SSSalih adlı kullanıcının mesajları


    Merhabalar, combro yu ben bu yaz başında almıştım. Yaptığım denemelerde profesyonel krono ve bu ürün arasında farklar oluyor. Silahın namlu ucuna bunu takıp önüne de diğer kronoyu koyup denemeler yaptım. Arada fark oluyor ancak şu varki her defasında hep aynı farklar çıkıyor (1-2 fps oynama ile)... Şöyle ki misalen pro krono 900 ölçtüğünde bu 860, pro krone 920 ölçtüğünde bu 880 ölçüyor gibi. Kısacası aradaki farkı bilirseniz iş görür.

    Çok yaygın bir ürün değil sanırım, youtube da izlediğim crono ölçümlerinde Combro kullanana denk gelmedim.


    Şu anda kullandığınız regülatör devre dişi ve silah regülesiz atış grafiği sergiliyor. Muhtemel problem
    1- Regulator montaj o-ringi kaçak yapıyor (hatalı montaj)
    2- Limit dışı regülatör ayarı , regülatör akışı kapatmıyor.
    3- Stoper çatlak veya süpürücü o-ring kesik.

    Bildiğim kadarıyla regülatör ayarı ile çok fazla kurcalanmadan monte edilmiş. Bundan dolayı 2'nci ihtimal üzerinde duruyorum. Ancak Chrono cihazı olmadan sanırım işim zor. :thumbup:

    Sonuç regülatörün uygun şekilde çalışmadığını gösteriyor. Regülatör yokmuş gibi, optimum basınçlara geriledikçe valfin rahat açılması dolayısıyla çıkış hızı giderek artmış. Altaros regülatörlerin tüp delinmeden monte edilebilmesi güzel ama ayarını ben bir türlü tutturamadım. Forumda dilinden anlayan birileri vardır mutlaka.

    Aslında takıldığım nokta tam olarak bu. Zaten reg yokken bu tüfek aşağı yukarı optimum aralıkta bu değerleri yakalıyor. Elimde krono olsa bir şekilde kendim halletmeye çalışırım veya forumdaki İstanbul bulışmalarından birine katılarak hem arkadaşları tanır hem sorunu çözmeye çalışırım.
    Bu noktada Combro marka namlu ucu krono cihazı kullanan arkadaş var mı? Değer ölçümleri güvenilir mi?
    http://www.chronoscopes.com/
    Diğer tip kronolar çok büyük ve pahalı.

    Altaros 190 çoğunlukla 180 barda 900 fps ile başlayacak şekilde ayarlanırsa 135 bara kadar 40 en iyi 45 adet stabil atar. Bu altarosun en iyi performansı olur. Belirttiğiniz gibi güç ayarı kullanılacaksa regülatörle birlikte çalışırsınız:) Krono olmadığı için zor ama yapacağınız regülatörün ayarını yeşil yönünde yeşil hattın çeyreği kadar sıkıp denemek. Altaros yeni geldiğinde ayarı doğru olsa da kısa sürede güç artıyor. Duruma göre sabırla sık gevşet yapıp yazdığım ayarı yakalamanızı dilerim. Saygılar

    Teşekkür ederim. Sanırım mevcut ayarlarda 3'ncü 4'ncü ve daha sonra yaptığım paylaşmadığım 5.grupman yani toplamda en az 30 atış ''Tam güçte'' stabil atış değerlerini verecek. Yani bu 170-135 bar arası oluyor.170-200 bar aralığı için gücü kısarak üzerine 20 küsur atış eklemek mümkün. Ancak AA larda manometre değer aralıkları 50 birim olduğundan neresi 130 neresi 170 göz alışkanlığı gerek sanırım.

    Öncelikle forumdaki tüm arkadaşlara hayırlı haftalar diliyorum. Bu forumda ilk konu açışım, umarım yanlış başlık altına açmamışımdır.Evvelki hafta satınaldığım ve ilk pcp tecrübem olan AA510'umla dün yaptığım atışlarda, 200-130 bar arası atışlarımda arasında tutarsızlık sezdim. Tüfekte Altaros regülatör mevcut. Bu sabah atışlar arasındaki farkı daha net bir şekilde görmek için 50 metrede 10 arlı gelişigüzel grupmanlar yaptım. Ve sonuç:
    [Resim Engellendi: http://i43.tinypic.com/2mcfsjb.jpg]


    Hedef: 50 metre
    4X10 toplam 40 atış
    Tüfek tam güçte.
    Sağdan sola 10 arlı grupman.
    İlk 10 lu 190 bar civarı (dolum tüpünde hava azalmış, 190-195 arası basabildi, yani 200 basamadım)
    Son 10 lu 140 bar civarı
    Kartonda yukarıda görülen siyah noktaları hedefledim.
    Vuruş noktası başlangıçta sert bir şekilde yükseliyor, eğri olarak düşünülürse eğim sola doğru yatay seyir izleyip atışlar stabilite kazanıyor. Zira bu hedeften sonra başka bir hedefte başka bir 10 lu grupman denemesi yaptım, resimdeki 4. son grupmanla aşağı yukarı aynı seyirde idi. Elimde chrono olmadığından atış hızını ölçemiyorum. Öğrendiğim kadarıyla regülatör ile ile tam güçte 950 fps atış yapıyor.
    Bu grupmanı 50 stabil atış haline getirmek için regülatör ayarı ile oynamak mı gerek, veya güç ayarlarını 200-130 bar arası deneme yanılma ile ters orantılı olarak (200 barda gücü kısarak, 150 bara inerken tam güce doğru) sürekli değiştirmek mi gerek, ama bu sonuncuyu yapacaksam regülatörden ne anladım
    Forumdan bir kardeşim gerçi telefonda dün yardımcı oldu sağolsun ancak bu sonuçları yeni elde ettiğim için forumda da paylaşmak istedim.
    Saygılarımla..

    salih kardeşim bu karsılastırmayı yapmak ustalar varken bana düşmez ama soyle ilk bakışta isçilik daha güzel malzeme kalitesi daha güzel long la 30 atış yaparken bununla 45 atış ( 200-100 bar arası )


    yapılabilmekte long u ben cok uzun kullanmadım 30 atışta hava doldurmak beni yıldırdı açıkçası. Galatian daha iyigibi geldi bana ama dediğim gibi ustalar karşılaştırsa daha verimli bilgi olur.


    hayırlı günler saygılar.

    En azından benden çok daha ustasın, çok teşekkür ederim. :thumbup:
    Galatian yeni olduğu için yabancı kaynaklarda da çok fazla bilgi bulamadım.

    Yerli ve yabancı tüfek kullanmış biri olarak, bu tüfeği Hatsan'ın diğer tüfekleri (özellikle AT44 Long serisi) ile kıyaslarsanız sevinirim. Benim de aklımda Galatian 1 var, ancak Galatian 1 fiyat bakımından yabancı tüfeklerin sadece bir iki basamak altında, o fiyata değer mi?