamı sadece tek hareketliye çevirmek tetik ağırlığını düşürür mü. Daha önemlisi bu mümkün mü :)

    Horozu çektiğiniz zaman zaten tek harekete düşüyor. Onun dışında şarjörü çevirmek için yeni bir mekanizma yapmak gerek. Bu da hava basıncının bir kısmını kullanarak yapılabilir, blowback li sistemlere şarjörü çevirmeyi eklemek gibi, bundan dolayı da hız düşer. Bunu yapmak da epey bi değişiklik, beceri ve zaman ister. hiç kimse de bunun için uğraşmaz, uğraşmaya gerek duymaz ama sorunuzun cevabı evet mümkün.

    Atos Hocam eski turuncu renkte ki 16.5 grain olan 5.5 pelletler mükemmeldi yenilerinde farkı yok ama sizin bahsettiğiniz gibi arkadaşlar isabetsiz olanları kullanmış olmalı =)

    Mahmut abi merhabalar. Meslektaşmışız =)

    Abi dizelleme olayını anlatayım. Fabrikadan tüfekler yağli olarak geliyor. Haliyle namlu için de yağ kalıntıları oluyor. Atış yapınca sürtünme düşük olduğu için pellet normalden çok hızlı çıkıyor. Bu olaya dizelleme deniliyor. 5 10 atış yaptıktan sonra dizelleme etkisi kaybolup tüfek normal haline dönüyor. 5 6 yıldır aynı tüfeği kullanıyorum hiç bakım yapmadım. Oring patladı, yay gevşedi bu sebeplerden dolayı sadece fabrikaya bakıma yolladım 1, 2 defa. Onun dışında bu tüfeklerimiz pek bakım gerektiren tüfekler değil. İlla yapacağım diyorsanız. Alacak olduğunuz tüfeğin kalibresine göre ip harbi ya da normal tel harbi alıp namlu temizliği yapabilirsiniz. Namlu içini yağla temizlerseniz gene dizelleme olacaktır. Bir de namlusu sabit tüfekler için ip harbiyi tavsiye etmem temizlemek zor olabiliyor.

    Yalnız denizliden epey uzaktayım =)

    Ts 22 hiç iş görmeyecek bir seçim olmuş diyebilirim, spot on marka solidler var onlardan kullanabilirsin fiyat performans olarak da uygun sayılır. Bizim Denizlide ay bayilerinde bulunmaz onlar, internetten sipariş vermen daha iyi olur ?

    Hemşehrim hosgeldin tekrar =) 100 bar bırakman iyi olmuş denilebilir. Hani 75 olsa daha iyi olurdu çünkü 50 ni altına düştüğünde valfte sıkıntı olabiliyor pompala hava basılmayabiliyor. Kullanmanızda bi sıkıntı olacagini düşünmüyorum lakin içerideki oringler geçen zaman boyunca özelliğini kaybetmiş olabilir. Atış yapıp deneseniz hava kaçırma, fazla hava sarfiyatı gibi durumlar olursa fabrikaya göndererek bakımını yaptırabilirsiniz ?

    slm arkadaşlar bugün itibari ile beni çileden çıkaran dürbün sorununu dampa yatagun dampa ayak alarak çözmeye çalışacağım yalnız dampa nasıl monte edilir nasıl modifiye edilir yardımcı olursanız sevinirim

    Bu konuyla ilgili 50 tane mesaj atmışımdır Foruma. Arama kısmından yatagun diye aratarak gerekli bilgilere hatta daha fazlasına ulaşabilirsiniz. Saygılarla ;grin;

    Ben de red dottan vazgeçip çok da dandik olmayan bir dürbün mü alayım acaba diye düşünmeye başladım. hayali olarak reddot iyiydi. ne mildot hesabı ne kayma derdi, hafif de.

    Bu yazdıklarınız acayip önemli ayrıntılar, teşekkür ederim. yaşamadan yaşamış gibi oluyor insan bir nevi.

    Zaten tüfeğe de tam alışamadım, daha 200 atış yapamamışımdır, dizelleme yapıyor kendi kendine hala. rahat kurabilmek için şınav çalışıyorum 1 aydır, tüfeği kuralım, güreş tutumayalım diye. :)

    Bira şişesi gibi bir hedefe 80 metre falan mesafe biçerdim reddotla, 150 metre iyiymiş çok. E zaten dürbünün de göreceği mesefa o!

    Kurmada çekilen zorluk, tüfeğin gücüne değiyor =) alıştıktan sonra herkes vurur kim bilir kaç defa tetik çekmişimdir :thumbup:
    reddot tavsiye ederim. Bende ikinci bir dampa ve dürbün mevcut. Yeni bir yaylı alacağım mod 95 gibi orta güçte. Büyük ihtimal ona red dot takacağım bence daha iyi ve atış yapması daha kolay ;grin;

    Küçük çaplı olması gerektiğinin farklındayım. Daha da farkında oldum şimdi.


    Sizin imzanızda "Mod 125 sniper+red dot 1x33 (dağlara taşlara)" gibi bir ifade var. Bunu doğru mu anlıyorum, biraz isabetsizlik durumu mu var? yoksa biraz değil baya mı? :)

    Hahaha ;lol; Yok canım bendekilerin isabeti on numara ;kihhik, Gerçi birini verdim şu an. Diğeri red dotluydu ona da dürbün dampa ayarladım şimdi bu şekilde kullanıyorum. Dağlara taşlara derken çok uzak atışlarda red dot çok iyi oluyordu. düştüğü yeri rahatlıkla görebiliyor ve rahat nişan alabiliyordum. 150 metre civarı atışlarım da oldu büyük bira şişelerine. Gayet isabetliydi. ilk atışta vuramasam da bir kaç atışta bir vurabiliyordum. jsb 18.13 ile daha verimli olacağını düşünüyorum. Bu tüfeği alanların genel sıkıntısı "Sniper" yazdığı için herkes direk dürbünü takıp nokta atışı bekliyor. Oysa önce tüfeğe bi alışmak ve başlarda dürbünsüz red dotsuz vs kullanmak gerek en azından yay yumuşayana kadar. Biz buna yay rodajı diyoruz. Bir de kesinlikle dürbün ya da red dot takılı iken omuza dayamadan boşa atış yapmak bile dürbüne o kadar hasar veriyor ki. 3-5 yıldır kullandığım 3x9x32 dürbünüm bir arkadaşımın omzuna dayamadan, tüfeği sandalyenin üzerine dayayıp 50 civarı atış yapmıştı. Sonra atışa gittiğim zaman tüfeği kenara koymuştum. Sonra toplayayım diye elime aldım acaba dolu muydu diye tetiği çektim dürbün yakınlaştırma tamburundan koparak arkası elime geldi ;şrofls;. dürbünün patlamasını arkadaşın o şekilde atış yapmasına bağlıyorum ;kihhik, çünkü ben kolay kolay omzuma dayamadan atış yapmazdım. arkadaşın biri hatsan protector dürbün ayağı ile ilgili bir soru sorarken atış sehpasına koyduğu tüfeği ile atış yapmış ve videoya çekmişti, haliyle omzuna dayamadığı için oluşan ciddi sarsıntıyı görmüştüm. Bunun üzerine de benim dürbün patlayınca omuza dayayarak atış yapmanın önemini bir kez daha anlamış oldum. Aynı şekilde red dot içinde geçerli.
    Vortex sistemlerde de pek rodaj vs beklemeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Yaylı göre tepme az olsa da fazla sayılacak bir tepme mevcut. Onun için direk dampa+ küçük çaplı dürbün ya da direk küçük ya da sağlam bir red dot takılıp kullanılabilir. Bir kaç tip de red dot mevcut. Bunların bazıları tek camlı bazıları ise minik dürbün gibi olanlar. hangisi sağlam diye sorarsanız eğer tek camlı olanların camı bir süre sonra çıkıyor düşüyor. Onu da düşünce ve ya sallandığını görünce japon ile kenarlarından yapıştırarak kullanmaya devam edebilirsiniz. Dürbün tipinde olanlar da ise kesinlikle küçük çaplı olanlar tercih edilmeli. normal dürbünlerde de olacağı gibi bu tip red dotlarında lens lerinde gevşemeler, kopmalar, yerinden çıkmalar olabiliyor.
    Başka arkadaşların da faydalanması için uzun uzun yazdım. Bir çoğu hobidaşımız bu hobiye başlarken bunlardan habersiz olarak mod 125-135-150- 155 gibi magnum sınıfı havalı tüfekleri alarak direk dürbün kullanımına başvuruyor ve sonucunda isabetsizlikle, ayarsızlıkla karşılaşıp hobiden soğuyorlar. daha fazla ayrıntı ve bilgi için özelden yazın telefondan konuşalım yoksa yaz yaz bitmez saygılarla. agt

    Çoğu reddot a dampa ayak olmaz. Stoegerin ya da cometin 4x32 dürbünleri var (stoegerin ki kırmızı noktalı). Bunlarda dampa ayakla beraber uzun yıllarca sorunsuz kullanabilirsiniz.

    Onun dışında ki red dotlar dampa ayak olmaz. Eğer red dot 1x46- 1x40 gibi büyük çaplı ise red dot fazla dayanmaz. Küçük olmasına dikkat edin yeterli

    Merhabalar.

    Küçük ölçekli reddotlar is goruyor onları tavsiye ederim. Bende 1x22 gibi küçük bir red dot bir kaç yıldır bi sıkıntı yaratmadı bana. Mercek çapı büyüdükçe red dotun ömrü kısalar.