amanın yaarabbi
kesin aldırcaksınız siz bu tüfeği..
dipnot: bi yerde okuduydum; bu tarz tüfeklerde sağ dirsek daha yukarıda, kol yere paralel olacak şekilde tutmak gerekiyormuş.. (nedenini bilmiyorum)
yani, senin tuttuğun gibi ![]()
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
amanın yaarabbi
kesin aldırcaksınız siz bu tüfeği..
dipnot: bi yerde okuduydum; bu tarz tüfeklerde sağ dirsek daha yukarıda, kol yere paralel olacak şekilde tutmak gerekiyormuş.. (nedenini bilmiyorum)
yani, senin tuttuğun gibi ![]()
4 sene önce açılmış bu konu, fotoğrafların linkler ölmüş, ondandır
bu işte bi lobi var galiba, Husan lobisi..
hepimize aldıracaksınız en sonunda o olacak ![]()
ama çok güzelmiş hakket bu tüfek, hayırlı olsun..
Sorununuz Tetik içindeki yay yani söyle söyleyim silah kurulurken tetigin üzerinde bulunan tırnağa geciyor o tirnagin altında yayı var o yay özelliğini kaybedince silahın güçlü yayina dayanamayıp atıyor kendiliğinden Siz o yayı degistirin çok basit yapamaz saniz burdan yardimci olmaya calisirim
aynen..
yada sizin dediğinizin tam tersi yayın üstündeki tırnak aşınmış, pistonu tutmuyor..
Hocam 54ün içine temizlendikten sonra sanki mod125 den daha güçlü oluyor
Butterfly effect :))
bende tam arpacığı kaydırsın, arkasına ilave parça koysun yada tam tersi duruma göre traşlasa olmazmı diyecektim ki, resimde ona benzer hareketi kastettin galiba...
teknik olarak şöyle birşey yapsak;
yükseltme yada alçaltmanın karşılığı olarak sonuç verirmi?..
uzatmadan ![]()
arpacık ile gezin arasındaki mesafeyi oynasak,
pratik değil belki ama; hani olurda herşeyin bittiği bir mesafede
arpacık en yukarda.. gez tükenmiş .. ama biraz daha bişeyler istiyor :))
(nereye atacaksa
)
sanki arpacık-gez hattındaki bu ara mesafeyi değiştirmek; yukarı aşağı müdahaleye denk geliyor..
''yeni bir göreve daha gidiyor '' diyemi söyleniyor :))
sana bu hobi ile ciddi bir şekilde ilgilenen bir ev sahibi bulalım Cihan sanki daha hayırlı olur ![]()
fotoşort ![]()
hay Allah iyiliğini versin hocam, iyimi :))
Abi namlunun bu şekilde metal rengi olması güzel olmuş siyah olmasından daha hoş geldi gözüme
ayrıca bundan 18 sene kadar önce bende aynen böyle düşünüp; şu ihtiyara bi zımpara atmıştım..
ne güzel olmuştu namlu öyle..
pırıl pırıl yanıyor sanki mubarek, ama hiç aklıma gelmediydi korozyon denilen şey , 2 gün geçmden ışıltısını kaybetmeye başladığında aklım başıma geldiydi ama.. ![]()
Abi namlunun bu şekilde metal rengi olması güzel olmuş siyah olmasından daha hoş geldi gözüme
bilerek öyle yaptık ![]()
elime sağlık ![]()
yakışıklı olmuş ama, nerden geliyor böyle fikirler aklınıza ![]()
hakket abi ya, sır gibi oldu..burdan hayal kurmaya çalışıyoruz ![]()
şu monte edilmiş resimleri görsek olmazmı :))
bu arada yokluktan paint'i autocad gibi kullanmaya başladım nerdeyse :))
yazmadan önce kontrol ettim abi, ne yapılabilir diye, tamamen aşağıya indirdikten sonra bi 5 mm daha kurtarıyor ![]()
gezi tüfeğe vidalanan sabit yerinden yükseltin..
ama ayar yapıldığında namlu bloğuna doğru inecek olan hareketli kısmın altı boş kalsın..
böylece gezi, ön taraftaki vidalı kısmın altına ilave olarak koyduğunuz parçanın kalınlığı ile orantılı olarak daha aşağılara indirebileceksiniz ;).
Aşağıdaki resimde, gezin bloğa vidalandığı sabit parçanın altındaki kırmızı alan besleme yapacağınız alan..
Kolay gelsin..
fazla pompanın havasını valften atıyor diyorlardı,
Lütfen pm atınız
boşta duran atıl haldeki tüfeklerin namluları için demiştim , hatırlatayım istedim ![]()
bi tekne ayarlayalım hemen, yaparız biz bunu abi ![]()