valibey tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Valla abi helal olsun tek delik yapmışsın ben fırsat bulup dürbünü bile ayarlamadım bu isabeti görünce şaşırdım bu kadar beklemiyordum Bi de arazide konuştur aleti
    demek ki atıcı fonksiyonu çok önemli

destekli bir atış, tüfeği bi yeere dayamadım ama, vücudum koltuğa dayanıyordu, atış ceketi misali ;)

güzel çıktı vallahi, senle konuştuktan sonra böyle beklemiyordum, bende şaşırdım biraz açıkçası..
    daha başarlı bir atıcı daha iyi sonuçlar alabilir, pelette önemli spoton ne kadar kötü pelet olmasa da, üst düze bir kalite de değil. Buna rağmen böyle bir sonuç başarılı..

bakalım mesafeyi az uzatalım neler olacak..

ama bu yaylılarda çok ses çıkıyor , pcp'den sonra rahatsız ediyor açkçası.. gerçi açık alanda çok önemli değil bu durum ama, tüfeğe komple battaniyemi sarsak ne etsek :))

Tebrikler, çok güzel bir inceleme ve grupman olmuş. Benim de İki hafta önce çok beğenerek aldığım bir tüfek. Ağırlığı ile olsun, kundağı ile olsun estetik açıdan bence gerçekten etkileyici. Şuan alışma evresindeyiz, henüz dürbün takmadım, rodajını tamamlamasını bekliyorum. Umarım ben de böyle güzel gruplar çıkartabilirim.

evet çok hoş bir makina :) iyi günlerde kullanın sizde yeni tüfeğinizi

Merhaba arkadaşlar;

12 metre grupman serilerine bir yeni tüfek daha ekleyelim istedim..
    Başlıktanda malumunuz, Dominatör 200W 5,5 mm.. kısa namululu carbine modeli

Tüfek bilindiği gibi azıcık ağır dursada, başlangıçta pek sıkıntı yaratmadı açıkçası..
    Tabiki uzun süre arazide kullnımında insanı daha hafif olan bir tüfeğe göre daha çok yoracaktır :)

Ama bu ağırlık sanki onu dengelide kılmış, atışlarda namlunun savrulmasını engelliyor bence..

Spoton 16 grain ile 12 metrede denediğim grupmana göre 7-8mm gibi bir CTC çıktı.Tüfeği ilk defa elime almama rağmen, bence oldukça başarılı sanki..
    Tüfeğe-tetiğe alıştıktan sonra çok daha iyilerini yapar hatta.. :thumbup:
    ?thumbnail=1

Ama tüfekteki kundak ayrı bir güzellik, detayları, işlemeleri v.s. çok uyumlu ve yakışıklı yapmış bu tüfeği..
    Diğer taraftan namlunun az daha kısa oluşu, locktime süresini kısalttığından daha isabetli sonuçlar verecektir herhalde..

hep merak ediyordum bu tüfeği, hakikaten çok güzelmiş .. :thumbup:
    ?thumbnail=1

kurma kolu, kısa carbine namlusu, namlu ucu 1/2 UNF dişleri (yaylıda moderatör işe yaramıyor ama airstriper kullanmak için güzel bir düşünce..)
    namlu ucu metal koruma kapağı, kurma kolunu kitleyen güvenlik-emniyet mekanizması..
    güzel detaylar ile yerleştirilmiş tüfeğe..
    ?thumbnail=1?thumbnail=1

Birde tetik emniyeti çok hoşmuş..
    Bu genelde gördüğüm emniyet mekanizmasnın aksine, horoz tipi bir mekanizma var..
    Diyeceğim; hani bazen o can sıkıcı gelen emniyet mekanizmasının aksine;
    kendine doğru kurularak atışa hazır hale gelen mekanizma ve sanki ateşli tüfekmiş gibi ve tetiği atış öncesinde kuruyormuşsunuz gibi çok hoş bir hava katmış, bu emniyet mandalı sıkıcı olmaktan öte keyifli bir hale dönüşmüş sanki :)

Güzel,..

Eğer hafta sonu fırsat bulursam arazide bi kullanmak istiyorum, havalar müsaade ederse..
    ama elimde 16 grain altında pelet yok, biraz ağır gelecek ve daha çok düşme göreceğiz gibi muhtemelen..

bakalım hayırlısı..
    güzel tüfekmiş ;)

Arkadaşlar biri dürbün ayarlamayı öğretebilir mi bir kutu jsb pellet harcadım daha ayarlayamadım 30 metrede hedeften bir karış yukarı 4 cm kadar sola vuruyor

şu sıfırlamayı daha yakından yapsan daha kolay ve mantıklı olmazmı..

boşaltma ucunu tüpün dolum yapıldığı tarafına vidalayın, sonra boşaltma aparatının üstündeki setskuru bir miktar sıkın valfe baskı yapıp açacak, havanın boşlamasını sağlayacak..

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Ferhat hocam senin bir görselin vardı yayı sökmek için, buraya da ekle istersen.

eyvallah hocam, faydası olursa ne ala..

baştaki resimdeki takozlardan tüfeğin piston boyuna uygun saplamalar alıp geçiriyoruz, 6 adet somun yeterli, 2 si aynı tarafa kontra yapmak için (civata başı gibi kullanmak için) , diğer tek somun takoza hareket verecek..
    hatta bu ikisinin arasına diğer resimdeki gibi bir takozda ayarlarsanız, pistonun yay geriliminden ötürü takozların arasından kayması engellenir..

tüpü doldurup havayı boşaltma aparatı ile buradan bir miktar boşaltıp tekrar gözlemleyin.

tüpü doldurup havayı burdan boşaltın toz toprak v.s. yada valf tam oturmadı..
    siz dediğimi bi kere deneyin, havayı dolum tarafından boşaltma aparatı ile boşaltın,
    boşalttıktan sonra tekrar dolduruduğunuzda muhtemelen artık kaçak olmayacak..

düzelmezse bu giriş valfindeki sızdırmazlık elemanlarından biri bozulmuştur.. Sayın xiphias'ın dediği gibi servise yolarsınız. ;)

Bu arada belki hatırlatmak icap eder;
    ki bu işe yeni başlayanlar ulaşılması daha kolay olduğundan, genelde hatsanın güçlü ve orta sınıf diye tabir ettiğimiz tüfekleri ile başlıyor-başlıyoruz...

Belki konu hakkında yeteri bilgisi olmayan bir arkadaşımız;
    bi cesaret ile tüfeğini söküp dağıtma arzusu hissederse..

dikkat edilmeli, ve piston-yay'ı tutan son pimi çıkarmadan önce muhakkak bir mengene yada aparat ile yayın gücü boşalana kadar kontrollü bir şekilde sökülmesi gerekmektedir,..

hatırlatmak iyi olur diye düşündüm....

Tekrar ellerine sağlık Ahmet hocam..