Vassili adlı kullanıcının mesajları

    [Resim Engellendi: http://img230.imageshack.us/img230/4899/dsci03241280x768sc1.th.jpg]


    bende zamanında hoşuma gittiğinden bu tip bir bıçak almıştım, sonra bıçakları seven bi arkadaşıma hediye diye vermek istedim "bu ne lan mektup açacağımı" dediğinde çok gülmüştüm ;şrofls;. öyle aklıma geldi yazmak istedim ^^


    3 ay önce o resimdekinin aynısını, şekli çok hoşuma gittiği için aldım. Çok emek harcayarak epeyce keskinlettim ve inanmayacaksınız ama bişey dicem;;;


    O bıçağı şubede zarf açacağı olarak kullanıyorum , ve çok işime yarıyor. ;tacli# ;şrofls;.


    Abi Çok Geçmiş Olsun.


    Geçen Ramazan ayında da bi kamyoncu bana önce geç dedi yol verdi, sona galiba bedenine şeytan mı girdi :Bal:taC: naptı bilmiyorum, ben tam geçerken arka tekerleriyle benim ön kaputa (tırmandı) diyebilirim. Tam o ara adamla gözgöze geldik; ;confused; bende buna benzer bi bakış, kamyoncuda ise 8o tam olarak böle bi bakış vardı. O yüzden kamyoncudan, minibüscüden, tüpçü-sucu ve ekmekci den trafikte kaçabildiğim kadar kaçıyorum artık.

    Sağol NightHawk, önerdiğin testlerin hepsini bu hafta sonu uygularım. Verdiğin bilgiler iyi oldu, mesela vanos' un ne olduğunu merak ediyordum, onuda öğrenmiş oldum. Hem bilmemek deel öğrenmemek ayıp. :him:s ;şrofls;.


    Ayrıca dediğin gibi sorabilirsen iyi olur, çünkü Konya da yedek parça sınırlı.


    hayırlı olsun, kazasız belasız iyi günlerde kullanın.


    Teşekkür Ederim.


    hayırlı olsun kardeş :)
    yanlız bir şey sormak isterim bir yanlışlık yok deyilmi 0.40 ykr yakıyor demişsin?tüplü mü bu araba?arabalardan hiç anlamam lakin duyduğum gördüğüm en ucuz senin araba yakıyor :him:s bende 125 lik hunday motor var kilometrede 0.65 ykr yakıyor



    Teşekkür Ederim. Yakıt konusunda ise; araç benzinli ve 190.-ytl yakıt ile 480km yaptı şehir içinde. Bu motor için bu değer normal. Lpg olsa en fazla 0.25ykr yakar tahminimce.

    Daha önce de Forumda yapacağımdan söz ettiğim ve kafamda tasarladığım Pellet Tutucuyu tamamladım ve birsüredir evde kullanıyorum yaptığım atışlarda görevini tam olarak yerine getirdi ve kendi kendime -ne de yaparmışım yaw dedim. :D Çok işlevsel ve uzun ömürlü oldu. Bakalım sizde beğenecekmisiniz?


    Burada fotoğraflardan herşeyin anlaşılacağını düşündüğüm için yapım aşamalarını uzun uzun anlatmaya gerek görmüyorum. Fakat kısaca kullandığım malzemeler; Standart SuntaLam, Modüler Mobilya Bağlantı Aparatları, Mermer(pellet tutucu), Lateks(Şarapnel Tutucu).


    airgunturk.com/attachment/2506/ airgunturk.com/attachment/2507/


    airgunturk.com/attachment/2508/ airgunturk.com/attachment/2509/


    airgunturk.com/attachment/2510/ airgunturk.com/attachment/2511/


    airgunturk.com/attachment/2512/ airgunturk.com/attachment/2513/


    airgunturk.com/attachment/2514/ airgunturk.com/attachment/2515/



    Tutucunun iki tarafında da kağıt kızağı mevcut olup, bir tarafı aydınlatmalı. İki taraflıda kullanabiliyorum. Çok fazla atış yaptığım halde mekana hiç şarapnel veya kağıt parçacık yayılmıyor. Ana pellet tutucu olarak mermer kullanmamın sebebi ise; son derece sert yapısı sayesinde, kendisine hızla çarpan pelletin tüm momentini tekrar pellete yükleyerek mermer ile lateks arasında kalan şarapnel haznesinde pelleti patlatarak toz haline getirmekti ve aynen istediğim sonucu aldım. Aydınlatma ışığı hedef kağıdının arkasında kalan lateks ten yansıdığı için atış yaparken hedef ve her atıştan sonra vuruş delikleri uzaktan bile çok rahat görülebiliyor. A4 hedef kağıtlarına göre ölçülendirilmiş kağıt kızağı mevcut. Bu kızak sayesinde hedef kağıdı tutturma derdi yok ve kağıt değiştirmek çok kolay. Taşıma kulpu ve ayarlı ayakları mevcut. Ayaklardaki ayarlar dört ayağın eşit yük almasını ve vuruşlarda tutucunun sallanma ve yalpa yapmasını engelliyor.


    Yorumlarınıza bekliyorum.


    Selamlar (Emrah)

    Aynen abi, :) zaten buradaki amacım deneme yapmaktı, daha sonra güzel çekilesi biryere gidersem orada da çekim yapmak için ön bilgim olmuş oldu, bir dahaki denememi ise hem dikey, hem yatay olarak 360 derecelik görüntüler oluşturup, program ile sanki oradaymış gibi gezilebilir hale getirmek olacak. :)


    Yani mekanı sanal incelemek olacak, sabit dururken etrafa bakar gibi.


    http://www.easypano.com/panorama-software.html


    Bu söylediğin şekilde, yan mekanı oradaymış gibi gezebileceğin bir karavan satış sitesini gezmiştim. Uzun zaman oldu, site adını hatırlamıyorum. Adamlar yaptıkları tüm karavanların 360 derece forotğraflarını çekmişler. Karavanların herbir köşesini gezmiş gibi olmuştum.

    Sağolun, İyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim.


    Araba gerçekten çok orjinal ve çok temiz çıktı. 250.000km de fakat azbuçuk bende anlarım ve kompresyonu çok sağlıklı duman ve hava üfleme hiç yok. Km. de 0,40 ykr yakıyo, İstanbul da bu gerçekten sıkıntı olurdu fakat Konya da işe git-gel 15km. Ama sürüş keyfi, motor gücü, konforu fazlası ile hakkını veriyor. Kesinlikle tavsiye ederim. 3000 devirin üzerinde verdiği orjinal eksoz sesi ve performans gerçekten müthiş. ;atlig; Tabi bu durumda ibrenin gösterdiği sarfiyat 15litre/100km. civarında.



    94 model 5.20 yi 6 yıl kullandım, her türlü merakını giderebilirim :) araçta 5 ileri getrag şanzıman var, en büyük sıkıntısı yüksek devirde hızlı vites değiştirmelerde 2.vitesin senkromeçini yer, ön takımı çabuk bozulur o yüzden çok kaldırıma vs çıkma. ayrıca kilitli difransiyel yok ise sol tekeri kaygan zeminde bırakma (mesela sol teker çamurda, sağ teker kuru asfaltta olsun, yürümez bile ) son susturucuyu sökünce süper bir sesi var ama kafa bırakmaz :) elektrik keserken alev bile çıkartır . Çok güzel benzin yakar, çok asılırsan 20lt/100km yakıt tüketimine kolayca çıkarsın. Tahminimce km si bir hayli yüksektir, bir sonrai yağ değişiminde motor silk kullanmanı öneririm, çok yağ yakabilir bendeki yakıyordu faydası olmuştu. Aklına gelen birşey olursa sor.


    Bu kilitli diferansiyelin olup, olmadığını nasıl anlarım? servise mi soruyum?. Debriyaj biraz yukarıda kavrıyor, bende elfreni testi yaptım ve motor stop etti yani galiba debriyaj balatasının ömrü daha var. Yanlız seninde dediğin gibi ön amörtisörlerin birinde problem var bende takım olarak değiştiricem de Monroe amörtisörü tavsiye edermisin? Bi sorun daha var göstergedeki km sayacı display' i sönükleşiyor, bunun bi çözümü varmı acaba? Son olarak ta; u½%; Ankarada sizin alışveriş yaptığınız bi yedek parçacı varsa telefonlarını alabilirmiyim?


    Selamlar (Emrah)

    Bu pim kurma kolunun ucundaki pimmi? Benim tüfekte de aynı olay var hatta pim gövdedeki kurma kolu kanalının bir yanını bayağı traşladı. Fakat kanalın içinden bulaşan gresin de bu sürtmeye olumlu etkisi oluor. Bu sürtmenin sorun olacağını zannetmiyorum. Ama kurma kolunun piston ile temas ettiği nokta ve oradaki tasarım gerçekten yetersiz.

    Bir aydır araba arıyordum. Araba değiştirmeyi sevmediğim için biraz uzun sürdü. Ama sonunda galiba fiyatına göre alabileceğimin eniyisini aldım. En azından tam benim zevkime uygun bişey. Araba 94 model fakat gösterdiğim servisler 10 üzerinden 10 veriyorlar. Daha önceden kullanan varsa bu araba ile ilgili her konuda (kullanımı, hassas noktaları, parça tedarik vs.) bilgiye ihtiyacım var.


    Selamlar (Emrah)

    yav ilker abi,zır deli sacması lafının iri taşı kafama geldi ;rofl.; ee ama napim tüfeği izlemeye başlayınca beynimin içinde arılar vızıldamaya başlıyor ,nöronlarımı sokuyor keratalar


    +1


    Hocam aynen katılıyorum.


    Ne parasızlık, ne hanım, nede güzelim tüfeğe yazık etme durumları hiçbişey kar etmiyor o arılara. ;şrofls;.


    Ben bir dahaki sefere arıların vızıltısını duyar duymaz kulağımdan içeri Raid sıkmayı düşünüyorum. ;şrofls;.

    Evet güzel yazı, gerçi son paragrafı hariç pek bişey anlamadım ama ;kihhik,. peki sonuç ne.


    yani 2004 te başlatılan araştırma sonuçlanmamışmı daha?

    arkadaşlar bende bu gün 7 kutu sıpariş verdim satıcıdan ilk defa alıyorumda antalya gibi bir yere kaç günde ulaşır kargo ve hangi kargoyla çalışıyorlar söylüye bilirmisiniz lütfen?

    Satıcı Sürat kargo ile çalışıyor. İki kez alışveriş yaptım, ikisinde de ertesi gün elime geçti. Yani satıcı oradan akşam kargoya veriyor, ertesi gün öğleden önce elimde oluyor. Tahminim Antalyaya da ertesi gün ulaşır.

    şu anda türkiyede satışı olmayan kurşunsuz pelletleri (bildiğim kadar ile ) yasaklamak tek kelime ile komik olur


    tabiki bu pelletler türkiye pazarında bolca ve sorunsuzca bulunur makul fiyatlar içinde alınabilirse kurşun pelletlerden 3-5 pahalı olması önemli değil
    ben kurşunsuz pellet kullanırım
    eminimki pek cok insanda kurşunsuz pellet alır


    +1 Kesinlikle. :thumbup:


    Fiyat-Performans önemli ama afaki farklar olmadıktan sonra, hiçbirimiz zevkimiz için suyumuzu toprağımızı kirletmek istemeyiz aslında ama şu an benim için piyasadan rahatlıkla temin edip kullanabileceğim bir alternatif yok. Yani Veli abi veya konya daki av malzemeciler Prometheus, dynamic sattı da bizmi almadık ;kihhik, ;kihhik, ;kihhik,

    Aslında biraz önce tanıdık bir bayiye ugradım 5,5 ile değiştirme şansım var.




    Hala biraz kararsızım 5,5 mi 6,35 mi. Özellikle Hatsan 125 olunca kafam çok karıştı.

    Eğer değiştirme imkanınız varsa bence de Patriot .22 ile elinizdeki 125' i değiştirmeniz daha iyi olur. Zaten bende 1 ay önce Patriot' ta karar kıldım ve son derece memnunum.

    Tüfeği almış olduğunuz için, seçiminiz hakkında yorum yapmak uygun olmaz kanaatindeyim ama memnun kalmazsanız onu forumda satar ve kendinize başka bir tüfek alabilirsiniz sonuçta. Mod.125' in 5.5 olanına göre 6.35 daha istikrarlı olur bence, Mod. 135 güçlü bir tüfek olduğu için 6.35 daha iyi olmuş diye düşünerek, almış olduğunuz tüfeği zevkle kullanmanızı temenni ediyorum.


    Hayırlı Olsun.

    Ayrıca geçtiğimiz haftasonundan buyana üzerinde emek sarfettiğim bir pellet tutucu projem var. Büyük ihtimalle başarılı sonuçlanacak ayrıca estetik ve güzel birşey çıkacak ortaya bitirip denemelerimi yapınca bu konuda veya yeni konu açarak fotoğraflarıyla paylaşmak istiyorum. Daha önce bununla ilgili birçok deneme yaptım, fakat bu gerçekten ayrıntılı ve önemli bir konu bence.


    Pellet kapanı için bence olması gerekli bazı temel özellikler var; Örneğin, ön şart pelleti arkaya hiçbir şekilde geçirmemesi, uzun ömürlü olması, çarpma sesini tamamen absorbe etmesi, pelletin geri sekmemesi, şarapnel sıçratmaması vs..


    Daha önceki denemelerimde birçok farklı materyali yine çok farklı şekillerde teste tabi tuttum. Ama kimisi pellet geçirdi, kimisi çok ses çıkarttı, kimisi şarapnel sıçrattı, ama bu denemelerde yaptığım pellet tutucuların hepsi de çok kısa ömürlü oldu. Bunların hepsini birarada yakalama başarısını gösteremedim. Bende sorunu her istediğim özellik için pellet tutucumda farklı bir materyal kullanarak çok işlevsel ve evladiyelik bir gereç yapmayı amaçladım.


    Dediğim gibi henüz bitmedi, biter bitmez fotoğrafları ile ayrıntılı olarak yayınlamaktan zevk duyacağım.


    Selamlar. ½bay£bay`;

    Bu eritme işini bende birkez yaptım. Elimde epeyce pellet birikmişti, bende bu deneme için eski ve yanık bir tavayı saklıyordum zaten.


    Ben mutfakta yaptım tavaya bir-iki damla zeytinyağı damlattım ısı iletimi için sonra pellet kapanında öldürüp akşamdan suya saldığım pelletlerimi tavaya boca ederek hafif pembeleşinceye kadar tahta kaşık yardımıyla karıştıra karıtıra bi güzel pişirdim. Afiyet olsun. #hims


    İşin şakası biyana. Ağzımı burnumu güzelce sardıktan sonra mutfağı havalandırarak pelletleri erittim ve bir gamo pellet kutusuna döktüm. Kutuyu silme doldurdu. Fakat hala kutunun içinde duruyor. Galiba kutuyu kesmem gerekecek, çünkü kutunun kapak yivlerini hesaba katmadığım için kurşunda kutunun şeklini aldığı için içinden çıkmıyor. ;kihhik,

    Ayrıntılar için bu konu başlığını bu akşam okumanızı ve eğer tüfek alacaksanız ve o yüzden Webley ile ilgilendiyseniz yarın sabah ilk iş bir Webley Patriot 5,5 sipariş vermenizi şiddetle tavsiye ederim.