kralmertzxy adlı kullanıcının mesajları

    Merhaba tüm hobidaşlarım.
    Ben bi kaç günlüğüne köye gittim. Mod 95imide alayım atış yapayım diye. Şu an dayımlarda kalıyorum ve evleride merkze biraz uzak. Çokta süper atış yapıcak yerler var :)
    Uzun lafın kısası dayımların kümesine sansar mı tilkimi öyle bişey dadandı. Her gece gelip 2-3tane tavugu telef ediyo.böyle giderse 1 hafada bütün tavukları öldürücek dayımın emeğine yazık. Yemiyoda bogazını sıkıp öyle öldürüp bırakıyo. Dayımda hayatta tüfekle falan işi olmaz. Bizde düşündük mod 95 ile vuralım.(havalı silah ile av yapılması yasak) baska caremiz yok. Bunun için sansar veya tilkiyi halledebilicek bi pellet arıyorum. Bende gamo pro magnum ve gamo po hunter var. Bunlarında etki ediceğini sanmıyorum. Bze tahribat gücü yüksek pellet yazım. Yarın şehre gidip pelleti alıcam. Lütfen arkadaslar bi yardımcı olun.


    Saygılar...

    ya kapsül boş. Namlunun ortasında şöyle ortası boş ama . Namluya bakıyorum bişey yok gibi. Kapsül yuvarlak ya. Normal yuvarlak bi biçimde duruyo yitiyorum tel ile tele takılmıyor.


    Saygılar...


    Aradaki fiyat farkını atlamışsın bence, Jsb yi neden dibe sokma derdindesin onuda anlamdım, bir şeyi göğe çıkarırken ötekini yerin dibine sokmak gelenek sanırım. Field target troph nin kutusu 40 tl, ben hiç kullanmadım ama jsb ile alınabilecek en iyi gruplar yapabiliyorken, hn ne yapacak 5,5 mm delik açıp diğerleri hiç kağıda dokunmadan içindenmi geçecek. En iyisi hn olsa başka da alternatif olmasa 40 tl verilir ama 28 tl ye jsb varken asla.


    Alıntı sahibi "avcı10"



    Bende yaylı tüfekte H&N field target tropy 14.66grain çok iyi sonuç almıştım kötü denen gamoyu bile adam eden peletti yaptıgım grupman ve uzak sayılabilecek 40-50m atışları keyfe dönüştürmüştü bu pelet.
    . AT44 de ise RWS field target 5.51mm 15.90 grain süper grupman çıkarıyordu ayrıca peletler tam ideal sertlikte ve pırıl pırıldı, özellikle rws lerden sonra jsb leri elinize aldıgınızda kalite farkı hissediliyor, jsb ler daha pürüzlü, ayrıca kutudan bazıları yamuk çıkıyor rws kutusundan bir tane yamuk kusurlu yda pürüzlü pelet çıktıgını göremezsiniz, ambalajda bile kalite farkı var jsb nin incecik saç kutusu çok adi ve kapağı açılıp dökülüyor, H&N lerde ve RWS lerde bu sorun yok


    Aradaki fiyat farkını atlamışsın bence, Jsb yi neden dibe sokma derdindesin onuda anlamdım, bir şeyi göğe çıkarırken ötekini yerin dibine sokmak gelenek sanırım. Field target troph nin kutusu 40 tl, ben hiç kullanmadım ama jsb ile alınabilecek en iyi gruplar yapabiliyorken, hn ne yapacak 5,5 mm delik açıp diğerleri hiç kağıda dokunmadan içindenmi geçecek. En iyisi hn olsa başka da alternatif olmasa 40 tl verilir ama 28 tl ye jsb varken asla.



    +11114444411111

    Baslıktada belirttiğim gibi tek kırma nn küçüğü olan çat-pat diye tüfeğimin içine kapsül sıkısmıs nasıl cıkarabilirim.


    Şöyle kapsulun yarısı namlunun ortasına kadar gelmış. Çubukka denedim olmuyor. Namluya bakınca bişey görünmuyo kenarlara sıvanmış.


    Saygılar...

    Yurtdışı fiyatı 259 usd görünüyor. 600 TL den aşağı olmaz gibi geliyor bana da ama denemek isterim. farklı bir hava katmışlar tüfeğe.. :thumbup:


    şimdi kundagı değişik oldugu için albenisi yüksek görünüyor. ;grin;
    ama bence suppresor gibi buda parasını hak etmiyen bi fiyattan giricektir.


    baksana yurt dısında bile 500tl ve ülkemizde %18 vergiyide ekleyince 590 TL yapıyor ee buna bide silahcı amcamız kendince fark koyucak alın size 650 TL :thumbup:
    ee yannda ne verilcek 2 adet ayak 3x9x32 stoeger dürbün+tüfek kılııc+1pk saçma

    Ya şimdi stoeger suppresor var. bir yaylı için yeterince sessiz bi tüfek. ve bence fiyatıda aşırı şişirilmiş bi tüfek.420 Tl bi fiyatla satılıor


    yeni modelde stoeger atac suppresor ve bence fazla bi değişiklik yapıldıgını sanmıyorum. Kundak hariç :)
    şimdi bide berretta markasınn arkasndan fazla bi fiyat politikası uyguluyacaklar. benım tahminime göre en az 600 Tl gibi bi fiyatla girer. ve buda ölü dogmasına sebep olur. o paraya ikince el 0 ayarında hw'ler bulunabilir. tabi ikinci el takıntısı olan arkadaslar böyle bi secenek değerledirmiceklerdir. ve görüntüsünden etkilenip alan olucaktır.


    Saygılar...

    eger 600 lira ve üstü olsun şahsen tutulmaz gibime geliyor.
    Çünki zaten stoeger suppresorun gücü ve tahribatı belli bu gelennde bundan çokta fazla iyi olacagını sanmıyorum.


    Giderim 650 liraya gamo hunter combo alırım yanında 3x9x40WR dürbün ve tek parca ayaktta var.
    Şimdi stoegerin yanndada dürbün veriliyo dicek stoegerciler ama stoeger dürbünümü yaylıda dayanır gamomu ?
    Uzun lafın kısası benim düşünceler bu.


    Saygılar....

    Kafanız karışmasın sonuçta 300 tl lik bir silah alacaksınız gidip 10 bin dolarlık bir yivli almıyorsunuz rahat olun hiçbir şekilde fazla bir zarar olmaz, hatsanlar iyidir. Mod 95 tavsiye ederim 5.5mm olsun , gayet yeterlidir gücü 5.5mm de 13.43 jsb atarsınız.
    3-9x32 dürbünlede geliyor tek parça ayak alır kullanırsınız.

    Yardımınız için cok teşekkürler. ama öğrenci adamız o parayı zor biriktiriorum. almışken iyisini almak istediğim için bu kadar kafam karışık.

    Saygıar.

    Öncelikle Hayılır Ramazanlar.
    Kuzenime bi adet havalı tüfek almayı planlıyoruz.Hatsan mod 85 sniper hoşumuza gitti. bütün av bayilerini aradık ellerin de 4.5mm .177 call bulunmadıgını ve sadece o modelin 5.5mm .22 call bulundugunu söylediler.sizce bu seviye bi havalı tüfek için 5.5mm fazla agır olmazmı? Yani alınırsa ileride ne gibi sorunlar oluşturur.(fazla atış yarız)
    bi seçenek daha var. hatsan mod 95 sas. evet bu modelde hoş ama kuzenim birazda görsellik istiyor. mod 95'e moderatör (sadece görsellik amaçlı) bulabilirmiyiz.


    Şimdi bütçemiz 300 tl başka yaylı tavsiyede alabiliriz


    SAYGILAR.