Vassili adlı kullanıcının mesajları

    +1


    Mustafa bey gerçekten çok harika bir çözüm bulmuşsunuz. Yani şu adaptör işi çok iyi olmuş. İstenirse namluyu oynamadan takılabilecek istenirse de namlu ucuna diş açılarak. Ben şahsen Patriot' un orjinalliğini bozmamaktan yanayım, o yüzden tam benlik bir çözüm olmuş. :thumbup: :thumbup: :thumbup:


    Şu hususa dikkat edelim; Namlu ile susturucu arasında kalacak olan bu adaptörün, yivli olan i ki tarafının tam ortasında kalacak olan, namlu çapında ve namlu ucu ile susturucu arasında kalacak olan kısmı nekadar ince olursa okadar iyi olur. Çünkü zaten adaptörle kullanacak olanlar için namlu, arpacıktan sonra daha 13-15 cm. gibi bir uzunluğa (çıkıntıya) sahip olacak. Bu uzunluk ne kadar çok olursa görüntüdeki bozulma da o kadar çok olacaktır.


    Hatta susturucu, tamamen namlu ucundaki o (adı galiba muzzle break ti) parçaya yapışırsa ve birebir aynı çaplarda ve renklerde olursa Tam Süper Olur. :thumbup:

    Benim dürbünde etiket falan yoktu ama internette özellikleri içinde nitrogen filled gibi bir ibare vardı, yanlış hatırlamıyorsam. buna göre benim dürbündede mi var bu buğulanma önleme sistemi. ?(


    e ben ön merceği söküp tekrar monte etmiştim şimdi kaçtımı bu gaz. 8|

    +1


    Konu hakkında, forumda okuduğum bazı mesajlardan çalışma sistemini azbuçuk biliyorum. ama bende bu konuda kendim denemeler yapmak isterdim.


    Biriki şema ve kullanılacak olan malzemelerin piyasadan temin edilmesi gibi bilgilerin burada veya özel bir başlıkta toplanması bence de iyi olur.


    Selamlar. ½bay£bay`;

    Fatih kardeşim, biraz geç kaldım ama, hayırlı olsun. Evladiyelik bişeye benziyor.


    Ben de bu markanın aşağıda linkteki modelini araştırıyordum. Bu linkte satışta olan dürbünü almak biraz zor, alsakta getirtemeyiz. Başka bir satıcıda aynısını bulursam Patriot için bitane almayı düşünüyorum, mesela daha önce texasrules diye bir satıcıdan dürbün aldım ve çok memnun kaldım. İdeal bi dürbün gibi görünüyor ama yakınlaştırması biraz düşük gibi.


    http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=370011782054&ru=http://sporting-goods.search.ebay.com:80/370011782054_Rifle-Scopes_W0QQcatrefZC6QQdfspZ2QQfclZ3QQfg tpZQQfposZQ5AIPQ2fPostalQQfromZR2QQfsooZ2QQfsopZ2QQftrtZ1QQftrvZ1QQlopgZQQsabfmtsZ1QQsacatZ31714QQsadisZ200QQsaobfmtsZinsifQQsaprchiZQQsaprcloZQQsargnZQ2d1QQsaslcZ2QQsbrftogZ1QQsofocusZbsQQfviZ1

    Kösele hava tutmada verimli olabilir ama, bildiğim kadarı ile kösele, sıkıştırılmış deriden yapıldığı için çarmpa etkisi ile kısa sürede liflerine ayrılır gibi geliyor bana.

    Emrah kardeş. Adaşız bu arada.


    Veli bey' in sitesine epey bi çeşit geldi ben Patriotla deneme atışları yapıyorum evde 10 metre mesafede. Bana göre Ts-18 ler Patriota gayet uygun Ekspander da güzel Pro Magnum biraz dağınık grup yapıyor. Ekspander da hedef kağıdında çok güzel yuvarlak delikler açıyor, yırtmadan. Grupman küçük olduğu zaman kağıdın yırtılmadan zımbayla delinmiş gibi delikler açması çok güzel oluyor. Şuanda ekspander ve Ts-18 ile Prohunter elinde mevcut görünüyor. Pazartesi falan bende sipariş vermeyi düşünüyorum. Adan-Maraş arası sürat kargo da da sorun çıkmaz bence mesafe yakın çünkü.


    Selamlar

    Mustafa Bey, Doğru söylüyorsunuz.


    Zaten konuşmamız tamamen profesyonel avlanma ile ilgili, diğerlerine ise zaten söylenecek bişey yok. Kesinlikle usulüne ve kuralına göre avlanan avcıları eleştirmiyorum. Ben avcıları, avcılık kurallarını, avlanmayı vs... eleştirme hakkına sahip görmüyorum kendimi zaten.


    Ama avcılık hakkındaki düşüncem kesindir. Yani bana göre avlanmak sadece zaruret halinde doğrudur. Zaruret yoksa (bence) zevk-i tatminden başka birşey değil. Bu fikrimide ancak bu forum gibi, herkesin birbirinin düşüncesine değer verip anlayacağı, saygın ve seviyeli yerlerde paylaşabilirim zaten.


    Selamlar.

    Sezgin bey, avcılık hakkında eminimki sizler daha bilgilisinizdir. Çünkü ben avcı değilim, hiç avlanmadım, ilgide duymadım. Lakin öyle bile olsa benimde Avcılıkla ilgili doğru olduğunu düşündüğüm fikirlerim var. Şöyle ki;


    Şimdiki zamanda avcı diye kontrollü şekilde ve yasalara uygun şekilde sadece sezonunda olan av hayvanlarını avlamaya deniyor. :thumbdown:


    Ama bana göre az önce sıraladığım şartlarda avlanan kişinin, eğer zarureti yoksa yani avlanmaya mecbur değilse, "-ki azbuçuk hepimiz imkanımıza göre doyacak kadar gıdayı piyasadan satın alabiliriz" ve buna rağmen (kanunlara, yasalara, prensiplere vs..) uysa bile avlanıyor olması, benim egomu tatmin etmek için bir serçeyi vurmuş olmamdan hiçte farklı değil bence.


    Tabi bu benim düşüncem.


    Selamlar ½bay£bay`;

    Rica Ederim.


    Bilgi için teşekkürler. Ben biraz temkinli bi insanım, önümü görmek isterim. O yüzden bu benim için çok sevindirici bir haber. Bu yay ve keçe gelir gelmez yedekleme için birer tane sipariş vericem.


    Selamlar.

    Bu silahta modifiye anlamında yay güçlendirmek son derece gereksiz ve silaha ciddi zararı olur,biz ithal yaylılarda,avrupadaki güç sınırlamasından dolayı zayıf güçte silahları güçlendirdik,örneğin diana yayı 3,20mm idi ve 3,60mm yaptık,oysa bu patriotun yayı zaten 3,60mm, bence değmez,yapılamazmı ? yapılabilir,maccarinin 3,75mm lik yayı bu silaha yay uç ağırlığı ve yay tutucu değiştirilmek şartı ile 3,75mm lik yay takılır ama silahın ömrü kısalır,isabetlilik negatif yönde etkilenir.


    Galiba yanlış anlaşıldım Mustafa Bey,


    Benim amacım modifiye değil. Silahımın gücünden ve atış istikrarından son derece memnunum. Fakat halihazırda içinde bulunan yay, ileride yumuşamaya başlayacak ve hatta yorgunluktan kırılabilecek. Bu sebeple ben yedek parça temini hakkında şimdiden temkinli olmak gerektiği düşüncesi ile sordum.

    Aynen katılıyorum
    Bende bu fotoğrafları ilk gördüğümde oldukça yabani tepkiler verdim doğrusu
    Birde kasıla kasıla poz vermişler.Aferin anneleriniz sizinle gurur duyuyor, kulaklarıda çınlıyordur elbet
    Ülkemizde yaşanan karaca katliamınada acaip moralim bozuluyor.
    Nasıl bir vicdan böylesine narin, böylesine muazzam bir hayvancağıza tetik düşürebilirki
    Gerçi bende laf ettim.Millet hiç çekinmeden birbirini boğazlıyor


    +1


    Hayatımda bir kez, arazide atışa gittiğim birgün, minik bir serçe yi, konduğu dalda güzel güzel öterken, :love:


    Vurup İndirdim Aşşa X(


    Hayvancağızın düşüşü hala ağırçekim olarak gözümün önünde. Hala üzülür pişmanlık duyarım. ;( ;( ;(


    Ama İnsanoğlu' nun fıtratında bu var, yani insan diğer canlılara üstünlük kurmasını sağlayacak bir gücün sahibi olunca, o gücü hemen bir canlının üzerinde deneme ihtiyacı ve üstünlüğünü görme ve gösterme ihtiyacı hissediyor.


    Avcılık kesinlikle bana göre değil.

    Eveet tüfeklerimizi aldık. atışlarımızıda yapmaya başladık. ;tufey#


    Şimdi sıra geldi yedek parçaya. Bu tüfeğin yayını, piston keçesini, vesair parçalarını nereden ve nasıl temin ederiz. Tabi orjinal parçalarını. ?( ,


    Ayrıca bu Maccari marka yayların bizim tüfeğe uyan modeli varmı? Nerde var? Nasıl getirtiriz? Hani yayın yedeğini getirtmek uzun sürüyordur falan, şimdiden biriki parçanın yedeğini alıp koyalım bence.


    Hatsan duy sesimizi de bu silahların orijinal sistemlerine ve kalitesine sadık kalarak üretim yap,bizde sizinle gurur duyalım. ^^


    +1 :thumbup:


    Bu forumdaki üyeler ülkenin önemli bir tüketici kesimini oluşturuyor. Hem halihazırdaki müşteriler, hem de ileride bu işle uğraşacak ve hepimizin yaptığı gibi internet araştırmaları sırasında forumu ziyaret edecek ve tüm bu deneyimleri ve yazılanları okuyarak alacağı tüfeğin markasına karar verecek olan potansiyel müşteriler için kesinlikle Webley üretimi ayrı tutulmalı ve Hatsan firmasının şu an sahip olduğu bu marka ve prestij hiçbirşeye değişilmemeli diye düşünüyorum.


    Ülkemizdeki milli gelir seviyesinin Avrupa ya göre düşük olduğu doğrudur, bu sebeple halkımız hayatını idame için gelirinin büyük bölümünü harcamakta ve bir kısmıda gelirinden arttırabildiği kadarıyla, hobby lerine para harcayabilmektedir. Bu sebeple, tüketici olarak bizim halkımız genellikle ucuzcudur. Fakat birçok büyük firma Ülker, Sabancı vs. birçok ürünlerinde 2 farklı markaya sahiptir ve bu markaların birini yüksek fiyat=yüksek kalite şeklinde pazarda bulundururken ikinci markanında maliyetini biraz düşük tutarak daha ucuz ve o nisbette düşük kaliteli malı sürekli olarak pazarlarında tutuyorlar. Nitelikli tüketici fiyat konusuna fazla takılmayacağından kar marjı biraz daha yüksek olacağından sonuçta herhangibir zarara uğrama sözkonusu olmayacaktır. Hatta aynı zamanda firmaya önemli ölçüde prestij kazandıracaktır. 2. Kalite marka ile de zaten pazarına ekonomik olan malı sürerek sürümden para kazanır.


    Bence sözkonusu firmanın yapması gereken tam olarak budur. Yani Mustafa Bey' in de dediği gibi,


    Hatsan duy sesimizi de bu silahların orijinal sistemlerine ve kalitesine sadık kalarak üretim yap,bizde sizinle gurur duyalım.


    Saygılar Selamlar ½bay£bay`;  

    Mustafa Bey,


    Yanlış görmediysem, konu başındaki resimlerdekilerle aynıydı adamların sattıkları tüyler. Diğer bir çeşit daha vardı onlarda, ucumetal, sonrası plastik ve sonu tüy şeklindeydi. Ama zaten dediğim gibi 5.5 mm. hiç yok.

    ev içi atışlar için silaha sessizleştirici lazım gerçekten
    tabi silah olduğu kadar atış yaptığımız yerde önemli metal şeyler cok ses cıkarıyor
    sanırım en az bir kutu içine sıkıştırılmış eski giysi-kumaş hedef olur


    +1


    Hedefte çok önemli. Güçlü tüfekler kullandığımız için pellet' in çarmpa seside oldukça yüksek birde boş odada eko yapıyor zaten.


    Ben de bu geçen hafta sonu bu sorunla ilgilendim. Geçenlerde pelletler bölümünde bi konuda cam macununa atış yapıldığını görmüştüm. Bende sanayiye gittim 7 kg macun aldım. Evde onu bi kutuya yaklaşık 6 cm. kalınlığında doldurdum ve üzerini strech naylon ile birkaç kat sardım.(macun kokusunu önlemek için). Daha sonra yaklaşık 10 atış yaptım. macun pellet tutma konusunda gayet iyi atışların hepsi macunun içindeydi, yanlız 2 tane Ts-18 macunu geçip arkasındaki suntaya saplanmıştı. Bu arada diğer atışlar ProMagnumdu.


    Pellet çarpma sesi hiçyok sayılır, ayrıca macunun içindeki pelletleri temizleyip macunu tekrar düzelttikten sonra strech naylonla sararak aynı macun defalarca kullanılabilir. Bunlar + ları.


    (-) leri ise pellet macuna girerken yani ilk temas anında pelletin geldiği yöne mini parçacıklar sıçrıyor. Bununda çaresi şu; macunu kutunun dibine tabandan itibaren ilk 7cm sine yayıyorum. Strechle macunun yüzeyini bir tur kaplıyorum, daha sonra kutunun tamamını tekrar strech ile kaplıyorum. Yani sıçrayan mini macun parçaları ikinci strech' e yapışıyor ve ortalığa saçılmıyor.


    Yoksa Mazallah Hanım beni napar +;tuftabV# Vurur.

    Doğru. Aslında sesi çokta fazla değil ama, malum kış sezonunda (home-poligon ^^ ) atış çalışması yaptığımız için bana bayağı gerekli. Henüz bir tepki almadım, hatta asansörde falan komşulara zarf atıyorum- ya komşum akşamları pata-küte sesler geliyor sizde duyuyormusunuz gibi. ama henüz -evet duyuyoruz diyen çıkmadı. 8)


    Görüntü olarakta, Patriot' un namlu ucundaki muzzle break (galiba ismi bu) ile aynı kalınlıkta ve fazla uzun olmazsa birde birbirine temas eden noktalar birbirine ''0 a 0'' yapışırsa kötü görünmez gibi geliyor bana. Hani Kanas gibi bi görüntü elde edilebilirse tüfeği daha da ciddileştirebilir bile.

    Mustafa Bey,


    Patriotu' un namlu ucundaki kapağı çözüp oraya bir susturucu takabilme imkanı olsa keşke. yani uyumlu bir susturucu bulmayı çok isterdim doğrusu. Veli abide bu şekilde bir susturucu da satışa sunulacakmı acaba?

    Namlu da kırılmış durumdaydı Mustafa abi ;#^+.


    Benim eski tüfekte emniyet bulunmamaktaydı. Birgün, tüfek bi sebepten kurulu idi ve atış yapmayacaktım bende yayı boşaltmak için, tuttum tüfeğin namlusunu sıkıca, bastım tetiğe, namlu elimden kayıp kapalı konuma çarptı ve tekrar açıldı. :!:


    Bir yerimin sakatlanması gerçekten mümkündü. Allah Korudu. Ama kundak için aynı şey geçerli değildi, öyle bir çatlak oluştu ki neredeyse kundak ortadan ikiye ayrılmış gibiydi. Yani bu çok dikkat edilmesi gereken birşey, sonucunu şahsen gördüm.