Vassili adlı kullanıcının mesajları


    Sevgili Mustafa abi ve diğer üstad arkadaşlar bir ricada bulunsam bu patriotların sökümü geri takılımı ve yağlanması ile ilgili bir video çekebilseler bizde bazı ayrıntıları atlamadan kendimiz pratiğimizi geliştirsek nasıl olur diye düşünüyorum.


    Birde ben hala tüfeği eve getiremedim bizim hanım bey in duygusal bir anını yakalayıp ondan sonra ufaktan bahsedip öyle getirecem eve şuan veli abide kutuda duruyor.Yazılanlardan ben şunu anlıyorum ve içimde şöyle bir his gelişti istemeden.Sanki bu silahı alınca söküp dağıtıp tek tek yağlayıp (yeşil gresle) geri toplayıp ondan sonra atış yapmak gibi bir ifade oldu.ama ben anlamadığım için fazla gerçi teknik olarak el becerim iyidir ama bir yanlış yapmaktan çekindiğim için el sürmekten de çekiniyorum.bize aydınlatıcı bir video olsa belki baka baka yaparım gibi geliyor.Ne dersiniz sevgili abiler ve üstadlarım...


    Özcan Bey, ben de daha önce bahsetmiştim. Yeni bir tüfeği ilk kez sökerken insan biraz çekiniyor. Toplayamamaktan değilde toplarken kundağa veya mekanizmaya zarar vermekten korkuyor insan, nede olsa yeni tüfek insanın gözbebeği oluyor. g;$i


    Ama ben yavaş yavaş söktüm, sadece sökme işlemi belki 3 saat sürdü ama her parçayı tek tek yerinden çıkartarak ve yine aynı parçayı birkaç kez yerine takıp çıkartarak yaptım bu işlemi ve Patriotu söküp toplamak çok zevkli ve kolay bir tüfek. Belki yayı monte ederken biraz zorlanabilirsiniz ama ben onunda kolayını buldum. yayı ve diğer parçaları yerlerine yerleştirip pimi takmak çok zor ama pimin yerine pimden biraz daha ince bir tornavidayı pim deliğine takıyorum. Yay baskısından kurtulmuş oluyorum, daha sonra da tüfek yerde yatarken tornavidayı hafif kasarak pim gövdedeki pim yuvası ile yay arkası takozun pim yuvasını paralelleyince kolayca pim yerine oturuveriyor.


    Mekanik-i el beceriniz de varsa zorlanacağınızı sanmam. yeterki acele etmeyin. Hatta mümkünse Mustafa Bey' in tavsiye ettiği gibi, bi kağıda söktüğünüz her parçayı çizin. Takarken size çok yardımı olacaktır.


    Kolay Gelsin.

    Arkadaşlar Silahın gövde üzerindeki dürbün kızağı daha fazla derin yapılamaz,yapılırsa gövde aşırı zayıflar,Yapmanız gereken 4 farklı uygulama olabilir ;



    • Göz - Gez - Arpacık kulanırsınız,
    • Tek parça ayak ile hafif dürbün kullanırsınız (3-8x36 maksimum)
    • Dampa Dürbün ayağı ile istediğiniz boyutta dürbün kullanırsınız,
    • Open RedDot sigh yada RedDot kullanırsınız.


    Peki Mustafa Bey,


    stoper için delik açmak konusunda bi öneriniz varmı. (Delelimmi? Delmeyelimmi?)Bunun üzerinde duruyorum çünkü, tekparça ayak o pim sayesinde yerinden hiç oynamıyor. Zaten ben halihazırdaki tekparça ayağın sac tan yapılmış olan pimini söküp onun yerine matkap ucundan kırarak yaptığım çelik pimi sıkıca yerleştirmiştim.

    Az önce sürat kargo geldi ve tüfeği getirdi, :) kutudan çıkardım hemen ve 135'ile karşılaştırdım, asıl bomba içini açınca göreceğim ama dış kalitesi bile 135'ten güzel, :) kundak süper, 1. nesil Webley Patriot zaten, az sonra atışlar yapacağım, ama ben bu silahı en azından bir süre, mükemmel gez-arpacığı ile kullanacağım, ana gövde rengi namlu ile uyumlu bu arada, belkide sonraki 1. nesillerde düzeltildi veya ben tam olarak anlayamıyorum. :)


    Gerçek atış keyfini galiba bu silah ile yaşayacağım. :)


    Düzeltme: Bu arada vidaları alyan yapacağım, bu silaha yıldız yakışmamış. ;)


    +1


    Ama ençok ben zevk alırım herhalde çünkü, 3 yıldır Hatsan Mod. 60 (Reno flash) kullanırken bi anda Patriotu elime alınca aynı BMW X5 e binmiş gibi oldum. :)


    Onur alyen vida fikri güzel bende yapcam. Birde tekparça dürbün ayağının altındaki küçük sabitleyici pim veya stoper bağlamak istenirse stoper için gövdeye delik açmak gerekiyor. Daha önce bu işlemi yapan varsa nelere dikkat etmek gerektiğini kısaca açıklarsa sevinirim. Ayrıca gövdedeki dürbün kızağının kanallarıda derin değil ama henüz tekparça ayağı bağlamadığım için işlevselliğini bilemiyorum.


    Selamlar

    Off 8| Sürat Kargo bu ne sürat. 8|


    Tüfek az önce elime geçti. Bu kadar çabuk geleceğini beklemiyordum doğrusu.


    Tüfek hakkındaki ilk izlenimim ( :love: İlk Görüşte Aşk :love: ) :)


    Selamlar

    Özcan ve Onur arkadaşlarım, sizlerinde yeni tüfekleri hayırlı olsun. Sizlere de kazasız belasız ve sorunsuz zevkli atışlar dilerim.


    Ayrıca Patriota karar vermemizde yani doğru bir seçim yapabilmemizde katkısı bulunan tüm üstad ve dostlara özel olarak ta Mustafa bey ve Veli bey' e


    Çok Teşekkür Ederim.


    Nice güzel paylaşımlara İnşallah.

    Bende Patriot Aldııım, Nede iyi yaptııım. x;.z x;.z x;.z


    Bugün siparişi verdim. Veli bey akşam kargosuna yetiştirecek.


    İyiki Konyadayım, akşam kargoya verilse yarın öğleden sonra elimde olur.


    Bende pazar günü tüm gün tüfenkimle uğraşırım artık. ;tufey#


    Bi insan bu kadarmı mutlu olur... x;.z


    Aslında Raider için bekledim ama, raider için herkes beklemede ve bu beklemenin sonucu belli değil. Habaş' ın Konya bayisi olan dolum tesisi de arkadaşım yani birçok kişinin tüp doldurma sıkıntısı olduğu halde benim böyle bir sıkıntımda yok ama Pcp deneyimim de hiç olmadığı için fazla zorluk çekmek istemiyorum. Raider' ın kullanımı bir yaygınlaşsın, dolum aparatlarıdır, tüp güvenirliğidir herşey yerine bir otursun 2. silahım da Raider olur İnşallah.


    Benim için hala "Yaylı' lar İn"


    Benim Patriot' um gelince yapmayı düşündüklerim; ilk kurma kolu değişimi, ikinci olarak Onur arkadaşımın ki gibi bir bipod eklemek, elimde 6-24*50 dürbün var ama onu satıp 4,5-14*40, 4-16*40 gibi bir dürbün alıp monte etmek... ve bu arada Patriot' a uygun GasRam arıyorum.


    Selamlar.

    Volkan bu pelletin en önemli özelliği çekirdeğinin balistik yapısından kaynaklanan enerjisini çok uzun mesafeye taşıyabilmesi,çekirdek çapının 4mm ve dizaynının aerodinamic yapısı sayesinde normal pelletle aynı hızda namludan çıktığını bile varsaysak,100 metreye geldiklerinde bu sabot mermi normal pellete göre enerjisi en az %35 daha fazla olacaktır,çünkü paraşüt pellette,etekte taşıdığı hava pelleti önemli ölçüde frenlemektedir,oysa bu pelletin arkasının da oval olması,arkasında bir hava odacığı oluşumuna izin vermemektedir,dolayısı ile mermiyi frenleyen böyle bir faktör yoktur.


    +1 :thumbup:


    Bence de paraşüt pelletlerin konik yapısından dolayı etek yüzeyi büyük bir sürtünme alanına sahip, ayrıca Mustafa abinin dediği gibi arkada oluşan hava odacığı da vakum etkisi yapıyor sanırım. Yani sabonun namlu çıkış hızı paraşütle aynı olsa bile balistik yönden çok daha üstün görünüyor.


    Bununla ilgili bi üretim harika olurdu. ;tufey#


    Ayrıca Mustafa abi verdiğiniz linkte prometheus ları görünce aklıma geldi de, siz prometheus yapmaktan söz etmiştiniz. Yaptınızmı sonuçlar nasıldı ve eğer yaptıysanız bundan biraz bolca ürettirip Veli abi vasıtasıyla satış yapılması gibi bi durum sözkonusumu?


    Selamlar. :)

    Silahın yağ yakmasından dolayı olabilir, tüfek yeni olduğu için ilk 1000 atış filan bu şekilde geçebilir, ama ben de hep bir koku var ki onun sebebide pelletleri bol yağlı atmam. :D :D Koku + duman. :D :D


    Normaldir yani. ;)


    +1 :thumbup:


    Bende aynısını yapıyorum. :D


    O da ayrı bir zevk demekki. :D

    Arkadaşlar W.Patriot güç olarak Diana 350 Magnumdan da,Hatsan Mod135 den de fazlasıyla güçlü ve verimli,gurup konusunda bir şey söyleyemem,bunu yapabilecek vakte sahip değilim,"Skmergen" Şükrü bey'in silahı bitmek üzere,önümüzdeki hafta silahı kendisine gönderdiğimde kendisin den,silahı ile 10 - 30 - 60 metre gurupları rica edelim,o da bizi kırmasın,hattâ "Tozkoparan" Murat bey'in yakın arkadaşı ve Murat bey'de Kronograph var,bir de hız ölçümleri yaparlarsa finişe yaklaşırız,geriye 3 - 5 ay sonraki silahın yıranma ve performans değerlerini gözlemlemek kalır.


    Mustafa Abi, izlenmesi gereken yolu çok güzel özetlemişsiniz.


    Şükrü bey' in silahında güç artışına yönelik bir yenileme yapılacakmı? Bunu sormamın sebebi ise, ben de tüfeği dağıtıp toplayabilirim, fakat sizin uyguladığınız modifikasyonların hepsini yapabilmem mümkün değil, her üyenin aldığı silahı da sizin modifiye edemeyeceğiniz için, mecburen alacağımız silahların, fabrika çıkışı özellikleri neyse onunla idare etmemiz gerekiyor. Yani sizin çalışmanız bittikten sonra Şükrü bey' in silahı ile yapılacak ölçümler bizim alacağımız silah ile aynı olurmu, olmazmı?

    Sevgili Silah Arkadaşlarım ve Forum Yöneticilerim :)


    Malumunuz; Yaylı havalı tüfeklerde herkesin önem verdiği nokta o kişinin ihtayacına ve zevkine göre farklılık göstermektedir. Yani bir tüfek alırken dikkat edilmesi gereken ve


    önem arzeden hususlar belli, fakat bu hususları derecelendirmemiz gerekirse, hepimiz bu hususları farklı farklı önem sırasına koyarız.


    Benim talebimde bu nokta da ortaya çıkıyor. Talebim şu;


    Forumda bununla ilgili bir anket yapılsa ve aşağıda sıraladığım (Ben aklıma gelen noktaları yazdım, ekleme ve çıkarma yapabiliriz)


    konuları herkes önem sırasına göre sıra numarası (veya puan) verse ve sonuçta da


    üyelerin bu konulardaki önem sıralamasının ortalaması ortaya çıksa ve çıkan sonuca göre ençok puan alan unsur 1. sıraya sonraki 2. sıraya şeklinde bir liste


    yaparak, bu listeyi forumda yayınlasak, bu listenin tüfek alımında kararsız olan herkese faydası olacağı kanaatindeyim.


    Umarım bu çalışma yapılır ve herkese faydalı olur.


    Herkesin, Özellikle üstadların fikirlerini bekliyorum.


    Örnek liste aşağıda,


    Herkese Selamlar.



    -Fiyat


    -Güç (çarpma ile hedefte yaptığı etki)


    -İsabetlilik (kolay sıfırlanıp iyi seviyede grup yapması)


    -Atış İstikrarı (sürekli aynı atış eğrisini yapabilmesi), (burada tüfeğin çalışmasının standarının oturmuş olması ve herhangi bir ekstra durumun olmadığını, rodajı, disel etkisi gibi.. varsayarak)


    -Kullanılan malzemenin kalitesi (çelik kalitesi ve uygun nitelikteki materyalin kullanılması, ahşap kalitesi vs.)


    -Opsiyonel (kolay demonte-monte olması, modifiye için gerekli malzemenin piyasadan kolay ve ucuz temin edilebilmesi)


    -Ergonomi (toplam ağırlık, kabzenin kavranışı, ağırlık dengesi vs...)


    -Namlu kalitesi (marka ve yiv-set kalitesi)


    -Yay kurma tarzı (Alttan ve Namludan)


    -vs...

    açıklamalarınız için ve objektif yaklaşımlarınız için çok teşekkürler mustafa bey
    bence bu forumda 100 kişi varsa 50 kişisi siz burda olduğunuz için ve tecrübelerinizi objektif biçimde paylaştığınız için burda onun için sizin tavsiye ettiğiniz bi silahı bende gözü kapalı alırım


    şimdi tekrar konumuza dönücek olursak anladığım kadarıyla bu webleylerde 2 tip namlu kullanılmış şimdi nacizane birkaç sorum olucak
    1-biz bu namlunun lothar walther namlu olduğunu anlayabilirmiyiz
    2-bu silahla atış yaptınızmı yaptıysanız kaç m de nasıl grup yapıyor 350 magnum kadar gülçlü ve onun gibi istikrarlımı
    herkese saygılar


    Panter 31 kardeşim, ben acizane 1. sorunuza yanıt vereyim, -Webley Patriot' ta kullanılan namlu Lother Walther değil. İki tip namlunun 1. si, yurtiçinde satışa sunulan ilk namlular (yani kötü olanlar) 2.si ise şuan satılan Veli abiden de alabileceğimiz Webleylerin namluları onlarda LW değil ama anladığım kadarı ile eskisinden veya yerli tüfeklerinkinden çok daha iyi.


    2. sorunuza yanıt vermek için yeterli değilim. Onu da tecrübeli arkadaşlar veya üstadlar yanıtlayabilirler.


    Selamlar

    benim için güçünden çok yaptığı atışların istikrarı önemli kontrolsüz güç güç deildir 8) webleyinde bu konuda daha iyi olduğunu tahmin ediyorum


    +1


    Bende aynı fikirdeyim.


    Tüfek+Dürbün ayarlı bile olsa hatta tüfeği mengeneyle de sıksanız, yani atıcının hiç hatası olmasa bile, pellet 50 metrede, her 3-5 atışta bir, şişeye değil de toprağa saplanıyorsa, ben ne yapayım güçlü çarpma etkisini değilmi?


    Tabi burada Hatsan veya Webley den bahsetmiyorum. Genel görüşüm bu.

    mustafa abi hatsan webley raider pcp için ne zaman satışa cıkar diye bişeyler söyledimi
    senin aran iyi diye biliyorum devamlı irtibat içindesin

    Geçenlerde bi mesaj da (Galiba Mustafa abinin mesajıydı) Mersin Meydan Av' a Raider' ların ilk partisinin geldiği ve satışa sunulduğu yazılmıştı, yanlış hatırlamıyorsam. İnternet adreslerinde iletişim bilgileri var ama ben Patriot' a yoğunlaştığım için arayıp sormadım.

    Geçmiş olsun Emrah kardeşim.


    Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim ama, tam anlayamadım, yani benim dürbünün ön kısmından yaptığım netlik ayarını bu 4.5-14*50 dürbünde solundaki parallax ayarından mı yapıyorum?


    Kendim cevap veriyorum,,, :P Evet şimdi aşağıdaki şu aşağıdaki linkten ebay a baktım da, dürbünün ön kısmında herhangibi ayar yok. Yani anladım. :D http://cgi.ebay.com/4-5-14x50-…ViewItem#ebayphotohosting


    Linkteki dürbün çok güzelmiş dmi. 14X zoom Webly Patriot 5.5 için tatmin edermi ki ?( Sonuçta ben 6-24*50 ile hiç 25 metrenin üstündeki hedeflere atış yapmadım hatta dürbünden o mesafelere bakmadım bile. Birde Patriot' un menzili benim tekâvüt Mod. 60 tan daha uzun. napsam acaba,, :| bu dürbünden bi tane getirtsemmi? *50mm. yerine 4.5-14*40 gibi bişey bulsam gayet uygun gibi. dmi. Fiyatta 100.-AU yani yaklaşık 100.-YTL ye adrese teslim.


    Selamlar,

    Hayırlı Olsun Exador kardeşim. :thumbup:


    Ben bişeyler sorucam dürbünle ilgili ?(


    İlk olarak bu parallax ayarı ne işe yarıyor. Kullanım amacı nedir?


    ebay daki dürbünlerin çoğunda parallax ayarı yok ama bunda var. ebay da 4,5-14*50 dürbünleri arama yaptım bu özellikteki tüm dürbünlerde parallax ayarı var bunun sebebini biliyormusun. Yani sen bilinçli olarakmı seçtin.


    Ayrıca bende ebaydan sorunsuz bi 6-24*50 dürbün aldım ama sabırsızlığım yüzünden bağlantı sırasında gövde de ufak bi göçük yaptım. :S Gerçi sonradan gördüm ki dürbünde hiçbir problem yok, sıfırlama ayarı, zoom özelliği hepsi çok iyi fakat gövdenin formu bozuldu. Tabi bu bozukluk dürbün monteli iken bağlantı ayaklarının altında kaldığı için görülmüyor. Bu dürbünü forumda satıp yenisini getirtmek istiyorum. 6-24*50 5.5mm yaylı tüfekler için biraz fazla gibi geldi bana daha düşük ölçekli bi dürbün de yeter, hatta dürbün nekadar küçük ve hafifse o kadar problemsiz kullanım imkanı sağlayacağını düşünüyorum. 4-16*40 dürbünler hem yeterli özellikte, hem hafif, hemde daha kısa olduğu için ideal bence.