Pehlivan_m adlı kullanıcının mesajları

    Hatsan da tasarım yönünde büyük eksik var. Ya tasarım bölümünde bilgili bir eleman yok sadece Fx gibi markalardan örnek alıyor. Yada tasarıma güç kadar çok önem vermediği kesin.

    Saha önceleri ben de denedim aynı şekilde kabul etmediler. Bir trick vardır sanırım. Ama ben bulamadım.

    Guneykim nickli arkadaşımın dediği gibi, Gerçek silah değildir, Havalı silahtır. Gerçek silaha dönüştürülemez. diye not düşüp ilan başlığına tüfeğin marka modelinin yanın Air SOFT yazınca oldu. Bu arada abi, hocam vs demek içimden gelmedi yada EVO isim ile hitap etmeyi tercih ederim. Ben Mehmet ^^

    Bende MSA No Life carbon fibre 6.8 litre tup var, 2017 de almistim, hic bakim falanda yaptirmadim, oyle kullaniyorum.

    Şakaya gelmez, en az ciddi yaralanma ve en kötü ölümle sonuçlanan durumlara yol açar. Lütfen ihmal etmeyin çok doğru değil. :(

    Kesinlikle katılıyorum. Piyasada yerli, uzak doğu ve AB menşeli O-Ringler mevcut. Uzak doğu malları içinde Çin menşeli olanların shore değeri 70 bandında, çok kabul görmüyorlar. Tayvan malı olanlar ise 90 Shore sertliğe kadar çıkıyor. İtalyan malı olanlarda var. Ben aetık 100 er adete de razı geldim mecburiyetten ondan da ses yok. İfade ettiğiniz gibi kauçuğunda bir raf ömrü var. Bahsettiğiniz bayinin iletişim bilgilerini yazar mısınız bir görüşürüm. Mal fazlasını bu duyuru altına ölçüleriyle yazarım ihtiyacı olanlar nasiplenir.

    Bu gün haber verir arayacağınızı iletirim.Telefonu öğrenip bilgi vereceğim.

    İlanda 'yetişkin olmayan kişilere satış yapılmayacaktır. Gerçek silah değildir, Havalı silahtır. Gerçek silaha dönüştürülemez.' diye açıklama bırakın o zaman onayı vereceklerdir.

    Elinize, emeğinize sağlık oldu. Fakat belirtmeden bunu kontrol edenler bilmiyor mu?

    Dünden beri Sahibinden üzerinden tüfek için ilan veriyorum. Reddediliyor yok havalı ve ateşli satışı yasakmış yok saçma, bilye ve benzeri atan ürünler yasakmış mış mış. Siteye giriyorum MOD99 mu dersin 125 mi dersin aklına ne gelirse var.


    Bana gelince yasak :cursing: :cursing: :thumbdown: ;hirr; ;hirr; Anlamıyorum sır bana mı gıcık. Aradım sordum baktılar birşey de diyemiyorlar sitede başka ilan var diyorum şikayetinizi aldık he he he diyerek geçiştirme politikasına giriyorlar.

    O ring konusu artık çok sıkıntı. Forumda O-Ring konusunda bir hobidaş a yardımcı oldum. Fakat başka bir arkadaşım benden destek istediğinde gördüm ki son zamlar ve piyasalardaki anlaşılmaz durumdan dolayı geneli 1000 adet olarak toplu satıyor. En son tek olarak aldığım ve sürekli iş yaptığımız yer ile görüşmemde bizimle çalıştığı için adet bazında her bir O-Ring için minimum 100 Adet yapabilirim dedi. Fakat biliyoruz ki Silahlarımız ve Tüfekler çok hızlı eskitmiyor bu ürünleri.


    Malum belirli bir raf ömrü oluncada diğerleri elimizde kalıyor. Bu sorunu ancak bölgesel olarak birbirimizle destekleşerek yapabiliriz. Misal Antalya' da bulunan hobidaşlar toplanır O-Ring çeşitlerini yazar. Her birinden 100 adet alınır, orda bir arkadaşa gönderilir. Geldiğinde bütün sipariş verenler giderek yada kargoyu karşılayarak temin edebilir.


    Firmalara kaldıysak o iş çok zor. Silahı aldığımız yerden yedek parça diye alsak 20TL olan O-Ring bize 200TL ye geliyor.

    Youtube kanal adı ne, abone olalım bakalım neler yapıyorsun :thumbup:

    Bu 3 tüfek arasında kaldım rahat kurulumdan dolayı 135 düşünüyorum 155 çünkü bana uğraştırıcı geldi.Ama namlu yamulmasından bahsediliyordu 125te acaba bu kadar kolay mı namlu yamulması kullanan 135 alıpta namlusu yamulan varmı aranızda birde 3400tl 135qe vortex 2850 135 diyorlar arada çok fark varmı birisi galiba uzun namlu.

    Ürünler magnum sınıfı birbirlerine çok yakın. Bu tüfeklerde dürbün sıfırlama çok başarılı değil bunda baya sıkıntı yaşarsınız. Namlu eğilmesini bende duydum. Fakat ilk etaplarda başınıza gelecek bir durum değil. Zamanla oluşma durumu muhtemel. Alttan kurmalı bir model düşünebilirsiniz.

    ilk kez havalı tüfek alıcam hatsan striker1000s vortex yada kral n11lux piston arasında kaldım kralın yanında aria 9*32 dürbün veriyolar ama gez arpacık yokmuş


    videolarda havalı tüfeklerde bazı dürbünler bozuluyo fln diyolardıda bu yanındaki dürbün nasıl şimdi gez arpacıkta yok bisey olursa dürbüne napıcam ayrı olarak gez arpacık takılırmı buna


    son olarak hangi tüfek daha iyidir (isabet güç dayanıklılık açısından)

    Burda en büyük etken ne bir dürbün, ne bir tüfek, nede dampa ayaktır. Burda sağlıklı bir öneri için ilk etapta bütçe belirtmeniz ve ardından tüfekte önceliğiniz ne olacak onu belirlemeniz gerekli. Hem isabet hem güç olmaz. Bu olsa olsa ateşli sınıfına girer. Havalıda bunu yakalamak içinde ciddi bütçe isterki 15.000 TL başlar.


    Bütçe ve en çok aradığınız özelliği bize belirtirseniz hobidaşlar ve dostlarım size daha verimli bilgi verebilir.

    Forum sayfası olarak bariz bir eksiğimiz yok gibi duruyor an itibari ile. Fakat galeri kısmında resim ekleyebildiğimiz gibi eklediğimiz resimleri silme özelliğide olsa iyi olur ( belkide ben bulamadım ). Hem böylelikle işi biten fotoğrafların site üzerinde fazla yer kaplamasının önüne geçilir.

    Dün akşam inceledim. Firma güzel bir konumlama yapmış. Tam paralel yaparak sağ ve sol olacak şekilte tek bir konumda delik elde etmek yerine. Hafif açılı koyarak iki farklı bağlama imkanı vermiş, birisi üst taraftan aşağı doğru. Diğeri alt çaprazdan olacak şekilde.


    Huğlu Effecto


    Bu doğrultuda çift hortum mu daha iyi olur, yoksa tek mi?

    o deliğin tam karşısında aşağı yönde bir delik daha olabilir diye düşünüyorum. eğer bağlantı oradan yapılırsa hem açısal hem de ağırlık dez avantajı ortadan kalkacaktır.

    Bende öyle hatırlıyorum akşam silahın üzerinde bakıp duruma göre bir yol çizmekte fayda var. Fakat bu görselde yanlış var yada daha net gözükmesi için yukarı konumlandırıldı. Bildiğim kadarı ile tam sağ ve sol yana gelecek şekilde delikler oluyor. Hatsan vs de olduğu gibi.

    Pompa+Hortum+Filtre+Tüfek şeklinde bir deneyin effecto 5 nereden doluyordu bir resim atarmısın.

    Ben Maverick dolum ucu yandan erkek olduğu için direk filtreyi kesinlikle bağlamazdım. Pompayı kullanırken basınç ve benim el streslerim dolum ucuna zarar verebilir diye düşünüyorum.

    Pompa+hortum+Filtre+Hortum+Tüfek şeklinde kullanırdım.

    Gene dene baktın olmuyor tüfek bağlantı kısmı zorlanıyor 2. hortumu alırsın en kötü.

    Olur gibi sanki ama her zaman deneyimli arkadaşlarımın fikirlerine önem veririm. Huğlu Effecto nun dolumu şöyle;


    Huğlu Effecto


    Tek sıkıntım, hortumun uzun oluşu saklama sırasında sıkıntı yaratır mı sorusu. Resime göre daha net bir fikir verebilirsin, büyük olasılıklada seni dinleyeceğim olası tecrübelerin doğrultusunda.

    Yong Heng kompresör Türkiye distribütörü Serkan abi ile irtibata geç 05555272205 hem filtre hem erkek ve dişi uçlar hem de basınç hortumları kendisinde bulunuyor.

    Tavsiyem

    Filtreyi 2 tane hortumla ortada tutup pompa veya PCP ile birleştirip kasma germe yaptırmamanız.

    Pompa Pompanın kendi Basınç hortumu + ekstra satın alınacak dişi uç + 2 tarafı da erkek uç filtre ( Pompaya filtreyi bağlamış olduk. Bir tane daha basınç hortumu ile Filtreden Effectonuz a havanın taşınması için ) Effectonun ucu ve ekstra dişi veya erkek uç lazım.

    Ula neee ettin :D :D itfaye hortumu gibi oldu nasıl taşıyacağım? Şaka bir yana tek hortum ve filtre çok sıkıntı olmaz gibi zaten pimpirikli ve titiz biri olduğum için asla kasma, bükme yapmadan kullanacağıma eminim. Bu yüzden taşıma açısından kısa olanı tercih ederim. Kaynakta güzel olmuş iletişime geçerim. Çok hareketli olmaması açısından FİTRE pompa kısmına takıp sonra mı hortum taksam? hortumun ucuna mı? Bilemedim ama pompa ucu çok uygun değil sanırım hem çalışma hem yer açısından.

    Arkadaşlar merhaba;


    Pcp tüfek pompalarının dolum uçlarında, aramızda nem alıcı filtre kullanan var mı? Her konuda olduğu gibi bütün ürünleri titizlikle kullandığım için dolum sırasında tüp kısmına nem gitsin istemem.