snn5566 adlı kullanıcının mesajları

    Pellet konusunda size kesinlikle katılıyorum. AT44 lerde anlaşılan o ki her turda sevdiği pellet farklı. 4 tur çevrili iken sevdiği pelletle gücü 5 tur yapınca aynı istikrarı sağlayamıyorsunuz. Yabancı bir sitede aşağıdaki biligiye ulaştım. Aynı pelletin değişik güç ayarlarındaki sonuçları. Sanırım ne demek istediğimi özetliyor.

    Çekiç Setskuru vidasının atışlar sonrası gevşemesi sorununu yaşamamak için LOCTITE 222 (Düşük Mukavemette Vida Sabitleyici) ile yapıştırmak lazım. Fakat Türkiyeye loctite 222 sadece 50 ML olarak geliyormuş ve fiyatıda 75 TL civarı. Bu ürün yerine muadel bir ürün olan ALCON M-6222 mevcut. ALCON 10 ML fiyatı 12 TL. Çekiç Setskuru vidasını söktükten sonra güzelce temizlemek lazım. Tercihen WD-40 bu işlem için uygun.
    İşlemi kısaca anlatmak gerekirse; Öncelikle tüfeği birazcık söküp çekiç setskuru vidasını çıkarmak gerekiyor. Çekiç Setskuru vidasının etrafına yapıştırıcıyı sürdükten sonra sağa doğru sonuna kadar sıktım ve hemen arkasından sola doğru 5 tam tur çevirerek bıraktım. Bu işlem sonucunda 24 saat beklemesi gerekiyor. Ve vida sabitlenmiş oluyor, Olurda ilerde bu ayardan memnun kalmayıp ben şunu 4 tur yapayım derseniz çok az bir kuvvet uygulayarak vidayı çevirip yerinden kurtarıyorsunuz. Eğer tüfeği uzun süre aynı ayarda kullanacaksanız oldukça etkili bir yöntem. Diğer türlü ayarı devamlı değiştiriyorsanız biraz zahmetli, çünkü her ayar değişikliğinde tüfeği söküp, setskuru vidasını çıkarıp yapıştırıcıyı sürmek gerekiyor. Aklınıza takılabilir yapıştırıcı sadece vidanın geldiği yeri tutuyor diğer tarafa bulaşan yapıştırıcı temizlenebiliyor. Böylelikle güç ayarının atışlar sonrası değişmesini engellemiş oluyorsunuz...