fels adlı kullanıcının mesajları

    Arkadaslar su an amerikadayim. yaptigim arastirmalar sonucu ve av merketlerinden yaptigim ürün-fiyat sorgulamasi sonunda opticsplanet.com üzerinden Nikon ProStaff Target EFR 3-9x40 dürbünü almaya karar verdim. 11 Nisanda türkiyeye dönüs yapacagim. Burada gördügüm tx200 tüfekleri yanimda getiremeyisim cok uzucu.



    Daha detayli bilgi icin,


    http://www.opticsplanet.com/ni…r-3-9x40-rifle-scope.html



    Dürbünün örnek fotografi,



    airgunturk.com/attachment/27144/


    Saygilar.

    Arkadaslar yillardan sonra herkese tekrar merhaba, turkiyeye donus yaptim ve silahimi gümrükten geciremem kaygisiyla baska bir hobisevere tum parcalariyla birlikte sattim. Su an tufek bakiyorum ve muhtemelen


    Air Arms Tx200 veya Pro Sport modellerinden birini Türkiyeden edinmeye calisacagim. Bu arada silahima durbun de bakmak sart oldu. Daha onceki durbunumden oldukca memnundum fakat tufegimi satinca bir de durbun ihtiyaci dogmus oldu.


    Yakin zamanda amerikaya gidecegim. acaba oradan ortalama bir Tasco marka durbun getirme sansim olabilir mi?


    Saygilar.


    satilmadan önce cektigim son Fotograf,


    airgunturk.com/attachment/26826/

    HW 97 k ya takılan kit de tüfeğin sahibinin bu şekilde bir açıklaması var. Farklı kitleri varmı bu konuda bilgim yok, büyük ihtimal vardırda (maccarinin vb. gibi) , zaten soruş tarzınıza bakılırsa sizin oldukça bilginiz var sanırım. Forumu araştırırsanız bulabilirsiniz.


    Bilgi icin tekrar tesekkür ederim, Saygilar.

    Tufegimin değişen tum parcalari stock. Orj hw97. Aslinda asil merak ettiğim sey ilk yayim 855fps atiyordu basta sonra yay oturunca 830fpsler atmaya basladi.yayin kirilmasindan sonra meydandan tum parcalari orj olarak aldim fakat guc 820lerden 805 lerde sabitlendi.uyguladigim greslerle guc 785fps lerde stabillesti.saniyorumnhucun dusmesi kaucuk esasli gres yuzenden. Silindir yag gibibkaymiyor.sizin dediginiz teflon katkisini kadir abi denemis ama faydasimi goremedigini yazmis.siz denediniz ve ne sonuc aldiniz???


    Ben Vortek pg2 Kit'i satin aldiktan sonra bahsettigim mos2 yagdan uygulamayi düsünüyorum. Su ana Kadar tüfegi acikcasi ne actim ne de chrono ölcümlerini yaptim. Bahsettigim kitten satin Alan ve tüfeginde kullanan bir arkadasimin tavsiyesi üzerine ben de size mos2'yi önerdim. Bu yagdan kullanan kisiler su ana Kadar (ve benim tecrübemle) herhangi bir memnuniyetsizlik yasamadilar.

    Merhabalar, zannedersem kullandiginiz gresten ötürü güc yönünde ufak bir kayip yasanmis. Mos2 adli Kati yagdan daha önce kullandiniz mi? Bu yagin icinde Teflon da bulundugu icin dizelleme etkisi gayet Minimum düzeyde ayrica güc yönünden de herhangi bir kisinti yasatmayacagini zannediyorum. Bunun disinda Tüfeginize V-mach ya da Vortek türü kitlerden herhangi birini entegre ettiniz mi? eger ettiyseniz hangisi? Saygilar.

    Arkadaslar tekrardan Merhaba,


    Uzun zamandir arastirdigim Tuningkit'ler icinde V-mach ve Vortek markalarinin kalitesi genel olarak her alicinin begenisini kazanmis durumda. Yakin zamanda iki kitin de 16j 12ft olan modelini tecrübe etme sansi buldum. Kisisel deneyimlerimde Vortek kitinin atis sirasinda V-mach'dan biraz daha sessiz ve Avci tabiriyle "bir tik" daha stabil attigina sahit oldum. Forumu arastirdim fakat aramizda bu kiti daha önce kullanan hic kimseyi bulamadim. Üyelerden bu kiti kendi tüfeklerinde kullananlar varsa deneyimlerini paylasmalari benim icin yönlendirici olacak. Bu ay ortasina Dogru kararimi degistirmezsem eger 16 J vortek pg2 kit siparisini verecegim, Saygilar.


    Kit hakkinda daha fazla Bilgi icin;



    V-mach


    Vortek

    Arkadaslar merhaba, Hawke tek parca dürbün ayaklari hakkindaki görüsleriniz nelerdir? Yakin zamanda fotograftaki Tek parca ayagin siparisini V-mach kit ile beraber vermek istiyorum. Yayli tüfek kullandigim icin tepme de pcp ve diger modellere oranla daha fazla oluyor. Dürbünün detayli özellikleri icin;


    Hawke Hm6144


    [Resim Engellendi: http://img5.fotos-hochladen.net/uploads/spechm61444bvku50fa1.jpg]


    [Resim Engellendi: http://img5.fotos-hochladen.net/uploads/unbenannt7a5rkjywdn.jpg]


    Saygilar.

    Tüfeğin hayırlı olsun . Belki ilk başta ki bütçeni biraz aştın ama evladiyelik bir tüfeğin oldu :thumbup: Dürbünü kendine göre ayarlarsın da bana sanki biraz fazla geride gibi geldi (2 - 3 cm filan )


    Tesekkür ederim. evet dürbün biraz gerideydi sifirlama yapmaya calisirken biraz daha Ileri aldim.


    V-Mach daha iyi deniliyor. 1 kez deneme fırsatım olmuştu. Yaşlıkirpi Polat abimizin 97K silahında denemiştim. Yay Maccari'nin kinden daha kısa fakat tel kalınlığı daha fazla olduğundan kurma kolundaki ilk boşluk daha fazla, bu da kurulumu kolaylaştırıyor. Güç olarak ölçme imkanımız o zamanki şartlarda hacı şakir sabuna atış yapıp kaç sabun deldiğine bakmak tan ibaret olduğundan bir yorum yapamıyorum. Locktime (yani tetiği çekmekten pelletin namluyu terk etmesi arasında geçen zaman) çok az daha iyi gibi gelmişti. Tınlama çınlama yoktu. Montajı da belki yanınızda birisi yardımcı olur tüfeği de bir mengeneye sabitlerseniz aparatsız yapılabilir. Kit halinde almak ise daha güzel olur. V mach kit ile gelen yeşil piston contası daha yüksek hızlara ulaştırma gibi bir iddia ile geliyor. Orjinal conta önüne gres yağı toplaması ile meşhur. Belki de yaylı tüfeklerde gücün bir kısmının dizellemeden geliyor olmasından kaynaklı böyle bir dizayn seçilmiştir. Yeni contayı takarken önce kaynar suya atıp yumuşatın. Sonra alet kullanmadan pistonu üzerine bastırmak suretiyle monte edin. Setten çıkan yağları fazla kaçırmadan yeteri kadar sürün. Kolay gelsin.


    Kitin uygulama asamasinda verdiginiz bilgileri bilgisayarima simdi kaydettim. Sizden de gelen olumlu cevapla biraz daha bekleyip V-mach kit almaya karar verdim. Conta bilgisi de cok yardimci olacak, Saygilar.


    slm hayırlı olsun ben butüfeklerin ahşap kundaklısına bayılıyorum :love: harika tüfek :thumbup: kesinlikle doğru seçim


    Tesekkür ederim, Daha iyileri sizlerin olsun. :)


    hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle..


    Tesekkürler. :)

    Şimdi silahın yayını değiştirmek istediğinizde üzerindeki yay kolayca sökülecek fakat FAC (Firearm Class) bir yay takmak istediğinizde yay takma aparatına ihtiyacınız olacaktır. Bu yay silahınıza uyar. Memnun da kalırsınız. Ben şimdiye kadar 5-6 tane montajını yaptım. Hiç birinde memnuniyetsizlik yaşamadım. Fiyatı da uygun bana göre. Bu arada dürbüne taktığınız ayak FAC yay kullandığınızda kesinlikle kayma yapacaktır. Bu yüzden tek parça ya da dampa bir ayak almak da gerekecek.


    Maccari



    Sayin TheNightHawk, Bahsettiginiz yayin kalitesini daha önceki paylasimlarinizdan hatirliyorum. Aslinda ben önümüzdeki ay icerisinde v-mach kit düsünüyordum. Eger yay degisimi hemen gerekliyse siparisini verebilirim. :) Yay siparisi verildigi Zaman tek parca ayak da alacagim. Verdiginiz degerli bilgiler icin tekrar tesekkür ederim,


    Saygilar.

    Arkadaslar Merhaba,Tüfegimi bugün kargodan teslim aldim. Satin alirken bana rehberlik yapan tüm forumseverlere candan tesekkür ederim. Tüfegin genel nitelikleri hakkinda birkac bilgiyi sizlerle paylasmak istiyorum;


    Weihrauch Hw 97 Black Line


    Genel Uzunluk (cm) 101.5


    Namlu Uzunlugu (cm) 30


    Agirlik (kg) (Dürbünsüz) 4.5


    Güc (m/s) 290 (7.5 joule sinirlandirilmis)


    Kalibre 4.5 mm / .177

    Ilerleyen zamanlarda grupmanlarimi da sizlerle paylasmaya calisacagim, Kutu icerigi icin birkac fotograf;


    [Resim Engellendi: http://abload.de/img/img_16224ofzp.jpg]


    [Resim Engellendi: http://abload.de/img/img_162320em3.jpg]


    [Resim Engellendi: http://abload.de/img/img_16249vf03.jpg]


    [Resim Engellendi: http://abload.de/img/img_1626z0ipq.jpg]


    [Resim Engellendi: http://abload.de/img/img_16280segr.jpg]




    Montaj Sonrasi,


    [Resim Engellendi: http://abload.de/img/img_1630crejg.jpg]


    Saygilar.

    Ebay ve seben.com üzerinden yapilacak olan alisverisler icin Paypal ödemelerini Kabul ediyorlarmis. Türkiye ab ülkeleri icinde olmadigi icin banka havalesiyle ödeme Kabul edilemeyeceginden bahsedilmis. Ödemenizin PayPal üzerinden yapilacagini varsayarak teknik aksaklik olusmus ise sorun cözülene Kadar bekleyeceklerini de eklemisler. Ve para Transfer aninda Euro secenegine dikkat etmeniz de gerekiyormus.

    Tahmin ettigim gibi, Kapida ödeme seceneginin mümkün olmadigindan bahsetmisler. Mesaj ingilizce ya da almancaysa orijinalini paylastiginizda size ayrica cevirebilirim. Ödeme secenegi olarak size Banka havalesi, Kredi Karti direk cekimi ve PayPal imkani sunulmus. bunlardan herhangi birini gerceklestirdiginiz Zaman ücretin kendi hesaplarinda bulundugunu farkedince hemen siparisinizi kargolarlar.

    Hayır şuan bi ses yok siparistende bisey anlamadim gerci ama bakalim.

    Acikcasi Satin alma esnasinda kapida ödeme seceneginin yurtdisi satis firmalari tarafindan Kabul edildigine hic sahit olmamistim. fatura aciklamasinda "nakit ödeme" ibaresini gördüm fakat yanlis anlasilmaya mahal vermemek icin bir kez daha sormanizda fayda var. Ben avusturya'da yasiyorum ve burasi icin bile almanya'dan yaptigim siparislerde kapidan ödeme seceneginin sadece ülke capinda mümkün oldugu uyarisini almistim. Eger firmaya bir kez daha danisirsaniz daha saglikli bir sonuc elde edeceginizi düsünüyorum, Saygilar.

    hani tüfek nerde ?( asıl onu bekliyoruz ;tufey#


    Önümüzdeki hafta icinde tüfegin de siparisini verecegim :) Bugün Dürbünüm de elime gecti. Dürbün secimimde siz forumseverlerin katkisi gercekten büyük. Yardimlariniz icin tekrar tesekkür ederim. Ön izlenim olarak kalite ve görünüs benim icin gayet doyurucu nitelikte diyebilirim. Tüfegim gelene Kadar ne yazikki tecrübe edemeyecegim.


    Kutu icerigi icin yine birkac fotograf cektim,


    [Resim Engellendi: http://img5.fotos-hochladen.net/uploads/img1603gq6ciwzv24.jpg]


    [Resim Engellendi: http://img5.fotos-hochladen.net/uploads/img1604wj6amb52or.jpg]


    [Resim Engellendi: http://img5.fotos-hochladen.net/uploads/img16054mfjlv6h5y.jpg]


    Saygilar.

    Arkadaslar Merhaba,


    Cantam bugün elime ulasti. Fiyat - Kalite acisindan ihtiyacimi makul düzeyde karsilayacagini zannediyorum. Cantayi, Kargo dahil 50€ bedelle almanya'dan siparis ettim. Sizler icin birkac fotograf,


    [Resim Engellendi: http://img5.fotos-hochladen.net/uploads/1k97gmec6x8.jpg]


    [Resim Engellendi: http://img5.fotos-hochladen.net/uploads/2okx5yn6szp.jpg]


    [Resim Engellendi: http://img5.fotos-hochladen.net/uploads/35se63nim7y.jpg]


    [Resim Engellendi: http://img5.fotos-hochladen.net/uploads/4bl8c52wx6h.jpg]


    Saygilar.

    Yeni tüfeğiniz ve dürbününüz hayırlı olsun. Siz yine de bir dampa, en azından tek parça bir ayak alın. En garantilisi budur dürbününz için.

    Sayin skywagon, önerinizi kesinlikle dikkate alacagim, Saygilar.

    Dürbünün Airmax serisi olduğu için sıkıntı yataracağını sanmıyorum. Bunun için Sinan abi direk Hawkeyle irtibat kurdu sorun olmaz dediler yanılmıyorsam.

    Ben de buradaki forumlardan arastirdim. Üstelik atis klüplerinde de bircok tüfek sahibinin Carl zeiss, svwarovski, Leupold marka dürbünleri ayaga monte ettiklerini görünce bir Problem yasamayacagimi tahmin ederekten aldim. Ayrica görüsünüz icin tesekkür ederim, Sevgiler.