Kıbrıslı adlı kullanıcının mesajları

    sevgili moltak ben senin tahmin ettiğin gibi ben reklam amaclı marka ismi yazıp reklam yapmak değildi, ayrıca hadsan mod125 şin fiyatının 350 tl olduğuna da biliyorum. zaten benim orda arkadaşa örnek vermemdeki ana amacım bu pahalı dampa ,,,,,,, markanın almaya deymeyeceği konusunda örnek vermek ve caydırmak amaç içindi. yoksa kim 350 tl maliyetli bir silaha 220 tl dampa ayak alır ki..tabiki ayni görevi görecekse 90 tl daima 220 den daha iyidir yani tutar bakımından,,,,,,,, sevgiler,,

    sevgili arkadaşım bu tür hızlı çıkış yapan yaylı tüfeklerde bu sarsıntı bir hastalıktır. yok edemessin bu hastalığı , ama hafifletebilirsin ancak. anladığım kadarı ile bu hadsan mod125 benim diana magnumun bir ucuz ve basit modeli. ben Burda kıbrıs da diana ana bayisinden 860 yuro verip bir diana magnum 350 aldım. türkiyede bu silah sanırsam 1300 tl civarlarındadır. Neyse geçelim konumuza. silahı aldım. yanlış hatırlamıyorsam 1800 tl verdim.ve böyle kaliteli bir silaha kaliteli bir dürbün gider diye düşündüm ve 460 tl verip walter 8*32*56 dürbün aldım. bir heves ile hemen tüfeğin üzerine bağladım birkaç atış yapıp sıfırlamaya çalıştım dürbünü veya tüfeği diyelim. 15,20 atıştan sonra 25 m den 1,5 , 2 cm lik bir gurupman yaptım iyi dedim kendi kendime . başlangıç için fena değil diye düşündüm. şimdi ayni gurupmanı 50 m de yapıyorum, (Reklam yapalım azıcık ) tabi pcp ile . ertesi gün yine tüfek ile atış yapmaya çalıştım. bir sabit hedefe atışlar yapmaya başladım baktımki peletler nişan aldığım yerin yaklaşık bir karış üstünden , altından geçiyor.dürbünün zoomu ile oynayıp ayarlamaya çalıştım baktım ki ne yapsan dürbünde puslu ve bulanık bir görüntü var.dürbünün yan paralax tekerleğinden görüntüyü netlemeye çalıştım olmadı. sonra baktım ki meğerse bu titreşimden dürbünün merkezi vidaları hep gevşemiş ve vida yerleri yalama olmuşlar. dürbünü hemen tüfekten söktüm, tamir ettim, şimdi tüfeği satılığa koydum 1800 tl ye aldım 1000 tl ye satıyorum. anlattığım gibi sadece sıfırlamada kullanıldı daha yepyenidr. gelelim senin derdin dermanına arkadaşım. senin tek çaren ya bu tüfekten kurtulmak, yada ingiliz malı sportmacht 60 veya 70 modeli denen bir tek parça ayakdır türkiyede bu dürbün ayağının fiyatı yanılmıyorsam yalnızca,,,,,,,,,,, av da var. fiyatı ise senin aldığın tüfeğe yakındır. sanırsam 60 lığı 180 tl 70 liği ise 220 tl dir. bu 60 dediğim dürbün çap kapsamlarıdır. hani 25 lik veya 30 mm lik dürbün boğazlarıdır. bunların özellikleri ise ortalarında sert bir keçe vardır . atış anında tüfeğin yarattığı titreşimi bu keçe emer ve dürbüne yansıtmaz.hani dürbünün belli bir süre dayanacaktır. ama en sonunda allah rahmet eylesin olacaktır. Güçlü yaylı devri bitti ille yaylı diyeceksen ?. o zaman hafif şiddetli ve ayrıntısız orta halli bir dürbün kullan.. arkadaşım. sevgilerimle . :thumbup: :thumbup: :thumbup:

    ya nitro piston takmışlardır yada daha az etkili bir alt model yayı takmışlardır. ayrıca sen mod125 üzerinde dürbünü nasıl sıfırlayacaksın merak ediyorum.? eğer gerçekten mod 125 tüfeğin yayını takmışlarsa hem çok sert kurulacaktır, hemde her atıştan sonra dürbün üzerinde oynayacaktır. dene ve gör arkadaşım. kolay gelsin..