çokmuş ya..nerdeyse vortexli tüfeklerin yarı parası.
yaylı tüfeğe regülatör takıyorlar sanki mubarek ![]()
valibey tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
yav hocam, az daha erken deseymişin ya..
süper fikir
-
Birbuçuk tur twiste niye gerek duyuldu anliyamadım, gücsüz bir
Silahta fazla tur mühimmadın erken yorulmasına sebep olur.teşekkürler Turan abi bilgiler için..
1,5 twist;
belki tecrübesizliğe denk gelmiştir onlar için..yada atladıkları bir konu olsa gerek.. -
Bir de havalı namlularında da namlunun bitimine yakın şok olduğunu okumuştum eski yazılarda. Fark etmesi zor muhtemelen ama öyle birşey gözlemledin mi Ferhat Abi?
aslında namluya bakınca ışık altında.. en uçta namlu içinde bir daire görünüyor

o bizim aradığımız şok galiba..ama bunda dikkat etmedim.
-
Sn ZETAX hocam,
Bahse konu namlu boyu ve twist oranı nedir acaba ?
(Mahsuru yokise )
Saygılarımla.
35-38 cm arası toplam boyu vardı yanlış hatırlamıyorsam..
Bu arada namlu Torun Marka , twist oranını biliyorsanız konuya ekleyebilirsiniz..
4,5 demiştim, 5,5mm imiş :)) -
Ferhat abi ellerine sağlık,extrem bi çalışma olmuş.
eyvallah Mustafa..
ama bu projede ben sadece üretim işçisiydim
düşünen ve tasarlayanlar malum şahıslar

-
ne diyelim ki

iyi günlerde kullanın. -
eyvallah cansın Mustafa

bi ara başını ağrıtırım artık bu konuda..
, sonra kandırır seni buralara davet ederim olur gider 
-
arzular şelale abi
adresimi vereyim yani

-
21 graini 860 fps ortalama ile 67 defa atmak

güzel olmuş, ellerine sağlık Mustafa..
ya şunun projeyi gönder de, kendime yapayım, sonra projeyi imha edip, herşeyi unutayım, olmamı
-
ne güzel ..
Bugün görüşmüştük kendisi ile, Hüseyin hocam'da sumatrayı kullanacak yer arıyordu, desenize takım büyüyor-güzelleşiyor..

-
daha önce 2-3 bişey yaptığım olmuştu; alüminyum gibi tuhaftı birtanesi hatta ama bu diğer işlediklerim gibi değildi,
parçadan çok hoş talaş kalkıyordu, bu anlamda yüzey kaliteside çok güzel çıktı..marka olarak hiç hatırlamıyorum o gövdede yazıyordur aslında,
yarın bakayım bi
-
Böyle paylaşımlarda beni en çok mutlu eden şey; sürekli konuştuğumuz arkadaşların o güzel yüzlerini görmek..
....
Yanlız hocam sizde farklı olarak serviste var sanki
çok güzel devamını bekleriz.. -
seviyorum sizi, süpersiniz hepiniz...

ortam hakket şahaneymiş, düzayak biryer..
güzel bir gün geçmiş anlaşılan.. -
Elinize sağlık. Fabrikasından önce zoraki yi tüfeğe çevireceksiniz. Sonuçları merakla bekliyoruz.

sorma hocam..
üstelik 6 pompadan bahsediyor Emir abi, konu içindeki mesajlar arasında gözden kaçtı galiba, ben ordan sonrasını çok merak ediyorum aslında, neler olacak bakalım
Ferhat abi eline emeğine sağlık. Artık sıra Emir abi'de. İnşallah çok güzel sonuçlarını da hep birlikte görücez burdan.
sağolasın..
aynen, inşaallah güzel sonuçlar alır..........
Bu arada bozuk arızalı tüfeklerinizin namlularına ait tekliflerinize açığız..
Ayrıca yaylı tüfek namlularını değerlendirmek için görüşebilir,..
ve dahi; atıl halde bulunan diğer ekipmanları hepberaber milli ekonomiye kazandıracak projelere ortak olabilirsiniz..Lütfen pm atınız

-
Ferhat abinin eli değerde güzel olmazmı

Emeği geçen herkezi tebrik ediyorum hobimiz geliştikce gelişiyor.Bi buluşamadık ya kardeşimle bu kadar yakınken

nice projelere ozaman
aynen abi
, non-stop.. -
İşte örnek bir hobicilik , düşüneninde yapaninda ellerine
Gönüllerine sağlık.Allah razı olsun, eyvallah Turan abi..
ama hakket dediğiniz gibi organize bi proje oldu bu
Namluyu Murat Abi tedarik etti, projelendirme Emir abi'den, bizede tornaya bağlayıp işlemek kaldı sadece..
Bu anlamda dediğiniz gibi hoş bir çalışma oldu.. -
değilmi ya, asıl proje adamı Murat abi'yi unuttuk hiç boş durmuyor kendisi, maşallahı var..
Ferhat abi ellerine sağlık, yine döktürmüşsün

Artık sıra Emir abide, eline ulaşır ulaşmaz sonuçları bekliyoruz..

Teşekkürler Cihan.evet sıra Emir abi'de.. inceleme ve gözlemlerinin sonuçlarını merakla bekliyoruz.
-
çok güzel oldu Emir abi.. özellikle gönderdiğin namlunun malzemesi çok güzeldi.. çok temiz talaş kaldırdı makina..
daha önce başka bir namlu işlemiştim adeta alüminyum gibi sıvanıyordu.Ben olumlu sonuçlar alacağını düşünüyorum, nitekim saçmanın namlu içindeki dönüşü birazdaha uzun sürecek ve zoraki 4, pompada fazlasıyla güçlü..
Bence zorakideki 4.pompanın hakkını bu işlediğimiz namlu fazlasıyla verecektir.. -
Konu başlığından da anlaşılacağı üzere;
Zoraki'ye EXTRA Ultra namlu işlemini hayata geçirdik.. Bu işin başlangıcının @ZETAX Emir abi'nin başının altından çıkmış olduğunu söylemeden önce
ta Adana'dan bu taraflara teknik resim-ölçülendirme konusunda tüm desteğini ve yardımlarını göstermekten geri durmamıştır..Bu anlamda kendisine teşekkür ediyoruz..
Namlumuz 4,5mm bir yaylı tüfek namlusu idi;
pelet yükleme ve bağlantı bölümünün olduğu dörtköşe kısmı kesip, namulumuzu fazlalıklardan temizledik..Namlu şu an normal light namludan 20cm. daha uzun..
En önemlisi; adaptör kullanmadan, moderatörü direk namluya bağlayabilmek için 1/2 unf diş açıldı.Ve en son lazım gelen kısmı, Zorakiye bağlayabilmek için yine lazım gelen şekilde işlenerek; kullanıma hazır hale getirildi..

Muhtemelen Salı günü namlumuz Emir Abi'nin elinde olur, ve ürüne ait kullanım sonundaki değerlendirmelerini paylaşır..
Bakalım hız-güç anlamında ne gibi değişiklikler olacak, orjinal haline göre..Merakla bekliyoruz..
Saygılar