valibey tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

selam abi..

Evet abi tekrar başınız sağolsun.. mekanı cennet olsun, Rabbim kusurlarını afetsin onların..
    Babanızada acil şifalar diliyorum abi, umrarım tez zamanda o da daha iyi olur.

..

Peletleri merakla takip edeceğim siz paylaştıkça,

ellerine sağlık abi, bu arada seni paylaşımların ile aramızda görmek daha bi güzel :)

..
    evet senin peletler baya hırpalanmış, senin tüfeği görünce şimdi jeton düştü..
    Zoraki ile tek pompada yapıyordum o yüzden bozulmuyordu galiba peletler..

ama en azından metallere göre sessiz bir pelet tutucun olmuş oldu..
    ..

Tüfek ve paylaştığın peletler hakkında bilgi verebilirmisin abi.. adını ilk defa gördüğüm peletler var orada ..

sağlık olsun kurarız bir gün ;)

Valibey elinize emeğinize sağlık çok güzel işler çıkarmaya devam ediyorsunuz son çalışmanızda öyle. en son dremel teamı kurucaktık ama ben benim geyik işlemede kaldım sıfırlama sehpasındaki:))

abi eline sağlık. Sanatkar insansın belli. Sonuçta meslekten geliyor. Torna tesviye freze ile uğraşan kişiler gözlemlediğim kadarıyla yatkın böyle el sanatlarına.

estagfurullah kardeşim, hem bu kadar övgü adamı bozar :) ..Allah razı olsun.
    ama evet bizim meslektekilerde bu özellik var galiba..

Bu da yeni bir deneme ; hatasıyla, kusuruyla, tozuyla talaşıyla, sıcacık henüz :)

The content cannot be displayed because it is no longer available.

videodaki gibi bir yapısı var....
    ufak sprey kutularda da satılıyor..

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

a.selam hocam..

Teşekkürler, ama ağacın tozundan daha çok yutmam lazım yaptıklarımıza sanat diyebilmek için, olsa olsa hoş bir meşguliyet bizimkisi :)

Allah razı olsun..

baktım baktım bişey bulamadım forumda :)
    yeni çalışmamı paylaşayım bari..

topladiktan sonra bu sefer 80'den dusuk barlarda da atislar yaptim,evet nemi oldu?Valfe vuran cekic,dusuk basincli igneye vurunca karsisinda mukavemet elde edemeyince yay kuvvetiyle valf govdesinede vuruyor cunku cekic izleri cikti:

güzel tespit..ve yerinde bir hatırşatma olmuş teşekkürler..
    bana bir yedek tüp gelmişti vakti zamanında pcp ler var iken elimde..
    valf o kadar çok eğrilmişki, kundağı yerinden sökmeden takmak imkansızdı..

Sonra üstündekine baktığımda sanki onunda akıbeti ilerleyen dönemlerde aynı olacak gibiydi..
    yani çekiç normalde de az da olsa vuruyor galiba valfe..

pellet ve bullet aslında aynı şey..çekirdek,ufak parça, v.s gibi anlamlara gelir..

ama ateşli silah olmadığından kullandıklarımız ve ateşliler ile aralarında bir çizgi ve bu alana ait kavram oluşturmak adına pellet tabiri yaygın bir şekilde kullanılmış, kabul görmüş..

pallet ise mehmet'in memet'e dönüşmesi gibi birşey herhalde.. yada hobinin içindeki şive farkımı diyelim artık :)

Velhasıl benim anladığım bir pellet'in bullet olabilmesi için ağırlık ve şekli itibari ile ateşli mermi çekirdeklerine benzemesi gerekir ki;
    mermi çekirdeğinin kelime olarak tam karşılığı zaten bullet'tir..

pellet ise;daha ufak yapıdakilere, bildiğimiz saçma dediklerimizde kabul görmüş.

mesela ince mehmet ağırlığı ve şekil olarak bir bullettir denebilir.. (solid de diyoruz geometrik formundan ötürü.)
    jsb 8.44 ise pellet'e örnek verilebilir..

bence.. ;)