alperen692 adlı kullanıcının mesajları

    Aynen doğrusu bu ? merak etme savurma yapmaz arkadaşın dediği gibi ben kaç yıldır kullanıyorum öyle bir savurma ile karşılaşmadım bana kalırsa bu tüfekler için uygun pelletlerden biri. Dilersen arkadaşın dediğinden de al kendin kıyasla uzun mesafe atışı yaparken arada ki düşme farkını kendin görebilirsin. :thumbup:

    denicem alp. Namluya zarar vermez herhalde bakalim .. sen kac kalipre kulkaniyon 5.5 5.5.51 mi

    hiç bi şekilde zarar vermez. Dediğim gibi öyle sert pellet değil. ben spon on 16.5 grain kullanıyorum. 5.51 5.52 5.50 vs hiç bakmadım atış yaptıktan sonra pellete baktım yiv set izleri gayet güzel gözüküyor namluya oturuyor performansı iyi fiyatı uygun. diğer çok pellet kullandım jsb hn gibi kaliteleri pelletlerin bir tık altında fiyat olarak onların yarı fiyatına zaten. jsb hn gibi pellet almayacaksan çok para vermeye gerek yok diyorsan tek seçenek spot on derim. kendi fiyat aralığında diğer tüm pelletleri arkasında bırakır. bşaka olsaydı emin ol ben onu kullanır ve onu tavsiye ederdim =)

    tmm denicem. 51 kalibre 16.5 mor kutu alacam var demi?. Alp saol.

    Aynen hacım bulabilirsen turuncusunu al. Renginden midir bilmiyorum ama aynı üretim olmasına rağmen turuncular daha iyi gibi belki de psikolojik ^^ pellet çıkış hızı yüksek olsun dersen de spot on 14 grain hunter al o da güzel oturuyor ve isabetli. Bende 10 kutu 16.5 grain varsa bi 5 kutu da 14 grain oluyor =)

    alperen spot on 'un hangi kutusunu öneriyon tam ismi filan yokmu. Ve kalibresi kaç?5.5 -51-52?

    16.5 grain turunçu kutulu. Şimdilerde yeni kutusu çıkmış mor renk. ondan bahsediyorum. 5.5-5.51 ölçmedim. bu kadar takılmana gerek yok ya =) bir kutu ondan al bir de diğer aklındakilerden al fiyat performans açısından karşılaştır. şimdiye kadar çok pellet denedim. Fp açısından spot on u tercih ettim onu kullanıyorum. Aynı şekilde 14 grain hunter modelini de kullanmaktayım. Diğer pelletlerinde ise 18... grain olanı 16.0 grain olanı kullandım onların grupmanı dağınık çıktı. 14 grain ve 16.5 grain olanlarla en iyi sonucu elde ettim.bir jsb kadar olmasa da diğer pelletlere nazaran iyi bir pellet. Dediğim gibi al kullan kendin gör :thumbup:

    alperen spot on cok mu sert peki spot on gamo nu oluyo?

    spot on çok sert değil jsb ayarında yani bir pelletin olması gerektiği gibi. Bahsettiklerim hep farklı markalar. Jsb - Gamo - Spot on bunlar birbirinden farklı markalar.

    Pelletler cam gibi sikıntı yoktu erboga 52 kalibreyi denicem... agirligindan sorun olmaz diyo alp bakalim fark edecekmi.. cok sert derken metal parcaciklari olabilirmi icinde behcett bakayım bi..

    Grupman işi beni soguttu resmen anlamadım bise 52kalibrede etek capı büyük gelmez umarım.

    Agirlik sorun olmaz da 5.51 in tam oturması lazım. Sorun pelletten ve destekten kaynaklı. Size tavsiyem 16.5 grain spot on deneyin uzun zamandır kullanıyorum isabeti ve oturuşu çok iyi üzerinde ki yiv set izleri de çok iyi önceden bi konunun altına resim atmıştım yiv set izleti çok belirgin gözüküyor. Daha büyük çap kullanılırsa eteklerde bu sefer fazla sürtünme olacak o da hızı yavaşlatır. Krm için de sert olduğu için pek tercih edilmiyor sebebi namluyu aşındırabileceği için. Pelletler elle ezilecek kadar yumuşak olmalı, mesela jsb ye vs bakın onlar da öyledi aynı şekilde gamo Pelletler de öyledir fazla sert olmaz.

    usta değilim ama bu kadar düşünce yerine fabrikaya yollayın gitsin bence. (Normal silah yağını sürüp yollayacaklar zaten fazla şey etmeye gerek yok :) )

    https://m.tr.aliexpress.com/it…5347&rmStoreLevelAB=2 Daha önce alıp kullanan var mı ? Hatsan mod 135 qe tüfekte diana dürbünle beraber kullanacam işimi görür mü ?

    Valla dostum ben gerekli tüm açıklamayı sana yaptım uzun uzun yazdım ama bana inanmıyorsun ;tacli#

    bu ayağın protector den farkı yok. Protector için ufak bi modifiye,

    Bulursan temiz ikinci el temiz dm60, para sorun değilse sıfırı

    sıfır ve ya temiz ikinci el yatagun dampa ayak.

    Kalite ve performans sıralaması

    1-dm60

    2-yatagun

    3- protector.

    Ben dm60 kullanıyorum bugün 130 metre atışından geldim şişe kırıyordum.

    Aynı şekilde yatagun da is görecektir ve ya modifiyeli protector.:thumbup:

    Simdi ikinci el iş görecek bir yatagun aldım onu da orta sınıf bir yaylı da kullanmayı düşünüyorum.

    alperen bu ballistol gres iyimi? Tüfegin iç aksamı için hareketli parcalar alttan kurmalı oldugu için iç mekanizma için...


    Wurth 2000 var birde ama ısınmadım pek ona. Varmı gorusun yada gorusü olan Arkadaşlar.

    Kardeşim ben sana şöylesöyleyeyim. Bu tüfeklerde o kadar extra bakıma gerek yok. Piston silindir mekanizması tetik mekanizması ve alttan kurma sistemi fabrikadan yağlı bir şekilde geliyor. Bu kısımlarda kolay kolay paslanma vs olmaz. Ben çok uzun zamandır aynı tüfekleri kullanıyorum bir oturuşta en az 200-250 adet pellet atıyorum. Bu kadar kullanım sonucunda yaptığım tek şey alt tarafta ki aralıktan yayın üzerine doğru silah yağı sıkıyorum ve bırakıyorum (bende ki namludan kırma yaylı olduğu için alttan gözüküyor). Onun dışında 5 sene içinde 2-3 kere fabrikaya yolladım birisi emniyet kırıldı onun için birisi de geçen gün yay değişimi için. Zaten her gidişte tüfeğin extra fazladan bakımlarını yaparak yağlayıp gönderiyorlar hatta fazlasını ben kendim siliyorum. Eğer silahına çok özen gösteriyorsan, kundağı ayırıp hareketli kısımlara gres tarzında kayganlaştırıcı yağ ya da normal bildiğimiz silah yağı sıkıp bırakabilirsin. Ateşli silahlar da olduğu gibi yanmış barut izi ve ya kalıntıları olmayıp, bu havalı silahlarımız aşırı bir bakım istememektedir. Yani yağ sökücü wd-40 olsun wurth 2000 vs olsun pek kullanmaya gerek yok. Ha tüfeğin içine kum kaçmıştır, kirden leş gibi olmuştur, kurarken zorluyordur o zaman wd-40 gibi türevleri kullanıp temizleyebilirsin akabinde o kimyasalları temizleyip gres ya da normal silah bakım yağı kullanabilirsin ya da hiç uğraşmazsın senede 1 defa fabrikaya yollarsın =) m;s,Sagt

    Anladim. ben durbunde sag sol yorungeyi namluyla ayni dogrultuya getirip optik merkezli dürbünu sadece biraz aşagi cekip sifirlamayi o şekil yapacam boylece mermi çökme noktasini daha net görüp bi süreden sonrada ezberlerim...


    Silah ve durbun ayni dogrultudayken örnegin 15 metrede mermi cökuse ugramicaktir bu durumda dürbun ile _10_a nişan aldigimizda atiyorum namlu 7 yada 8 i vuracaktır bu durunda artikili biraz aşagı alıp mutlu mesut ilerlicez:)) olmaz yada yanliş dusunce diyen varmi beyler:)

    teorik olarak kesinlikle böyle olması gerek inşallah da öyle olur ^^agt

    Ben de bilmiyorum işte ondan soruyorum :D Havalı tabancalarda yivli susturucu olur mu, tüfek susturucuları takılabilir mi tabancaya diye. Hiç bir bilgim yok bu konuda. Havalı tabanca için kaç mm kalınlıgında susturucu gerekir. Ya da susturucu diye bi olay yokmu topyekün havalı tabancalarda.

    üzgünüm ki öyle bir olay yok =) pt85 i inceleyin isterseniz o susturucu gibi gözüken kısım aslında namlu =) uzun geldiği için susturucu gibi göstermişler güzel de olmuş aslında ama sustucu değil malesef =)