flowerhorn334 adlı kullanıcının mesajları

    Abim ben sana Gamo alma demiyorum. Maddi duruma göre bir kaç çeşit alıp kenara atarsın. Bende Gamo dolu evde.


    Ama şöyle bir gerçek var ki bu işin yarısı pellet kalitesidir. Dizersin şişeleri 60 metreye ve kalitesiz pelletlerle mesela 10 da 2 vurursun ve bu senin suçun değildir. Çünkü aynı noktaya nişan alırsın biri 10 cm yana gider diğeri 10 cm diğer yana gider. Gamo alma demiyorum büyük hedeflere atacaksan al tabi, biraz sapma da yapsa hedefi vurursun. Ama 1 kutu kaliteli pellet bulundur kenarda, onları daha hassas atışlar yapacağın zaman kullanırsın.


    İlla o tür pellet alacaksan, Gamo pba bullet impact al madem, 14 grain.

    Jsb 13.43 lerin isabet oranı nasıldır.Yani kalitelimi bu jsb ler

    Alma onu, eğer bulabilirsen RWS superdome 14,5 grain ya da JSB 13,43 grain al. RWS nin 5.5mm olanı bulunmuyor gerçi piyasada.

    arkadaş söylemiş işte sana hafif birşey jsb exact rs 13.43 grain al kullan, başkada pelet arama, o tüfeğe uyuyor jsb rs ler

    Teşekkür ederim.

    çok acelecisiniz sadece bunu söyleyim, biraz forumu araştırsanız neler öğrenirsiniz neler, sorduklarınızın hepsi var, sakın araştırdım demeyin 8o yemiyoruz. okadar çok topik ve mesaj varki teknik bilgiler ile ilgili, okumaya kalksanız üyeliğinizin süresi yetmezdi.
    burada yönetici değilim karışmakta haddime düşmez ama, bazen gereksiz soru soruyor, gereksiz topickler açıyorsunuz, burası hobiciler için ilim yuvası sayılır, ama böyle şumu bumu diye araştırmadan etmeden gereksiz birsürü mesaj atarsanız olmaz karışıklık olur.
    örnek bir mesajınız vardı dürbünü ayarladım hedefleri 12den vuruyorum gibi, ne alakası var bu mesajın kime ne faydası var? hangi hedefi ne ile nasıl vuruyorsunuz 12 ne demek çok komik gelmişti bana bu m esaj. lütfen böyle mesajlar ve topicklerle kirlilik yaratılmasın.
    yönetici abilerimiz ilgileceklerdir bu konuyla

    biraz zekanizi kullanip sorunun uzerinde dursaydiniz orada soru oldugunu farkedecektiniz.
    ``Tufegin yaninda durbun geldi onu taktim 12 den vuruyorum demissim ustundede durbun ayari varmidir (durbunun bozulma ihtimaline karsin)
    ama soylediginiz iyi oldu bazilari acissindan sorulari daha acik ve net sormamm lazimmi
    ayrica yurtdisinda yasiryorsunuz sanirim hedef kagidini 12 den vurmak diye bir deyim var.

    Tetirğin basmamasından ve emniyeti açınca ateş almasından dolayı garantiye gonderdım 2-3 gun once geldi .Değişen ürünlere baktıgımda
    1) Kol Pimi
    2)Piston Contası
    3)Rondela.


    Bu parçalar tetikle ilgili parçalar mı acaba ?

    Hız çarpı kütle = güç. Tama 2 silahta 800 fps atabilir ama birisi 8 grainlik 4.5 tir birisi 25.4 grainlik 6.35 tir. Bakarsanız iki tufekte 800 fps atıyor fakat atılan pelletler bir değil.

    Hızlar aynı ama atılan kurşunun ağırlığı faklı olduğu için momentumları yani gücü daha fazla oluyor basit şekilde anlatırsam.


    moment eşittir hız çarpı kütle


    boşuna mı fizik gördün emrecim okulda :)

    Valla benim fiziğin pek iyi değildi sosyalciydim ben :)

    Mermi kutlesi sabit ise hiz guc(enerji) Ile dogru orantilidir

    ateşli silahlardan mesela bir tabanca ve bir pcp ve bazı yaylılar hemen hemen aynı çıkış hızıyla atıyorlar. Sizce tabanca neden daha güçlüdür.

    Hepinize gerçekten teşekkürler . Kusura bakmayın ben bu hobide yeniyim daha 1 haftalık havalı tüfek kullanıyorum. Bendeki Mod 90 800 fps kullandığım pellet 15.43 gr . .. Bu pellet 13.43 olsa dahamı güçlü oluyor demek ?


    flowerhorn334
    sen hobinin zehirini çok hızlı aldın bakıyorum :) Üstelik şansına bozuk tüfek almış olmana rağmen, hala soğumadığına göre baya bir saracak seni bu hobi :)


    Abim onu hiç elleme sen, biraz gelince kullan, birazda para biriktir yavaş yavaş. Çünkü bir süre sonra o seni kesmeyecek, başka tüfek almak için zaten satacaksın onu :)

    Geçen seneden beri bu hobiyi takip ediyordum karar veremedim .Ayrıca lise sona gidiyordum . Nasip olmadı fakat bu sene 1 ay felan bir işte çalıştım işe girmeden aklımda zaten havalı tüfek vardı . Direk maaşımı aldıktan sonra sipariş verdim.İnsan ne kadar hevesli olunca o kadar aksilik çıkıyor işte :)

    Mod 90 Türündeki tüfeklere görüntü açısından ne tür değişiklikler yapılabilir.
    Çünkü Tüfeğe bakınca her tarafı siyah kaba bir görünümü var :)

    Silahımı yeni aldım yaklaşık 900 saçma attım 500 tanesini gamo pro hunter attım fakat pro hunter ilk başlarda çok zor oturuyodu şimdi ise normal bir şekilde oturuyo diabola saçmalar ise daha kolay oturuyo sanki palet koyma haznesi genişledi diabola saçmalarında tahribatı azalır gibi oldu bu da bende bir endişe uyandırdı silahta bi sorunmu var yardımcı olursanız sevinirim

    mermi konulan yerin genişleyeceğini sanmıyorum banada oluyor o . Peletlerdeki dengesizliklerden kaynaklanıyor bazı pelletlerin etekleri biraz geniş oluyor yamulduklarından mıdır nedir