Togelya adlı kullanıcının mesajları

    Teşekkür ederim Emir Bey. Anlaşılan yaşadığım zorluk benim acemiliğimden kaynaklanan bir sıkıntı yoksa iki üründe elinize aldığınızda atıcıya gerçekten güven veriyor ve atış yaptığınızda gücü hissedebiliyorsunuz.

    Dediğim gibi benim bu tüfeklerde fazla bir tecrübem yok sadece namludan kırma bir tüfeğim vardı ama bu gün 56 yı bir türlü istediğim gibi rahat kuramadım kurarken vücuttan bir türlü destek alamadım bu yüksek ihtimalle alıştıkça üstesinden gelebilinecek bir sıkıntı ama alttan kurmayı da ilk defa denedim ve sorunsuz kurmayı başardım.Recoil sisteminine gelince dediğinizde tabi haklısınız tetiğe basınca namludan pelet fırlıyor ama verdiği hissiyat bir garip 470 teki ufak tepme daha gerçekçi bir atış deneyimi sunuyor atıcıya ve beni çeken birazda bu oldu, yoksa 56 da çok kaliteli bir ürün alan kişiyi kesinlikle memnun eder. Ben son olarak Sinan bey'e katıldığımı söylemek istiyorum tüfek alacak kişi yorumlardan belli bir seviyede faydalanabilir ama mutlaka alacağı ürünü bir görüp bir kaç atış yapması lazım kendine en uygun olan tüfeği ancak o şekilde seçebiliyor.

    Bu gün Avdoğa ya gittim sağolsun Mehmet bey çok yardımcı oldu tüm sorularıma eksiksiz cevap verdi hatta 56 ve 470 ile bir kaç atış yaptım iki tüfekte çok başarılı.


    Öncelikle 56th ile görüşlerimden bahsetmek istiyorum.


    Tüfek 470e göre daha ağır ama çok ergonomik tasarlanmış ayakta atış pozisyonuna geçtiğiniz zaman ağırlık merkezi çok iyi ayarlandığı için tüm yük neredeyse omzunuza kalıyor ve hiçte 5kg mış gibi hissetmiyorsunuz tabi ben 10 dakikada çok hissedememiş de olabilirim ama ama nişan almak çok kolay hatta aynı fotoğraf makinelerinde olduğu gibi ağırlığı sayesinde titreşim minimum düzeyde oluyor.Atış yaptığınızda ise recoil sistemi sayesinde hiç ama hiç bir tepme hissetmiyorsunuz sadece kundak içinde hareket eden sistemin ufak bir titreşimi oluyor. Recoil sistemi bu anlamda çok iyi çalışıyor ama daha önce arkadaşların bahsettiği timing farkını hissedebiliyorsunuz bu yüzden biraz rahatsızlık verdi bana, ayrıca sistem titreşimi size hissettirmese de dürbüne uyguladığı hareket gerçekten çok fazla bu sebeple dampa ayak+buna uygun olan diana dürbün ile kullanılmalı. Tüfek üzerindeki t-06 tetik inanılmaz hafif ve güzel çalışıyor.Tüfekle ilgili beni en rahatsız eden şey kesinlikle kurma kolu oldu belki acemiliğimden bilmiyorum ama yandan kurma kolu bir türlü elinize oturmuyor nasıl tutacağınıza karar veremiyorsunuz ve çekme açısından dolayı biraz zor kuruluyor ama dediğim gibi bu benim acemiliğimden kaynaklanan bir sorun olabilir.


    Gelelim 470 th a ürün 56 ya göre daha ince ve daha atak bir görüntüye sahip boyu da 56 ya göre daha uzun ayakta atış pozisyonuna geçtiğiniz zaman 56 sanki kısa namlu boyu sayesinde bir tık daha rahat ama bunla da nişan almak gayet kolay ve keyifli atış yaptığınızda ise çok hafif bir tepmesi var ama bu biraz zevk meselesi 470 in tepmesi 56 nın hissizliğin den daha çok hoşuma gitti. Recoil sistemindeki timing sıkıntısını esasında bu tüfekle atış yaptığınızda daha iyi anlıyorsunuz.Ayrıca üzerindeki dürbün 56 dan çok daha az bir titreşime maruz kaldığı için dampa ayağa ihtiyacınız kalmıyor standart bir tek parça ayak işinizi rahatlıkla görecektir. Bu üründe de t-06 tetik kullanılmış ve performansı gayet iyi sadece kabza ve tetik aralığı 56 ya göre biraz daha açık bırakılmış bu bana bir rahatsızlık vermedi ama eli nispeten daha küçük olan arkadaşlar biraz zorlanabilir.Son olarak kurma kolu 56 ya göre bin kat daha çok hoşuma gitti alttan kurma, kavrama ve kurma açısından daha avantajlı kurarken vücudunuzdan çok daha rahat destek alabiliyorsunuz.


    Ben iki ürünü de inceledikten sonra 470th modelini almaya karar verdim.Karar aşamam da bana yardımcı olan arkadaşlara bir kez daha teşekkür ederim.

    Tek parca durbun ayagi 470th de bence iş gorur
    Fakat saglam bir durbun kullanmaniz sart. Falat mod54 ve 56 normal bir yayli gibi shake yapmaz.tepmesi durbun uzerinde oldukca siddetli olacaktir.bu bakimdan dampa kullanmak sart.umarim durbununuz kisa zaman icinde bozulmaz.size tavsiye ettigim durbunu bir dusunun derim.

    Bende sizin gibi düşünmüştüm sanırım 56 yı tercih edersem bana ek olarak bir çok masraf çıkartacak en iyisi 470 ile beraber tek parça bir ayak almak. Elimdeki dürbünle şimdilik idare etmem gerekecek bir heyecanla her şeyi alıp sonradan pişman olmak istemiyorum ayrıca önerdiğiniz dürbünü de bu gün av doğa da inceleyeceğim.

    Tolga Bey bu arada 56 ya da 470 alırsanız güzel bir dürbün ve kaliteli tek parça dürbün ayağı almanız gerekecek. Onlar için ne düşündünüz?

    Dediğim gibi elimde ki nikula 3*9-32 ile belki bir süre idare edebilirim.Şuan için sadece avdoğa da satılan diana'nın kendi dürbünlerini inceledim ama bir karar veremedim birazdan av doğa ya gideceğim bakalım ne olacak.

    Açıkçası bu konuda pek bir fikrim yok önceki tüfeğimden kalan nikula 3*9-32 var memnun kaldığım bir üründü hemde namludan kırma bir kral magnumun titreşimine rağmen ne kırıldı nede ayarında çok sık kaçma oldu bu yüzden belki bir süre bunu kullanabilirim sadece ya tek parça bir ayak alırım yada dampa ayak. Esasında sormak isteğim sorulardan biride buydu 470th gibi az tepen bir tüfekte dapma şart mı? bunun yerine tek parça bir dürbün ayağı alsam alacağım dürbün zarar görebilir mi ya da ayarında devamlı bir kaçma olur mu?

    Esasında henüz vazgeçmiş değilim hiç bir şeyden yarın iki ürünü de elime aldığımda kesin kararımı vermiş olacağım.Kesin dediğim tek şey alacağım tüfeğin markası Diana olacak sanırım ben güçlü bir makine istiyorum diğer markalarda isabet istikrarı ön planda kağıt üzerine grupman yapmak için çokta güce ihtiyaçları yok açıkçası. Diana ise gücü ile ve ben bu klasmanda bir tüfeğin isabet konusunda sorun çıkaracağına inanmıyorum ayrıca yanılmıyorsam Sinan beyin forumda mod 52 ile yaptığı grupmanlar beni tatmin etti. 470 th ın öne çıkmasının sebebi ise 56 th ile tamamen aynı özelliklere sahip olması bir tek recoil sistemi kullanılmamış, ayrıca kullanan arkadaşlarımız pcp düzeyinde az tepmesi olduğunu söylüyor açıkçası recoil sistemi yarın yapacağım atışlarda beni çok tatmin etmezse fazladan 600 tl vermek için bir neden görmüyorum bunun yerine diğer aksesuarlara harcarım o parayı ve tam bir setim olur.

    Sanırım bu hafta av doğaya bir uğramam gerekecek umarım bir iki deneme atışı yapmama izin verirler.Recoil sistemi madem bu kadar etkili bir sistem değilse 56th almanın bir manası yok çünkü 56 ve 470 arasındaki tek fark recoil sistemi onun dışında güçleri birebir aynı hatta 470 1kg daha hafif ki bu onu daha avantajlı kılar.

    Esasında recoil sistem çok mu gerekli bilmiyorum av doğa ya gidip hem 56 th hemde 470 th ile atış yapmak istiyorum sanırım kesin sonuca o zaman vara bileceğim.Halil Bey'in dediğine göre 460 da tepme neredeyse hissedilmiyormuş ve 100 metrede şişe patlatabilecek güce ve isabetliliğe sahipmiş sanırım 470th de aynı işi yapacaktır elime aldığımda da hoşuma giderse sanırım 56th yerine bu 470th alacağım.

    Nedense Diana 460 magnumun adını anan olmamış ama pcp den yaylıya geçmiş ve bu silahı kullanan biri olarak seçenekler arasında en güçlü adaylardan biri olabilir(güç ve isabet)




    Saygılar

    Doğru söylüyorsunuz 56 th ile arasında sadece tepme engelleyici sistem farkı var güç olarak aynı ve 1kg daha hafif tepme çok hissedilmiyorsa tercih edilebilir.


    Yaptığınız atışlardan deneyimlerinizi paylaşırsanız bana çok yardımı dokunur. Örneğin kaç metreden %kaç isabetli ve tahrip gücü ne oranda.

    abi dediğim gibi AA prosport candır. Zaten dikkat et ft yarısmalarında genelde hem AA marka tüfekler basarı sergiliyo. AA almanı tavsiye edrim.


    Saygılar....

    Teşekkürler Mert.


    Dediğim gibi iki ürüne indirdim sayenizde sanırım bundan sonra kendi muhakememi yapıp karar vericem.

    Söylediğin mesafelerde tahribat için kesinlikle 5,5 cal alman gerekir.Hangi yaylı olursa olsun güç ya yetersiz gelecek pellet çok fazla düşme yapacak yada fazla güçten dolayı isabet şansın azalacak.O yüzden 900-950fps aralığında kaliteli bir pcp senin işini fazlası ile görecektir :thumbup:

    Sanırım 100 120 metre konuya hakim olmadığından çok ütopik bir istek oldu ama en azından 60 metrede güzel sonuçlar almak istiyorum 4.5mm bunu sağlar mı?Yoksa hw97kt nin 5.5mm versiyonunu mu almalıyım.


    Pcp ye teferruatları yüzünden bir türlü sıcak bakamadım belki biraz daha hakim olduğumda pcpye geçiş yapabilirim hem elimdeki yaylı ile güzel bir takım olmuş olurlar. :)

    O zaman Diana 56 yı yorumlarınız doğrultusunda şimdilik eliyorum ama yinede avdoğaya gidip bir inceliyeceğim.


    Şuan iki model arasında bir tercih yapmam lazım biri hw97kt diğeri ise AA prosport bu iki üründede 4.5 mm yi öneriyorsunuz peki 4.5mm lik pellet 5.5mm ye göre açık havada çok etkilenir mi?

    Konuya bir de şu açıdan bakalım;

    1-Alacağınız bu silahla kaç defa grupman çalışacaksınız,silahı alıp araziye çıktığınızda genelde hangi taraf ağır basacak(grupman mı?tahribat vs.mi?)

    2-Diana 56TH ve Prosport her iki stili de becerebilir mi?

    3-İlk bakışta aşka inanırmısınız

    Saygılar

    Esasında fazla grupman yapma isteğim yok şuan sadece farklı hedeflerde başarılı isabetler yapmasını bekliyorum üründen E isabet ettiğinde de çarpıp yere düşmesin :)