mrt083 adlı kullanıcının mesajları

    Arkadaşlar bu pcp ler nasıl çalışır ,tüp sanırım silaha takılıyor pompada sanırım tüpü dolduruyor, peki atış esnasında tüpdeki basınçlı hava başka bir odayamı sevk ediliyor..Yani arkadaşlar ben ve benim gibi yeni arkadaşlar bu silahları tanımıyoruz nasıl çalışır bilmiyoruz resimli ve açıklayıcı olarak bunları bize anlatırsanız..Teknik detayları birde... İyi günler

    Bu katresu nedir, sitede arattım açıklayıcı bişey çıkmadı..Site yöneticilerinin ve bu işte ileri gelenlerin açtığı bi şirket filanmı acaba?

    Bu pcp ler nekadar ucuzmuş Türkiye ye gelirse kimse yaylıların yüzüne bakmaz valla..Gerçi fiyatta artış olucaktır ..Peki arkadaşlar yurdumuza gelme ihtimali varmı bunların?

    Arkadaşlar harikasınız bilgiler için teşekkürler ...Sidepirensi size ayrıyetten teşekkürler valla çok yardımcı oldunuz sağolun :D

    Sayın sideprensi07 , teşekkürler peki tornavida takımı yeterlimi söküm için bide yay ve keçesi kolay bulunurmu bunların..

    Arkadaşlar yukarıdaki sorularımı aydınlatırsanız sevinirim...Birde bir yakınımda kral marka 5.5 havalı tüfek var dürbün rayı yok üzerinde benimki gibi ona dürbün takılabilirmi acaba? Takılırsa nasıl takıcağız? Teşekkürler ...Saygılar

    Arkadaşlar tamam birazdaha zaman geçsin tecrübe edineyim söküceğim zaten daha alalı 400 civarı atış yaptım ..Açık alanda atış yapma fırsatı buldum sonunda çarşamba günü 70-80 metre arası atışlar yaptık hentbol topu büyüklüğünde grupmanlar yaptık..Üzerindeki orjinal dürbünle..Bi ara dürbünün ayarı bozuldu meğersem dürbünün arka ayağı yerinden çıkmış havada öyle atış yapıyoruz:)..Hızı gerçekten çok güzel bu fiyat için bu tüfek gerçekten güzel tavsiye ediyorum...Ama biraz olsun performansda düşüş oldu..Bende keçe yenmesin diye biran önce sökmek istiyorum aslında ama birazdaha bekleyeceğim..Bide arkadaşlar bu tüfeği sökmem için alet edavat nedir , düz yıldız tornavida yetermi..Mesela kundaktaki vidayı biraz zorladım taş gibi zorlayarak açabilirmiyim sizce? ^^
    Arkadaşlar şunuda ekleyeyim bu tüfeğin yay ve keçe ihtiyacım olursa nasıl temin ediceğim av bayilerinde varmı..Veya daha iyi buna olabilecek birazdaha güçlü yaylar varmı...Arkadaşlar ben kafaya koydum bunu sökeceğim :Bal:taC: ama birazdaha bekleyeyim bozulursa bitanedaha alırım ne yapalım, hoşuma gitti bu tüfek..Mod125 in traşlanmış versiyonu diyorum ben buna haklımıyım siz nedersiniz ;şrofls;.

    Arkadaşlar bende bir hatsan mod90 tüfek var bunu söküp yeşil grasle yağlamak istiyorum fakat daha önce hiç havalı tüfek sökmedim ,söksem toplayabilirmiyim bilmiyorum..Fakat sitede söküm görüntülerden yararlanırım.. elimde sadece düz ve yıldız tornavida var bunlarla sökmek mümkün olurmu eğer değilse boşuna başlamayacağım.Birde ufak tefek ne geliştirmeler yapabilirim..Bağzı yazılarda transfer deliği genişletmekten bahsediliyor bende yapsam faydası olurmu acaba? Veya başka neler yapılabilir... İyi günler, Saygılar..

    Yok abi ne yanlış anlicam elimdeki malın ne olduğunu biliyorum zaten tüfekle gelen dürbün...Demin biraz uğraştım dürbünün ön tarafını tutan kelepçeyi gevşetip ön tarafa doğru kaydırdım dürbünün ön tarafı havaya kalktı problemi çözdüm sanırsam..Yarın uygun mekanı olan bi akrabama gidicem sorun çıkmazsa ordada ayarlarını yaptımmı bana yeter şimdilik..Daha iyi dürbünü daha iyi bi tüfeğe takarız artık ilerde.. :thumbup:

    Zaten hata ya dürbünde yada dürbün rayında tam hizalı oturmadı dürbün , bende ayarları düzeltebilecek kadar uç noktaya getirdim bu haliyle 7metrede hedefin 4 cm üzerinde toplanıyor ,yani benim tüfek 4 metrede filan sıfırlı..Benim sormak istediğim 4. metreden sonra mermi çıkışa geçiyor düşüşe geçipde yeniden sıfırlandığı nokta kaçıncı metre olur bu tüfekte.. :him:s 50-60 metrede sıfırlanır gibime geliyor ama bu sadece bir tahmin ustalar daha iyi hesaplar bunu...

    Arkadaşlar yakın zamanda aldığım mod90 tüfeğin dürbününü taktığımda yamuk durduğunu farkettim...Dürbünün ayarlarıyla oynayıp yapabildiğim kadar sıfırlamaya çalıştım ayarlar uç noktada takılıp kaldı..Şu ana kadar dışarda atış fırsatım olmadı, evin içine biraz atış yapabildim..Atışlarım hedefin 7metre mesafede 4cm üzerine toplanıyor, merminin düşüşe geçip bir daha sıfırlanacağı mesafe nedir diye düşünüyorum tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum..Çıkış hızı 300m/s yazıyor fakat okadar değildir 250 desek sıfırlanma mesafesi nedir?

    rockygs ben tüfeği bu forumda bi çok yazı okudukdan sonra aldım , 4.5 luk olanından aldım..Benim için hız önemli olduğu için tercih ettim çünkü bu tüfekte 5.5 biraz ağır kalıcaktı..Delicilik birazdaha azalır fakat etkili mesafe hemen hemen aynı olur.. 5.5 ağırlığı ile 4.5 lık ise hızıyla birbirini eşitler dağılımları aynı olur gibme geliyor..Fakat 4.5 daha hızlı olucağı kesin..Hedefte tahribat çok olsun diyosan 5.5 al ..yok tetiğe bastığım anda hedeften ses gelsin ve hedefi delsin çıksın diyosanda 4.5 al...Silahtada kullandığın pellete önem ver derim en azından gamonun pelletleri var 4-5ytl hunter-ts10 felan..Bu arada mod90 dan çıkan dürbün benim ve senin gibi yeni başlayanlar için gerçeten güzel ben daha adi bişey bekliyordum..2 kata kadar yakınlaştırma ve net bir görüntü sunuyor..Alıcaksan ben Veli beyden aldım 2 günde geldi ordan alabilirsin :thumbup:

    Uzun mesafe atış yapmadım evin içinde atış yaptım gücü çok iyi..Uzun mesafedede 40-50 metrede etkili olabilir diye düşünüyorum..Parasına göre çok iyi diyebilirim..Silahla birlikte gelen dürbünde beklediğimden iyi çıktı ölçüsü 4-20 sanırım..Mesela kapı demişsin bu ev içindeki tahta her türlü kapıyı iki taraflı çok rahat deler derim :thumbup: ama silahın ömrüne bişey diyemem toplasan 40 pellet attım, her gün 100atış yaparım dersen silahın ömrü ne kadar olur bilemem..Bide yayı bayağ sert onuda belirteyim..Resminide atıyorum bakabilirsin yakışıklı tüfek:)