talaymu adlı kullanıcının mesajları

    Çoğumuz yeni bir şeyler alıyoruz. Aldığımız şeyler bazen bir başkasının da ihtiyacını görüyor. Bu yüzden böyle bir konu açmak istedim.

    Başlangıç olarak kendime aldığım, Umarex Colt Saa 5.5" namlulu ve 4.5 mm bb atan tabancayı paylaşmak istedim. 1871 yılındaki modelin Colt lisanslı kopyası.

    airgunturk.com/gallery/image/5164/

    Sayın Pena,

    Revolver tercih edeceğinizi söylediğiniz için önerimi sunayım. Vahşi batı denen ortamda kovboyların kullandığı en yaygın silah colt peacemaker adını taşıyor. Bu silah single action denen her seferinde horozdan kurmalı olarak atış yapıyor. Dolum horoz yarım çekilince dönen magazin bölümüne sağ taraftan açılan kapak vasıtası ile tek tek yapılıyor. Yani genelde bilinenin aksine orta dönen bölüm dolum için dışarı çıkmıyor. En önemli özellik “colt click” denen horozun geriye doğru tam 4 click sesi çıkararak kurulması. Bunu da colt daki her harf için 1 click şeklinde anlatmışlar. Peki 1873 yılında yapılan bu gerçek silaha günümüzde en çok benzeyen hangisi derseniz, cevabım : umarex colt saa veya colt peacemaker modelleri olacak. Gerçeğine yakın ve colt lisanslı ürün olduğundan fiyat 800-1000 tl arasında maalesef.


    Saygılarımla,

    6.35 lik bir tüfek almayı düşündüğüm için, arkadaşınız alırsa değerlendirmelerinizi paylaşırsanız çok faydalı olacaktır.

    Trapmak'ın ayak basarak atılan modelini tavsiye ederim. Parmağınızla bile kolayca kurabilirsiniz. Ayağınız ile basarak plak fırlattığınız için, aynı anda nişan alıp atış da yapabiliyorsunuz. Başkasının fırlatmasına gerek kalmıyor.

    Dikey saklama: ahşap dipçiğe yağ akması ve namlu içinde toz birikmesi olabilir. Dikkatli yağlama ve kapalı dolap bunları ortadan kaldırır. Dipçikte geri tepme azaltıcı pedler de zamanla ezilerek özelliğini kaybedebilir. Namlu ucu aşağı şekilde sorun çözülür.


    Yatay saklama: ideal metot olarak görünüyor. Namlu hafif aşağı eyimli monte edilirse, içeri doğru yağ akma ve tozlanma da önlenmiş olur.


    Sonuç: Evdeki yer durumuna göre her durumda saklanabilir.

    Kapalı bir dolap içinde, kılıfının dışında saklanmalıdır. Dolap içine nem alıcı koymanız da iyi olur. Benim nem alıcı önerilerim, parçalanmamış kaya tuzu veya bez torba içine konmuş silika kedi kumu.