Burki06 adlı kullanıcının mesajları

    Yaylı tüfeklerde 40mm mercek çapından daha büyük çaplar sorunludur. Striker edge ile atacağınız max uzaklık 120 130m olur. O nedenle 3-9x32 fazlasıyla işinizi görür fiyatı makuldür.

    Hocam hepimiz sizin gibi ilk tüfeğimizi alırken kafa patlattık. Marka model kalibre kundak türü vb birçok araştırma yaptık. Bu deneimler sonucunda size şunları söyleyebilirim. Alacağınız tüfekler 3 aşağı 5 yukarı aynı statüde. Bir torun ile hw75 arasındaki gibi uçurum bir fark yok gözünüze hangisi hoş geliyorsa onu alın. Çünkü tüfeğe olan merakınız geçtiğinde hobiye devam ettirmenize yarayacak olan şey aldığınız ürünü beğenmeniz olacaktır. İkinci husus dürbün taktığınız zaman tüfek ayakta desteksiz atış için hayli ağır oluyor. Hayli ağırdan kastım kaldırılamayacak bir yük olması değil isabetli atışı engelleyecek bir yük olması. Kalibre olarak da 5.5 öneririm çünkü yeni başlayan biri olarak vurduğunuz şişenin kırılmadığını görmek sizi üzecektir. Mesafe arttıkça 4.5 mm penetrasyon konusunda biraz geri planda kalmaktadır. İyi forumlar.

    Yaklaşık 4 senedir havalı silahlarla ilgileniyorum ve 3 senedir bu forumdayım. Elimden gerek tabanca gerek tüfek birçok silah geçti hepsinin yeri ayrıydı tabi. Fakat uzun süredir zoraki hp - 01 light modelini kullanıyorum. 45 50 mt atışlar yapıyorum vakit buldukça ve 4.5mm versiyonu var bende. İsabet kusursuz ama penetrasyon için aynısını söyleyemem cam şişelerde sıkıntı yaşadığı da doğrudur. Tabi bu benim atıcılığımla ilgili bir problemde olabilir pelletin 50 m ilerdeki şişenin neresine çarptığını göremiyorum fakat çarpma sesinin geldiğinden eminim :) sonuç ise şişe sapa sağlam duruyordu.

    Hayatta ne öğrenirsen kendi bütçenden öğrenirsin kardeşim :) Biz yardımcı olmaya çalışsak da sen kafana koymuşsun :) umarım istediğini elde edebilirsin :)

    Yaylıda tavsiye etmem moderatör. Daha geçen güne kadar gereksiz olduğunu düşünürdüm. 2 hafta önce zorakide denedim ve evde atacaksan kesinlikle gerekli. Yaylıda denemedim ama zorakide kesinlikle etkili.

    olta makinesini 10 + 1 muhtelif marka almaktansa shimano'nun 2+1 ini seçmiştim. Kesinlikle dediğiniz gibi kendini ispatlamış markaları tercih etmekte fayda var. Ürüne zarar gelse bile arkasında duruyorlar :)

    Arkadaşlar tüfek için acil dürbün ve ayak almam gerekiyor, nereden alabilirim acaba? internetten alabileceğim sitelerde marka ve model tavsiyeleriniz nelerdir tecrübeli arkadaşlardan destek bekliyorum.. Teşekkürler.


    Forumun satılık bölümünü incelemenizi öneririm uygun fiyatlı dürbünler mevcut.

    Abi bende onu merak ediyorum. Konuda yazacaktım da pek bilen çıkmaz diye düşünerek yazmadım. Eğer torun daha önce çıkardıysa gamo , torundan esinlenmiş olabilir :) Torunu bende çok seviyorum özellikle 301 modelini bence düşük bütçeli arkadaşlar için müthiş bir tüfek.

    Bu kadar şekil benzerliği sanırım tesadüf olamaz :) Benim gibi IGT ' nin şekline hasta olan ve fiyatından dolayı sadece hasta olmakla kalan varsa Torun 301' e yönelebilir :)

    Benim söylediklerimi abilerim tepki olarak anlıyor. Yalnız ben tepki olarak değil bilgim olmadığı için soruyorum . Kullanmadığım bir şey olduğu için 'bence' diyerek başlıyorum cümlelerime. Eğer dediğiniz kadar etkiliyse alınabilir. Ama ben tercih etmem çünkü zoraki nasıl olsa moderatör alırlar diye güvenerek çıkarmıyor silahları bu bir gereklilik ve ya zorunluluk değil. İlk yazdığım mesajda da zaten zoraki f/p oranı müthiş ama sürekli moderatör tavsiye etmek doğru mu gereklilik mi ? Bunu sordum merak ettiğim için.

    zoraki uygun fiyatıyla havalı camiasında f/p oranı en yüksek tabanca. Lakin bu moderatörü anlamıyorum. sesi kesiyor tamam ama şart bir şey mi ? Tam olarak ona karar veremiyorum. Fiyatlarını da bilmiyorum ama 50 liranın üzerinde ise bence gereksiz.

    Bende niyetlendim gitmeye ama bir türlü nasip olmadı . Bilginin doğruluğundan emin olmak isterdim ama maalesef değilim :)

    O paylaşılan videodakinden daha iyi çalışıyor. Daha pratik. Yalnız uğraşmaya değmez.


    Buda forumdan bi abimizin yaptığı patlayan pelletler

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.