Çok güzel.
Bende bir benzetme yapabilirmiyim izninizle..
Çok hoşuma gitti, o siyah beyaz resimde özellikle Samil arkadaşımız kozmonotlara benzemiş.. hepiniz çok güzelsiniz, hayırlı uğurlu olsun tekrardan.
saygılar..
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Çok güzel.
Bende bir benzetme yapabilirmiyim izninizle..
Çok hoşuma gitti, o siyah beyaz resimde özellikle Samil arkadaşımız kozmonotlara benzemiş.. hepiniz çok güzelsiniz, hayırlı uğurlu olsun tekrardan.
saygılar..
Daha Çok GösterBaşka bir sitede bir arkadaşımız inceleme sonunda şöyle bir açıklama yapmış
dediğine göre +- 10fps fark ile 36 stabil atış yapıyormuş...
alıntı:
''Az sabır arkadaşlar.
Chronayı ölçtüm 15,89 gr jsb palleti 975 ile başlıyor. 200 bardan 100 bara kadar. 985 arası 3 jarjör yanı 36 tene atıyor 4 üncü jarjörde düşme başlıyor.ama 45 tane felan net atıyor beni chronosu şaşırttı. regülötör var sandım.''
yada bir başka ifade ile bu verilen değerlere göre ortalama 33 joule gücünde 36 stabil atış..
iyimidir ![]()
namlu ağzına açılan crown tarzı havşanın puncher açısından hiç bir yive zararı yok, neden derseniz çok basit, açılan havşadan sonra oring kanalı geliyor oring kanalından sonra yiv ve set başlıyor burdaki amaç pelletin rahat yolunu bulmasını sağlamak
Ellerinize sağlık,
Hatta ben ilk önce yivler başlıyor diye çekinip bu yüzden size de dediğim gibi matkabı ters çevirin talaş kaldırmadan düzletmeye çalışın demiştim ..
Sizde halletmişsiniz zaten,
Ama açıklama için ayrıca teşekkürler kafalarda soru işareti , yanılış algılar oluşmasın..
Rica ederim Hüseyin , dilim döndüğünce, hatırımda kalanlardan,bildiklerimden..
Ayrıca;
Şu air striper 'ler de, belki crown olmayan namlular için düşünülmüş tasarlanmış bir şeydir muhtemelen.. yada crown etkisini olumlu anlamda arttırmak adına yapılmıştır..
İşte bu Crown denilen şeydeki mantık ve benim anlatmaya çalıştığım şey bu airstriper'ler de çok net bir şekilde görünüyor..
Peletin arkasındaki basınçlı hava bir an önce dışarı çıkmak ister,
onun bu isteğini engellemek söz konusu değil ![]()
Madem öyle o zaman namlu uç yapısına öyle bir işlem yapalımki, birden boşalan hava, namlu içinden henüz yeni kurtulmuş olan pelete-çekirdeğe etki etmesin, demişler..
Denemeler sonucunda 11 derece ve üzerinde açılan crown'ların başarılı olduğu görülmüş..
daha aşağıda tam tersi bir etki bırakmış.. (hatırladığım kadarı ile)
Aynı şekilde estetik olmasa da namlu içine doğru düz bir fatura şeklinde yapılan crown'lar olsa da, hatta başarılı da olmuşlar ama pek tercih edilmemişler..
Velhasıl, maksat..
hem namlu ağzını darbelere korumak ve hemde asıl sorun olan havanın birden namludan boşalması ile oluşan dengesiz bir sirkülasyon, ve namlu içinden henüz kurtulan peletin bundan çok fazla etkileniyor olması ve bunun önüne geçmek..
Adeta havayı o belli bir açıda açtığımız crown ile yanlara doğru salarak, peletin arkasına içerdeki havadan etkilenecek bir basınç-sirkülasyon oluşmasına izin vermemek bundaki maksat..
''Bu okuduğumuz konudaki namlu girişine açılan ayrı bir şey, bu anlamda etkileri yoktur ..
peletin merkezlenmesine, kolay yüklenmesine faydası olan bir durum.. ''
..........
Namlu ağzına açılanlar ise gerçekten çok önemli ve hassas bir iş..
bu yüzden çok kurcalanmasını tavsiye etmem..
Düşünün..
Tetik düşürmüşsünüz, pelet-çekirdek neyse hareket halinde..peletin tam namlu ağzında crownun başladığı yerde olduğunu hayal edin;
Açılan başarılı br crown'da yivsetlerin aynı anda boşa çıkması gerekir,
aksi halde isabetsiz olur,
Tam düzgün açılmamış bir crowndan yivlerden birinden hava dışarı çıkarken, diğerleri henüz havanın dışarı çıkmasına izin vermemektedir, pelette hemen namlu ağzında,..
Dolayısı ile; tüfek istenilmeyen, namlunun göstermediği bir tarafa doğru isabetsiz bir atış sergiler..
Dediğim gibi, namlu çıkışındaki bölgeyi çok kurcalamamak gerekir, hassas bir iştir.
Bir de en önemli sonuçlar bence kronograf sonuçları.
Başka bir sitede bir arkadaşımız inceleme sonunda şöyle bir açıklama yapmış
dediğine göre +- 10fps fark ile 36 stabil atış yapıyormuş...
alıntı:
''Az sabır arkadaşlar.
Chronayı ölçtüm 15,89 gr jsb palleti 975 ile başlıyor. 200 bardan 100 bara kadar. 985 arası 3 jarjör yanı 36 tene atıyor 4 üncü jarjörde düşme başlıyor.
ama 45 tane felan net atıyor beni chronosu şaşırttı. regülötör var sandım.''
sakız ![]()
..
geçmiş olsun, ufacıkta olsa korkuyorum ben fareden ![]()
Madem geyik oldu bu konu ![]()
.....
O değilde, bu farelerde intikam duygusu varmı acaba, hani o kadar kardeşleri telef oldu gözlerinin önünde.. bu feci olaya şahit oldular ya saklandıkları yerden, :))
diğer sağ kalanlar şimdi ne yapıyordur acaba ![]()
şarjör olayındaki indeksleme sıkıntısı denilen şeyde aslında öğrendiğim kadarı ile..
çok ufak ve aslında şarjörün direk kendisi ile alakalı olmayan bir şeymiş..
Bu şarjördeki plastik kapaktaki merkezdeki delik kaçık delinmiş o ilk partide.. yoksa şarjörün peletleri yerleştirdiğimiz kısmında indekslenmiş deliklerde bir problem yok yani..
dolayısı ile,şu an yeni verilen şarjörlerde sıkıntı yokmuş.. Burak bahsetmişti zaten.
............
Namlu yapısınından dolayı bir seçim var galiba, oda normal.. her tüfeğin bir sevdiği olurmuş ![]()
Ama, unuttum diyeceğimi ![]()
ha evet Emir abi.. bir tanesi de spoton du.. diana çok sevmişti onu, fiyatıda makul du.. şimdi böyle dedik, hemen yükseltirler :))
Puncher'da spoton'u fazlasıyla sevebilir muhtemelen.. denemek lazım..
harbiden yakışıklı tüfek,fotolar güzel olmuş ellerinize sağlık..
..
Ama pelet seçiminden anladığım kadarı ile, yiv set yapısı keskin, yani yumuşak peletler tutunamıyor, ama sert peletleri ise kalitesiz olsa bile muazzam bir şekilde yiv-setler ile keserek eksene alıyor..
bu yüzden kalitesiz krm, sert olduğundan başarılı sonuçlar veriyor..
Emir abi'de bahsetmiş..aynı dianalar gibi, Diananın namluyu çıkar, at çöpe sonra tüfeği ![]()
mod 52 vardı bir ara..
jsb atıyorum dağılıyor, ama daha sert ucuz peletler ile çok daha başarılı sonuçlar çıkıyordu..
hele sapanla yakalarlarsa götürüyorlar merkeze öptürüyorlar herkeze en başta terörle mücadele ekip amiri vs vs yumoş gibi oluyor adam yumuşacık pandispanya gibi
:))
bu jet pelet çok süpriz bişey.. tek delik yapıyor bazen ![]()
ilk zamanlar kullanırdım çokça..
yahu Ferhat toparlan İsa lara gidiyoruz öyle anlattı ki daha burda durulmaz
aynen abi..
şimdi ben diyecektim..:)
Ferhat Abi büyük düşün
O kadar diana yatıyor envanterde. Değil mi Emir Abi?
hakket yahu , bu bahsettiklerin daha iyi sanki ![]()
Başkası değil, bu küçük hayaller bitirecek bizi zaten :))
Bu arada 10 metre tek el desteksiz atışlara devam.. olcak bu iş 
gel Ferhat lafımı olur
öptüm ellerinden ..
o zaman Adanaya giderim, çalacak bir kapı vardır illaki ![]()
harçlık olarak jsb 8.44 isteyeceğim Emir abi'den ![]()
güm pat, bol kese falan deyince, nerden geldiys Ramazan geldi aklıma..davullar kesse, hediye, ikram, harçlık ![]()
velhasıl Ramazan yaklaşıyor, bayramda geleceğim ona göre ![]()
Forumda bir vakit KRM kullanılarak, ev içi rüzgarsız 9 metre mesafede AT 44 long lw ile yapılmış bir grupman buldum, kıyaslama ve fikir verme açısından faydalı olur..
halen ısrarla.. Kral çözmüş olayı diyorum;
çünkü o şartlardaki krm ile yapılan grupman sonuçları itibari ile bence durumu iyi duruyor..
bakalım ilerleyen zamanlardaki paylaşımlarda nasıl sonuçlar çıkacak..
Daha Çok GösterMeşhur KRM pelet ve AT-44 long lw
sıfır rüzgar
kapalı ortam,
9 metre mesafekıyas yapmak isteyenlere
Ahmet arkadaşımızın bir vakit yaptığı 9 metre ev iç grupman.. uzun uğraşlarım sonunda sizler için arayıp buldum
The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available.
İstanbulda 2 sene kaldım bildiğim tek yeşillik Gülhane parkı ve Sarıyer dolayları ![]()