Pehlivan_m adlı kullanıcının mesajları

    Pcp tüpünü hiç sökmedim şimdiye kadar o yüzden dişlerine sürme ihtiyacı duymadım. Bakım için söktüğün kanısındayım. Ben genelde iki yada üç yıl kullanıp servise yolluyorum. Onun dışında namlu içi ve kurma kolu gibi yerlerin bakım ve temizliğini yapıyorum.

    Cevap için teşekkürler bende yeni sipariş verdim bakalım gelicek 155 torpedo vortex modeli acaba red dot kullansam nasıl olur bazı videolarda gördüm kullanıyorlar randıman alırmıyım acaba.Dürbün stoperide geliyor yanında acaba stoperle beraber reddot kullansam faydası olurmu .

    Red Dotlar dürbünlere oranla daha verimli ve daha dayanıklı sizin için en doğru karar olacaktır. Yine Red Dot seçiminde Comet Rd011 gibi modeller daha uygun olacaktır. Optik eleman sayısı az olan ürün tercih etmekte fayda var. Barska Short Tube 1x30 gibi modeller ne kadar sağlıklı bir sonuç verir bilemem. Bu konuda kullanan diğer hobidaşlar daha verimli bilgiler verecektir.

    Forumda eski konularda bir dönem özellikle 2008 2010 yıllarında torpedo 155 hakkında konular alanlar oldukça fazla konu okudum.Güncel olarak sormak istediğim hala bu tüfeği kullanan var mı ben bi mod 125 gücünde 150 metrede bile hala tahribat yapacak yaylı pistonlu bir tüfek arıyorum.Pcp kesinlikle almıcam.O yüzden o tarz tavsiye gerek yok,günümüzde Türkiyede alabileceğimiz en mantıklı güçlü magnum 1000fps ve üstü 5.5mm tüfeklerden ne tavsiye edersiniz.Hala torpedo kullananlar varmı ne tür sıkıntıları var tüfeklerin bakımında kullanımında olsun en çok nelere dikkat etmeliyiz.


    Güncel olarak bu tüfeğe 2700-3500 arası sahip olabiliyorum.

    Alttan kurmalı sabit namlu olması önemli elbette kalite ve uygun fiyat.

    Ama yüksek fiyat maksimum 10bin tl çıkılabilir.

    Bakım ve diğer konular dışında bu tarz tüfeklerde tek dikkat etmeniz gereken kural. Bu tüfekler ile dürbün kullanamazsınız. Yani hem tahribat olsun, hem uzun mesafe nokta atışı olsun gibi bir düşünceniz olmasın. Bu konuda 3 çeşit ürün var.


    1-) Tahribatı yüksek ( Dürbünsüz vortex veya yaylı tüfekler Magnum sınıfı)

    2-) Tahribat ve grupmanı dengeli ürünler ( Hatsan Dominatör 200 gibi )

    3-) Grupman yönü daha fazla ürünler ( Hatsan Mod 35 gibi )

    Hatsanın en büyük yaptığı hata. Ürün pazarına ne kadar çok çesit sunarım o kadar iyi düşüncesi. Bu sebeple çıkan ürünler alel acele ve gelişi güzel. Fakat arge kısmı az ürün çıkarıp tasarım ve işçiliğe daha çok kafa yorsa satış daha verimli olur.

    Hocam aslında çok da yazarak anlatılacak bir konu değil. Esasen tüm pcp tüfeklerde söküm,oring ölçü farklılığı vs dışında öyle aman aman bir fark yok bakım yaparken. Eğer yatkınlığınız var ise kolayca çözümleyebilirsiniz. Fakat öncelikle tüfeğin çalışma prensibine hakim olmanız gerekli. Sorun tespiti vs için. Size lazım olan standart bir kaç alet,yedek oring ve olmazsa olmaz silikon gres. Fakat özellikle belirtmem gerekir ki sökeceginiz alet yüksek basınçla çalışıyor ve sökmeden önce tüfekte sıfır basınç olduğundan emin olmalısınız. Herşeyden önce GÜVENLİK. Bu bahsettiğim konulara hakim değilseniz yılda bir yada herhangi bir sorun algıladığınız da servise gönderin, tüm oringler değişsin bakımı yapılsın. Hiç ama hiç RİSKE girmeyin.

    Aslında sorum sökülecek derecede bir bakım değil. o işi tamamiyle işin ustasına bırakma niyetindeyim. Amacım atışı ve isabeti doğru olması açısından görünen kısımların bakımı ve O ring değişimi. Tüp gibi yerleri açma niyetim pek yok, malum yapabilsem bile tekrar basınç verebilmek için pompadan fazlasına gerek var, Scuba gibi..

    tabi ihtiyaçlar kişiye göre değişir. nerdeyse sitedeki en az kullanılan üç silaha birden sahibim. bu işi bilenler yarı otomatik bile almazken ben iki yarı otomatik bir de üstüne tam otomatik. herkes atış yeri ararken ben arabayla ilk durduğum yerde sıkabiliyorum. bunun gibi çok örnek var.

    herkes tüpü parayla dolduruyor ben pompa düşünüyorum ( ^^ ). zaman sıkıntım yok. tabi el yapımı elektirikli yaptırmazsam.

    ama hiç kimse basıncın tehlikesinden kaçamaz.

    o zaman kazasız belasız iyi günlerde sağlıkla kullan inşallah. :thumbup:

    başında 3 kişi birden olunca pompa bize yetişemiyor. en kısa zamanda da bir tüp almayı düşünüyorum.

    Tüpü düşünmüyor değilim ama. Aması çok fazla.

    1-) Olası Patlama riski ( Tüfekte de var ama riski ikiye katlıyoruz ve biri 250cc biri 6 Litre)

    2-) Sürekli dolum yeri arama ve dolum maliyeti.

    3-) Düzenli bakım.

    4-) Yer kalabalığı ve saklama zorluğu.


    Tabii bu riskleri göze almayı sizin ne kadar sık ve çok atış yaptığınız değiştirir. Benim gibi bir iki haftata da 200 yada 300 atış yapıyorsanız değmez.

    Arkadaşlar herkese selamlar

    Stoeger rx20 s3

    Stoeger rx40 bu tüfek ler hakkında bilgisi olan kullanıcıların yorumlarını ve izlenimlerini merak ediyorum web te kullanıcı bilgilerini bulmak mümkün değil bizim altın gibi forumumuz sayesinde her türlü bilgiye ulaşabiliyoruz herkese teşekkürler iyi hobiler.

    Kolay gelsin;


    Stoeger rx20 s3 modeli ile Stoeger rx40 arasında ufak tefek farklar var. Fakat bu farklar uzun kullanımda tüfeğe etkisi olabilecek farklar. Stoeger rx20 s3 modeli namludan kurmalı bir model olduğu için uzun kullanımda atışlara etkisi olabilir kanısındayım. Stoeger rx40 ise alttan kırma bir model olduğu için namlu bu kur, kapat işleminden etkilenmiyor. Uzun vadede daha isabetli olabilir. Her iki üründe bildiğim kadarı ile özelleştirilebiliyor. FPS değerleri konusunda sıkıntı yok iki üründe 800 FPS atış yapmakta.

    Güzel bir inceleme olmuş eline, emeğine sağlık. Yanlız ben pek alışamadım bu tarz tüfeklere. Zaten tüp yada elektrikli pompa kullanan biri değilim aleti pompa ile ha babam şişir, hababam şişir 15 dakikada. SONRA pat pat pat pat 30 saniyede gitti bizim hava <X sonra bi daha pompa. Ne kas yaparım ama ^^ ^^

    Yok hocam. O şöyle bir durum. Regülatörü orjinal ayarlanmış barın üzerine örneğin 140-150 vs bir bara ayarladığızda reg o basınçta kalmıyor ve ayarladığınız barın üzerine çıkıyor kendi kendine.Bu px5 standart bir durum mu bilmiyorum. Belki sadece benim başıma geldi. O yüzden de regi değiştirdim. Siz 18.13 vs atacaksınız hiç kurcalamayn. Arada oring bakımını yapın keyfinize bakın.

    Çok güzel bir bilgi emeğinize sağlık. Vallahi varsa Huğlu PX5 için tüfek bakımı konusu hakkında bir yazınız faydalanmayı çok isteriz malum forum sayfamıza baktım bu tüfek ile ilgili bir bakım yazısı, bilgisi görmedim.


    Hani diyorum Murat Bey detaylıca anlatır mı? ;tacli# :thumbup: :thumbup:

    Power plenum yapıldı ve regülatör değişti. Çekiç yayı da daha sert olanı ile değişti.

    Eğer solidi de tatmin edecek bir hızda atmak istiyorsanız gerek var. 18.13 pellet de standart haliyle çok iyi. Ama ağırlık arttıkça iş değişiyor. Ki solidler hız ister. Ama 22 grain ile hiç denemedim standart halini. 22 grain solid ile tatmin edebilir. Bilemiyorum atış yapıp denemek bakmak lazım. Ben Engin Sak 24.3 grain atıyorum ortalama 275 m/s gayet memnunum. Daha ağır da atabilir ama bu defa da tek dolum ile atış sayısı düşüyor. Şuan 140 bar reg ayarlı. 275-280 m/s hız ile yaklaşık regüle 40 atış yapıyor. 275 CC tüpü göz önüne alırsak bence çok iyi. Tabi power plenum un etkisi büyük.

    Ben hep orjinalden yana oldum. Alınca orjinali korumaya özen gösteriyorum bir kusuru yok ise. Normal pellet attığım sürece standart hali ile bir sıkıntı yaşamayacağım sanırım. Birde yazınızı okudum regülatör şişmesinden bahsetmişsiniz, o nasıl oluyor? Gözle görülür bir durum mu? Yoksa atış hızına mı etkisi oluyor? Bu şişme sadece solid atışlarında mı oluyor? Şimdiden cevap için teşekkürler.

    Elinize, dilinize sağlık. Bildiğiniz ve uyguladığınız kadar paylaşmışsınız daha ne olsun.

    Effecto px5 modlu tüfeğimle kullandığım standart mühimmattır (24,3/280 ms) kendisi.

    O kadar standarttır ki elimde 10 kg civarında var. Benim pcp yi göz önünde bulundurursak benim için alternatifi olmayan bir soliddir.

    200,250 metre atışlarımda kullanıyorum.

    Daha önce 100 metreye kadar yaptığım atışları yayınlamıştım.

    Effecto PX5 e nasıl bir mod yapılıyor? Bende PX5 Pro var mod olmadan kullanılamaz mı bu Slug solidler?

    Bunun tek yaptırımı olmalı. Çözüm basit artık her kimlikte cip var. Bu arkadaşın tüfeğine el koyup, tekrar satın alımına izin vermeyeceksin ve bunu kimliğe işleyeceksin. Tüfek alırken satışı yapan bayii Tc kimlik numarasından bunu görecek satışını bu vatandaşa yapmayacak.


    Hayır ne zevk alırsın anlamam. Bende ava gidiyorum fakat asla üreme zamanında gitmem, sezon dışı gitmem, limit üstü av yapmam, yasa dışı ürünler kullanmam av için. Gerçi artık iyice havalıya döndüm sadece hedef ve hobi olarak. Son 10 yıldır ava gitmiyorum.

    Hocam markası barnett predator sadece halat tekli olanı koptu

    Ürün fotoğrafı ekleyebilirseniz daha net bir yanıt verebilirim. Barnett predator deyince akla makaralıdan ziyade crossbow geliyor.

    Fakat eğer böyle bir durum oluştu ise tek yolu yayı bir ok satışı yapan yere yada yakındaki bir federasyonlardan destek alarak onarmanız. Krişi yerine takabilmek için özel bir alet kullanılıyor. Burda gösterdiği gibi bir hizmet alabilirsiniz.