valibey tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Sorma daha dün akşam yüreğimi yedi resmen bu tüfekler diye başladı konu artık gerisini anlarsın.

Durmak yok mücadeleye devam.
    Baskılar yüzünden yaratıcı zekam gelişti :)) sırf evin içindeki havalı ambiyansını değiştirmek için kuş kafesinden atış kutusu yaptık :P

Konu başlığından hareketle bir sorum var; havalılardaki sınıflandırma neye göre yapılıyor? Kendi resmi sitelerindeki verilerde orta sınıf stoeger x20s .22 800fps, mod54 850fps olarak açıklanıyor, 50 fps farkla x20s orta, mod54 magnum diye geçiyor. Aynı şekilde 850 fps görünen 460 da magnum diye geçiyor. Hatsan m125 ise 1000 fps. Bu durumda mod48/54/460 magnum ise m125 ne oluyor? HW97K, TX200 755 fps ile orta sınıfın altında mı kalıyor? Kafam karıştı..

Diğerlerini bilmiyorum ama..
    Bu durumda mod 125 XXL Magnum gibi birşey oluyor herhalde..

hız testlerinde kullnılan peletlerin alaşımından ötürü gerçi fabrika verileri pek gerçekçi olmuyor aslında..

Mevcut güç, 18.13 JSB yi 860 ile 70 regüle atış yaptırıyor, güç ayarı kısılıp grain düşürülerek 100 atış regüle 15.89 ya da 14.35 grain JSB ler de 860 fps ile atılmaya devam edilebilir. Hatta daha da kısıp 13.43 rs leri 140 - 150 adet atabiliriz. Tamamen keyfinize kalmış.

bu ne böyle yahu..
    zoraki ile takas düşünürmüsünüz ^^

hayırlı olsun Ahmet hocam, ne zaman aldın hiç faketmedik..

Ferhat abi eline sağlık.daha bitmesede iyi bir işçilik olacağı belli.

eline saglik ustadim cok guzel oluyor

Eline sağlık Ferhat uğraştıracak bu iş seni

Abi eline sağlık orijinal bir şey çıkıyor sanırım ortaya

Çok teşekkürler arkadaşlar..

galiba bu sefer Samet hocamın dediği gibi orjinal bir şey olacak, hoş tasarım polyester benzeri şeylerden kopya ama..

İşçilik ve imalat yöntemi olarak orjinal olacak ;)
    ve tek, istesek bi daha aynını yapamayız.. en güzelide bu galiba.. g;$i

Du bakalım bu sefer hakket heyecanlandım, bitirebilsek alnımızın akıyla, birde uygun bir yağ ile son işlem .. aman Allah'ım..

keşke güzel olsa :) heyecanlandım bak şimdiden..

hayırlısı, hafta içi uğraşamam ama hafta sonuna kadar bakalım neler olacak, enerjimizi toplarız, bismilllah der bitiririz inşaallah.. ;)

zoraki bir deneme çalışması olduğundan açıkçası daha onunla oyalanasım gelmedi.. zaten işler güçler proje proje nereye kadar :)

ama bugün sonuna kadar tamamlayıp başarılı bir çalışma ortaya çıkarmak ümidi ile tekrar sıvadım kolları, şu an yarım.. yoruldum,

2 cm kalınlığında bir Akçaağaç olması lazım..
    Önce dekupaj ile ana hatlarından kestim, çalışmanın sonraki adımı için, derinlik katacağımız hatları çizip işe koyuldum ..
    umarım bitince güzel birşey olur..

Şu an ki mevcut hali, buyrun arkadaşlar..

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Diğerine göre nerdeyse iki katı büyütme oranına sahip bir dürbün yerine önerdikleri teklif kabul edilesi değil ya..

kısa bir mesafede, tüfeğinizi atış yastıkları-sehpası ile sıfırlamaya çalışın..
    evde kendi imkanlarınız ile de tüfeğin daha stabil durmasını sağlayacak geçici bir sıfırlama yastığı -sehpası v.s. ayarlayabilirsiniz yine evdeki minder yastık v.s.eşyaları kullanarak..

8-10 metrede sürekli aynı noktaya atın,
    sonra sağsol ve yukarı aşağı turretinden sola ve aşağı doğru kaydırmak istiyorsanız bir musluğu sıkar gibi,
    isabet eden noktayı tersi yönde çekmek istiyorsanız (yukarı ve aşağı) bir musluğu gevşetir gibi turretleri çevirmeye devam edin..

Bu arada atış noktasını en başından beri hiç bozmadan, sürekli aynı noktaya olmak kaydı ile atışlara devam edin, isabet noktasının yaptığınız mudahaleye göre aşağı-yukarı yada sağa-sola doğru ilerlediğini göreceksiniz..

Doğru yere atışlar yapmaya başladığınızda olay tamamdır,

hayır taf sadece 10 metre gez-göz atısını kabul ediyor güc olarakta max 7.5 joule müsabaka tüfekler + diopter olması sart

nice gariban gözleri keskin atıcılar kafadan eleniyor desenize..

ama yapacak bişey yok , bu yarışmalarda böyle, kendine ait disiplin ve kuralları ile..

Valilikler kömür yardımı yapıyor ya , neyse :P

Duyurusuna bile denk gelmedim. Forumda bansi geçmedi mi hiç?

Bende nette tesadüfen gördüm, demek kulupler haricinde haber vermeye bile gerek duymamışlar.. bildiri v.s. olsaydı şehirde daha çok insan haberdar olur ve tanışırdı belki bu spor ile.

Aydın havası işte.. :) kısa kestiler galiba ..

Güzel tüfek bana bu hobiyi Galatian 2 sevdirdi, HW 97 ise aşık ettirdi resmen. Bu nasıl bir tutku anlamadım her gün işten gelir gelmez elimde bilgisayar bütün havalı tüfek sitelerini ve av bayiilerini tarar buluyorum kendimi.Umarım en kısa zamanda sizde HW 97 K yı aklınızdan elinize indirgersiniz.
    Saygılar

Evet enteresan bir duygu, zannedersem çoğumuz bu halde şu an ..

İyi dilekleriniz için teşekkürler, inşaallah diyeyim o zaman .. ^^
    saygılar hocam.