valibey tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

hem fiyat performans olarak, hemde edindiğim daha özel bilgiler sebebi ile..
    Hiç gereği yokmuş Hornet'e, onu anladım..

şimdilik ince memet'e devam, ;)

Merhabalar..

Forumda ince memet ve hornet kullnılarak 5 metreden bir paylaşım yapılmış..
    Fotoğrafları bu konuya da arkadaşın adı ile aktarıyorum, arşiv sağlama alınmış olur hem ;)

Fiyatına göre pek tercih edilebilir durmuyor galiba, anladığım kadarı ile..
    Kullanan arkadaşların deneyimlerini dikkate almak daha faydalı olur..

Birde yukarıdaki forum arama motoruna ''hornet'' yazdığımda bi çok konu gördüm, belki istediğiniz gibi daha detay cevaplar verilmiş olabilir içlerinden bazılarında.. incelemekte fayda var..

konu linki:

İnce Memet 30,25 grain & Hornet 1 32 grain kapışması

The content cannot be displayed because it is no longer available.
    The content cannot be displayed because it is no longer available.

Taş atmak değil..

Yazdıklarım ile aslında bu forumun bugüne kadar ki olan duruşundan neden vazgeçtiğini anlamakta zorlandığımı ifade etmeye çalıştım..

Ama evet dediğim gibi, bu konuyu onaylayanlar; umarım yeni bir üyeye havalı ve bir canlıya ateş etme hususunda tepki vermezler..

Ali kardeşim ile bir derdim yok ki, yada herhangi biri ile, yada seninle...

Velhasıl;

Bu konuda forum, bugüne kadar ki çizgisinden konu sahibini tanıması-sevmesi sebebi ile uzaklaşmıştır, benim hatırlatmak istediğim buydu..

Ama aslında Ali kardeşimin de dediği gibi olmalıydı belki de, hemde sıkıntılı yazışmaların konu altında daha da uzamaması adına, aşağıdaki alıntıda dediği gibi yapmalıyım galiba..

rahatsız olduysan bakma.

Saygı ve sevgiler..

Mümkünse sabit zoomlu ufak bir dürbün..
    veya tek parça ayağa lastik v.s. ile sarılmış elinizdeki gibi bir dürbün..

Yada en iyisi bir dampa ve yine çok büyük olmayan mercek çaplı bir dürbün ikilisi..

Aslında bir ihtimal daha var :)

O da;
    Daha sakin ve isabetli bir tüfek ile uygun bir vakitte takaslamak, sonuçta havalı ile atılan mesafler az çok belli, varsın etkili menzili 15-20 metre eksik olsun ama keyifli olsun derim ;)

Umarım bu paylaşımı beğenenler, onaylayanlar..

Bir gün bu foruma yeni kayıt olan birine, havalı ve canlıya ateş etmekten bahsettiği için; kanunlardan, kurallardan ve mantıktan bahsederek o insanı eleştiride aceleci davranma hatasını göstermez..

Ne güzel bir dünya..
    Tanıdıklar ve yabancılara.. Eskiler ve yenilere göre değişen bir düzen..

Saygı duymaya çalışıyorum.. ama mümkün değil.
    Bu paylaşım olmaması gereken bir paylaşım, bunu sevdiğim birinin yapması bu paylaşımı bana normal gösteremez.

Hayırlı akşamlar..

Videolar için ellerinize sağlık..

Dürbünü turretlerin olduğu bölgeyi ortalayarak bağlasanız sanki dahamı uygun olur...

Çünkü o bölge dürbün ayağına temas ettiği için ileri geri salınım konusunda lastiklerin bi esprisi kalmıyor gibi duruyor,.. ayaktan gelen hareket direk dürbüne geçiyordur..

Sorduğunuz sorunun cevabını bilmiyorum, ama bende sizin gibi heveslendim bi an Yusuf Bey'in başarısını görünce.. hatta çocukluğumdan kalma hayalim di aslında bu benim..
    Bir gazete sayfasında görmüştüm ilk defa yıllar öncesinde böyle bir başarının haberini, bu ihtiyarda o zamanlardan bu sebep ile alınma aslında ;)

az önce 12metre mesafeden gez göz arpacık ayakta tek el desteksiz atışlar denedim..
    muazzam zor iş ,itiraf etmeliyim..

Ön kolun dirsek içine kadar olan bağlantısının çok iyi geliştirilmesi kanaatindeyim, en çok o bölge zorlanıyor,..yada ben işten geldim diye bana ağır geldi zoraki :)

antreman şart..

Kapsül tabancasının eksik parçasını (Tetik içindeki parça ve yay) sonunda Ebay'de buldum. Fakat Türkiye'ye göndermiyorlar. Yakında Amerika'ya gidecek / gelecek var mı?

goo.gl/O75z6g

linkteki görseldeki tetiğin gerçek boyuna oranından içerdeki parçanın yaklaşık ölçüleri çıkmazmı..
    görünürdeki bi uç kısmı iş yapıyor galiba, birde içerden yay bu uca baskı yapıyor..

elinizdeki tetikte bu parçanın çalışacağı boşluğun ölçüsü bellidir aslında, ölçebilirsiniz.. boyunuda görselden çıkartabilirseniz, yada deneme yanılma ile..

olay tamamdır bence..

çok güzel olmuş eline sağlık

çok teşekkürler hocam, daha yolun başındayız ama çözeceğim bu olayı inşaallah , sevdim yani :)

Keşke herkes senin gibi rakip olsa abi ya

Şimdi millet çamur at izi kalsın şeklinde rekabet yapıyor.En azından adam gibi bi rakibim olur Rekabetten keyif alırım

eyvallah, kardeşim benim..

ama bizimki latife, daha çırak bile olamayız biz bu zanaatlarda.. Ustalara kıyasla bizim halimiz olsa olsa kör cahil bir adamdır en fazla :)