keremsahin adlı kullanıcının mesajları

    Selamlar


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/wMr1Va.jpg]


    Uzun arastirmalar ve ustadlarin tavsiyeleri sonrasi, ilk PCP tufegimi aldim. HW100 SK. Carbine modeli turkiyede pek fazla tercih edilmeyen ,kisa modeli. Ben ozellikle kisa ve sporter stock olmasini istedim cunku ben agirlik olarak hafif ve tufek boyu olarak daha kisa tufekle, cok daha rahat hissediyordum. Agirlik merkezi keza degistigi icin, atislarida direk etkiliyor, aldigim gunden bu gune cok dogru bir secim yaptigimi soyleyebilirim,gercekten denge merkezi olarak tam bana gore ve inanilmaz pratik bir tufek.Bence bir o kadar da yakisikli :)


    Gecen hafta sonu takim bulusmamizda crono olcumlerini yaptik. Tufege ilk baktiklarinda, direk benimle paylasmasalar bile :), akildan gecen bu 15cm tupten ne kadar guc ve atis cikar sorusu ve akillara gelen olumsuz cevaplari. Zaten ustadlardan Sezgin Abiyle birlikte ,durbun ayarlari icin bulustugumuzda ,isabetini test etmis ve Weihrauch kalitesine bir kez daha sahit olmus ve cok memnun kalmistik. Asagida 18grain ,JSB crono olcumlerini paylasiyorum.


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/e2bO6v.jpg]


    225bar-130bar arasi ,gercekten cok stabil. Zorda kalinirsa sonraki 10 da fena degil. (14grain crono olcumlerinde ortalama hiz 824fps. 16 grain olcumlerini henuz yapmadim ama yakin zamanda yapmak istiyorum,muhtemelen 760-770fps cikacaktir.) Hizdan cok isabet orani benim icin daha onemli.
    25m sifirlama ile ;
    1cm capinda kill zone :14.5 m - 29.1m arasi
    Namlu cikis enerjisi 29J, 25m =25.31J , 50m=20J, 100m=13.61j
    Bu tabloya gore, 20 zoomda kullandigim MTC genesis reticle POI goruntusu su sekilde


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/KnBbQg.png]

    HW100 SK alma sebebim, FT ve keyifli vakit gecirmek icin. Dag tepe gezmeyi seven, senede bir 3-4 kez memelekete giden biriyim. Av yapmasamda, gezerken yanima alabilcegim, isabetli, hafif, pratik ayni zamanda FT icin isabeti cok yuksek bir tufek istemistim. Su ana kadar izlenimim, FT icin gerekli mesafelerde cok yeterli ve etkili, diger kismi icinde tam istedigim gibi diyebilirim.


    Saygilar


    Kerem