valibey tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Tam buradan denize tatlı su girişi var..
    Senenin hangi vaktinde, günün hangi saatlerinde iş yapar burası..
    Ne çıkar, nasıl bir yöntem ve hangi yemler tercih edilmeli ?.

Bu arada kamerayı ters tutmuşum galiba, kusura bakmayın :)

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

iyi seyirler..

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Dostum ben pr45'i uzun süredir kullanıyorum. Harika bir silah. Tetik çalışması için süper. Abartmak gibi olmasın kara sinek vurmuşluğum var kendisiyle :) Çok hassas bir tetiği ve nişan grubu var. Gücüde çok güzel. Ben genelde ev içerisinde tüfek atış kutusunda çalışıyorum. :)

pr45 için detaylı bir inceleme bekliyoruz forumumuza ekleyelim..

sosyal bilgiler benimde

o zaman tarla faresini ikinizde avlayamazsınız..
    hele öğretmenlerin expander gibi peletler kullanması toptan yasaklanmalı :)

belki sayısalcı olsaydınız bi ihtimal olabilirdi;)

güzel meslek bitane cnc makinam olsa sabaha kadar parça basarım bizim arkadaşların vardı yağını suyunu koyuyoruz sabah kadar çalışıyo derdi audiden aşağı arabaya binmezlerdi bizde memuruz sabit gelir

:) güzelmiş..

..

neyse
    konuyu değiştirelim..

bigboy diye bir pelet vardı, tam hatırlamıyorum ama ucu sivriydi, ağırlığıda vardı baya..

avlanmaya bende karşıyımda bu tamamen farklı bişey düşünün bahçenizi ekmişsiniz sizin boyunuzda ahududular köstebeğin biri dalıyo hepsini kesip kesip düşürüyo bütün emeğiniz onları ekmeniz uzayınca tutup bağlamanız boşa gidiyo bide sonunda para kazanıcaksınız bu işten , bide bahçe burası tutup dışarı koyupta sen buraya girmede diyemiyosun

haklı olabilirsiniz, bi önceki mesajda da dediğim gibi bazı şeyler için geç kaldık galiba..

Belki onları avlamaktansa, dengenin bozulmasına sebep olacak şekilde bu zararlıları avlayan hayvanları avlamamak daha mantıklı olabilir..

Gerçi bu geç kalınmış bir öneri de olabilir..

small game, küçük oyun..

İnsanın kendini büyük (!) zannetmesinden böyle bir isim verilmiş herhalde..

Bu ülkenin en büyük sorunu :) ; havalı ile canlıya ateş etmek
    Zira forumlarda tartışmalara yol açıyor çokça, şu seçim arefesinde buna da bir el atsalar iyi olacak.

Ama canlıların yaşam alanlarına müdahale ettiğimiz müddetçe böylesi sorunlar ile daha çok karşılaşacağız anlaşılan..

Öneri:

Belki onları avlamaktansa, dengenin bozulmasına sebep olacak şekilde bu zararlıları avlayan hayvanları avlamamak daha mantıklı olabilir..

Gerçi bu geç kalınmış bir öneri de olabilir..

ft müsabakalarında bu mesafelerdeki hedef bölgesi çapı 40mm.

paylaşımlarınız doğrultusunda bütün hedeflere isabet kaydettiniz ;) bundan sonrası sizin atıcılık becerilerinize kalıyor.

Mesala 25-50 Mt en fazla gurpman genişliği ne olmalı iyi diyebilmemiz için bir standart varmı.

ama 100 metrede bundan çok daha küçük grupmanlar gördüm,
    etki eden bilinen bilinmeyen, hissedilen hissedilmeyen faktör çok fazla bu işte ;

özetle ne kadar küçük o kadar iyi, bence daha iyisi olabilirdi, ama rüzgarlı bir ortamdan çıkan grubu değerlendirmek çok sağlıklı olmaz,

Velhasıl rüzgara rağmen başarılı duruyor, ellerinize sağlık.

Demiştim, ama keşke yanılıyor olsaymışım.. geçmiş olsun Hüseyin.. Allah'tan bildiğimiz hatsan servisi 10 numara işte..

Atac ta da böyle şeyler olduğunu biliyorum, yeni pistonların dağıldığını konuştuğum arkadaşlar olmuştu özelden..

çok kısa sürede dağılıyor bu vortexler anlaşılan.
    az daha geliştirilmesi lazım, yoksa havayı sıkıştır, tetiğe düşür bırak pistonu olmamalıydı mantık..
    Tek esprisi bir yay yok, ama sistem aynı kalmış,.. Bu sefer vortex piston içindeki conta grubu darbeye maruz kalıyor anladığım kadarı ile, sonrasında malum gaz kaçakları..

Hatsan vortexler konusunda ise; Çıktığı günden beri diğer alan arkadaşların paylaşım yapmamalarından sıkıntılı olduğunu düşünenlerdenim uzun zamandır,.

Normalde yaya göre avantajlı olsa da, dayanım süresi çok kısa galiba.

Belki imkan varsa; Aklında olsun seninde Hüseyin..
    Daha az basınçlandırmalarını, içerdeki hava miktarını bir miktar daha azaltmalarını iste, eğer bu mümkünse malum tasarımdan dolayı hem kullanım ömrü artabilir, hem çok daha stabil atışlar çıkartabilir..

Yani demek istediğim vortex ve magnum olmak, ikisi bir arada mümkün değil galiba şimdilik, çıkış hızının az daha düşürülmesi lazım.

Ve hatta işte o zaman gerçekten çok daha keyifli-isabetli-konforlu bir kullanım sağlayabilir bu vortexler..

Geçmiş olsun tekrar,.

yok galiba, belki arkadaşların elinde vardır..
    ama nasıl olsa bozulmaz bişey olmaz... fiyatıda burda alacağınızdan daha ucuz olur.

Geçin 3-5 parça ufak birşey, hem tecrübe olur, hem alışveriş .

Uzuun ve farklı mesafelerdeki atışlarda kullanmak üzere;
    Dürbününüze ait mildot tablosunu dürbününüze uygun bir kapak edinerek hangi dot'ta hangi mesafeye düşeceğine dair aşağıdaki gibi bir görsel hazırlayarakmonte ederseniz, oldukça pratik olacaktır..

Hatta ilaveten aşağıdaki tabloyu geliştirerek;
    ortalama olarak belirleyebileceğiniz ve rüzgar dot'larını pratik anlamda kullanmak adına; rüzgarın şiddetine göre tahmini yaklaşık kayma değerleri de ekleyebilirisiniz..

Kolay gelsin.

Bu arada; dotları kullanarak mesafe belirlemek için kullanacağınız formül;

Hedefin gerçek boyu ile, dürbün büyütmesini çarpıp, hedefin dürbün üzerinde kapladığı nokta sayısına bölmeniz yeterli..

yani;
    Hedef uzaklığı(metre) = [ Hedefin gerçek boyu(cm) x Dürbün büyütmesi ] / Hedefin dürbünde kapladığı nokta sayısı

[Resim Engellendi: http://longrangeshooter.com/wp-content/uploads/2008/12/picks-00004-600x450.jpg]

eğer sağlamsa daha önce dediğim gibi, en baştan önlem almak faydalı olur..
    Bunun için bir önerim vardı, kundağı kıran civatanın kendisi zira..

başka bir konuda yazmıştım:

yukarıda dediğim gibi;

Kundak deliği büyütülecek, bu deliğe uygun parçalar tam ölçüde hazırlanacak..
    elastik yapı (resimdeki siyah parçalar); sert olan civata gövdesi ve civata başının kundağa zarar vermesini engellediği gibi, civataların gevşemesini de önleyecek ..

12518-mod-125-kundak-baglanti-iyilestirme-jpg

Güzel bir anlatım-paylaşımdı..

Hatta forumdaki ilk müzayedemiz bu tempest ile gerçekleşmişti galiba, hatırlıyorumda .. ^^

Sonrasında bir yerde okudum yada biri ile yazışırken mi bahsi geçti hatırlamıyorum.. Ancak kurma işlemi namlunun kendisinden güç alınarak yapıldığından yamulmalar olduğundan bahsediliyordu galiba.