BÜLENT1962 adlı kullanıcının mesajları

    Burada din ve siyaset içeren paylaşımlar serbest mi? Moderatör arkadaşlar bir açıklama yaparlarsa çok uygun olur.. Benim bildiğim bu konuları bu forma taşımak uygun olmayan bir yaklaşımdı. Yanlış mı hatırlıyorum? Eğer bu konuları burada yazacaksak yazılacak çok şey olur ve emin olun kısa sürede burada huzurda kalmaz.. Kimsenin başkasının imamlığına da, siyasi telkinine de ihtiyacı yok. Bizler burada belli bir hobiyi birbirini rahatsız etmeyecek tarzda paylaşmak için bulunuyoruz. Hatta bazılarımızın bu hobiyle ilgilenme nedeni günlük hayatın rezilliklerinden birazda olsa düşünceleri uzaklaştırmak niyetleride olabilir, burada üye olan gayri Müslim vatandaşta olabilir..

    İttirdiğin taraftan bol miktarda silah yağı damlat, en az 30 DK bekle ve her zaman ittirdiğin taraftan değil diğer uçtan ittirip çıkart, hep aynı yöne itersen takoz gibi yaparsın parçayı..

    Sayın Hobidaşlar,
    Bugün sizlere ilginç gelebileceğini düşündüğüm ve geçenlerde bir arkadaşımızın el emeği göz nuru ile kendince yapmış olduğu, telefonun tüfek ile dürbün ve kamera rolü oynayacak şekilde bağlantısını içeren konuda bir paylaşım yapacağım. Burada paylaştığım resim ve kısa makale İngiltere de yayımlanan bir havalı tüfek dergisinin bu ayki sayısından alınmıştır..Metni Türkçe'ye çevirmek isterdim ama hem buna zamanım yok hemde orijinal kalmasının daha uygun olacağını düşündüm.. Bu konuya ilgi duyan kardeşlerimin yararlanmasını temenni ederim..


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/ydbkX9.jpg]

    Yaylı Yaylı seçimi ve pelet hız etkisi


    Bilgiler çok eski , hata milattan kalma diyebilirim. O yüzden çok ciddiye almayın. Sizin verdiğiniz liste de straightshooters dan alınma, yıllar geçince web sitesini yenilemişler ama o pellet hızı listesi ne yenilendi, ne değişti.


    Sayın Arkadaşım bu tabloyu ben ürettim demedim zaten bilgiler eski tarihli bir denemenin de olsa eğer tüfek ve pellet değişmedi ise o bilgilerde zaman az çok fikir verebilir konumunu koruyacaktır. Eksik olabilir, yanlış kısımları da olabilir hatta sizin için taş devrinden kalma da olabilir ama müsaade edinde bizler gibi konuları yeni yeni tarayanlar için eski bir ışık olsun. Eski bilgilerle zamanınızı aldığımız için özür dileriz..!

    Sayın Arkadaşlar, içimizde HW 97 .177 ve .22 sahibi olan dostlarımızın ilgisini çekebilecek bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim.. Birileri üşenmemiş ve pekçok pellet türünü denemiş ve sonuçları birer tablo halinde yayımlamış. Aslında .20 kalibre tablosu da vardı ama bizde pek kullanıcısı olmadığı için bunu paylaşmadım..Merak edenlerin ilgisine ve bilgisine sunuyorum..


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/27G8kA.jpg]



    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/BXlD0p.jpg]

    Bu konu zaten çok kozmetik bir konudur,yani bir zevk eğlence konusu. EBAY şirketi yolu ile sipariş verecek arkadaşlar mutlaka "Shipping and Handling" kısmına dikkat etsinler. Aksi halde seçtikleri ürün için nerede ise 2 katı ödeme yaptıklarını farkettiklerinde iş işten geçmiş olabilir..

    AMAZON şirketi özellikle Türkiye ve benzeri çok gelişmiş ve demokratik..! ülkelere değil atış kağıdı nerede ise ürün yelpazesinin yarısını yollamayı reddeder.. Ülkemizdeki abuk subuk gümrük kuralları, keyfi gümrükçü uygulamaları, ülkeye girdikten sonra paketlerin sırrakadem basması AMAZON yetkililerini bezdirdiği için bu uygulama yıllardır yapılıyor bize.. Bu konuda zamanında hem Amerika hemde İngiltere'deki sorumluları ile direkt yazışmış ve bu bilgiyi almıştık.. Elektronik eşya vs. de yollamazlar.. Sadece dişe dokunmayan kitap dergi ufak tefek değeri düşük şeyleri alabiliyoruz ne yazıkki.. Ancak EBAY şirketi aynı sorunlarla mücadele ederek çoğu malzemeyi hala yolluyor ülkemize.. Gümrük ve güvenlik sorunlarını göze alıp oradan isteyen alabiliyor.. Iyi alışverişler...

    Çok güzel yapmışsınız, evli olan dostlarda hanımefendilerden gerekli izni kopardımı süper eğlence olur.. İstanbul'daki arkadaşlarda acaba bu tarz buluşmalar yapıyorlar mı? Haberdar olabilirsem uygun olduğum takdirde en azından gidip kendileri ile tanışmayı arzu ederim.. Iyi eğlenceler ve iyi atışlar dilerim.. ;grin;

    Yazmış olduğunuz silahların hepsi zaten 80 metreden şişe kırma şartınızı çok rahat sağlar, hepsi kaliteli silahlar.. Özellikle AirArms 510 kullandığım ve HW100 silahınıda bildiğim için bu iki silahında birbirine denk olduğunu düşünüyorum..Kısaca birisi BMW, diğeri MERCEDES desek yeri var.. Seçim kriterlerinizi daha çeşitlendirin ve ona göre silah tercihi yapın..Kolay gelsin..

    SAYIN YASİN Bey, benim paylaşımlarım tamamen fabrika bilgileri, kesinlikle denenmeye ihtiyaç duyduklarına katılıyorum.. Sonuçta araçlar içinde bazı bilgiler verilir ama aracı aldığımızda asla o ideal sonuçlara erişmeyiz.. Bende bahsi geçen pelletten 6 kutu 5.5 lik var, Uygun zamanda denemeyi ve hatta slow motion kaydınıda yapmayı düşünüyorum. Tabii zaman meselesi, sonuç elde edersem sizinle paylaşırım.. ;grin;

    Sizlere bir fikir verebilmesi açısından bahsi geçen pellete ait performans bilgilerinide sizlerle paylaşayım.. Atış için kullanılan tüfek çizelgenin altında verilmiştir.. Sanırım zihinlerde bazı fikirler oluşmuştur.. Yani her pellet 40-50 metreden öyle 10 kuruşluk grupman deliği yapsın diye üretilmemiştir, her pelletin menzili,amacı fark arzeder..Bilinçli satın alma ve kullanmanın altın anahtarı burada yatar..


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/YP97Ra.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/8nr7or.jpg]

    Sayın Dostlar, Türkiye' de havalı silahla avlanmak yasak, doğal olarak herkes çeşitli menzillerden attığı pelletlerle en ufak deliği yakalamayla uğraşıyor..bazı arkadaşlarda uzun mesafeden şişe kırma peşinde... Herkesin kendi zevki tabiiki, kimsenin tercihi kimseyi ilgilendirmez..Ancak bu ürünler yurtdışı firmalarının ürünleri ve yurtdışında pekçok ülkede havalı tüfekle av yasak değil, sadece bazı kurallara göre.. Şimdi burada gördüğünüz RABBIT MAGNUM II Pelleti hassas atış için değil, özellikle Lağım Faresi, TAVŞAN gibi hayvanların avı için üretilmiştir. Kutunun üzerindeki Karga şekli bunun Av için uygun olduğunu, karga şeklinin solundaki Precision yazısının altındaki 3 çizgi pelletin orta seviyede hassas atışa uygun olduğunu ama sağdaki 5 çizgili Distance ise bu pelletin uzun mesafeye atışta uygun olacağını belirtiyor, tabiiki güçlü bir tüfek isteyecektir.

    SAYIN arkadaşım bu pellet piyasada var zaten, ancak diğer pelletlerden daha pahalıdır.. Ben bunun 5.5 liğini kullanıyorum, gayet güzel..Ayrıca TABİİKİ yurtdışından alabilir veya bir tanıdığınız vasıtası ile birkaç kutu getirtebilirsiniz..Ama burada zaten var..

    SAYIN Arkadaşlar,
    Pekçok bilgiyi paylaşan hobi severler için bende H&N firmasının resmi sitesinden elde ettiğim firmanın 0.177 , 0.20 , 0.22 , 0.25 kalibre tüm pelletlerine ait teknik özelliklerini sizlerle paylaşıyorum.. Site de ilk defa resim yükleme denemem olduğu için umarım başarılı olurum..iyi atışlar dilerim..


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/7mLJ75.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/P3Vdn9.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/glGg23.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/9X7zgk.jpg]